Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

3 paros lietuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    3 paros lietuje

    Pirmiausia - tai tik bandomasis pasakojimas. Nežinau, kaip į jį pažiūrės forumo bendruomenė. Na ką gi, jei Jums patiks - bus daugiau, jei ne - tai tik eksperimentas

    Kartas nuo karto papasakoju įdomesnių kelionių, įdedu šiek tiek kelionių nuotraukų. Laikas papasakoti apie rugpjūčio mėnesio bastymąsi po Lietuvą

    Jau antrus metus iš eilės stengiames kelioms dienoms ištūkti iš namų ir ekstremaliai pakeliauti. Ekstremaliai - kaip Dievas duos

    Buvo šeštadienis.. Su draugu buvom susitarę, kad iškeliausim apie 12 dienos. Kadangi dienos buvo nekarštos, laikas pasirodė tinkamas, juolab, kad abu iš ryto turėjom reikalų...

    12 valandą draugą radau su puse 'bambalio' Euro alaus Fun.. Kadangi po kokio pusvalandžio jis jau nebesiorientavo aplinkoje, teko naudoti išblaivinimo priemones Kurios, tiesa, nebuvo labai sėkmingos...

    Į kelią išėjom lygiai 3. Buvusi graži diena pradėjo blaustis - apsiniaukė, pradėjo lašnoti. Pradėjom keiktis - na ir pataikyk tu laiką iškeliauti ) Nors iš kaimo pajudėti link Zarasų visą laiką nebūdavo lengva, tačiau šį kartą pasisekė - maždaug po 20 minučių sustojo mašina.
    Mums pasitarnavo Zarasų 500 metų šventė - žmogus važiavo kaip tik į ją

    Tiesa, apie mūsų išvaizdą: Plaukai, dengiantys ausis, dviejų mėnesių barzdelė, languoti marškiniai, melyna striukytė, kariškos kelnės ir basanoškės bei šypsena veide; Trumpi plaukai, juoda maike, pilka strukė bei tamsios kelnės ir liūdnas pagiriotas veidas Vienas turėjo miegmaišį, kitas kuprinę su keliais reikalingais daiktais.

    Na gerai. 3:40 jau buvom Zarasuose. Kadangi nuo ryto buvome neėdę, teko sukti į kioskelį. Radom desros ir batoną. Ir dar kažką. Va dabar ir pastebėjom, kad nepasiėmėm peilio. O virtą dešrą laužyti visai smagu )

    Apie 4 išėjome į 'tranzovką' - aikštelę, šalia kelio Zarasai - Ignalina. Dangus ir toliau niaukėsi...
    Pastovėjus apie 20 minučių sustojo autobusas. Keista - čia nebuvo nei stotelės, nei mes jį stabdėme... Tačiau proga nusprendėme pasinaudoti O jis mus nuvežė... kokių 10 km Na ką gi.

    Ilgai laukti nereikėjo - mus priglaudė trijų bachūrų kompanija su daug alaus ir golfiuku su nutrūkusiu duslintuvu. Aišku, mums alaus niekas nedavė ) Pavežė kokius 5 km, tačiau išlipus ausyse dar ilgokai ūžė )

    Pradėjo lyti... O mes pradėjome keiktis ) Dar ir šaltoka buvo. Gerai, kad ilgai laukti nereikejo - pasigavom fūrą iki Visagino O Visagine juk Visagino Country Prisiziurėjom tokių dvimetrinių Stakėnų Bet ilgai neužsibuvom - užsukom į parduotuvę kažko geriamo ir patraukėm atgal į miesto pradžią..
    Nuotrauka iš Visagino:


    Nesitikėjom greitos sėkmės - visi traukė į Visagina, bet ne iš jo. Keista, bet nereikėjo net 5 minučių. Tada turėjom 50 minučių malonaus važiavimo 100 - 130 remontuojamais keliais. Tiesa sakant, buvo šilta. Labai šilta )

    Po 7 jau buvome Švenčionyse. Perėjom juos. Kelios nuotraukos:
    Zigmo Žemaičio gimnazija

