Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos futbolo stadionai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    na pagal Broniu gaunasi taip, kad geriau nieko nekeiciam, nestatom, nerenovuojam
    - Niekad taip nesakiau. Per 17 metų, kai labai atidžiai stebiu visus su futbolu susijusius procesus mūsų šalyje, iki gyvo kaulo įsiėdė situacija su stadionais ir bazėmis, kurių paprasčiausiai pas mus nėra.. Tas pats Žalgirio stadionas Vilniuje, tas pats D&G - kokie buvo nepriklausomybės atgavimo dieną, tokie ir liko, arba tapo dar labiau nustekenti. Per tą laiką valstybės, savivaldybių lėšomis pastatytas tik vienas objektas, susijęs su futbolu - "Sportima" Vilniuje (beje, suplanuota dar okupaciniais laikais).. Šie metai tapo kaip ir proveržio metais - pajudėjo Nacionalinio stadiono statybos, statosi Marijampolė, tvarkosi Šiauliai, Panevėžys ir Klaipėda. Todėl iš pirmo žvilgsnio mūsų valdžios pozicija atrodo labai nervinanti: "jie nieko nedaro". Ir neatmesdamas didelės dalies tiesos šiame teiginyje, suvokiu, kad nėra viskas taip paprasta. Kaip sakiau, pasaulyje nėra tik juodos ir baltos spalvos - pagrindinis, žemės klausimas nūnai yra ypatingai svarbus, todėl savivaldybės negali priimti skubotų sprendimų, kad ir kokie viliojantys iš pirmo žvilgsnio atrodytų verslininkų pasiūlymai. Aš nesupykčiau net jei 15 viešbučių stovėtų šalia DG, nes asmeniškai nesu suinteresuotas nei žemės plotu, nei statiniais jame. Bet noriu suvokti ir savivaldybės poziciją šiuo klausimu - jei jie perleidžia kažkokiai finansinei grupuotei miesto centre esančią teritoriją, turi būti maksimaliai užtikrinti jų veiklos skaidrumu, nes šiais laikais visa visuomenė, ne tik visokie broniai, į tai žiūri pro padidinamą stiklą. O menkiausias neteisingas sprendimas visuomenės ir žiniasklaidos yra išpučiamas kaip amžiaus tragedija. Bet kada gali atsirasti nepatenkinti oponuojantys verslininkai, kurie apkaltins savivaldybę protekcionizmu ŪBiG atžvilgiu (ir ras kaip tai padaryti) - kodėl aniems, o ne jiems yra suteikiama pirmenybė. Šioje istorijoje panašiai ir atsitiko - savo trigrašius kiša ir LKKA ir lengvoji atletika.

    Comment


      Parašė bronius Rodyti pranešimą
      Pirmiausia tikrai žinau kas yra stadionas ir klubo bazė. Todėl projektuoti bazėje yra labai neįprastas dalykas, kai Lietuvoje į rungtynes tarp lyderių stadione nesusirenka net tiek žiūrovų.
      Tas stadionas bus skirtas ir varžyboms, bet tai nebus pagrindinis FBK „Kaunas“ stadionas, kaip kad tu teigi

      Pavyzdžiui, labai tikėtinas toks variantas, rekonstravus S. Dariaus ir S.Girėno stadioną ir juo besidalinant su lengvaatlečiais, tai bus tarsi rezervas FBK „Kaunui“, kai stadiono reikės atletikai, kai varžovas nebus išskirtinis (koks nors Lietuvos futbolo lygos vidutiniokas), taip mūsų klubas galės išspręsti kilusias problemas

      Vietų skaičius apibūdinamas taip - nuo 1 iki 3 tūkstančių. Manau, net nelogiška, jei jau kuriamos tribūnos, daryti mažesnį vietų skačių, nė 1000. Kitu atveju tai labai įdomiai atrodytų, keletas kėdučių ant pievutės

      Na, teisingai, šioje treniruočių bazėje bus ir aikštė rungtynėms, tačiau pasikartojant, tai anaiptol nebus pagrindinė mūsų futbolo klubo aikštė, todėl pernelyg didelių reikalavimų jai nekelčiau Antra, tegul jie pataupo savo finansus ir daugiau jų investuoja į pagrindinį miesto stadioną, o ne į tą „rezervinį“.

      Taigi, bazė, su tribūnomis, kuriose telpa tiek, kiek labiausiai užpildomame stadione LT Marijampolėje - arba neprotingas pinigų švaistymas, arba kažkas nepasakyta iki galo?
      Tarkim kažkas čia yra nepasakyta. Be abejo, tu nujauti kas. Pasidalink ir su manim, man bus be galo įdomu sužinoti Aš vieną variantą jau įvardijau. Mieste kyla didelis nerimas dėl S. Dariaus ir S. Girėno stadiono panaudos atletikai galimybės, todėl FBK „Kaunas“ pastatydamas mažesnį stadioną, pritaikytą rungtynėms, galėtų užtikrinti tokią galimybę ir pašalinti šią kliūtį.

