Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos futbolo stadionai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė bronius Rodyti pranešimą
    - Trenkti tie valdininkai (arba žurnalistai). Jei paprasta aikštelė su gera danga tampa geriausiu stadionu visame regione, tai tiesiogiai parodo koks supratimas mūsų šalyje..
    Čia nieko naujo ir nieko keisto, kad stadiono nuo tiesiog aikštės neskiria.

    Comment


      na kad čia jau visur paplitę taip, jei kas naujo atsidaro, tai iškart tampa geriausiu Baltijos šalyse Pas mane kieme vasarą buvo atsidarius geriausia palapinė Baltijos šalyse Juokas pro ašaras su tom reklamom

      Comment


        toks geras tas stadionas, kad Delfi net nenufotografavo
        www.dvylikakedziu.lt

        Comment


          Paieskok forume yra tas stadionas nufotrogafuotas

          Comment


            Iš Varanavičiaus turne po Dzūkiją http://www.futbolas.lt/lt/blogai/liu...sostines_riba/


            Vienas su projektu susiejęs žmogus rašė - kam pavadinimas iš kėdžių - va užmatys koks tautietis šią foto iš oro - ka pagalvos? "Čia turbūt kurnors Skandinavijoj toks dailus stadionas" ALYTUS ar ALYTIS iš karto kitą efekta duotų




            Druskininkai
            You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

            Comment


              Superine vieta rinktines treniruociu stovyklai
              Mano blogas kaip aš pastačiau savo svajonių namą.

              Comment


                Parašė Barabasas Rodyti pranešimą
                Superine vieta rinktines treniruociu stovyklai
                Gal kada nors ir bus, kai šalia bent persirengimo kambariai atsiras.

                Comment


                  Tai puota būtų Dzūkijos uodams Futbolininkų stovyklos dar net gausesnės nei krepšininkų būna...
                  www.scriptorium.ie

                  Comment


                    Druskininkuose stadionas šalia mokyklos, tai net ir ten su persirengimo kambariais, ko gero, nekas...
                    Manau, kad rinktinei ruostis Druskininkuose bus geriau statomame Sportininkų rengimo centre, ten stadionas taip pat numatytas. Belieka sulaukti statybų pabaigos... Tik vat kartais pagalvoju, kad Druskininkuose stadionai atsiranda, o vietinės komandos kaip ir siplnokos...
                    Paskutinis taisė HSV; 2009.10.22, 11:05.

                    Comment


                      Nu ok, gal ir lieva vieta rinktinei, bet fotkej vistiek neblogai atrodo
                      Mano blogas kaip aš pastačiau savo svajonių namą.

                      Comment


                        Panevėžys ąžuolyną aukoja futbolui
                        Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ, „Sekundė“
                        2009 spalio mėn. 23 d. 10:29


                        Parkų gausa negalinčiame pasigirti Panevėžyje rekreacinių zonų gali dar sumažėti. Lietuvos futbolo favoritė vietos „Ekrano“ komanda viliasi, kad politikai palaimins klubo ketinimus greta „Cido“ arenos Kultūros ir poilsio parke jauno ąžuolyno vietoje įrengti modernų futbolo stadioną. Pasak „Ekrano“ klubo prezidento Aušrio Labino, panevėžiečių atžvilgiu nesąžininga, jei viena geriausių Baltijos šalių futbolo komanda per tarptautines varžybas rungtyniaus ne savo mieste vien todėl, kad Panevėžys neturi modernaus stadiono.

                        „UEFA praktiškai nebeleidžia tarptautinių varžybų organizuoti „Aukštaitijos“ stadione. Jam trūksta visko tam, kad atitiktų europinio stadiono kriterijus. Tokiam keliami griežti žiūrovų saugumo, žolės apšildymo, drenažo reikalavimai, arenoje privalo būti tūkstančiais skaičiuojamos dengtos vietos aistruoliams.

                        Panevėžyje nėra per daug stadionų, todėl nereikia bandyti renovuoti „Aukštaitiją“. Šį stadioną galima palikti lengvaatlečiams, triatlonininkams ir vaikams sportuoti“, – mano A. Labinas.

                        Žiūrovų padaugėtų

                        "Ekrano" klubas skaičiuoja, kad naujajame stadione varžybas galėtų stebėti bent 7–10 tūkst. žiūrovų. „Aukštaitijoje“ yra apie 4,5 tūkst. vietų.

                        A. Labinas pripažįsta, kad net ir per tarptautines futbolo varžybas jos nebūna visos užpildytos. „Ekrano“ rungtynėse su Azerbaidžano Baku komanda liko apie 7 proc. laisvų vietų. Tačiau, klubo prezidento nuomone, į modernų stadioną susirinktų dvigubai daugiau futbolo aistruolių.

                        „Ekranas“ gerai žaidžia ir mes nesiruošiame daryti, kad būtų blogiau. Be to, žiūrovui masalas būtų vienintelis Lietuvoje toks stadionas“, – mano A. Labinas.

                        Pasak prezidento, futbolo varžyboms pritaikytas, gera akustika pasižymintis stadionas tiktų ir koncertams.

