Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Simnas, Alytaus r.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    "1915 m. C. G. Lukšio nuotraukos kairėje – aukščiau už visus kitus pastatus iškilęs S. Landsmano namas. Prie jo prigludęs V. Šreiberio restoranas ir M. Vainšteino namas, kurį užstoja stulpas. Kitoje gatvės pusėje, einant nuo Bažnyčios, stovi N. Levito, Z. Valdšteino ir Išlonskio namai, už kurių buvo žydų banko pastatas."



    "2011 m. nuotraukoje matyti išlikę tik trys pastatai: kairėje pusėje – buvęs S. Landsmano namas, o dešinėje pusėje – Švč. Mergelės Marijos Dangun ėmimo Bažnyčia ir ir Z. Valdšteino namas. Praūžę du pasauliniai karai paliko savo ryškių pėdsakų, o tiksliau – paliko tik tiek nedaug, palyginti su ankstesne nuotrauka."


    "1930-ieji. F. Perečanskio batų krautuvė pirmame jo namo aukšte (kairėje, dabar Vytauto g. 49). Namas dešinėje buvo Gamskienės aludė (dabar Vytauto g. 51)."


    "Solomono Landsmano dviaukštis pastatas Vytauto g. 43 buvo vienas gražiausių Simne. Už buvusios klebonijos sklypo stovinčiame name buvo įsikūrusi alkoholinių gėrimų krautuvė. Gerai išlikusio pastato adresas dabar – Vytauto g. 20. Prie šio pastato (miesto centro link) buvo prigludęs V. Šreiberio restoranas, o prie jo M. Vainšteino (A. Gefeno tėvo) audinių krautuvė. Deja, šie pastatai neišliko."



    "Beveik 80 Simno žydų mokyklos mokinių su savo keturiais mokytojais prie sinagogos pastato (1923)."


    "Žydų maldos namai – sinagoga (dabar Vytauto g. 34). Jos dešinėje pusėje, antrame aukšte buvo žydų mokykla, o patalpa maldai su altoriumi buvo įrengta kairėje pusėje taip, kad besimeldžiantys visada būtų veidu atsisukę į pagrindinę Šventyklą Jeruzalėje."


    "1965 m. Pošnelės miške, netoli Simno, žydų sušaudymo vietoje pastatytas paminklas (autorius – skulptorius Vladas Krušna)."



    http://www.bernardinai.lt/straipsnis...comments/1/asc

    Comment


      #22
      Paminklas tai baisokas
      DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

      Comment


        #23
        Simnas. Apie 1915-1918 m.

        www.philasearch.com

        Comment


          #24
          Simnas. Vestuvės. 1915 m.

          ebay.de

          Comment


            #25
            Simnas 1915 m.



            https://www.facebook.com/senosfotogr...type=3&theater

            Comment


              #26
              Ulonai prie Simno ežero. Tarpukaris. Nuotrauka buvo pardavinėjama pirkis.lt

              Comment


                #27
                Ne į temą. Lietuvos kariuomenės garbės sargybos uniforma yra stilizuota pagal tarpukario pavyzdžius. Bet kepurės nevykusios, nederančios prie tarpukario stiliaus. Būtų puiku, jei pakeistų į tokias, kokias nuotraukoje dėvi ulonai.

                Comment


                  #28
                  Simno mokykla iki 1969m be priestato

                  Comment

                  Working...
                  X