Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pagramančio regioninis parkas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Nesėdėk namuose / 15min.lt 2019.06.26
    Padėk! Plynosios pažintiniam takui reikia ir tavo pagalbos.
    https://nesedeknamuose.lt/padek-plyn...tavo-pagalbos/


    Nesėdėk namuose / 15min.lt 2019.06.27
    Socialinė atskirtis – ir tarp pažintinių takų: kaip atrodo Plynosios pažintinis takas
    Telieka tik įsivaizduoti, kaip atrodytų Lietuvos gamta, jei sovietmečiu nebūtų nusausinti didžiuliai plotai pelkių. Atkūrus Nepriklausomybę pelkės pradėtos saugoti ir paskelbtos draustiniais, į kuriuos laikui bėgant pradėti vienas po kito tiesti pažintiniai takai. Ne išimtis ir Pagramančio regioniniame parke esanti Plynosios pelkė, kuri buvo paskelbta telmologiniu draustiniu, ir dar 2003 metais į jos vidurį nutiestas medinių lentų takas

    Pakerėti naujai pelkėse įrengtų Mūšos tyrelio ir Aukštumalos pažintinių takų grožio keliautojai vis dažniau ieško vietų, kur dar galima aplankyti pelkę, tačiau atvykę prie Plynosios jie pirmiausiai pamato įspėjamąjį užrašą, jog pažintinis takas yra avarinės būklės, ir jame lankytis nerekomenduojama.
    Nors nuo kelio Šilalė–Tauragė iki pat tako kelią rodo medinės rodyklės su nurodytu atstumu iki tikslo, informacija apie prastą tako būklę iškabinta tik tako pradžioje. Pagramančio regioninio parko tinklapis, kaip ir daugelio kitų regioninių parkų, atrodo morališkai pasenęs, tačiau informaciją apie tako būklę vis tiek vertėtų paskelbti ir jame.


    Kai atvažiuoji ne vieną šimtą kilometrų, net mintis nekyla suktis ir keliauti atgal, tuo labiau, kad įspėjime žodžio „draudžiama“ nėra. Pirmieji pora šimtų metrų nežada nieko blogo, nes takas buvo suformuotas iš smulkintos medienos ir vingiavo per eglyną. Kuo toliau, tuo labiau takas darėsi šlapesnis, kol galiausiai prasidėjo iš išilginių lentų sukonstruotas takas, kuris ir vedė iki pat pelkės viduryje stovinčio apžvalgos bokštelio. (...)

    Kartais reikia ir didesnį žingsnį žengti norint perlipti išlūžusių lentų tarpą, tačiau visada žiūrint po kojomis pavojaus nebus. Nereiškia, kad dėl tokios tako būklės regioninio parko direkcijos darbuotojų sąžinė gali būti rami, nes kurti planus dėl neįprastos formos apžvalgos bokšto statybos Akmenos ir Jūros upių santakoje ir visiškai nieko nedaryti šiame pažintiniame take – mažų mažiausiai neatsakinga.

    https://www.15min.lt/pasaulis-kisene...as-642-1165696

    Comment


      #22
      Kitoks pažintinis takas Lietuvoje – II pasaulinio karo palikimo pėdsakais https://www.15min.lt/pasaulis-kisene...is-642-1303390
      Kada nors būtinai dar kartą nuvažiuosiu į Pagramančio regioninį parką, kad aplankyčiau visus jame esančius kabančius tiltus, kurių ten yra net 12. O šį kartą pro automobilio langą išvydęs du iš jų ir nei prie vieno nesustojęs, vingiuotu it čia srūvančios upės keliu važiuoju aplankyti ketvirtą Pagramančio regioniniame parke įrengtą pažintinį taką „Molotovo gynybinės linijos įtvirtinimai“.
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

      Comment


      #23
      Pakartoju iš kitos temos 2019 metų pranešimą apie Pagramančio RP apžvalgos bokštą

      Numatoma bokšto vieta prie Pagramančio RP lankytojų centro Ringiuose.

      Žemėlapis iš www.mapy.cz

      Jūros ir Akmenos santaka.
      Foto 2019.03



      15min.lt 2019.05.16
      Ant skardžio Lietuvoje iškils netradicinis apžvalgos bokštas

      Teritorijos planas


      Vizualizacijos



      https://www.15min.lt/pasaulis-kisene...178406/4689232

      Comment


        #24
        VSTT 2023.01.03
        Pagramančio regioniname parke – naujas apžvalgos bokštas
        Prie Pagramančio regioninio parko lankytojų centro, kur matosi dviejų upių – Akmenos ir Jūros – vingiai ir slėniai, kyla naujas apžvalgos bokštas – regykla, nuo kurio atsivers nuostabaus kraštovaizdžio panorama.






        Šiuo metu vyksta įrengimo darbai: statomos metalinės bokšto konstrukcijos, ruošiami laiptai, tvarkoma aplinka. Apžvalgos bokštas bus formuojamas taip, kad vietovė galėtų būti apžvelgiama trimis lygiais: upių santakos, pažintinio tako ir apžvalgos bokšto, nuo kurio saugoma teritorija bus apžvelgiama iš 12 metrų aukščio (...)

        Projekto vykdytojas Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM, o darbus vykdo rangovas UAB „Kvėdarsta“.
        Pagramančio regioninio parko apžvalgos bokštas – regykla turėtų pradžiuginti lankytojus jau šią vasarą.

        https://www.lrytas.lt/gamta/keliones...nkyti-25683719

        Comment

        Working...
        X