Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ventos regioninis parkas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ventos regioninis parkas

    Šiandien aplankiau man prieš tai nė negirdėtą,labai gražią vietovę-Papilės atodangą(Akmenės raj).Kuo ji ypatinga,galite pasiskaityti pirmoje nuotraukoje.P.S tadux,dėkui už programą,superinė jinai












    Štai ir mes vieną fosiliją atradom






    Mano darbai deviantart'e

    #2
    Dėkui, osiz. Su malonumu pažiūrėjau nuotraukas. Šis tas naujo ir nematyto...
    ______________
    The Division Bell

    Comment


      #3
      Ačiū už gerus žodžius
      Mano darbai deviantart'e

      Comment


        #4
        Jūrakalnio bokštas (Ventos RP)

        2014.09.15
        Prasidėjo apžvalgos bokšto statybos Jurakalnyje
        Iki šių metų pabaigos Ventos regioninio parko teritorijoje, Papilėje, ties Jurakalnio atragiu turi būti pastatytas apžvalgos bokštas, kuris viešai bus prieinamas visiems Ventos regioninio parko lankytojams. Numatomas bokšto aukštis 15 metrų. Nuo bokšto apžvalgos aikštelės atsivers puiki vietovės panorama.



        http://www.ventosparkas.lt/?read=19609

        2015.01.22
        Ventos regioniniame parke – naujas apžvalgos bokštas
        Ventos regioniniame parke baigtas statyti apžvalgos bokštas. Jis iškilęs virš medžių viršūnių - į 15 metrų aukštį. Statinio forma primena gėlės žiedą, jis pagamintas iš medžio ir metalo konstrukcijų. (...)

        Iš apžvalgos bokšto atsiveria išraiškingas Ventos upės slėnis su kerinčiu Jurakalnio atragiu ir Papilės miestelio gyvenviete bei aplinkinėmis teritorijomis. Bokštas yra Daubiškių kaime, Jurakalnyje. (...)

        Bokšto pristatymas visuomenei planuojamas šių metų pavasarį.

        http://www.ventosparkas.lt/?read=20678

        Comment


          #5
          Straipsnis, kuriame įdėta Jūrakalnio bokšto statybos nuotrauka

          Žurnalas „Structum“ 2015 m. liepos 8 d
          Vietos, iš kurių atsiveria pasakiški vaizdai

          Ventos regioninio parko bokšto forma vieniems primena besiskleidžiantį tulpės žiedą, kitiems – į dangų iškeltas žmogaus rankas. Nors bokšto statyba buvo sudėtingesnė nei Veisiejų – juk reikėjo sujungti tris medžiagas: betoną, metalą ir medį, darbai užtruko trumpiausiai – keturias savaites.

          ...

          Virš medžių viršūnių iškilusį 15 m aukščio bokštą, nuo kurio atsiveria užburiantis vaizdas į Ventos kraštovaizdžio draustinį ir juo vingiuojančią upę, Papilės miestą ir piliakalnius, Daubiškio kaimą bei Jurakalnio geologinę atodangą ir atragį, statė UAB „Raseinių statyba“.
          Į jo pamatus buvo supilti 22,4 m³ betono, bokšto konstrukcijas sudarė 5 tonos metalo gaminių ir 25,2 m³ klijuoto medžio gaminių.

          http://www.delfi.lt/grynas/gyvenimas....d?id=68429726

          Comment


            #6
            Šiaulių kraštas 2018.06.19.
            R. Karbauskis suabejojo Viekšnių urbanistinio draustinio statusu
            Parlamentarams (...) ir valstybės tarnybų vadovams ekskursiją mokykliniu autobusu po Viekšnius surengė vietos seniūnas Kornėlijus Kryžius.
            Seniūnas vietinius žmones ragino kalbėti apie Viekšnių miesto kaip urbanistinio draustinio nepatogumus. (...)

            Nemažai gyventojų nepatenkinti, kad dėl sodybos pertvarkymo turi dažnai važinėti į įvairias valstybės įstaigas derinti, išlaidauti daugybei dokumentų. (...) Kitas nepatenkintas, kad, vadovaujantis Saugomų teritorijų įstatymu, privatus žemės sklypas negali būti padalytas į dvi dalis, nes patenka į Viekšnių urbanistinio draustinio teritoriją.

            Pirmieji apriboji­mai – nuo 1992 metų, kai įkurtas Ventos regioninis parkas, kurio teritorijoje yra Viekšniai ir apylinkės. Dar daugiau draudimų atsirado 2008-aisiais, Viekšnius paskelbus urbanistiniu draustiniu.(...) Tad vieni kritikuoja, kad Viekšniuose stabdoma civilizacija, tačiau kiti didžiuojasi, kad išsaugomas miesto savitumas. Seniūno kabinete ant sienos pakabintas 1868 metų Viekšnių žemėlapis, su kuriuo nepasiklystum ir šiandien – beveik niekas nepasikeitę.

