Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] Diskusijos apie dabartinę Klaipėdą

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Priemiesčiuose dažniausiai kaip tik keliasi jaunos poros be vaikų arba jau vyresnės, kurių vaikai jau užaugę ir gyvena atskirai. Aišku, turtingoms šeimoms, kur žmona tik vaikus augina, tas negalioja.
    Kam gyventi nuosavame name, jeigu galima gyventi daugiabutyje?

    Comment


      #82
      Parašė Ångstrom Rodyti pranešimą

      Na, nežinau, kaip Vilniuje, bet į Klaipėdos priemiesčius daugiausia keliasi gyventi arba jauni tėvai, arba planuojantys šeimą artimiausiu metu. Statistikos neturiu, bet galiu patvirtinti iš asmeninės patirties (pažįstamų, kolegų, giminaičių asmeninių istorijų ir pasakojimų) bei nuolatinių į viešumą keliamų problemų su darželiais ir mokyklomis (mokyklų ten nėra, kamščiai, susidarantys vežiojant vaikus, planuojamos Kiss & Ride „stotelės“ prie mokyklų). Girdėjau, Klaipėdos licėjus (privati mokykla) ketina statyti mokyklą netoli Liepų ir Joniškės g. sankryžos (na, nes ten gera vieta – įvažiavimas į Klaipėdą iš didžiųjų priemiesčių Šiaurės Vakaruose). Pirma po Nepriklausomybės statoma mokykla Kretingos gatvėje arčiau Klaipėdos gatvės tilto irgi ne be reikalo, nes 2250 kelias jungiasi su tais pačiais labiausiai išaugusiais priemiesčiais. Ir šiaip, jei Klaipėdoje sutinku labiau išsilavinusį ar labiau pasiturintį žmogų, kuriam yra 30-40 metų, tai, dauguma atveju, greitai sužinau, kad jis/ji Klaipėdoje negyvena arba ketina iš jos kraustytis į priemiestį, kai tik gaus paskolą arba susituoks/susilauks vaikų. Nesakau, kad nėra išimčių, bet Klaipėdoje toks vibe'as, kad mieste lieka gyventi tik nevykėliai. Tikiuosi, kad kai kurie projektai (pvz., prie Dangės ar buvusioje Trinyčių gamykloje) tai kažkiek pakeis ir pridės kažkokio svorio miesto vertei.
      Klaipėdoje tokia situacija, nes mieste gero būsto beveik nestatoma, toks užburtas ratas gaunasi. Gal pajudės tie projektai prie Danės, tada pasikeis situacija.
      Flickr

      Comment


        #83
        Parašė Ångstrom Rodyti pranešimą

        Tiesa. Bet jei pritrūksta duonos, tai kažkaip pirma norisi eiti į parduotuvę „už kampo“ ir nusipirkti, o ne kviestis Barborą. Bet deja, daug kas neturi pasirinkimo, nes nėra jokio „už kampo“ – yra tik prekbycentris. O ten, kur yra, tai ta parduotuvė egzistuoja vien dėl to, kad greta bendrabučių, iš kurių kontingentas ateina nusipirkti pigaus alkoholio. Dėl ko į tokią parduotuvę likusiam kontingentui nesinori eiti (nelabai ir bus ką pirkti, kai 2/3 asortimento mažame plote yra alkoholis ir užkandžiai prie jo).
        Nu kad protingi tai moka planuoti savo šaldytuvo turinį ir "duonos" užsisako barboroja iš anksto. O ir pritrūkus tiesiog nueinu į prekybcentrį, o ne į 5 kartus arčiau esančią pirmo aukšto komenrcijos parduotuvę. Didelėje maksimoje prekės šviežesnės nei vietinėje kamurkėje.

        Comment


          #84
          Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

          Nu kad protingi tai moka planuoti savo šaldytuvo turinį ir "duonos" užsisako barboroja iš anksto. O ir pritrūkus tiesiog nueinu į prekybcentrį, o ne į 5 kartus arčiau esančią pirmo aukšto komenrcijos parduotuvę. Didelėje maksimoje prekės šviežesnės nei vietinėje kamurkėje.
          Nu jo, protingi suplanuoja visą virtuvės ir šaldytuvo turinį ir šeimos dietą iki paskutinio gramo, niekada neina gerti brangaus alaus bare ir maksimaliai išnaudoja savo nuo sausio 1 dienos galiojantį metinį sporto klubo abonementą
          Paskutinis taisė Ångstrom; 2022.09.19, 17:48.

          Comment


            #85
            O atmetus susireikšminusius vilniečius ir kauniečius, kam dar Klaipėda atrodo kaip kaimas?

