Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Kirtimai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    [VLN] Kirtimai

    Kirtimų tema be Kirtimų nuotraukų kiek bado akis, tad pamėginsiu šią situaciją šiek tiek pataisyti ir įdėti keletą nuotraukų iš šio Vilniaus rajono.

    Foto 2013 07.

    Pagrindinis kelias iš miesto į Kirtimus - Dariaus ir Girėno gatvė, prieš tai kertanti Naujininkus. Naujininkai baigiasi ir Kirtimai prasideda perėjus viadukus per Tūkstantmečio gatvę ir geležinkelį.



    Sankryža, kurioje išsiskiria dvi pagrindinės Kirtimų gatvės - tiesiai einanti Dariaus ir Girėno gatvė veda į oro uostą, dešiniau nusisuka Eišiškių plentas, kuris ties Vaidotais jungiasi su Pietiniu aplinkkeliu.



    Einame Dariaus ir Girėno gatve. Kirtimai - rajonas pramoninis, ir aplinkui įvairių gamyklų korpusai.





    Palei Dariaus ir Girėno gatvę yra ir nedidelių gyvenamųjų namų, iš akies sprendžiant - stalininių.





    Anot vilnius21.lt šio pastato paskirtis yra "kultūros ir švietimo", bet tiksliau pasakyti kas čia yra negaliu.

    Paskutinis taisė digital; 2021.04.07, 12:38. Priežastis: atkurtas nuotraukų rodymas
    Got sun in my face, sleeping rough on the road

    #2
    Dariaus ir Girėno gatvėje.



    Dariaus ir Girėno gatvės sankryža su F. Vaitkaus gatve, vedančia į oro uostą.



    Žvilgsnis į Dariaus ir Girėno gatvę, kurioje kontrastuoja stalininis daugiabutis ir naujutėlė Norfos parduotuvė.



    Vaizdas nuo viaduko į geležinkelį. Matome oro uosto stotelę, pastatytą 2008 m. Kiek toliau - Kirtimų geležinkelio stotis, viena iš, jei teisingai suskaičiuoju, penkių stočių Vilniuje.



    Kirtimus labiausiai garsina du objektai - čigonų taboras ir oro uostas. Pirmąjį verčiau palikime ramybėje (tai bene vienintelė vieta Vilniuje, į kur eiti bijočiau, nekalbant apie fotografavimą), o štai antrojo nuotraukomis galiu pasidalinti. Manau verčiau jas dėti čia, nei atskiroje oro uosto temoje, kur nuotraukos greitai paskęstų aviacinių diskusijų sraute.

    Oro uostas atidarytas 1932 m. Dabartinio oro uosto senoji dalis (atvykimo salė) pastatyta 1954 m. ir yra vienas iš ryškesnių stalininės imperinės architektūros pavyzdžių Vilniuje.



    Paskutinis taisė digital; 2021.04.07, 12:41. Priežastis: atkurtas nuotraukų rodymas
    Got sun in my face, sleeping rough on the road

    Comment


      #3
      Atvykimo salės lubos.



      Atvykimo salėje.



      Laiptai į antrą aukštą.





      Antrajame atvykimo salės aukšte.





      "Lituanicos" maketas išvykimo salėje.

      Paskutinis taisė digital; 2021.04.07, 12:45. Priežastis: atkurtas nuotraukų rodymas
      Got sun in my face, sleeping rough on the road

      Comment


        #4
        ačiū už geras foto iš tokių ne itin populiarių Vilniaus vietų

        Comment


          #5
          Vyriausybėje stringa taboro naikinimo programa
          http://vz.lt/verslo-aplinka/2016/04/...inimo-programa

          Vyriausybėje nesiseka patvirtinti programos, numatančios, kad per kelerius metus bus panaikintas Vilniaus romų taboras.

          Pirmadienį uždarame Vyriausybė pasitarime svarstyta, kaip geriau kovoti su problemomis sostinės pakraštyje, Kirtimuose esančiame romų tabore.

          „Tačiau sprendimas dėl specialios programos įgyvendinimo nebuvo priimtas, nes pasitarime konstatuota, kad nemažai joje numatytų priemonių kartojasi jau prieš kurį laiką kultūros ministro patvirtintoje romų integracijos į visuomenę programoje 2015-2020 m.“, – žurnalistams pranešė Tomas Žilinskas, vidaus reikalų ministras.

          Jis priminė, kad romų taboro problemų sprendimo programą Vidaus reikalų ministerija kuria ir su kitomis žinybomis derina jau senokai. Dar šiemet vasario pabaigoje Vyriausybės pasitarime buvo preliminariai aptarta rengiama programa. Tuomet pasiūlyta Vidaus reikalų ministerijai peržiūrėti tabore įgyvendinamas bei planuojamas įgyvendinti priemones ir įvertinti jų veiksmingumą.

          „Esu ministras tik trečia diena, tad dar turėčiau išsamiau viską įvertinti, kas toje programoje surašyta. Vėliau spręsim, ar ji išvis reikalinga, ar pakanka kultūros ministro pasirašytosios programos“, – teigė praėjusią savaitę vidaus reikalų ministro portfelį iš Sauliaus Skvernelio perėmęs p. Žilinskas.

          Anot jo, siekiant integruoti romus, būtina išspręsti socialinio būsto suteikimo, tabore gyvenančių asmenų gydymo, vaikų auklėjimo ir švietimo, policijos didesnio dėmesio Kirtimams bei kitas problemas.

          Linas Pernavas, policijos generalinis komisaras, pažymėjo, kad „naivu būtų manyti, jog pavyks romų problemas išspręsti per kelis artimiausius mėnesius ar net per kelerius metus. Tam esą reikalingas nuolatinis valdžios dėmesys ir atitinkamas finansavimas.

          Vasario pabaigoje buvo skelbta, kad Vyriausybė kartu su sostinės savivaldybe stengsis per artimiausius kelerius metus panaikinti Vilniaus romų taborą, o jo dabartiniai gyventojai turėtų būti per įvairias programas integruoti į visuomenę.

          Tuomet kalbėta, kad kai bus sutarta dėl romų integracijos ir taboro panaikinimo programos, ji esą bus pradėta įgyvendinti.

          „Jeigu gerai dirbsime, neturėtų labai ilgai užtrukti jos įgyvendinimas. Dar būtina tiksliau paskaičiuoti, kiek kainuos jos įgyvendinimas. Negalėčiau tiksliau pasakyti, kiek užtruks, bet tikimės nevilkinti kelis dešimtmečius“, – tuomet teigė p. Skvernelis.

          Jis yra minėjęs, kad Vilniaus romų taboras yra vienas iš stambiausių heroino paskirstymo taškų šalyje, tačiau viena teisėsauga taboro problemų išspręsti negali.

          Gintautas Paluckas, Vilniaus vicemeras, VŽ sakė tikįs, kad romų taboro panaikinimo ir romų integracijos programa bus įgyvendinta per artimiausius trejus-ketverius metus. Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu svarsto planą, kuriuo iki 2019-ųjų pabaigos romų integracijai, švietimui, narkotikų prevencijai, taborui sutvarkyti ir kitoms reikmėms planuojama skirti apie 0,7 mln. Eur.

          Skaičiuojama, kad integracijos programoje turėtų dalyvauti apie 400 romų tautybės žmonių, šiuo metu gyvenančių tabore.

          Tautinių mažumų departamentas romų bendruomenių švietimui bei tradicijoms išsaugoti per dvejus metus žada skirti iki 120.000 Eur.

          Comment

          Working...
          X