Kai kas kartojosi iš pernai, kai kas prasčiau, kitko nežinau, nebuvau. Buvau tik prie šv. Jonų bažnyčios ir drakono, gaudžiau ugnies momentus. Aj dar prie Katedros. Grįžtant pro prezidentūrą pamačiau minią žioplių, ok galvoju palauksiu ir aš - akurat, Zelenskis, pavyko nufotografuoti.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilnius naktį
Collapse
X
-
Neperdaugiausiai aš, jaunuolis, turėjau sveikatos, po prasirgtos savaitės.
Kai kas kartojosi iš pernai, kai kas prasčiau, kitko nežinau, nebuvau. Buvau tik prie šv. Jonų bažnyčios ir drakono, gaudžiau ugnies momentus. Aj dar prie Katedros. Grįžtant pro prezidentūrą pamačiau minią žioplių, ok galvoju palauksiu ir aš - akurat, Zelenskis, pavyko nufotografuoti.
- 9 patinka
-
Kokie skirtingi įspūdžiai - aš šiemet nebuvau (buvau pernai), bet pažįstami sakė, kad šiemet geresnis festivalis nei pernai.
Komentuoti:
-
Vilniaus gatvė

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme pusnyse galima koją išssukti
Kad būtų lengviau tą padaryti, vis išjungiamos šviesos

Vis dėlto kažkas įjungė šviesas

Šv. Kotrynos bažnyčia. Ten buvo kažkokia instaliacija

Eilė į Šv. Kotrynos bažnyčia buvo iki Moniuškos skvero galo, tai apsiejome be to džiaugsmo stovėti keliadešimt minučių - 10°C šalyje su žvarbiu vėju

Mokytojų namų kiemelyje eilė buvo mažesnė, bet instaliacija nesužavėjo

Eilė į Radvilų rūmus
Šone matosi stovinti mašinų eilė. nesuprantu, ą galvoja žmonės tokių renginių metu bandydami įsigrūsti su mašina į Vrublevskio ar Islandijos gatves
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Universiteto kiemai skendi tamsoje išskyrus Sarbievijaus kiemą

Prezidentūros kieme nebuvo jokios žadėtos instaliacijos, teko pasitenkinti vaizdu iš Daukanto aikštės

Klaustrofobinė tamsos ir garso instaliacija Alumnato kieme

Atsikvėpti nuo "šviesų festivalio" tamsos galima išėjus į apšviestą gatvę
Komentuoti:
-
Vakar Vilniuje vyko "Šviesų festivalis"
Foto 2026.01.

Nesupratau kodėl festivalis vadinasi "šviesų festivalis". Kartais atrodė kad jis turėtų vadintis "tamsos festivaliu" ar kokiu nors žodžiu kur yra teminas "klaustrofobija".
Susigrūdus į kokį nors kiemą būdavo išjungiamos visos šviesos, įkertama iki galo kakofonija ir po to blyksint šviesomis parodomi menininko sielos virpesiais gąsdinant mažus vaikus ir jautresnės sielos žmones (keista kad ten per -10°C šaltį grūdosi ir neįgalieji ar labai seni žmonės).
"Meno" viršūnė buvo paprastas jūrinis konteneris su balta šviesas numestas Katedros aikštėje.
Daug kur pati šviesiausia dalis buvo ne "meninės instaliacijso", o lazeriai nuo Gedimino pilies bokšto.
Šviesiau ir linksmiau buvo Pilies gatvėje, kur nebuvo jokių "šviesos" festivalio renginių

Komentuoti:
-
Foto 2023.12.24
Rotušės aikštė

Atspindžiai

- 1 patinka
Komentuoti:
-
-

Komentuoti: