Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar danograižiai gadina miestų vaizdą?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Šiaip Vilniui trūksta gražesnių žemaūgių (4-7a.) centre, pvz. tokių kaip Holiday Inn viešbutis. Nes būtent tokie pastatai, sustatyti vienas prie kito, sudaro gatvės vaizdą, "miesto jausmą", dėl ko mes gerai jaučiamės Laisvės alėjoje Kaune, Gedimino prospekte bei Pilies gatvėje Vilniuje, t.y. ten, kur nėra didelių plotų tarp pastatų kaip Lazdynuose ar Santariškėse.

    Deja, mūsų paveldosaugininkai išsidirbinėja kaip nori uždrausdami gerus projektus ir prastumdami aukštaūgius ten, kur jų mažiausiai reikia. Jau dabar yra keletas naujų pastatų, kuriuos, mano manymu, reikėtų nugriauti ar pažeminti:

    1) "Delfinas" - neblogas pastatas, tačiau išdygęs ne vietoje ir užgožęs XXa. pr. statytą į pilį panašų Architektų Sąjungos pastatą. Mano pasiūlymas - arba pažeminti iki 4 a., arba griauti velniop.

    2)"Nidos apartamentai" bei šalia esantis sovietmečiu statytas biurų pastatas (nuo kurio ir prasidėjo "dangoraižių" statybos Vilniaus centre) - toje vietoje aukštingumas neturėtų siekti daugiau nei 7a..

    3)"Vilniaus vartai" - anksčiau toje vietoje dominavo grakštus "Mokslininkų namų" bokštelis, kurį užgožė dvi dėžės. Neprošal būtų jas sumažinti iki 5-7a..

    4)"Reval Hotel Lietuva" viešbutis - nežinau, kam atėjo į galvą šį ir taip bjaurų pastatą atgręžti pliku šonu į miesto centrą kairiajame Neries krante. Laukiu nesulaukiu griovimo darbų pradžios..

    5)Na, pabaigai, visų (ne)kenčiamas (nuo to prasmė nelabai keičiasi ) "Novotel" daugiaaukštis skardinėmis sienomis. Gal kažkas bandė pakartoti "Verslo Centro 2000" sėkmę, tačiau, matyt, pernelyg pataupė architektūrinių deltalių sąskaitą. Ir štai ką mes turime - padidintą Tilto g. garažą gražiausioje miesto vietoje Apie šulinio jausmą Vilniaus gatvėje jau neverta ir kalbėti. Ką su juo vertėtų padaryti ir taip jau aišku.
    Paskutinis taisė molotov_47; 2008.01.04, 13:15.

    Comment


      #22
      Neradau tinkamesnės temos...


      Nuolat tobulėjantys architektūriniai sprendimai miestų statybų sektoriuje diktuoja naujas madas. Iki šiol buvusios gyvenimo ir darbo sąlygos nebetenkina, architektai suka galvas dėl kur kas tobulesnių ir efektyvesnių sprendimų, kaip tausoti gamtą ir sveikatą, kartu prisitaikant prie greitėjančio gyvenimo tempo milijonus talpinančiame mieste. Po 2001 m. rugsėjo 11 d. teroro akto architektus ir NT vystytojus paskatino ieškoti naujų sprendimų ir kurti dar saugesnius pastatus. Šios mintys ypač neaplenkia dangoraižių statytojų.
      (...)
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        #23
        Seniai jau Leon Krier pasisakė dangoraižių grožio tema.



        Paskutinis taisė gee; 2013.08.11, 01:19.

        Comment

        Working...
        X