Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mini zoo sodas prie Kalvarijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Mini zoo sodas prie Kalvarijos

    Mini zoologijos sodas įkurtas 2005 m, kai kalvarijiečių Vasiliauskų šeima įsigijo sodybą, šalia buvusios Brazavo gyvenvietės mokyklos. Iš pradžių manė verstis avininkyste, bet ši veikla nežadėjo gerų verslų perspektyvų. Po to įsigijo vieną kitą vertingesnės veislės žirgą. Taip ir prasidėjo.
    Dabar mini zoo sode auga keli šimtai paukščių, du liūtai, lamos, alpakos, vilkai, bezdžionės, briedžiai, elniai. Na, geriau ir nevardinti. Trūksta tik Arkties ir Antarktidos gyventojų. Norint apeiti visus narvus ir voljerus reikia pėdinti apie 1,5 – 2 km. Tiesa, tingesniems gali pasiūlyti kelionę vežimaičiu ar asilu. Gyvūnus perka ar išsikeičia bendradarbiaudami su Lietuvos ir Lenkijos žvėrynais bei zoologijos sodais.
    Kalvarijiečių įsteigtame zoologijos sode dirba tik AlgirdasVasiliauskas su šeima: žmona Irma ir dviem sūnumis. Jis neslepia bandęs priimti į darbą vietos gyventojų, bet tai nepasiteisino: vos šeimininkas iškeldavo koją per vartus, samdiniai gyvūnų šėrimą ir girdymą nutraukdavo ir keliaudavo namo. Kartais – dar su pusmaišiu pašarų ant pečių.
    Yra bilietų pardavimo namelis, kuriame galima įsigyti gaivinančių gėrimų. Šalia galima pasistatyti automobilius. Gal daugiau vargo būtų surasti vietos autobusui. Mini zoo sodą labai pagyvintų aukštesnė augmenija, bet viskam reikia laiko ir ... pinigų.

    Ieškoti: Trakėnų kaime, kelio Kalvarija – Suvalkai rytinėje pusėje. Patogu užsukti grįžtant iš Lenkijos (iki sienos – apie 10 km). Nedirbama tik pirmadieniais (žr. nuotrauką). Bilietas suaugusiems kainuoja 5 Lt, teisė fotografuoti – 5 Lt, kibirėlis su pašarais – 2 Lt.
    Temstant nepamirškite išeiti!






    Pirmiausiai pasitinka nepaperkami sargai




    Čia parduodami bilietai




    Vieta autombiliams parkuoti




    Jei nebuvai keturkojų suvalgytas, tai gali pats čia užkąsti.




    Žiūrėčiau į mišką, bet dvikojai užstoja




    Kalnai kalnuoti ir žvėrys nenuplikę




    Čia mes karaliai ...






    ir taip toliau









    www.dvylikakedziu.lt

    #2
    reikes nuvaziuoti sia vasara,kai vis y lenkus vaziuodavom as ji matydavau,bet kazkaip buvau pamirses
    Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

    Comment

    Working...
    X