    Miesto fontanas


    Tačiau artėja naktis, o mes dar norime keliaut... Bet už Švenčionių teko stovėti ilgai... Kol sutemo Tiesa, buvo sustojus mašina. Iš jos išlipo malonus forsas ir paklause: 'Divčionki pa desic lit ninada?' Na, mes maloniai atsisakėme. Tada jis paklausė ar mes nesveiki, ar mums nestovi. Aišku, rusiškai. Na, po to nuvažiavo. O mums juoko buvo visam vakarui

    Sustojo vaikinukas... Sakė, kad važiuoja į kaimą pas draugus gert alaus. Taigi, iki Vilniaus nenuvežė. Paleido kažkur miške. Ir naktį )

    Va tada jau ėjom... Ėjom kol kojos nešė. Min 6 km. Tiesa, pamiršau paminėti, kad beveik visą laiką nuo Švenčionių pabaigos krapnojo smulkus lietutis Taigi, galvos buvo šlapios..

    Kelio remonto darbai... Mašinų yra, tačiau miške niekas nestoja. Ir aš, turbūt, nestočiau. Bet staiga - netikėta sėkmė - stotelė su STOGU. Ir suoliuku viduje.

    Viskas... Vienam dvi striukės, kitam miegmaišis. Galva į galva. Tiesa, kojos ant suoliuko nebetilpo. Todėl miegoti gana sunkiai sekėsi...

    Lūžau. Neilgam. Išgirdau stabdžių cypima. Ups.. Kažkas kitoj kelio pusėj sustojo nusimyžti. Tfu.
    Po poros valandų vėl tas pats. Tik šį kartą girdėjosi garsai, panašūs i 'ubju tibe' ir t. t. Jau dairėmės kur čia dėt į kojas, jei kas )

    Taigi, po šių nuotykių pradėjo aušti rytas. Truputėlį po 4 atsikėliau nuo suoliuko - kažkaip sunku buvo ant jo gulėt tiek laiko. Ir prasidėjo nauja diena... )

    5 valanda atvažiavo autobusas. Nusprendėm juo važiuot link Pabradės. O ten jau buvo vaizdų...

    Pirmiausia, reikėjo rasti joje geležinkelio stotį. O ji tai... velniai žino kur. Na ką gi. Blūdinėdami susitikom čiuvą su praskelta galva ir kraujo klanu. Na, atrodo, jam nieko labai rimto, nes dar sugebėjo paprašyt cigaretės.. O šalia jo stovėjo vyriokas vien su glaudėm - o ryte juk šalta.. Hm..
    Dar radom visą parą dirbančią parduotuvę, bet iki jos reikėjo bristi per stiklo šukių ir bomžų krūvas. Fui. Iš visų vietų, kur esu buvęs, Pabradė man paliko patį blogiausią įspūdį.

    Vargais negalais radom geležinkelio stotį... Nusprendėm aplankyti tiltą, kurį jau esu minėjęs kažkuriuose savo postuose Pora nuotraukyčių:



    Keista, bet šį kartą taip ir neišdrįsau pereiti jo viso ) Kitą kart.. O gal kas norėtų kartu?

    Aplankę tiltą turėjom 2 valandas malonaus traukinio laukimo. Stebėjome komediją 'Girto vyro grįžimas namo'. Rusų kalba. Tada klausėmės autobiografinės radijo laidos 'Girtas žvejys', taip pat rusų kalba. Tačiau iš tiesų, man gaila tų žmonių. Jie nebesuvokia, kur nusirito..

    12 buvom Vilniuje.. Pasiėmiau antrą miegmaišį ir patraukėm į kelią. Dar kažką suėdėm, tiesa

    6 trulu nusigrūdom iki Žemųjų Panerių ir pradėjom eit palei magistralę link Trakų kelio. O karšta... Siaubas.. Kol užlipėm į tą 2 km ilgio kalną, kiaurai permirkom prakaitu... Net nebesinori prisiminti ) ...

    Trakų kelyje radom pasakišką vietelę tranzavimui. Pavėsis, miškas, JĖGA. Tiesa, palaukti mašinos teko apie pusvalandį. O sustojo... MERGINA O jos pirmieji žodžiai: 'Aš šiąnakt nemiegojau, neleiskit man užmigt'. Mhm..

