Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Problematiškiausi miesto pastatai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė gee Rodyti pranešimą
    Atvaizdas


    Pasvajojus...
    Tas po tai yra prieš prieš )))

    Comment


      #62
      Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
      Kolkas sąrašas atrodo taip:
      • Pastatas Karaliaus Mindaugo pr. 38. Nebaigtas viešbutis "Respublika". Problematiškas ir dėl apleistumo, ir dėl kontekstualumo.
      • Pastatas Jakšto g. 5. "Žydų ligoninė". Problematiškas dėl apleistumo.
      • Pastatas Kęstučio g. 26. Nebaigtas statyti viešbutis "Britanika". Problematiškas dėl apleistumo ir dėl kontekstualumo.
      • Pastatas Varnių g. 38. Buvusi Telefonų pastotė. Problematiškas dėl apleistumo.
      • Pastatų kompleksas Jonavos gatvės pradžioje. Buvusios "Lituanicos" batų gamyklos patalpos. Problematiškas dėl apleistumo ir dėl kontekstualumo.

      Kauno politikams patvirtinus maksimalų 4 proc. valstybinės žemės nuomos mokesčio tarifą, miesto įvaizdį darkančių pastatų vaiduoklių savininkai neskuba atverti kišenių ir ėmė skųstis.
      Į savivaldybę kreipėsi šešių bendrovių, valdančių apleistus pastatus, atstovai, prašydami netaikyti naujojo tarifo ir išbraukti jų turimus statinius iš nenaudojamų ir neprižiūrimų statinių sąrašo.
      Skaudžiausiai naujasis mokestis kirstų bendrovei „Kauno arka“, valdančiai, ko gero, didžiausią Kauno gėdą — buvusį „Respublikos“ viešbutį.
      Iki šiol mokėję 0,7 proc. žemės mokestį, „Respublikos“ vaiduoklio savininkai per metus savivaldybei sumokėdavo vos apie 20 tūkst. litų. Naujasis mokesčio tarifas bendrovės kišenę per metus palengvintų beveik 119 tūkst. litų.
      (...)
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        #63
        Fotografijų paroda „Apleistas Kaunas“

        Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, I a. fojė) eksponuojama Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto Dizaino katedros studentų fotografijų paroda „Apleistas Kaunas“.

        Kolegija kasmet inicijuoja studentų fotografijų parodą vis kita aktualia tema. Šįkart jaunieji fotografai užfiksavo apleistų Kauno vietų vaizdus, siekdami atkreipti visuomenės dėmesį į sudėtingą miesto situaciją. Viena vertus, fotografijų autoriai stengėsi atskleisti, pademonstruoti savitus meninius, techninius sprendimus, kita vertus, jie jautriai pažvelgė į problemą, nes apleistų vietų gausu ne tik įvairiuose Kauno mikrorajonuose, bet ir pačioje miesto širdyje – Senamiestyje.

        „Manome, jog yra labai svarbu šią temą aktualizuoti. Išties skaudu matyti ir pripažinti, kaip gražus miestas tiesiog akyse nyksta... Jauni žmonės į šią problemą pažvelgė savitai. Tiesą sakant, jaunimo užfiksuoti kadrai sukrečia. Bet tokia yra realybė, tai mūsų dabartinė griūvanti situacija. Kažką juk dėl to reikia daryti“ – parodos idėją aiškino kolegijos dėstytojas Algirdas Kupčikas.

        Ekspozicija veiks iki birželio 14 d. Maloniai kviečiame apsilankyti visus, neabejingus skaudžioms mūsų miesto „žaizdoms“...

        Įėjimas laisvas.
        www.kamane.lt, 2013-05-22
        Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
        Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

        Comment

        Working...
        X