Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Uždaros gyvenvietės Vilniaus mieste ir jo apylinkėse

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Trakų rajonas. Nuo 2005 m. Trakų rajone prasidėjo uždarų gyvenviečių statybos. Iš jų dauguma pradėtos tik 2008 m. ir dar statomos(Bičiulių, Svajonių slėnio gyvenvietės). To pasekmė yra ta, jog Trakų rajonas ribojasi su Vilniaus rajonu, taip pat, nuo Trakų miesto atstumas iki Vilniaus yra tik 30 km. Bendrai, Trakų rajonas tik neseniai investuotojų atrasta teritorija, kurioje daug ežerų, Trakų istorinis nacionalinis parkas. Taip pat, gyvenviečių statyba prasidėjo šioje dalyje vėliau dėl to, jog Trakų savivaldybė priešinosi tokių gyvenviečių statyboms šalia Trakų istorinio nacionalinio parko. Tačiau į Trakų pusę statomi logistikos centrai, Trakų plentu vyksta didelis automobilių ir tranzitinių krovinių srautas. Mieste ir rajone praktikos metu buvo aptiktos 6 uždaros gyvenvietės.

    Valdovų krantas. Trakų istorininiame nacionaliniame parke, pusiasalyje tarp Bernardininų(Lukos) ir Nerėspinkos ežerų, 2007 pr. buvo pastatyta individualių namų kvartalas ,,Valdovų krantas“. 3.7 ha. pastatyti 26 namai, atspindintys Trakų miesto senamiesčio architektūrą, namai su terasomis, kai kurie ir su pirtimis(UAB ,,Invalda“). Teritorijoje atvestos visos miesto komunikacijos, naujosios skaitmeninės technologijos. Kvartalas aptvertas suvirintos tvoros tinklu, įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, kvartalo apsaugą visą parą užtikrina apsauga ir ties įvažiavimu pastatytas apsaugos postas, apšvietimas.
    Kvartalas buvo pirma sutvarkytas: apželdintas, išasfaltuotas, įrengtos poilsio zonos, vaikų žaidimo aikštelės ir tik po to pradėtas pardavimas. Sklypai suskirstyti 5- 17,5 arus.













    Nauji projektai.lt

    Bičiulių gyvenvietė. 2009 m. vasarą baigta baigti 60 namų gyvenvietė 6 ha. plote, suprojektuojant 7.5- 15 arų žemės sklypus. Projektą vykdo AB „Vilsota", rinkai pristačiusi „Rasų slėnio", „Pajūrio rezidencijos" projektus. Kuriant gyvenvietės koncepciją talkino nepriklausoma finansų ir nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Re&Solution". Projekto architektūrinių sprendimų autorė - UAB „Studija PS"(AB ,,Vilsota“). Tai yra pirmoji gyvenvietė priemiestyje, kurioje viskas statoma nuo pradžių, t.y. aplinkui nėra jokių senų pastatų ar gyvenviečių. Tai leido nuo pat pradžių suformuoti vieningo socialinio statuso žmonių bendruomenę. Gyvenvietėje suformuota poilsio zona, kurioje yra teniso, krepšinio ir vaikų žaidimo aikštelė, šalia Račkūnų miškas, o už 800 m. Trakų ežerai. Bendruomenės saugumui teritorija aptverta, irengti automatiniai pakeliami vartai. Iki Vilniaus miesto centro 15 min. kelio.







    Biciuliu.lt

    Svajonių slėnis. Šalia Glitų k., Alsakio ežero pakrantėje pastatyta gyvenvietė. 2006 m. spalio 26 d. Trakų rajono savivaldybė patvirtino šio projekto planą, o 2007 m. prasidėjo gyvenvietės statybos. Teritorijoje suplanuojata pastatyti 200 individualių namų nuo 6 iki 28 arų sklypuose. Teritorija bus aptverta medine tvora, irengtos visos komunikacijos, išasfaltuota ir apšviesta gyvenvietė, teritorija bus saugoma(UAB „Middle Europe Investments Baltija“). Nuo gyvenvietės Trakai nutolę vos 5 km, kur yra darželis, mokykla, prekybos centrai. Iki Vilniaus centro- 32 km. 26 ha. plote statomą gyvenvietė planuojama pabaigti 2010 m.