      Iš to, ką matau vizualizacijose. Gal ir bus koks sandėliukas ar šikinykas..
      „Vėtros“ stadiono lygio rezervinis stadionas. Žinant, kad jiems derėtų taupyti lėšas pagrindinio savo stadiono kur kas stambesniam projektui, tai visiškai normalu, vien jau už tokią bazę galima padėkot

      1-3 tūkstančių vietų tribūnos futbolo bazėje JAU yra pinigų švaistymas. Pvz. Žalgirio bazėje Vilniuje Žolyno gatvėje nėra nei vienos sėdimos vietos ir niekam dėl to galvos neskauda, nes komandų treniruočių pas mus nieks nežiūri, nebent rinktinės.. Svetimų pinigų neskaičiuoju ir tuo labiau tada, kai tai siejasi su LT futbolo vystymu, bet nemėgstu kai mane bando mulkinti - tai, kas pavaizduota renderiuose yra arba dar labai "žalia" idėja, arba pinigų plovimas.
      Pinigų plovimas? Rimtas kaltinimas, na, tai vėl, ar bus argumentų, ar tik parėkavimai? Kam reikalingos tos vietos žiūrovams, jau pasakiau, viena aikštė bus varžyboms, kitos dvi - treniruotėms. Visą kompleksą pats FBK „Kaunas“ įvardina kaip treniruočių bazę.

      Toks stadionas, kaip D&G daro žalą ne tik Kaunui, bet ir visos Lietuvos įvaizdžiui.. Savivaldybė pažadėjusi iki lengvosios atletikos čempionato skirti 9 mln. lt jo remontui, kodėl ji neturėtų to padaryti?
      O iš kur tu ištraukei, kad ji neturėtų? Tegul skiria, būsiu labai patenkintas. Tik ar nemanai, kad su 9 mln. litų stadiono kapitalinės rekonstrukcijos tikrai nepadarysi? Ar nemanai, kad 77 mln. litų suteikia kur kas didesnes galimybes ir, tuo pačiu, kur kas daugiau prisidės prie stadiono infrastruktūros ir Kauno įvaizdžio gerinimo.

      "Pateiktos vizijos ir privataus klubo (FBK " Kaunas" – DELFI) atstovų tariamos investicijos - 77 mln. Lt - kiek bandėme domėtis, nėra grynai nukreiptos į stadioną. Tų investicijų esmė yra pastatyti šalia požeminį parkingą ir pastatyti 7-8 aukštų viešbutį ir administracinį pastatą. Kuo toliau gilinamės, tai matome, kad didesnė dalis investicijų plauks į šalia S.Dariaus ir S.Girėno stadiono esančią apšilimo aikštelę", - sakė A.Kupčinskas.
      Ne visi 77 mln. litų bus skirti stadiono rekonstrukcijai, „tik“ 85 procentai šių lėšų T.y., ~65 mln. litų, t.y., daugiau nė 7 kartus daugiau, nė galėtų skirti miestas. Investicijos iš stadiono veiklos neatsipirks, todėl yra labai normalu, kad papildomai bus plėtojama kita infrastruktūra. O, kad bus plėtojama viešbučių infrastruktūra, Kaunui netgi dar geriau, nes čia mes turime trūkumą, kurį turėtume išspręsti iki 2011.

      Mano konkretūs įtarimai - Romanovas yra verslininkas ir tuo viskas pasakyta. Pagal tą 20 metų panaudos sutartį FBK nemokamai gauna vietą statytis viešbučiui, kuris po to lieka jiems, kai stadionas grąžinamas savivaldybei. Kiek iš tų 77 mln. litų skiriama stadionui konkrečiai neapibrėžiama - 50%, 30%, o gal tik 10?
      Jau atsakiau. Tuos procentinius skaičius pateikė FBK „Kaunas“. Jei nenumanai apie ką kalbi, tai, leisk paklaust, kokio velnio drabstaisi savo paranoja? Nepyk, jei klausimas nuskambėjo grubokai, tiesiog, šiuo atveju, esi kenkėjas

