Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Buivydiškių dvaras, Vilniaus r.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Užuomina apie Buivydiškes straipsnyje apie kito dvaro pardavimą.

    Turto bankas 2022.09.22
    Dar šįmet Turto bankas planuoja pabaigti dar kelių – Vyžulionių ir Buivydiškių dvarų, Vilniaus rajone – parengimą pardavimui. Jų aukcionus tikimasi paskelbti kitų metų pirmąjį ketvirtį.

    https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...us-seimininkus

    Comment


      #22
      Dvaras jau parduodamas. Kovo mėnesį bus paskelbtas aukciono laimėtojas.

      https://turtas.lt/naujienos/radvilom...ju-seimininku/

      Comment


        #23
        Elta 2023.01.25
        Buivydiškių dvaras parduodamas už pradinę 154,9 tūkst. EUR kainą
        Turto bankas paskelbė istorinių Buivydiškių dvaro rūmų aukcioną. Kelis šimtmečius garsiajai Lietuvos didikų Radvilų giminei priklausiusio dvaro dalis aukcione bus parduodama kovo pradžioje, rašoma pranešime žiniasklaidai.


        Aukcione parduodami 9 km nuo Vilniaus centro nutolę Buivydiškių dvaro rūmai, kuriuose nuo 1996-ųjų veikė Buivydiškių pagrindinė mokykla, ir pagalbiniai statiniai: ledainė, paskutiniu metu tarnavusi kaip garažas, ir buvusi mokomoji laboratorija (angaras). Visi šie statiniai Turto bankui perduoti praėjusių metų birželį ankstesnio turto valdytojo Buivydiškių pagrindinės mokyklos siūlymu. Mokyklos veiklai šis turtas nebebuvo reikalingas.
        Statiniai parduodami už bendrą 154,9 tūkst. eurų pradinę kainą. Dalis gautos sumos bus skirta valstybės turto atnaujinimui, dalis – pervesta į valstybės biudžetą

        https://www.lrt.lt/naujienos/verslas...-pradine-kaina
        Paskutinis taisė Romas; 2023.08.28, 09:13. Priežastis: Tarpai tarp žodžių

        Comment


          #24
          Respublika 2023.02.10
          Buivydiškių bendruomenė nori dvaro, bet išlaidos būtų milžiniškos
          Buivydiškių dvaras sostinėje šiandien stovi apleistas, nors nesunkiai galėtų būti prikeltas antram gyvenimui. Pasak rajone veikiančios „Skatulės ežerėlių" bendruomenės pirmininko Jono Gedvilo, savivaldybė su vietos bendruomenėmis nesitaria, o Turto bankas užsimojo dvarą skubiai parduoti

          Jono Gedvilo nuotraukos






          „Mes net nebuvome informuoti, kad pastatas bus parduodamas, nes esą tapo nereikalingas (...) Abejonių kelia ir tai, kad informacija apie aukcioną pasirodė būtent dabar, kai artėja savivaldybių rinkimai ir visų dėmesys nukreiptas į juos, - svarstė pirmininkas.
          - Kadangi Buivydiškių pagrindinė mokykla į bendruomenes žiūri atsargiai ir neskuba mūsų priimti, seniai ieškome patalpų, kuriose galėtume vykdyti kultūrinę-edukacinę veiklą, o rasti tinkamas nėra paprasta. Buivydiškių dvaras tam puikiai tiktų, bet, deja, valstybinės institucijos, net nepasidomėjusios mūsų nuomone ir poreikiais, nusprendė juo atsikratyti. Jeigu jos neturi pajėgumų, galėtų dvaro administravimą patikėti bendruomenėms. Galėtume jame įrengti darželį, mokyklėlę, organizuoti būrelius, kuriuos vaikai pasiektų patogiai ir saugiai.
          Be to, bendruomenės gali rašyti projektus finansavimui gauti, tad ir šie klausimai išsispręstų".

