Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kazikėnų dvaras, Jurbarko r.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kazikėnų dvaras, Jurbarko r.

    Kazikenu dvaras, Jurbarko rajone. Informacijos apie ji neradau, dabar ji sutvarke sveicaras, kuris cia ukininkauja, bent jau taip sake vietiniai. I vidu nejom, nes pasitiko palaidi nesvetingi sunys...

    http://www.maps.lt/map/query.aspx?ac...582320b4d1cebd

    Vartai,






    Paskutinis taisė 99; 2009.01.03, 11:12.
    פוניקולאַר

    #2
    Čia pagrindinis dvaro pastatas, ar greičiausiai kitas koks gyvenamasis išlikęs?
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      #3
      Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
      Čia pagrindinis dvaro pastatas, ar greičiausiai kitas koks gyvenamasis išlikęs?
      Islike ukiniai tai tikrai, o tas mazasis fachtverkinis apatineje nuotraukoje (toks kaip is vaikisku vokisku konstruktoriu) tai kaip ir gyvenamasis
      פוניקולאַר

      Comment


        #4
        ...
        Su žmona ūkininkaujantis politikas K.Ba­­­lašaitis svajonėse regi 600 ha ūkį.
        Ūkininkai gyvena XVII a. Kazikėnų dvare, nors nėra vienvaldžiai šio didžiulio dvaro savininkai. Yra bendrasavininkiai. Žvilgsnį traukia rekonstruoti ir investicijų dar laukiantys akmeniniai pastatai ar jų liekanos. Didžiulės erdvės – tikra atgaiva Ingai, profesionaliai veterinarijos gydytojai. Ji čia gali duoti laisvę savo aistrai – žirgams.
        ...
        Šaltinis: http://www.valstietis.lt/Priedai/Uki...viename-versle

        Kazikėnų dvaro sodyba
        Išlikę dvejos arklidės ir kiti ūkiniai pastatai. Veikia žirgynas. Restauravus dvaro sodybos pastatus numatoma teikti turistų apgyvendinimo (svečių namai), komercinės medžioklės, jodinėjimo, pirties, baseino paslaugos.
        Objektas statytas: XIX a. pr.
        Šaltinis: http://www.musupaveldas.lt/lt/misc/object?id=18586
        Sekite savo banknotus

        Comment


          #5
          Žurnalas „Statyba ir architektūra“ 2010 spalio mėn. 16 d. 16:13

          Milda Levandraitytė
          Dvarų atgimimo drama

          Naujam gyvavimui prikeltų dvarų sąrašą papildys Mažeikių savivaldybėje esantis privatus Lelijų dvaras, žinomas ankstesniu Plinkšių dvaro pavadinimu, bei Jurbarko savivaldybėje įsikūręs Kazikėnų dvaras.
          Jųdviejų atkūrimą ir pritaikymą turizmui pagal priemonę „Turizmo paslaugų/produktų įvairovės plėtra ir turizmo paslaugų kokybės gerinimas“ šiais metais birželį palaimino Ūkio ministerija.


          Propaguos aktyvias pramogas
          Kitas objektas – Kazikėnų dvaras, įkurtas Panemunės regione, senajame Kauno–Šilutės kelyje Jurbarko savivaldybėje. Dvaras, kuris istoriniuose šaltiniuose minimas 1540 metais, šiuo metu priklauso privatiems investuotojams iš užsienio.

          Šešių hektarų dvaro teritorijoje yra išlikę šeši pastatai: dvi arklidės, maniežas, ūkinis ir keletas kitos paskirties pastatų. Tačiau, pasak įmonės „Laisvas paukštis“, kuriai skirta ES parama, direktorės Ingos Tvarijonavičienės, dvaro teritorijoje nieko autentiška neišlikę.

          Iš tarptautinių fondų skirta daugiau kaip 3 mln. litų, ir tai sudaro tik pusę visos sumos, kuri reikalinga dvarui atkurti ir kompleksinio turizmo infrastruktūrai sukurti. Kitą pusę sumos įnešti turės patys investuotojai.

          Dvaro savininkai numatę padaryti daug įvairių darbų. Seniausi išsilaikę pastatai – dvaro arklidės, jų būklė – geriausia. Kiti objektai neblogai išsilaikę, tačiau jiems reikia rekonstrukcijos. Sovietmečiu pastatai buvo atstatyti iki tokio lygio, kad galėtų funkcionuoti kaip ferma. Nepriklausomybės pradžioje geriausi Lietuvos jojikai kartu su Norvegijos žirgų mylėtojais bei investuotojais atstatė, restauravo dvarą kiek sugebėjo ir suteikė jam naują veidą.

          Pirmieji iš numatytų darbų – atlikti išlikusių arklidžių rekonstrukciją, įrengti tarptautinius reikalavimus atitinkantį žirgų maniežą, o vietoj senosios daržinės pastatyti pastatą, skirtą svečiams apgyvendinti ir konferencijoms rengti. Dvaras galės priimti iki 80 svečių.

          „Rengiant projektą galvojome apie pinigų grąžą, todėl nusprendėme, kad jame reikėtų teikti kompleksines turizmo paslaugas ir svečiams pasiūlyti įvairių pramogų. Be apgyvendinimo, maitinimo paslaugų, teiksime jodinėjimo, važinėjimo karietomis, rogėmis ir kitas aktyvias pramogas. Dvaras bus pritaikytas ir sporto stovykloms organizuoti“, – kalbėjo įmonės direktorė.
          Kadangi dvaras įsikūręs labai gražioje vietoje, jį supa miškai, aktyvias paslaugas turistams bus siekiama pasiūlyti ir žiemos metu, sumažėjus turistų skaičiui.

          „Sieksime sukurti tokias paslaugas, kad dvaro svečiai norėtų užsukti vėl“, – pažymėjo I. Tvarijonavičienė. Ji tiki, kad dvaras taps patraukliu objektu turistams.

          http://www.delfi.lt/news/economy/rea....d?id=37581795

          Comment

          Working...
          X