      Nieko nesu prieš renovuotus stadionus su viešbučiais ir automobilių aikštelėmis, bet jei jau Romanovui taip labai rūpi futbolo populiarinimas, kam kapstytis tame mėšle - tegu pasistato savo stadioną (kad ir būsimoje bazėje) ir gyvena sau ramiai, be intrigų ir peštynių - mažame jaukiame 3-5 tūkstančių vietų stadione geriau jausis ir komandos, ir žiūrovai, nei apytuščiame 14 tūkstančių vietų monstre. Žinia, viešbutis centre Ąžuolyne ne toks patrauklus kaip viešbutis Kareivių gatvėje.
      Ir labai gerai, kad jis pasišovė rekonstruoti pagrindinį Kauno stadioną. Ačiū jam už tai. Jei iš to uždirbs tiek verslas, tiek miestas, tai nuostabu. O, be to, gal mes ateityje išlaikysime galimybę surengti rinktinių varžybas ne vien sostinėje, bet ir Kaune, kaip kad vyko iki šiol, nepastačius nacionalinio stadiono. Oj, juk tu vilnietis

      Kitas pavyzdys su Romanovo meile futbolui - Vilniaus Žalgirio stadiono ateitis. Po kelių metu jo nebeliks. Bus dengtas dirbtinės dangos maniežas, ala "Sportima". FK Žalgiris turės nešdintis kitur, bus sunakinta senoji stadiono dvasia. Šis projektas irgi dviprasmiškas - labai gerai, kad tokie kompleksai atsiranda (esu įsitikinęs, kad naujas maniežas bus lygiai taip pat užpildytas norinčių treniruotis ir žaisti kaip ir Sportima, bei duos gražaus pelno), bet labai blogai - kaip ir kur jie atsiranda.. Verslininkas į objektą nežiūri savo komandai atsidavusio fano akimis, kuris dėl jos gatavas paskutines kelnes nusimauti - verslininkas iš savo verslo nori ir turi uždirbti. O grynai iš futbolo Lietuvoje kol kas neuždirbsi.
      Ar kartais „Žalgiris“ neturės atskiro savo stadiono? O gal to per maža?
      Paskutinis taisė ; 2007.11.18, 12:25.
      Įžvalgos.lt - FB - G+

      Comment


        na bet norinciu investuot daugiau nera. paklaust reikai per ziniasklaida , kas norit rekonstruot stadiona su salyga kad dauguma renginiu bus ne tokie kokie jus norit, o tokie kokius rengs savivaldybe ( na lengvoji atletika , dainu sventes) , stadiona paskolinam, bet jus nesitvarkot ten kaip norit , o tik rekonstruojat ji ir uz tai pasistatot nerdideli viesbutuka. na jei atsirastu dar norinciu tai tegu tik tvarko, bet dabar tylu. tai kas trukdo? pirmyn tik. Kaune situacija ne tokia kad visi tik nori investuot ,bet konkurencija tokia didele kad net nera kur tu pinigeliu ikist. dabar kaip tik reikia labai gerai paieskot kad rastum kas nori investuot. tai pagal tave dabar koks bilas geitsas parodytu gera valia ir uzsimanytu sutvarkyt visa laisves aleja , zooogijos soda , sutvarkyt gatves ir ju apsvietima,pastatyt arena , bet uz tai jis noretu pvz desiniam neries krante pasistatyt viesbuti. ir mes jam to neleistumem nes po to atsirast gali verslininku tuo nepatenkintu, nors patys reaiai jie to net nesiruose daryt
        KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

        Comment


          Parašė bronius Rodyti pranešimą
          - Niekad taip nesakiau. Per 17 metų, kai labai atidžiai stebiu visus su futbolu susijusius procesus mūsų šalyje, iki gyvo kaulo įsiėdė situacija su stadionais ir bazėmis, kurių paprasčiausiai pas mus nėra.. Tas pats Žalgirio stadionas Vilniuje, tas pats D&G - kokie buvo nepriklausomybės atgavimo dieną, tokie ir liko, arba tapo dar labiau nustekenti.
          Tai gal vieną kartą apsipręskim ko norim? Gal, jei yra galimybė pagaliau nustot verkt ir turėt tai, ko norim, tai ir turėkim? Gal gana patiems sau kaišiot pagalius į ratus?

          Per tą laiką valstybės, savivaldybių lėšomis pastatytas tik vienas objektas, susijęs su futbolu - "Sportima" Vilniuje (beje, suplanuota dar okupaciniais laikais)..
          Yra dar ir toks dalykas, kaip verslo investicijos. Tačiau verslo pinigai turbūt kažkuo kitokie, nepriimtini. Žmogus, kuris taip nori futbolo infrastruktūros plėtros, dabar jai prieštarauja. Pamąstyk.