    Tai va.. Teko plepėti iki pat Marijampolės. Na, pasisekė tiek nuvažiuoti viena mašina ) Dėl suprantamų priežasčių neviešinu pokalbio detalių Tiesa, jo pabaigą papasakosiu:

    - O tu esi buvęs Marijampolėj?
    - Ne, neteko..
    - Tai aš čia jus dar pavežiosiu, aprodysiu miestą šiek tiek.

    Va čia tai COOL )
    Marijampolė:


    Gerai.. Nusprendėm traukti link Vilkaviškio. Kadangi jau buvo apie 7, pradėjom ieškoti vietos nakvynei. Tai neatrodė problema - visur sausa, lauke šilta... Po šlapios nakties jautėmės rojuje )
    Perėjom Suvalkų kelią ir pradėjom tranzuot...


    O tada pamatėm debesį ) Hm.. Na bet jis buvo toli, o kadangi niekas nestojo, nusprendėm pavalgyti. Įlindom po medžiu prie pievos ir gavom... elektrošoką ) Netyčia prisilietėm prie virvės, juosiančios karvių ganyklas. O ji... krato

    Kai vėl išėjom ant kelio jau lašnojo.. Tačiau po kelių minučių sustojo mašina. Vaikinas važiavo į Kybartus, tačiau mes nusprendėm ten nebesibelsti. O už kelių km pradėjo kaip iš kibiro lyti. Važiavom ir džiaugėmės, kad esam po stogu..

    Tačiau kai nuvažiavom į Vilkaviškį, lyti nustojo. Tiesa, vaikinukas iš gailesčio mus numetė į miesto centrą - šiaip būtų važiavęs aplinkkeliu )

    Na, gerai. Užsukom į Maximą. Apėjom ratą ir išėjom. Ups...:


    Diena pavirto naktimi. Tokį lietų seniai buvau matęs... Stovėjom netekę žado ir laukėm kol viskas baigsis. Galiausiai mieste tekėjo upės.. O mes nusprendėm eiti toliau...

    Išbridom už miesto. Nereikia nė sakyti, kad kojos iki kelių buvo permerktos. Radom miesto stotelę su stogu. Kadangi matėm, kaip ateina lietus, nusprendėm laukti joje. Tačiau nusprendžiau pabandyti dar vieną mašiną... O ji... sustojo.

    Viduje kažkoks tamsaus gymio gruzinas. Pasakė kur važiuoja. Tiesa pasakius nesupratau Bet vis tiek įsėdom. O už poros km jis pasuko į šoną ir išmetė kažkokiam kaime. Tiesa, visą kelią žvengėm iki ašarų. Jis pasakojo kažką juokingo. Tiesa, mes nelabai ką supratom. Bet buvo labai juokinga D

    Pasiklausėm kelio. Po to kilometrų. Na, sako, apie 20 bus. Nu blin.

    Taip ir ėjom patamsiais. Tolumoje matėm artėjantį debesį ir fantastiškus žaibus.. Ėjom ir ėjom. Per kaimus.. O kaimukai išsimėtę kas kilometrą ar du.. Vietos nakvynei nesimatė. Juolab, visur buvo palyta ir šlapia... Reikėjo rasti bent jau mišką ir storą eglę. O miškų čia nesimatė.

    Griaustinis ir žaibai.. Pamatėm apleistą daržinę.. O viduje radom šviežio šieno. Mums tik to ir reikėjo...:


    Kiaulių migis Vos ištiesėm miegmaišius, pradėjo stipriai lyti.. Tačiau pastogėje buvo gera.. Dar pamačiau porą žaibo švysnių danguje ir... nulūžau

    Na štai. Pasakojimo pirma dalis baigta. Jei susidomėsit - atsiras ir antra. Rašykit, komentuokit. Būtų įdomu sužinoti ką manot ir ar norit tęsinio
    32
    Taip, labai įdomu
    56,25%
    18
    Ačiū, bet gal gana
    15,63%
    5
    Neturiu nuomonės
    28,13%
    9

    #2
    Gana idomu, o koks buvo keliones tikslas?