                        „Panevėžys būtų vienintelis Lietuvos miestas, turintis gerą, modernų stadioną, unikalią futbolo komandą ir galintis suorganizuoti geriausią šalyje koncertą po atviru dangumi“, – prognozavo A. Labinas.

                        Jo teigimu, Savivaldybė klubui anksčiau yra žadėjusi skirti žemės sklypą stadionui ir siūliusi bet kokią paramą, išskyrus finansinę.

                        Prezidentas tikina iš miesto biudžeto pinigų nesirengiantis prašyti. Jis neabejoja, kad gavus politikų palaiminimą lėšų stadionui statybai būtų įmanoma pritraukti iš Europos Sąjungos paramos fondų.

                        „Druskininkai net neturėdami komandos sugeba iš ES fondų pritraukti lėšų ir pasistatyti stadioną, todėl Panevėžiui visiškai realu išnaudoti savo galimybes. Man būtų įdomu išgirsti bent vieno politiko nuomonę, kodėl stadiono neturėtų būti“, – įsitikinęs A. Labinas.

                        Tarsis su želdintojais

                        „Ekrano“ užmačias Panevėžyje turėti modernų futbolo stadioną politikai vertina gana atsargiai. Miesto Tarybos kolegija kol kas nepatenkino klubo prašymo leisti susipažinti su teritorijos greta „Cido“ arenos detaliuoju planu ir galimybe šioje vietoje pradėti statybas.

                        Tam, kad šis klausimas būtų atidėtas, iniciatyvos ėmėsi meras Povilas Vadopolas. Miesto vadovas suabejojo, ar vienoje vietoje nebus per daug pastatų.

                        „Tarybiniais laikais miesto bendrajame plane buvo numatytas šioje vietoje stadionas, bet tuomet dar nebuvo arenos“, – dvejojo meras.

                        Pasak jo, prieš politikams apsisprendžiant dėl stadiono statybų, savo žodį turės tarti ir gamtovaizdžio specialistai, ir miesto visuomenė.

                        Derybos nutrūko

                        Kultūros ir poilsio parką sumažinti buvo numatyta dar 2005-aisiais, rengiant teritorijos detalųjį planą. Jau tuomet suformuoti sklypai visam sporto ir pramogų kompleksui – „Cido“ arenai, sporto klubui, kitą vasarą turintiems pradėti veikti teniso kortams ir dirbtinės dangos šildomam 1,3 ha futbolo maniežui.

                        Pasak tuomečio Tarybos sporto reikalų specialisto Vidmanto Urbono, 7000 vietų stadioną už 27 mln. litų būtų apsiėmusi pastatyti Vokietijos kompanija. Kalbėta, kad lėšų statyboms ieškos Savivaldybė, Lietuvos futbolo federacija ir „Ekrano“ klubas.

                        Tačiau pasikeitus Panevėžio valdančiajai daugumai idėja vietoj ąžuolyno statyti stadioną nebebuvo plėtojama.

                        „Vokiečiai stadionui numatytą vietą įvertino kaip idealią. Be to, ir medžių būtų reikėję labai nedaug perkelti į kitą vietą. Lietuva neturi normalaus futbolo stadiono. Tarptautinės varžybos vyksta Marijampolės stadione, kur nėra drenažo. Neaišku, ką sportininkai žaidžia: futbolą ar vandensvydį“, – apgailestavo V. Urbonas.

                        Skaudės širdį

                        Nemuno gatvės gyventojai Irena ir Henrikas Navickai nepritaria idėjai statyti stadioną.

                        "Jau du stadionai Panevėžyje yra. Dėl dar vieno naikinti parką būtų nesąmonė. Čia tokie gražūs ąžuoliukai.

                        Statant areną išrauti ir prie upės persodinti ąžuolai visi numirė. Gyvename prie pat parko, kitoje gatvės pusėje. Kasdien po parką vaikštome. Širdį skaudės, jei tokioje vietoje stadioną statys. Negi tokį grožį ryšis naikinti?

                        Jei jau labai nori statyti, tegul dar vieną vaikų darželį pastato. Bent jau naudos bus daugiau nei iš stadiono. Kam to dar vieno monstro Panevėžyje reikia?", - svarstė panevėžiečiai.

                        „Sekundė“

                        Comment


                          Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                          Panevėžys ąžuolyną aukoja futbolui
                          Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ, „Sekundė“
                          2009 spalio mėn. 23 d. 10:29


                          „UEFA praktiškai nebeleidžia tarptautinių varžybų organizuoti „Aukštaitijos“ stadione. Jam trūksta visko tam, kad atitiktų europinio stadiono kriterijus. Tokiam keliami griežti žiūrovų saugumo, žolės apšildymo, drenažo reikalavimai, arenoje privalo būti tūkstančiais skaičiuojamos dengtos vietos aistruoliams.