            Comment


              #86
              Na, kuomet lankausi KLP einu pasivaikščiiot šalia nudistų paplūdimio, matau statomą kvartalą, tokiam priemestyje aš su mielu noru gyvenčiau

              https://releven.lt/projects/kopos-zuvedra/

              Comment


                #87
                Pratęsiant apie Klaipėdą.

                Kai savarankiškai atvykstu į kokį miestą, stengiuosi jį išvaikščiot pėsčiomis. Nelipt į tuos autobusus ar dar kažką. Nebent skubėčiau kažkur, tada kita kalba.

                Taigi esu kelis kartus praėjęs vakarinę Klaipėdą. Daugiausiai maršrutas Stotis-Mažvydo alėja-Danės krantinė. Šią vasarą buvau nuėjęs iki McDonalds prie Taikos pr. Akropolio.

                Patiko: kas gal palieka įspūdį, kad infrastruktūra nėra apleista bent jau į šiaurę nuo Akropolio, nėra kažkokio atsainumo įspūdžio. Labai patikos Taikos pr. naujas dviračių takas tarp Akropolio ir Centro. Dviratininkų tiek neįmanoma pamatyti niekur Kaune (neprilygsta intensyviausiam Centro-Lampėdžių takui), gal net Vilniuje tiek nesu matęs (nebent šią vasarą jau situaciją dar labiau pasikeitė).

                Nepatiko: aišku, ateina ir blogos Didžiosios Lietuvos praktikos, kai ženklai lipa vienas ant kito ant skirtingų stulpų, parkavimo chaosas kai kuriose gatvėse, pėsčiųjų perėjų pločiai, apie ką Ångstrom užsimina.

                Dar vienas dalykas į kurį atkreipiau dėmesį, tai publika vakarais. Nežinau ar man čia natūraliai jau noris Klaipėdą lygint su Vakarų Europa, ar čia taip po Vilniaus ir Kauno jaučiasi.
                Tuščiose gatvėse (kalbu apie pagrindines gatves) kartais vaikščiot nejauku, nes kartais gali pamatyti dykinėjančių žmonių, iš kurių natūralu sulaukti klausimų dėl cigarečių, ar net tikėtis kažko dar blogiau.

                Dar girdėjau kažkokią galimai urban legend apie organų vagis iš atsitiktinių praeivių dėl Uosto artumo.
                Paskutinis taisė PoDV; 2022.09.19, 18:32.

                Comment


                  #88
                  Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                  O atmetus susireikšminusius vilniečius ir kauniečius, kam dar Klaipėda atrodo kaip kaimas?
                  Aš vilnietis ir man Klaipėda tikras miestas. Po Vilniaus pats geriausias.

                  Comment


                    #89
                    Kalbant apie Vilnius vs. Klaipėda, kuris geresnis, laikus, ignoruojant Kauną, tai tikrai,
                    Kaunas buvo įdomiausias iki matijošaičmečio.
                    Ko nelabai jautėsi Vilniuje ar Klaipėdoje. Nekalbu apie Rygą ar Taliną.

                    Ta neišbaigta infrastruktūra, tos nedadielkos iš 198X, kur plytelės eina ir baigiasi nes nepaklojo, kur šaligatvis ima ir nutrūksta, kur juostos nepaženklintos, ir 90% yra seno lopomo asfalto.
                    Dabar ne taip tas jaučiasi. Gal Šilainiai keisčiausias rajonas, kur važiuoji 6 juostų autostrada ir ji staiga susiaurėja į 2 juostas (Milikonių kalnas), arba kokios nors Prūsų g. sankryžos. Grynai nedadielkos. Dabar daugiau tik vidiniuose kiemuose gali pamatyti panašių kuriozų, ir tai iš lėto bėdos sprendžiasi, nors Kaunas manau dar stipriai išsiskiria visiškai sugriuvusių daugiabučių įvažų kiekiu bent jau iš didžiųjų miestų.

                    Comment


                      #90
                      Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                      O atmetus susireikšminusius vilniečius ir kauniečius, kam dar Klaipėda atrodo kaip kaimas?
                      Susireikšminusiems šiauliečiams.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        #91
                        estams

                        Comment


                          #92
                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                          estams
                          Estams turėtų patikti Klaipėda, nes truputį Talinas (tiksliau daugmaž 1/4 Talino), išskyrus tam tikrus miesto elementus.
                          Tiesa ir Kaunas turėtų patikti, nes kaunis

                          Comment


                            #93
                            Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