          Bet noriu suvokti ir savivaldybės poziciją šiuo klausimu - jei jie perleidžia kažkokiai finansinei grupuotei miesto centre esančią teritoriją, turi būti maksimaliai užtikrinti jų veiklos skaidrumu, nes šiais laikais visa visuomenė, ne tik visokie broniai, į tai žiūri pro padidinamą stiklą.
          Visų pirma, neklijuok vienai ar kitai pusei atspalvių (šiuo atveju, FBK „Kaunas“ neigiamo). Jei niekada neteko girdėt apie verslo interesą, suderinamą su miesto interesu (taip, būna ir taip), vadinasi laikas plėst akiratį. Kaip matai, panašaus mąstymo mūsų klerkai stojasi piestu, todėl gali neabejoti, kad FBK „Kaunas“, jei jiems pasiseks perlipt šią sustabarėjusią [ne]proto sieną, bus tikrai išnarstyti po kaulelį ir jų veikla bus pasirūpinta

          O menkiausias neteisingas sprendimas visuomenės ir žiniasklaidos yra išpučiamas kaip amžiaus tragedija.
          Šiuo metu tą sėkmingai darai tu. Tik burbulas pučiamas geram ir naudingam sprendimui, tenkinančiam netgi tavo, kaip futbolo entuziasto, lūkesčius.

          Bet kada gali atsirasti nepatenkinti oponuojantys verslininkai, kurie apkaltins savivaldybę protekcionizmu ŪBiG atžvilgiu (ir ras kaip tai padaryti) - kodėl aniems, o ne jiems yra suteikiama pirmenybė. Šioje istorijoje panašiai ir atsitiko - savo trigrašius kiša ir LKKA ir lengvoji atletika.
          Gal žinai daugiau aukščiausio (Lietuvos atžvilgiu) lygio futbolo klubų Kaune? Kuris dar futbolo klubas taip garsina Kauną, kuris dar yra tiek laimėjęs? Kuris dar siūlo savo investicijas?

          O trigrašius tegul kiša kas tik nori, laimės Kauno interesui palankiausias pasiūlymas.
          Paskutinis taisė ; 2007.11.18, 12:36.
          Įžvalgos.lt - FB - G+

          Comment


            Tas stadionas bus skirtas ir varžyboms, bet tai nebus pagrindinis FBK „Kaunas“ stadionas, kaip kad tu teigi
            - Kokiom varžybom? Komandos viduje, pirma sudėtis prieš antrąją? A Lygos? Tarptautinėm ar draugiškom? Kiekvienom šiom rungtynėm stadionui keliami skirtingi reikalavimai. Jei stadione, pritakytam tarptautinėms varžyboms gali vykti bet kurios iš išvardintų rungtynių, tai bazės tipo aikštėje be tarpusavio treniruočių ir draugiškų rungtynių su kitais klubais, to padaryti nepavyks. Tarpusavio mače tų tribūnų gali ir iš viso nebūti, o štai A lygos (nesvarbu, žaidžiama su lyderiu, lygos vidutinioku ar autsaideriu) - keliami vienodai dideli reikalavimai, kuriuos išpildyti Lietuvoje gali kol kas tik 8 klubai, o ateity jų gal ir net sumažės, jei nesukrus patys klubai arba savivaldybės. Jau praėjo tie laikai, kai blogomis oro sąlygomis A lygos rungtynės galėjo būti perkeltos į atsargines aikšteles ar net tokias, kuriose iš viso bet kokio lygio rungtynės turėtų būti uždraustos (Marakana Vilniuje). 2007 metais individualių kėdžių skaičius tribūnose turėjo būti ne mažesnis nei 1000, nuo 2008 ir vėliau bus keliamas reikalavimas didinti iki 3000 vietų (kažkur matyti skaičiai, ane?), taip pat bus būtinas dirbtinis apšvietimas bei švieslentė, keliami tam tikri reikalavimai dangos kokybei, saugumui, pagalbinėms patalpoms. Visagino Interas šiais metais taip ir nesužaidė nei vienerių rungtynių savo mieste, nes stadiono licencijavimo reikalavimuose taip kažko išpildyti ir nesugebėjo, todėl FBK "atsarginio stadiono" variantas rungtynėms su A lygos vidutiniokais manęs visiškai neįtikina - arba normalus pilnavertis stadionas, arba treniruočių aikštė. Bet kam tada tokios didelės tribūnos?

            Kitu atveju tai labai įdomiai atrodytų, keletas kėdučių ant pievutės
            http://www.fskanyksciai.lt/images/ga...onas_mazas.jpg
            - Čia ne Kaunas, o Anykščiai (1 lygos klubas), bet Lietuvoje tokie dalykai nieko nestebina. Greičiau atvirkščiai - stebina didelis vietų skaičius tribūnose, o dar labiau - jei jos būna pilnos. Beje, šioje aikštėje pasak pačio Anykščių klubo puslapio,
            dažnai pasiruošimo ateinantiems sezonams ciklo metu, Anykščiuose treniruojasi tokios komandos kaip Vilniaus Žalgiris, FC Vilnius, FK Ekranas, FBK Kaunas, Šiaulių "Šiauliai".
            Ir labai abejoju, kad treniruočių metu tie du suoliukai būna užpildyti