    Deja, turiu tik nuotrauką, kur turi stovėti ši gyvenvietė:



    Raudonės gyvenvietė. Ši gyvenvietė yra dar statoma. 7 ha. plote bus pastatyta 19 individualių namų. Šalia Trakų istorinis nacionalinis parkas, gyvenvietė statoma ant kalvos, apsupta 4 ežerų, bus kuriamos rekreacinės zonos, teritorija aptverta(UAB ,,Statybininkas).



    Statybininkas.lt

    Dvarelių gyvenvietė. Ši gyvenvietė patenka į vieną švariausių pagal oro taršą vietovių Vilniaus apskrityje, įsikūrusių tarp Vilniaus (17 km iki Sostinės centro) ir Trakų (6 km iki Trakų Nacionalinio parko). Prie pat yra autobusų stotelė, tačiau važinėja tik tarpmiestiniai autobusai, kurie yra nė patogu, nė greita. Automobiliu per ne pilnas 10 min. galima pasiekti prekybos centrą, darželį, mokyklą, įvairias kitas pramogines zonas, ežerą. 7- 22 arų sklypuose statomi 36 blokuoti namai, kurių statybas numatoma buvo pabaigti 2009 m. vasarą.
    Apžvelgus gyvenvietę paaiškėja, kad triukšmas nuo kelio yra didelis, kad važiojant į gyvenvietę tenka pravažiuoti logistikos bazes ir yra vienas iš didžiausių šio projekto trūkumų. Dėl to sudėtingesnis tampa ir susisiekimas. Nors patys projekto valdytojai skelbia, kad važiuojant rytą iš kvartalo, o vakare grįžtant į jį spūsčių išvengti pavyks, nes jos nusidriekia į priešingą pusę, tačiau kelias, esant didesniam srautui, greitai užsikemša.



    NTinfo.lt

    2008 m. baigtas statyti 9 vienbučių ir blokuotų namų kvartalas šalia Didžiuolio ežero. Teritorija yra pilnai sutvarkyta, apšviesta ir aptverta teritorija su automatiniais įvažiavimo vartais. Tačiau apie jį daugiau informacijos nepavyksta rasti.

    Trakų rajonas investuotojams turi pliusų, nes:
    1.)Investuotojai tik prieš keletą metų pradėjo domėtis šiuo rajonu;
    2.)Teritoriją supa ežerai, šalia esantis Trakų istorinis nacionalinis parkas;
    3.) Išvystyta infrastruktūra, Trakų plentas, patogus susisiekimas ne tik su Vilniumi, bet ir Lentvariu, patogus išvažiavimas į Kauną;
    4.)Išskirtinė namų prie Trakų paklausa išaugo dėl didėjančio gyventojų pageidavimo gyventi vaizdingose vietose(Re&Solution).
    Neigiami dalykai:
    1.)Gyvenvietės yra labiau nutolusios nuo Vilniaus nei šiaurinėje Vilniaus miesto dalyje esančios gyvenvietės;
    2.) Trakų plentu vyksta intensyvus eismas, tranztinių krovinių pervežimas;
    3.) Rajone važinėja tik tarpmiestiniai autobusai, todėl gyvenviečių pirkėjai turės naudoti nuosavą transportą iki bet kokių paslaugų centrų.