                            Aš vilnietis ir man Klaipėda tikras miestas. Po Vilniaus pats geriausias.
                            Pažįstu ne vieną vilnietį, kuris labai gerai apie Klaipėdą atsiliepia. Bet kad sutikčiau žmogų iš Vilniaus, kuris čia atvažiuotų gyventi – nepasitaiko. Matyt, visai kitaip suprantu sąvoką „geras miestas“. Vieni kalba apie kažkokius restoranus, kiti apie paplūdimius ar marias, kiti apie dar kažkokį vertą aplankyti vietą ar objektą. Bet visa tai yra, su kuo kasdien čia gyvendamas nesusiduri. Kitaip tariant – visi šitie dalykai yra turizmas ir retos pramogos patiems gyventojams. Su kuo kasdien susiduriu – su gatvėmis, su eismu, susisiekimo dalykais, su triukšmu, su kvapais, pastatais, su asfaltu, medžiais, pievomis, o svarbiausia – su žmonėmis, kurie daro įtaką visai aplinkai ir yra patys jos veikiami.
                            Paskutinis taisė Ångstrom; 2022.09.19, 19:34.

                            Comment


                              #94
                              Parašė Ångstrom Rodyti pranešimą

                              Pažįstu ne vieną vilnietį, kuris labai gerai apie Klaipėdą atsiliepia. Bet kad sutikčiau žmogų iš Vilniaus, kuris čia atvažiuotų gyventi – nepasitaiko. Matyt, visai kitaip suprantu sąvoką „geras miestas“. Vieni kalba apie kažkokius restoranus, kiti apie paplūdimius ar marias, kiti apie dar kažkokį vertą aplankyti vietą ar objektą. Bet visa tai yra, su kuo kasdien čia gyvendamas nesusiduri. Kitaip tariant – visi šitie dalykai yra turizmas ir retos pramogos patiems gyventojams. Su kuo kasdien susiduriu – su gatvėmis, su eismu, su triukšmu, pastatais, su asfaltu, medžiais, pievomis, o svarbiausia – su žmonėmis, kurie daro įtaką visa tai aplinkai ir yra patys veikiami jos.
                              Yra realių pavyzdžių, kur kraustosi gyvent į Palangą, o Klaipėdoj kažką rimtesnio nuveikt.
                              Pačioj Klaipėdoj tai negirdėjau. Tiesiog neprilygsta Kaunui ir Vilniui. Pvz. darbo pasiūlymų skaičius, kur Vilnius su 2000+ kokiam nors skelbimų portale, o Klaipėda tik berods virš 100. Miestai skirasi tik kelis kartus pagal gyventojus, o darboviečių jau kone keliolika kartų skirtumas.

                              Gal kas kraustosi į Kuršių neriją, bet ten sudėtinga logistika, esi priklausomas nuo kelto, nėra daug verslų. Viską jungia vienas kelias, gana nuobodu, Įtariu dėl ko gali žlugti arabų projektas The Line, nes žmonėms atsibos tais pačiais maršrutais važinėt (jau nekalbant apie priežastis, kodėl ir šiais laikais linijiniai miestai gali būti bloga mintis).
                              Paskutinis taisė PoDV; 2022.09.19, 19:37.

                              Comment


                                #95
                                Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                                Gal kas kraustosi į Kuršių neriją, bet ten sudėtinga logistika, esi priklausomas nuo kelto, nėra daug verslų. Viską jungia vienas kelias, gana nuobodu, Įtariu dėl ko gali žlugti arabų projektas The Line, nes žmonėms atsibos tais pačiais maršrutais važinėt (jau nekalbant apie priežastis, kodėl ir šiais laikais linijiniai miestai gali būti bloga mintis).
                                The Line nežlugs, nes jo niekada nepastatys

                                Comment


                                  #96
                                  Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

                                  Aš vilnietis ir man Klaipėda tikras miestas. Po Vilniaus pats geriausias.
                                  šiaip su savo požeminėmis perėjom ir greitkeliais palei upę Kaunas vien prie vieno Ryga

                                  Comment


                                    #97
                                    Parašė Ångstrom Rodyti pranešimą

                                    Pažįstu ne vieną vilnietį, kuris labai gerai apie Klaipėdą atsiliepia. Bet kad sutikčiau žmogų iš Vilniaus, kuris čia atvažiuotų gyventi – nepasitaiko. Matyt, visai kitaip suprantu sąvoką „geras miestas“. Vieni kalba apie kažkokius restoranus, kiti apie paplūdimius ar marias, kiti apie dar kažkokį vertą aplankyti vietą ar objektą. Bet visa tai yra, su kuo kasdien čia gyvendamas nesusiduri. Kitaip tariant – visi šitie dalykai yra turizmas ir retos pramogos patiems gyventojams. Su kuo kasdien susiduriu – su gatvėmis, su eismu, susisiekimo dalykais, su triukšmu, su kvapais, pastatais, su asfaltu, medžiais, pievomis, o svarbiausia – su žmonėmis, kurie daro įtaką visai aplinkai ir yra patys jos veikiami.
                                    Ui, ponūlis, tai, kaip sako Odesoje, du dideli skirtumai. Jei jau kelčiausi gyvent, tai nebent į Upsalą arba Arhusą