            Tarkim kažkas čia yra nepasakyta. Be abejo, tu nujauti kas. Pasidalink ir su manim, man bus be galo įdomu sužinoti
            - Ir dalinuosi. Kol kas klausimų daugiau negu atsakymų. Pats labai norėčiau, kad būtų į juos būtų atsakyta. O svarbiausias klausimas - tai bus pagrindinis FBK stadionas ar ne? Mano paranojos tamstos neįtikina lygiai taip pat, kaip ir tamstos atsakymas man "nebus", nes faktai dėl vietų skaičiaus tribūnose byloja apie kitką - netikiu verslininko (ir dar tokio, kuris savo verslininko gyslelės pagalba sugebėjo tapti vienu turtingiausiu žmogumi Lietuvoje, mokančio nujausti projekto atsiperkamumo galimybes) fantazijomis apie pilnas tribūnas treniruočių tipo aikštėje. Tarp vieno ir trijų tūkstančių plastmasinių kėdžių skaičiaus yra labai didelis piniginis skirtumas. Tarp aikštės treniruotėms ir aikštės rungtynėms yra dar didesnis, netgi milžiniškas, piniginis skirtumas..

            Šalia aikštyno planuojama beveik šimto vietų automobilių stovėjimo aikštelė.
            - Tai dar vienas argumentas, kad ši bazė nebus tik treniruotėms - vietų skaičius panašus kaip prie mano mėgstamo palyginimams Vėtros stadiono Vilniuje. Reiktų pasidomėti kas LFF licencijavimo dokumentacijoje rašoma apie tai, nes tam tikri reikalavimai liečia ir parkingą..

            Ar kartais „Žalgiris“ neturės atskiro savo stadiono? O gal to per maža?
            - Kol kas nieko konkretaus, viskas gandų lygyje. Šnekama apie aikštyną Naujininkuose Žirnių gatvėję, šnekama apie projektuojamą Jomanto parką Baltupiuose, kur kažkokie neįvardinti Vilniaus klubai pretenduoja į plotą sau, matau Ozo centro vizualizacijoje kažkokią futbolo aikštę - ir nesuprantu ar tai projektuojamas stadionas mokyklai, visuomeniniams reikalams, ar kažkas rimčiau? Narbekovas yra užsiminęs apie naują 10-12 tūkstančių vietų stadioną, bet irgi taip, tarsi tai būtų karinė paslaptis - nervinantis informacijos trūkumas tiek DG, tiek naujos FBK bazės, tiek Žalgirio likimo atvejais kelia tik paranojinius Broniaus priepuolius - todėl vietoj to, kad būčiau ramus žinodamas kas kur bus daroma, ko tikėtis, kyla tik dar daugiau neatsakytų klausimų. Kartais atrodo, kad sąlygos tam sudaromos specialiai.. O žinant Lietuvos futbolo užkulisinę veiklą ir su tuo susijusius procesus, įtarimai kyla norom nenorom..

            P.S. Kodėl Marijampolėje viskas daug aiškiau ir skaidriau?

            P.S.
            O, be to, gal mes ateityje išlaikysime galimybę surengti rinktinių varžybas ne vien sostinėje, bet ir Kaune, kaip kad vyko iki šiol, nepastačius nacionalinio stadiono. Oj, juk tu vilnietis
            - Nors ir labai pasiilgau tarptautinio lygio futbolo Vilniuje, nudžiugau, kai iš LFF atstovų lūpų pasigirdo prognozės, kad ateityje rinktinių mačai (ne tik jaunimo) galės būti rengiami ir Marijampolėje, Klaipėdoje, Panevėžy ar Šiauliuose, jei tik ten bus sudarytos tam tinkamos sąlygos - tai būtų tikrai sektinas užsienyje praktikuojamas pavyzdys, labai padėtų populiarinant futbolą Lietuvoje..

            Comment


              visų pirma tai Ąžuolyne nelabai išdegtų viešbutį pastatyt...o iš 77mln. tikraaaaai ne 85% ateitų į stadioną. Tame ir yra visa problema...na ne visa, bet pakankamai didelė. FBK gal ir skelbia kažkur tokius skaičius, bet derybose skaičiai visai kitokie buvo minimi...Norėti, kad viskas būtų taip gražu, visi pinigai į stadioną, niekas nesikeičia, visi draugiškai gražiai naudojasi stadionu, nesipyksta, nesipeša...beabejo idealu, bet...
              o apibendrinant, tai čia Lietuva! ir draugiškai čia niekas negyvena...vien iš principo...lietuviai žiūri kaip vieniem kitus apgaut,o gaila...