    Comment


      #3
      Nieko įdomaus nepamačiau.Nuotraukėlės skystos.Pasakojimas vidutinis.
      Ne viskas auksas kas auksu blizga

      Comment


        #4
        Man visai patiko, norėtusi tęsinį išgirst. O čia jūs kaip kasmet tokius ŽYGIUS organizuojat?
        "Klaipėda - Laisvu stiliumi"

        Comment


          #5


          Tikslas - pailsėti. Kartu pamatyti Lietuvos, išbandyti sėkmę Niekada neimam palapinių, kad ir koks oras būtų

          Dėl nuotraukėlių.. Na, sorry, bet į tokias keliones nieko vertingo neimam. Ir pasakojimas rodo, kad keliauti gana pavojinga. Be to, kaip parodė gyvenimas - pabaigoje is fotoaparato tekėjo vanduo ) Taigi imam lieviausią juostini ir pirmyn. Mes nesiekiam nuotraukų kokybės - siekiam turėti prisiminimą.

          Hm.. O dėl pasakojimo.. Na, ne kiekvienas juk gimė rašytoju. Be to, ne mokslinį straipsnį rašiau. Į visa tai reikia žvelgti truputėlį su humoru

          Žygis jau antri metai. Kaip sakiau, jei bus besidominčiu, papasakosiu. Žygiu ir žygiukų patirtyje turiu. Tiesa, šiek tiek netradicinių

          Nori prisijungti? Prašom. Va, tuoj bus žiema, galėsim daryti paros žygį prie -30. Garantuoju nepamirštamus įspūdžius

          Ačiū skaitytojams
          Paskutinis taisė Soldier; 2006.09.11, 08:20.

          Comment


            #6
            Oho! ce tai geras reiks ir man taip pabandyt kai atvaziuosiu i Lietuva sekanti karta (2010 Vasara) tikiuosi nelis
            Paskutinis taisė Raptor; 2009.08.25, 03:11.

            Comment


              #7
              na seip tikrai idomu visai, tik va man kazkodel nuotraukiciu nerodo :/

              Comment


                #8
                Šeštoko - septintoko rašinėlis ir tiek Teksto "turtingumas" nevertas to, kad tema priklausytų skilčiai "Kelionės po Lietuvą". Na, bet 5 min. paskaityti, norint užmušti nuobodulį, galima. Bet jei ir taip turi ką veikt - neskaityk - negaišk laiko. Autorius, mokėdamas rašyti, sukurti tikrai gerą istoriją, bet iš gražios istorijos padarė skiedalą.
                www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                Comment


                  #9
                  Na čia dar reikia mokėt atkapstyt 3 metų senumo temą
                  You might surprise yourself.

                  Miestai.net FB

                  Comment


                    #10
                    Parašė spirit Rodyti pranešimą
                    Na čia dar reikia mokėt atkapstyt 3 metų senumo temą
                    Įtariu, kad tik tu tą ir pastebėjai
                    www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                    Comment


                      #11
                      a chuli varyt ant jaunimo? tipo patys visa laika tik silkiniuose pataluose miegojot, tai visi kiti - antrarusiai? kas nera tokioj "extrim" kelionej dalyvaves - tas nesupras. kad septintokas rase - gal... dazniausiai bludija 7-10 klasiu moksleiviai . draugas gal net vyresnis (na tas, su bambaliu )
                      paskaiciau ir prisiminiau, savo savaitinius "bomzavojimus" pajuryje
                      kaip bepeiktumet rasinelio autoriu, bet turetumet pripazint - gera buti jaunam!
                      10 balu.
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        #12
                        Parašė amiko Rodyti pranešimą
                        Šeštoko - septintoko rašinėlis ir tiek Teksto "turtingumas" nevertas to, kad tema priklausytų skilčiai "Kelionės po Lietuvą". Na, bet 5 min. paskaityti, norint užmušti nuobodulį, galima. Bet jei ir taip turi ką veikt - neskaityk - negaišk laiko. Autorius, mokėdamas rašyti, sukurti tikrai gerą istoriją, bet iš gražios istorijos padarė skiedalą.
                        Žmogus labai normalų tekstą parašė (šia tema) ir tikrai buvo įdomu skaityt. Tuo labiau tikrai ne mokslinį darbą čia atėjo rašyt, o tiesiog papasakoti apie savo įspūdžius. Man labai būtų įdomu paskaityt nors vieną tavo pasakojimą (jei tokių esi sukūręs, ir ar išvis turi apie ką pasakoti) ir palyginti su šiuo. Kažin, ar taviškis "Ne šeštoko lygio" pasakojimas būtų įdomesnis..

                        Comment

                        Working...
                        X