                                    Comment


                                      #98
                                      Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                                      Yra realių pavyzdžių, kur kraustosi gyvent į Palangą, o Klaipėdoj kažką rimtesnio nuveikt.
                                      Pačioj Klaipėdoj tai negirdėjau. Tiesiog neprilygsta Kaunui ir Vilniui. Pvz. darbo pasiūlymų skaičius, kur Vilnius su 2000+ kokiam nors skelbimų portale, o Klaipėda tik berods virš 100. Miestai skirasi tik kelis kartus pagal gyventojus, o darboviečių jau kone keliolika kartų skirtumas.

                                      Gal kas kraustosi į Kuršių neriją, bet ten sudėtinga logistika, esi priklausomas nuo kelto, nėra daug verslų. Viską jungia vienas kelias, gana nuobodu, Įtariu dėl ko gali žlugti arabų projektas The Line, nes žmonėms atsibos tais pačiais maršrutais važinėt (jau nekalbant apie priežastis, kodėl ir šiais laikais linijiniai miestai gali būti bloga mintis).
                                      Kad Klaipėdoje gana mažai skelbimų laisvoms darbo vietoms užimti nebūtinai reiškia prastą situaciją darbo rinkoje. Greičiau atvirkščiai, užimtumas didesnis negu įprasta. Vien LEZo gamyklose daug žmonių dirba ir vis įkuriama naujų darbo vietų, kurios greitai užimamos. Manau, Klaipėdos darbo rinkoje didžiausias trūkumas yra ženkliai sumažėjusi pasiūlos įvairovė, t.y. dominuoja darbai gamybos ir logistikos sektoriuose, o administracinio pobūdžio darbų pasiūla mažesnė. Taip pat praktiškai nėra rimtos konkurencijos Vilniui ar Kaunui IT paslaugų sektoriuje ne su pramone susijusiose industrijose (bankai, startuoliai ir kt.). Tarptautinėms bendrovėms investuoti Klaipėdoje (ne pramonės sektoriuje) kažkodėl nėra patrauklu. Galbūt dėl to, kad mažiau jaunų žmonių šio miesto rinkoje.

                                      O Smiltynė ir kiti miesteliai Kuršių nerijoje tikrai gana savita vieta gyvenimui. Ten, tuo labiau, pramogų ir veiklos galimybės minimalios bei prekybos ir paslaugų sektorius menkai išvystytas. Nebent patinka kas dieną pabūti prie jūros ar važinėti dviračiu po apylinkes ir darže prie namuko žemę paknaibioti.

                                      Comment


                                        #99
                                        Parašė Ångstrom Rodyti pranešimą

                                        Pažįstu ne vieną vilnietį, kuris labai gerai apie Klaipėdą atsiliepia. Bet kad sutikčiau žmogų iš Vilniaus, kuris čia atvažiuotų gyventi – nepasitaiko. Matyt, visai kitaip suprantu sąvoką „geras miestas“. Vieni kalba apie kažkokius restoranus, kiti apie paplūdimius ar marias, kiti apie dar kažkokį vertą aplankyti vietą ar objektą. Bet visa tai yra, su kuo kasdien čia gyvendamas nesusiduri. Kitaip tariant – visi šitie dalykai yra turizmas ir retos pramogos patiems gyventojams. Su kuo kasdien susiduriu – su gatvėmis, su eismu, susisiekimo dalykais, su triukšmu, su kvapais, pastatais, su asfaltu, medžiais, pievomis, o svarbiausia – su žmonėmis, kurie daro įtaką visai aplinkai ir yra patys jos veikiami.
                                        Iš tiesų, priklauso nuo žmogaus poreikių ir gyvenimo stiliaus. Jeigu patinka būti gamtoje, bent kartą savaitėje esant geram orui prie jūros pasivaikščioti visada gera. Net ir prie jūros šiuo metu yra bent kelios kavinės pasibūti tiek Melnragėje, tiek Smiltynėje (arčiau Naujosios perkėlos), tiek Giruliuose. Manau, kad šiuo atžvilgiu gyventi Pajūryje yra prabanga.

                                        Comment


                                          Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

                                          Aš vilnietis ir man Klaipėda tikras miestas. Po Vilniaus pats geriausias.
                                          Tarp kitko, Vilnius taip pat nykokas vėlų rudenį ir žiemą.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X