              Comment


                Parašė bronius Rodyti pranešimą
                Kokiom varžybom? <...> svarbiausias klausimas - tai bus pagrindinis FBK stadionas ar ne?


                Kad nepilstyt iš tuščio į kiaurą, turiu tau pasiūlymą, kodėl gi tau nepaklausus to pačių FBK „Kaunas“?

                Štai: info@fbk.lt

                Parašė boo Rodyti pranešimą
                <...> o iš 77mln. tikraaaaai ne 85% ateitų į stadioną. Tame ir yra visa problema...na ne visa, bet pakankamai didelė. FBK gal ir skelbia kažkur tokius skaičius, bet derybose skaičiai visai kitokie buvo minimi... <...>
                Kokie skaičiai buvo minimi derybose?
                Paskutinis taisė ; 2007.11.18, 18:08.
                Įžvalgos.lt - FB - G+

                Comment


                  Parašė bronius Rodyti pranešimą
                  - šnekama apie projektuojamą Jomanto parką Baltupiuose, kur kažkokie neįvardinti Vilniaus klubai pretenduoja į plotą sau
                  Kazkur girdejau pliotkeli kad FCV norejo kazkur Baltupiuose sau stadiona isirengti, bet nesigavo, nezinau kieno deka (itariu jog kazkas ruosiasi ten kartoniniu namuku pastatyt).
                  Ir, tik mano asmenine nuomone, Breikstas del to labai susielojo (prarado vilty) ir ispardave visa FCV
                  You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                  Comment


                    Panevėžio centriniame stadione bus šviesu

                    Zita Dobrovolskienė, "Panevėžio balsas"
                    2007 lapkričio mėn. 23 d. 00:02

                    Panevėžio „Aukštaitijos“ sporto komplekso stadione prasidėjo dirbtinio apšvietimo sistemos įrengimo darbai. Darbus planuojama pabaigti iki Naujųjų metų.

                    Panevėžio miesto savivaldybė jau trečius metus rekonstruoja ne tik „Aukštaitijos“ stadioną, tačiau ir kitus miesto Kūno kultūros ir sporto centrui (KKSC) priklausančius objektus.

                    Neseniai „Aukštaitijos“ sporto komplekso didžiojoje salėje buvo pakeista grindų danga, įdėti nauji plastikiniai langai. Langai buvo pakeisti ir mažojoje salėje.

                    „Tai tik keli pavyzdžiai, - PB sakė KKSC direktoriaus pavaduotojas aprūpinimui ir investicijoms Saulius Raziūnas. - Neseniai buvo rekonstruotas ir lengvosios atletikos maniežas. Ten suremontuotas stogas, pakeista danga, langai, rekonstruota ventiliacijos ir šildymo sistema. Buvo suremontuotas ir „Aukštaitijos“ komplekso pagrindinio pastato stogas, o stadione įrengti nauji bėgimo takeliai, sumontuotos naujos plastikinės kėdės, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.“

                    Pasak S.Raziūno, pagrindinis statybos darbų rangovas - Panevėžio statybos trestas, o dirbtinio apšvietimo įrengimo projektui įgyvendinti iš valstybės investicijų programos skirta pusantro milijono litų.

                    „Šiuo metu stadione pradėti keturių 35 metrų aukščio apšvietimo stulpų pamatų statybos darbai. Kol kas stovai dar keliauja iš užsienio. Visa dirbtinio apšvietimo sistema visiškai atitinka UEFA keliamus reikalavimus. Tad jau kitais metais futbolo gerbėjai rungtynes galės stebėti ir vakarais“, - džiaugiasi S.Raziūnas.

                    Comment


                      Tauragės miesto stadione pluša statybininkai- čia statomos naujos tribūnos žiūrovams

                      Panašu, kad "Tauras" visgi nusiteikęs žaisti 1 lygoj. Tuo labiau, jog lyg į komandą kažkas investuoti norėtų. Ar tai nusipirko komandą, ir kitą sezoną turėtų žaist ne tik veteranai, vaikai, ir šiaip kas netingi ir yra sportiški...

                      Čia žiūrovų patogumui bus įrengta 600 sėdimų vietų su spalvingomis plastikinėmis kėdėmis...200 vietų bus po stogu.
                      Kitą savaitgalį planuoju važiuot į Tauragę. Pasistengsiu įmest keletą įrodymų
                      Paskutinis taisė boo; 2007.11.23, 17:16.

                      Comment


                        įdomiai diskutuojat, tai nusprendžiau įkišti savo trigrašį

                        pora detalių dėl A lygos klubų stadionų: (1) 3000 individualių vietų reikia jau nuo 2005 metų; nuo 2009 metų privalomu taps reikalavimas turėti 1000 dengtų vietų (kalbama apie pagrindinę tribūną ir vietą žiniasklaidai); (2) taip pat nuo 2009 metų privaloma turėti apšvietimo sistemą (minimalus galingumas - 800 liuksų).
                        skirtumas tarp 1000 ir 3000 vietų - apie 500 tūkst. litų t.y., jei tribūnos ne super-duper, tai įmanoma už 250 tūkst. padaryti 1000 vietų.