          Pasidomėjus pastato būkle, vyras neslėpė, kad ji prastėja.
          „Ilgą laiką dvare veikė mokykla. Prieš kelis metu pastatas net buvo tvarkomas, o paskui staiga mokyklą iškėlė. Tuomet atjungė šildymą, komunikacijas ir pastatą paliko likimo valiai.
          Tas pats nutiko ir greta esančiam parkui - kol mokykla veikė, jis dar buvo kažkiek prižiūrimas, tačiau dabar ir jis apleistas. Bet net ir tokiame parke kasdien pilna žmonių, kurie mielai prisidėtų prie jo tvarkymo. Čia nesunkiai galima įrengti poilsiui būtiną infrastruktūrą, suformuoti pliažą, sporto aikštyną. Deja, mums viso to daryti nebuvo leidžiama.
          Apima nuojauta, kad parką ir dvarą, norint pigiai juos parduoti (oficialiai paskelbta pradinė pardavimo kaina - 150 tūkst. eurų), siekta nustekenti tyčia, o dabar, kai tikslas pasiektas, skubama parduoti", - pastebėjimais dalinosi J.Gedvilas. (...)

          Komentuodami situaciją su dvaru, Vilniaus rajono savivaldybės atstovai pabrėžė, kad jis nėra pritaikytas švietimo, socialinėms ar kultūros reikmėms.
          „Šiuo metu pastatas yra apleistas ir reikalauja didžiulių investicijų, tad šio pastato perėmimas būtų neūkiškas," - rašoma atsakyme, nurodant, kad sprendimą dėl pastato pardavimo priėmė Turto bankas.

          Turto banko atstovas Karolis Vaitkevičius „Vakaro žinioms" teigė, kad dvaro pardavimu suinteresuoti patys vietos gyventojai.
          „Kiek mums teko bendrauti su vietos bendruomenės atstovais, bendruomenė suinteresuota, kad pastatas greičiau turėtų savininką ir būtų sutvarkytas. Netgi buvo iniciatyva kaimynams susidėti pinigus ir dalyvauti pastato įsigijimo aukcione. Tokia galimybė vis dar yra", - sakė jis.
          Taip pat patikinta, kad pastatas tikrai tapo nereikalingas.
          „Administracinei veiklai šis pastatas esamos būklės nėra tinkamas, o jo pritaikymas valstybei būtų nuostolingas. Vertindami platesnį kontekstą kreipėmės ir į Vilniaus rajono savivaldybę, klausdami gal tokių patalpų reikėtų jos funkcijoms vykdyti (švietimo, socialinėms reikmėms). Savivaldybė atsakė, kad jai šios patalpos nereikalingos, - nurodė K.Vaitkevičius. - Turto bankas pastatą perėmė 2021-ųjų metų pradžioje. Baigus parengimo procesą (dokumentų tvarkymą, konsultacijas su paveldosauga), skelbiamas turto aukcionas. Tokia yra įprasta praktika".

          https://www.respublika.lt/lt/naujien...u-milziniskos/

          Comment


            #25
            Made in Vilnius 2023.03.07
            Aukcione dėl Buivydiškių dvaro kilo tikros „muštynės“: kaina pakilo net keturis kartus
            Istoriniai Buivydiškių dvaro rūmai su priklausiniais parduoti už 648 tūkst. eurų. Dalis gautos sumos bus skirta valstybės turto atnaujinimui, likusi – pervesta į valstybės biudžetą. Aukcionas sulaukė didelio susidomėjimo – dėl šio objekto varžėsi net 21 dalyvis, kas ir nulėmė įspūdingą kainos kilimą.
            Paprastai dvarai sulaukia vos vieno kito potencialaus pirkėjo dėmesio, tačiau vos 9 km. nuo sostinės nutolęs Buivydiškių dvaras sulaukė milžiniško susidomėjimo.

            Buivydiškių dvaro rūmai ir pagalbiniai statiniai: ledainė, paskutiniu metu tarnavusi kaip garažas, ir buvusi mokomoji laboratorija (angaras) buvo parduodami už bendrą 154,9 tūkst. eurų pradinę kainą. Taigi aukcione kaina pakilo net keturis kartus.
            Objektas parduotas su 3,9747 ha ploto žemės sklypo nuomos teise.

            https://madeinvilnius.lt/verslas/nek...eturis-kartus/

            Comment


              #26
              Dvare keičiamas stogas. Nuimtas šiferis. Neaišku, ar naujas stogas laikinas?
              Stogas keičiamas ir ant tos pristatytos paukštidės, buvusio balkono.

              Comment

              Working...
              X