    Visos gyvenvietės, esančios Trakų rajone pagal namų skaičių gyvenvietėje kinta nuo 9 iki 200 namų:

    Comment


      #62
      Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
      Ką jūs nusišnekat apie visokias III pasaulio šalis? Gal tada ir elementari signalizacija bute/name ar netgi šarvuotos durys yra III pasaulio šalių požymis?
      Taip, tai nesaugumo požymis. Tose šalyse, kur žmonės jaučiasi saugūs, lauko durys paprastai būna su dyyyyyydeliu stiklu (kaip amerikoniškam filme žudikas-maniakas patenka į aukos namus? teisingai, išmuša durų stiklą ir įkišęs ranką atsirakina).

      O beje, ar tikrai apsitvėrusios gyvenvietės pirmiausia atsirado JAV? Ne Lotynų Amerikoj?

      Comment


        #63
        Tokių uždarų bendruomenių istorijos užuomazga prasidėjo JAV XIX a. pr., kai pensijinio amžiaus žmonės, arba grįžę iš atsargos karininkai pasirinko gyvenimą užmiesčio zonoje(Kennedy, David J., 1995). Toks žingsnis paspartino turtingųjų, pasiturinčių žmonių norą gyventi užmiesčio teritorijose dėl kelių priežasčių: išsprendė daugelį buitinių klausimų, taip pat socialinių, saugumo, ir daugiau teorine prasme leido sudaryti prielaidą individualiam uždarumui, neprieinamumui(Mitropolitski S., 2006).
        To pasekoje, tokio tipo gyvenvietėse vien tik 1970 m. JAV priskaičiuota 2000(Bureau C., 2001). Tuo tarpu 2000 m. tokių gyvenviečių priskaičiuojama jau 50.000, arba tai 7 milijonai JAV piliečių, arba 6 procentai šalies gyventojų(El Nasser H., 2005). Uždaros bendruomenės pradėjo kurtis JAV pietinėje dalyje, kitaip vadinamame ,,Sun Belt States“, į kurias įeina pietrytinės, pietvakarinės valstijos.

        Comment


          #64
          Nuo 1970 metų vidurio uždaro tipo gyvenvietės sparčiai ėmė kurtis Lotynų Amerikoje, kurias čia tyrinėjo R. Salcedo, A. Torres (Salcedo, Torres, 2004), M. Janoschka, A. Borsdorf (Fanoschka,Borsdorf, 2006), M. Coy (Coy, 2004) ir kiti. Uždarų bendruomenių kūrimuisi įtakos turėjo žmonių socialinės padėties nevienodumas bei miesto gyventojų susiskaldymas, kuris, lyginant su kitais regionais, ypatingai ryškus šiame. M. Coy (Coy, 2004) manymu, tokių bendruomenių kūrimąsi skatino miesto gyventojų noras apsaugoti savo turtą, šeimą, gyventi neužterštoje aplinkoje. Šį norą jie realizuodavo susiburdami į bendruomenes, kurias apjuosdavo tvoromis ir įrengdavo apsaugos sistemas.

          Comment


            #65
            Kur garantija, kad koks bendruomenes narys nebus banditu?
            Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
            Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

            Comment


              #66
              Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
              TUždaros bendruomenės pradėjo kurtis JAV pietinėje dalyje, kitaip vadinamame ,,Sun Belt States“, į kurias įeina pietrytinės, pietvakarinės valstijos.
              reiškia baltieji jautėsi nesaugūs dėl anksčiau išnaudotų juodaodžių.

              kiek prisimenu ir garsiojoje margaritos saloje, kurioje valinskas su žvaguliu buvo atidarę barą, baltieji taip pat užsitvėrę nuo vietinių.

              š... toks gyvenimas
              pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

              Comment


                #67
                Galbūt nekrypkime į socialinę pusę. O kas garantuos, kad daugiabučio name nėra bandito, ar prezidentas nesusijęs su nusiklstama veikla ir t.t. Bet kuriuo atveju, čia yra gyventi saugiau, o pakolkas dėl vagysčių tokiose gyvenvietėse nėra kalbama arba rašoma plačiai. Reikia nepamiršti, jog pas mus tokios gyvenvietės yra kitokios specifikos nei Lotynų Amerikoje, kur saugumas ypač akcentuotas. Daugelis gyvenviečių Lietuvoje susiję su galimybę įmonėms vystyti didelį projektą(aptvariant teritoriją ir pastatant vartus ar kt. saugos sistemą).

