Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geručių (Glebavos) dvaras, Pakruojo r.

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    15min.lt / Vieškeliu dundant 2020.05.31
    Kas gero Geručiuose ir kodėl kartais kelionėse reikia turėti dešros
    Šįsyk nusidanginkime į pačią Lietuvos Šiaurę, kur arčiau nei už kilometro prasideda „siena“ su Latvija. Geručių kaime (Pakruojo r.) kadaise gyvavo vienas stambiausių regiono dvarų.

    Iki šių dienų merdėjančiame kaime teberymo itin dailios ir išmoningos architektūros dvaro pastatai. Jų čia išties daug. Štai – arkinių langų gausa apsipylę rūmai, kuriuos vėlų vakarą rausva spalva nudažo besileidžianti saulė.


    Deja, vieno pastato pabaigos net nematyti – jis paklydęs žabarų tankmėje. Kiek tolėliau – gražuolis bravoras, tvartai, nebeaiškios paskirties griuvėsiai, o už rūmų – jau seniai gūdi „giria“... Ten prasibrautum tik su mačetės pagalba.

    Kita vertus, kai kuriuose dvaro pastatuose tebegyvena žmonės, nesvarbu, kad stogai kiauri ir aplink sielvartaujanti istorija. Atvykus, šių dienų „bajorai“ tykiai nupėdina vidun, tačiau po dvaro teritoriją bėgioja palaidi, dideli ir garsiai vambryjantys šunys. Vienas amsius pririštas, tačiau jis pirmiausiai pasitinka visus sodybos svečius ir loja pikčiau už laisvuosius brolius. Pasisekė – automobilio bagažinėje mėtėsi gabalas dešros. Tai padėjo sukaupti drąsą ir išsiropšti laukan. Visgi, Geručių dvaro šunys nepanoro nei dešros, nei mano kojų...


    https://www.15min.lt/pasaulis-kisene...os-642-1318202

    Comment

    Working...
    X