                        ką daryti su D&G stadionu, yra tik Kauno miesto savivaldybės ir Kauno miesto bendruomenės reikalas. jei jie savo sumanymams neprašo pinigų iš bendro valstybės biudžeto, tai tegu rengia nors ir beisbolo stadioną (kaip tik derėtų prie antrosios raidės FBK)

                        Tauragei 600 vietų užteks tik 2008 metais. nuo 2009 metų I lygoje reikia turėti 1000 vietų.

                        Anykščiai pergyrė savo stadioną. komandos greičiausiai į Anykščius atvyksta dėl kitų priežasčių (grynas oras, nėra problemų su apsigyvenimu ir pan.), nes aikštė tikrai ne stebuklas.
                        GARGŽDAI - tai ir Gargždų "Banga"
                        Ką aš manau apie ... - Gargzdas

                        Comment


                          Parašė Remis Rodyti pranešimą
                          Tauragei 600 vietų užteks tik 2008 metais. nuo 2009 metų I lygoje reikia turėti 1000 vietų.
                          Bus Ištiesų tai naujoji tribūna kyla kitoj pusėj, o buvusios žiūrovų vietos lieka kaip buvę. Tikriausiai liks seni suoliukai kaip ir buvo...taigi naujoji tribuna 600 vietų + senoji, iš akies, vietų panašiai. Bendrai tikrai daugiau nei 1000.
                          Buvau šiandien pasižvalgyt, pirmadienį įmesiu šiokių tokių foto...jei kas matysis, nes baisus rūkas Tauragėj dieną naktį

                          Comment


                            Pasibaigus futbolo sezonui darbai stadionuose nesibaigia



                            VšĮ “LKKA futbolo ir rankinio centras” iniciatyva pradedama statyti 3000 vietų tribūna su potribūninėmis patalpomis šalia Lietuvos žemės ūkio universiteto stadiono.
                            Nekukliai taip - 3000 vietu, gal visgi netycia vienu nuliu padaugino

                            You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                            Comment


                              Kyla klausimas, kam jiems tiek reikia? Gal kokių ateities planų yra su šiuo klubu? Ar gal iš tikro vienu nuliu perdaug?
                              Aš esu lietuvis. Tai yra mano garbė. / A.J. 1919

                              Comment


                                Atrodo, kad su nuliais viskas tvarkoj

                                ...Lietuvos žemės ūkio universiteto stadione pradėtas statyti sporto centras
                                Čia bus įrengta 3000 sėdimų vietų tribūna su pagalbinėmis patalpomis, trys futbolo aikštės su natūralia veja, stadionas su keturių takelių bėgimo taku ir futbolo aikštė su dirbtine veja, dvi teniso aikštelės, paplūdimio tinklinio aikštelė, universali aikštė...
                                Kauno diena

                                Comment


                                  http://www.lzuu.lt/pradzia/lt/16828

                                  Jau keletą savaičių Lietuvos žemės ūkio universiteto stadione pluša ne sportuojantys studentai, o statybų įmonės darbininkai – pradedami LŽŪU Sporto komplekso plėtros darbai. Sporto komplekso plėtros iniciatorius – LR Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija ir jos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

                                  Lapkričio 27 d. būsimojo Sporto komplekso vietoje įleista kapsulė su simboliniu laišku ateities kartoms.

                                  Sporto komplekso pristatyme dalyvavo visų, prie šio projekto prisidedančių institucijų atstovai

                                  Laiške rašoma: „Mes tikime, kad būsimasis Sporto centras ilgus metus tarnaus Žemės ūkio universiteto ir visos Lietuvos studentams, skleisdamas ir populiarindamas studentiškojo sporto idėją ir dvasią, keldamas jo lygį bei kultūrą, skatindamas jo laimėjimus nacionaliniu bei tarptautiniu lygiais.

                                  Mes pasižadame, kad visų Sporto centro statybos bei įrengimo darbų organizacija ir kokybė atitiks geriausius šiuolaikinius standartus bei tradicijas.

                                  Mes linkime savo kraštui taikos ir klestėjimo.

