Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mingė / Minijos kaimas (Nemuno deltos RP)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21


    Paskutinis taisė digital; 2018.08.13, 14:41.
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      #22


      Paskutinis taisė digital; 2018.08.13, 14:42.
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        #23


        Paskutinis taisė digital; 2018.08.13, 14:42.
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          #24
          Įteisins Mingės kaimo lieptus

          Susitikimuose su gyventojais daugiausia buvo keliami paveldėtos žemės tvarkymo klausimai, žemės nuomos ir asmeninio ūkio žemės naudojimo problemos.

          Po gyventojų priėmimų NŽT vadovė susitiko su Šilutės rajono meru Vytautu Laurinaičiu. Susitikime buvo aptartos NŽT teritorinio skyriaus ir savivaldybės bendro darbo
          aktualijos, tartasi, kokios priemonės bei veiksmai pagerintų bendradarbiavimą sprendžiant žemės reformos ir kitus žemės tvarkymo klausimus šiame rajone.

          Po pietų NŽT direktorė D. Gineikaitė lankėsi Mingės kaime, kur susitiko su Kintų seniūnu Antanu Kliženčiu ir vietos gyventojais. D. Gineikaitė paragino mingiškius įteisinti lieptus, kurių Mingėje yra kelios dešimtys, tačiau nė dėl vieno liepto statybos NŽT nėra išdavusi sutikimo. „Lieptų įteisinimo procedūros išties yra labai nesudėtingos ir labai paprastos, – sakė D.Gineikaitė. – Norėtųsi, kad lietuviškąja Venecija vadinamame kaime būtų išspręsta lieptų įteisinimo problema. Matome ne vieną stacionarų liepto statinį, tačiau mūsų duomenų bazė rodo, kad nėra išduoto nė vieno NŽT sutikimo dėl liepto statybos Mingėje. Norime paraginti gyventojus ir padėti jiems įsiteisinti savo lieptus“.

          Iš viso Mingės kaime yra kelios dešimtys lieptų. Didžioji jų dalis – pontoniniai, tačiau yra ir stacionarių, ant polių įrengtų lieptų.

          Statant lieptą valstybiniame vidaus vandens telkinyje visais atvejais yra privaloma gauti Nacionalinės žemės tarnybos sutikimą, nepriklausomai nuo liepto dydžio.

          Comment


            #25
            Delfi.lt 2018.08.02
            Mažai kam žinoma Lietuvos vieta: tokios ramybės niekur daugiau nerasite

            jei „Google maps“ vietovės ieškosite naudodami vietinių vartojamą pavadinimą – nieko nerasite. Vietiniai savo kaimą vadina Mingės vardu, o žemėlapiuose rasite – Miniją. (...)

            Mingės kaime visą laiką gyvena 20 žmonių arba kitaip 5 sodybos. Tačiau kaimo ramybės gviešiasi ir turistai. „Mus maitina ir karštis, ir šaltis. Jei šalta, atvažiuoja žvejai mėgėjai, jei karšta – turistai“,

            Nuotr. Karolina Pansevič


            https://www.delfi.lt/projektai/nemat....d?id=78722205

            Comment

            Working...
            X