                Comment


                  #68
                  Iš pradžių ,,Sun Belt States“ gyvenvietės steigėsi dėl to, jog ten yra šiltesnis klimatas, ir didžiąją dalį gyventojų sudarė senyvo amžiaus žmonės. Gana įžvelgti tą rasiszmą!

                  Comment


                    #69
                    Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
                    reiškia baltieji jautėsi nesaugūs dėl anksčiau išnaudotų juodaodžių.

                    kiek prisimenu ir garsiojoje margaritos saloje, kurioje valinskas su žvaguliu buvo atidarę barą, baltieji taip pat užsitvėrę nuo vietinių.

                    š... toks gyvenimas
                    Tu nuvažiuok ir paklausk gyventojų, kieno tas gyvenimas didesnis š, jų ar tavo komibloke. Man patinka, kad daug kur tokiose gyvenvietėse negalima turėti pvz. šunų, arba turi savo krepšinio aikšteles, kur galima pažeisti ramiai krepšinį. Nereikia taip akcentuoti to fizinio saugumo, jis Lietuvoje ne esminis dalykas.
                    Flickr

                    Comment


                      #70
                      Visu pirma noreciau pagirti temos autoriu uz pakankamai idomios temos vystyma. Bent man ji aktuali del to smagu butu zinoti naujesnius duomenis, jeigu tokiu yra.
                      Antra, keistoka jusu diskusija del tokiu gyvenvieciu butinumo/nebutinumo. Visama pasaulyje kuriamos panasios gyvenvietes, buriamasi i tam tikras bendruomenes - taip paprasciau/greiciau priimami ir igyvendinami sprendimai (taip turetu buti). Yra teritoriju kurios yra aptveriamos del ivairiu priezasciu. Lietuva neisimtis

                      Comment


                        #71
                        Gal kas žinote koks šio kvartaliuko adresas (kažkur Nemenčinės pl. pusėje):

                        http://s51.radikal.ru/i133/1002/e4/33146a4b077a.jpg

                        Comment


                          #72
                          /\

                          https://www.google.lt/maps/@54.73371...CdaJ9CkDMg!2e0

                          http://www.maps.lt/map/default.aspx?...ra,vector_2_5d

                          Comment


                            #73

                            Thanks

                            Comment


                              #74
                              Dievo ir žmonių užmirštas kampelis

                              Trakų rajone, Rūdiškių seniūnijoje, netoli kelio Vilnius–Druskininkai, miškų ir ežero juosiamas driekiasi mažas kaimelis nuostabiu Gojaus vardu. Tol, kol važiuosime miško keliais ir pasieksime patį kaimelį, patirsime nesudrumstą ramybę ir tylą.
                              Gojus – tai nedidelė vietovė, kurioje gyvena 26 gyventojai. Dauguma jų – čionykščiai kaimo žmonės.

                              Comment


                                #75
                                Šitas čia prie ko?
                                You might surprise yourself.

                                Miestai.net FB

                                Comment


                                  #76
                                  Idomus kampelis, bus paklotas asfaltas, tvarkomi detalieji planai. Vieta tinkama uždarai gyvenvietei. neturiu komercinio intereso, bet labai sudomino, nes siaip sau asfalto niekas nekloja. Nera toli nuo Vilniaus. Aplinkui miskai ir yra 3 ezerai.
                                  Paskutinis taisė arian_l; 2015.09.02, 18:11.

                                  Comment


                                    #77
                                    Šalia Vilniaus esančio Gulbinų ežero kranto išdygo net už anksčiau prabangiausiu tituluotą Laurų kvartalą įspūdingesnė gyvenvietė.

                                    Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/fotogalerijos/na...is.d?id=194590

                                    Comment

                                    Working...
                                    X