                                  Tepadeda mums ir Jums visiems Dievas.“

                                  LŽŪU Sporto kompleksą po plėtros sudarys 3007 sėdimų vietų tribūna su pagalbinėmis patalpomis (bendras plotas – 1639 m²), trys futbolo aikštės su natūralia veja (bendras plotas – 20124 m²), stadionas su keturių takelių bėgimo taku ir futbolo aikštė su dirbtine veja (bendras plotas – 8721 m²), žaidimo aikštelių zona – dvi teniso aikštelės (bendras plotas – 1113 m²), paplūdimio tinklinio aikštelė (bendras plotas – 468 m²), universali aikštelė (bendras plotas – 989 m²), susisiekimo komunikacijos – keliai (bendras plotas – 930 m²), pėsčiųjų takai (bendras plotas – 3935 m²), takai spec. tarnybų autotransportui (bendras plotas – 2585 m²), automobilių stovėjimo aikštelės (bendras plotas – 1751 m²).

                                  Atnaujintas ir praplėstas LŽŪU Sporto kompleksas turėtų būti baigtas iki 2009 09 01. Sporto komplekso plėtros statybos darbus atliks UAB „Vėtrūna“.

                                  Komplekso įrengimą finansuoja LR Vyriausybė.

                                  Comment


                                    Štai ta naujoji statoma 600 vietų tribūėlė Tauragės stadione.

                                    Panašu, kad įrengti stogą virš visų vietų sunkumų irgi nesukels, esant reikalui.







                                    Beto, kitoje aikštės pusėje esančios vietos lieka kaip buvusios



                                    Atsinaujins ir visi pastatai, esantys stadione. Persirengimo namelis:
                                    buvo



                                    dabar

                                    Comment


                                      Na pas mus tai futbolo stadionas yra kaip reikiant apleistas suoliuku jau seniai nebeliko o pati danga tai pasibaisetina atvazio ant stadiono su masina ir pradeda sales piesti ir nesiotis tai db bisk susiieme aplink stadiona kasa duobes ir des stulpus nuo automobiliu na seip zala vertinama 70 tukst lt

                                      Comment


                                        Parašė boo Rodyti pranešimą
                                        Bus Ištiesų tai naujoji tribūna kyla kitoj pusėj, o buvusios žiūrovų vietos lieka kaip buvę. Tikriausiai liks seni suoliukai kaip ir buvo...taigi naujoji tribuna 600 vietų + senoji, iš akies, vietų panašiai. Bendrai tikrai daugiau nei 1000.
                                        Buvau šiandien pasižvalgyt, pirmadienį įmesiu šiokių tokių foto...jei kas matysis, nes baisus rūkas Tauragėj dieną naktį
                                        tai, kad reikia turėti 1000 individualių sėdimų vietų. aišku, galima ir ant tu senų suolų prisukinėti plastikines kėdutes, tačiau tai būtų tik laikinas sprendimas.
                                        GARGŽDAI - tai ir Gargždų "Banga"
                                        Ką aš manau apie ... - Gargzdas

                                        Comment


                                          KKSD gen. direktoriaus pavaduotojas Mykolas Kačkanas pateikė sporto objektų, kuriems galėtų būti suteiktas nacionalinės svarbos statusas siekiant gauti ES struktūrinių fondų paramą pagal 2007–2013 m. programavimo dokumentą, sąrašą. Tai nacionalinis stadionas su sporto kompleksu Vilniuje, Klaipėdos daugiafunkcinis sporto ir pramogų kompleksas, sportininkų rengimo ir reabilitacijos sporto centras Druskininkuose, Lietuvos žiemos sporto centras (Ignalinoje ir Elektrėnuose), Kauno daugiafunkcinis sporto ir pramogų kompleksas, Lietuvos kūno kultūros ir sporto bazių plėtra, Trakų r. daugiafunkcinis turistinis-sportinis kompleksas (automobilių lenktynių trasa) ir Jomanto futbolo kompleksas Vilniuje.Komisija, pritardama KKSD Sporto strategijos skyriaus vedėjo Algimanto Kukštos siūlymui, taip pat priėmė sprendimą stabdyti finansavimą sporto organizacijoms, jei šios iki nurodytų terminų nepasirašo bendradarbiavimo sutarčių su KKSD, nepateikia statistinės praėjusių metų ataskaitos, naujų metų rinktinių sąrašų, varžybų kalendorių, kadangi tai trikdo darbą ir neleidžia įvertinti sporto organizacijų veiklos. Šiuo metu šių darbų yra neatlikusi 31 sporto šakos federacija ir dvi Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ narės.

                                          http://www.kksd.lt/index.php?794887926


                                          Tiesą pasakius neradau kada šis dokumentas paskelbtas - priimant domėn, kad straipsnyje Šeškinės stadionui dar tuomet nebuvo suteiktas nacionalinis statusas, jis gali būti senas. Bet įdomu tai, kad čia minimas Jomanto futbolo kompleksas kaip pretendentas tapti nacionaliniu.
                                          Paskutinis taisė bronius; 2007.12.06, 01:03.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X