                          "

                          „Sekundė“

                          Visai neseniai kazkas kalbejo kad del musu licencijavimo sistemos Lietuvoje susitvarkys visi stadionai , nes A lygos licencijavimo reikalavimai atitinka UEFA reikalavimus . Pasirodo zengt pirmyn infrastrukturos gerinime skatina ne A lygos licenciju poirekis, o UEFA reikalavimai !
                          KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                          Comment


                            Kas palaikot naujojo futbolo stadiono atsiradimą Panevėžyje - prisijunkit į naujai šiam tikslui sukurtą grupę Facebook'e:

                            http://www.facebook.com/group.php?gid=159505039493

                            Jau prisijungė žmogus iš fk Ekranas administracijos, tad visos karščiausios naujienos bus iškart talpinamos čia!

                            Ir už Panevėžio, ir už visos Lietuvos futbolo ateitį!
                            Paskutinis taisė TAUchix; 2009.10.23, 14:20.
                            Visos forumo temos apie Panevėžį:
                            http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                            Comment


                              Na butu super. Kad tik butu Lietuvoje bent vienas normalaus dydžio stadionas. Ir nesvarbu kuriame mieste. Tik ar ne bus taip, kaip ir su kitom gerom iniciatyvom dėl stadionu, kad užstrigs biurokratiniuose brūzgynuose...
                              Mano blogas kaip aš pastačiau savo svajonių namą.

                              Comment


                                /\
                                Anksčiau ar vėliau tie brūzgynai bus pralaužti, kodėl gi ne dabar?!
                                Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                Comment


                                  Parašė TAUchix Rodyti pranešimą
                                  /\
                                  Anksčiau ar vėliau tie brūzgynai bus pralaužti, kodėl gi ne dabar?!
                                  jeigu stadionas butu be begimo taku tai visai puiku butu. statytis nori futbolo klubas ,tai tikiuosi taip ir bus
                                  KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                                  Comment


                                    Tai jau tikriausiai, kad tokie planai, nes Aukštaitijos stadioną planuoja palikt lengvaatlečiams, kaip bent jau minėjo interviu. Tik iš kur pinigai tokie pas Ekraną?

                                    Comment


                                      Įtariu, kad už mero bandymo atsifutbolinti kyšo ne ąžuoliukų šaknys, o Cido arenos mūrai: http://www.delfi.lt/news/economy/rea....d?id=25023065 Miestas paprasčiausiai bijo atsakomybės už stadioną jį pastačius - kas garantuotas, kad tokio pastato išlaikymo našta neužguls vos galą su galu suduriančios savivaldybės?

                                      Comment


                                        Nelabai suprantu apie kokius ten drenažo ir aikštės apšildinimo reikalavimus kalba straipsnyje, jei pvz dirbtinė danga gali būti, čia vėl kažkoks demagoginis pašnekėjimas ar žurnalistas nuo savęs pridėjo.
                                        Kai stadioną statyt tai trukdo ir koks ežiukas ar ąžuoliukas, o kai namus sau ar daugiabučius kokius statyt, tai ir upės vagą norint galima pakreipt ar ežero dalį žemėm užversti

                                        Comment


                                          Keletas citatų iš L.Varanavičiaus atsakymų į Kauno dienos portalo lankytojų klausimus.

                                          - Kažkada sakėte, kad futbolo akademijos aikštyną Naujojoje Vilnioje ruošiatės pastatyti iš federacijos lėšų, neskaitant UEFA paramos, kuri nė 10 proc. viso projekto vertės nesudaro. Jau gavote valstybinę žemę aikštynui, bet apie ruošimąsi statyboms negirdėti. Be ŪBIG‘o užnugario šitie planai nukeliavo į stalčių?

                                          - Naujosios Vilnios aikštyno žemė priklauso viešajai įstaigai, kurios dalininkai lygiomis dalimis yra LFF ir Vilniaus savivaldybė. Pagal susitarimą Vilniaus savivaldybė turėjo apmokėti pusę projektavimo išlaidų ir visas infrastruktūros išlaidas. Visa kita turėjo būti finansuojama mūsų lėšomis. Tačiau dėl ekonomikos krizės Vilniaus savivaldybė negali įvykdyti savo įsipareigojimų. Mūsų pozicija yra nepasikeitusi. Šiuo metu derinami kitų metų planai ir tikimės, kad savivaldybė suras lėšų vykdyti savo įsipareigojimus. ŪBIG niekada šitame projekte nedalyvavo.


                                          - Nacionalinis stadionas paskendo komisijų liūne ir panašu, kad per artimiausius 100 metų mes jo nematysime. Kas bus?
                                          - Nacionalinio stadiono statyba nėra susijusi su LFF veikla. Mes visada sakėme, kad tokio stadiono futbolui nereikia. Už tą sumą, kuri jau buvo skirta nacionalinio stadiono statybai, būtų buvę galima pastatyti 20 tūkst. vietų futbolo stadioną Vilniuje ir 10 tūkst. vietų stadioną Kaune. Didelę dalį atsakomybės turėtų prisiimti Lengvosios atletikos federacija.
                                          Visi klausimai ir atsakymai: http://kauno.diena.lt/naujienos/spor...garastu-245712
                                          Sekite savo banknotus

                                          Comment

                                          Working...
                                          X