            Seimo Kultūros komiteto pirmininkas R. Karbauskis susitikime su gyventojais pirmuoju sakiniu apibendrino ekskursijos po Viekšnius įspū­dį: „Akivaizdu, kad nelabai ką čia yra saugoti“.
            R. Karbauskis teigė, kad urbanistiškai išskirtinio dėmesio verti tik keletas namų. Todėl ketina į Seimo Kultūros ko­miteto posėdį pakviesti atsakingų tarnybų vadovus. (...)

            Viekšniuose lankęsis ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos direktorius Albertas Stanislovaitis „Šiaulių kraštui“ sakė nepamenąs, kad kuris nors iš urbanistinių draustinių būtų praradęs šį statusą. (...) A. Stanislovaitis abejoja, ar ne­priklausomi ekspertai iš Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos gali pareikšti, kad Viekšniuose nė­ra ką saugoti.

            http://www.skrastas.lt/?data=2018-06...&id=1529335071

            Comment


              #7
              Grynas.lt 2018.07.31
              Šiaurės Lietuvoje – Marso kanjonai
              Lankomės Šaltiškių molio karjere.
              Pasak Ventos regioninio parko direktoriaus , čia kasamas molis išskirtinis. Per milijonus metų irstant biotito ir raginukės mineralams, išsiskirdavo geležis, suteikusi šiems sluoksniams raudoną spalvą. Pasak A. Almanio, vaizdai šiame karjere primena Marso kosminių stočių panoramas ir tai, anot specialisto, nėra tik poetinis pasakymas.


              Daugiau apie Šaltiškių molio karjerą ir Karpėnų klinčių karjerą - vaizdo reportaže

              https://www.delfi.lt/grynas/tv/siaur....d?id=78708135

              Comment


                #8

                Ventos regioninis parkas 2018.08.07
                Kviečiame į paleontologinę ekspediciją
                Rugpjūčio 27-28 dienomis turite unikalią galimybę - kartu su paleontologu, Virgilijumi Pajarsku ieškoti dinozaurų ir kitų juros bei triaso periodų fosilijų. Vieta - Šaltiškių karjeras (šalia Papilės), laikas - rugpjūčio 27-28 dienos. Galite dalyvauti ekspedicijoje abi dienas, galite ir kurią vieną .

                Ekspedicijos pradžia - rugpjūčio 27 d., 10 val. prie Šaltiškių molio karjero administracijos (bet galite prisijungti ir vėliau):

                http://www.ventosparkas.lt/?read=29336

                Comment


                  #9
                  15min.lt 2020.07.09
                  Keliaujame po saugomas Lietuvos teritorijas: Ventos regioninio parko slėpiniai
                  15min rubrika VASAROJAM LIETUVOJ! pristato V.Kandroto kelionių ciklą, kurį lydi nuostabios autoriaus nuotraukos.

                  Ventos regioninis parkas man kiek primena Biržų kraštą su savo smegduobėmis. Tačiau iš tiesų tai dar vienas unikalus gamtos kampelis, kur upės slėnyje susiformavę itin vertingi geologiniai dariniai, menantys net 160 mln. metų istoriją.





                  Nuo Rekčių piliakalnio iki Viekšnių
                  Ventos vingiai
                  Papilės lobiai
                  Ventos regioninio parko lankytojų centras
                  Viekšniai

                  Su Ventos regioninio parko atodangomis puikiai „susišaukia“ Akmenės rajone eksploatuojami cemento gamybai reikalingų žaliavų karjerai. Norintiems ekstremalių pojūčių ir parsivežti įspūdingų nuotraukų rekomenduoju aplankyti Menčių, Karpėnų klinčių arba Šaltiškių molio karjerą. Viename iš karjerų buvo atkastas fitozauro, gyvenusio prieš 220 mln. metų, dantis. Jis dabar kartu su kitomis fosilijomis iš karjerų ir Papilės atodangų eksponuojamas Akmenės krašto muziejuje. Kadangi karjerai – tai veikiančių gamybinių įmonių teritorijos, patekimas čia yra ribojamas ir dėl ekskursijos reikia susitarti iš anksto.

                  Kamanų valstybinis gamtinis rezervatas – dar viena Lietuvos saugoma teritorija, esanti arčiausiai Ventos regioninio parko. Čia rasite lankytojų centrą, pasakojantį apie pelkių gyvenimą, pakilsite į 30 m aukščio apžvalgos bokštą, iš kurio matoma gausybė ežerokšnių, ir apsilankysite Aukštapelkės mokomajame take. Rezervatas – taip pat riboto lankymo teritorija. Ekskursiją rekomenduojama užsisakyti iš anksto

                  https://www.15min.lt/pasaulis-kisene...ai-642-1344756

                  Comment

                  Working...
                  X