Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Klaipėda laukia kruizinių laivų

    Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras informuoja, kad gegužės 11- 18 dienomis Klaipėdoje gausiai lankysis kruiziniai laivai.

    Gegužės 11 d. 13 val. uoste prisišvartuos kruizinis laineris „Serenade of the Seas“, kuriuo į mūsų miestą atvyks 2187 turistai iš 58 pasaulio šalių. Didžioji dauguma - turistai iš JAV, Meksikos, Australijos, Indijos, Ispanijos.

    Gegužės 12 d. sulauksime jau antrą kartą Klaipėdoje besilankančio „National Geographic Orion“, kuriuo šį kartą atvyks 104 turistai.

    Gegužės 15 d. Klaipėdoje lankysis „Msc Magnifica“ (8-16 val).

    Gegužės 17 dieną Kruizinių laivų bei centrinio Klaipėdos terminalo krantines papuoš du laivai - pirmą kartą Klaipėdoje besilankantis laivas „Aurora“, kuriam bus įteiktas Klaipėdos uosto ženklas (8-17 val. ) ir kruizinis laivas “Hamburgas“ (7.30- 13.30 val.)

    Gegužės 18-osios rytą laukiama atplaukiant laivo „AIDA cara“.

    Comment


      Šiandien.



      Comment


        Penktadienio svečias.



        Comment


          Pirmasis šią savaitę.

          Comment


            Šiandienos laivas - iš tolo, ir iš arti.



            Comment


              Nevasariškas birželio 1-osios rytas.

              Comment


                Uostas investuos į jūrų turizmo plėtrą


                Klaipėda yra išskirtinis ir unikalus miestas Lietuvoje, kuris traukia jūrų turistus, bet atsiranda problemų, kur švartuoti didelius kruizinius lainerius.

                Plūsta jūrų turistai

                Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje svarstoma statyti dar vieną kruizinio terminalo krantinę. Ji būtų skirta priimti dideliems kruiziniams laivams. Dešinėje Danės upės pusėje būtų suformuota iki 330 metrų ilgio nauja kruizinių laivų krantinė.

                Šiuo metu Klaipėdoje yra 2003 metais pastatytas kruizinių laivų terminalas. Jo bendras ilgis, kur galima švartuoti kruizinius laivus, yra 350 metrų. Ši krantinė gali priimti vieną didelį kruizinį laivą iki 330 metrų ilgio ir 45 metrų pločio su 8,6 metrų grimzle arba du mažesnius iki 150 metrų ilgio.

                „Kruizinė laivyba yra dinamiškai auganti verslo šaka. Kaip ir visose srityse čia laivai sparčiai didėja. Šiemet per pirmus mėnesius Klaipėdos mieste jau priėmėme 11 kruizinių laivų, 6 laivais daugiau nei pernai. Keleivių buvo virš 14 tūkstančių - net 20 proc. daugiau nei pernai“, - tikino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.

                Bendrai Baltijos jūros regione kruizinis turizmas kasmet auga netgi sparčiau nei kur nors Karibų jūroje. Jūrų turistus į Baltijos jūrą traukia ne tik ne tik labai skirtingos prie jos esančios šalys, miestai, bet ir tai, kad neramiame, terorizmo pripildytame pasaulyje Baltijos jūros regionas išlieka ramus ir saugus.

                Comment


                  Kruizinių linijų atstovai vertina Klaipėdos patrauklumą

                  Birželio 19–20 dienomis uostamiestyje lankėsi kruizinių linijų atstovai, kuriems pristatytos patraukliausios Klaipėdos regiono turizmo vietos. Viešnagės metu svečiai vertino miesto ir uosto pasirengimą priimti kruizinių laivų turistus.

                  ...

                  "Tai ilgai lauktas svarbių asmenų, kurie priima sprendimus dėl tolimesnių kruizinių laivų maršrutų, apsilankymas. Turime ypatingą galimybę supažindinti su Klaipėdos uosto ir miesto potencialu priimti kruizinių laivų turistus, kiekviename žingsnyje parodyti, ką turime geriausio – nuo tradicinės mūsų virtuvės iki turistams siūlomų ekskursijų, lankytinų vietų. Mūsų tikslas, kad Klaipėdą, kaip jūriniais keliais pasiekiamą miestą, aplankytų daugiau šių kruizinių linijų laivų“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier.

                  Šiemet Klaipėdos uoste laukiama 64 kruizinių laivų, kuriais į miestą turėtų atplaukti rekordinis skaičius turistų – apie 85 tūkstančiai. Pernai į uostamiestį atplaukė 52 kruiziniai laivai, atplukdę apie 65 tūkstančius turistų.

                  Comment


                    Rytoj - paskutinis AIDA Cara vizitas Klaipėdoje

                    Rytoj, liepos 13 d., uostamiestyje jau penktąjį ir paskutinį kartą šį sezoną lankysis „AIDA Cruises“ kruizinėms linijoms priklausantis laineris „AIDA Cara“.

                    Tai yra pirmasis šios vokiečių kompanijos laivyno kruizinis laivas. “AIDA Cruises” dar priklauso tokie laineriai kaip “AIDA Bella”, “AIDA Vita”, kurie Klaipėdoje lankysis rugpjūčio 9 ir spalio 12 dienomis.

                    Šiuo 193,34 metrų ilgio laivu į miestą atvyksta 1176 turistai, iš kurių didžioji dauguma – Vokietijos piliečiai. Daugiau kaip 500 turistų išvyks į organizuotas ekskursijas, kurių metu aplankys​​​​​​ Kuršių neriją, Palangą, susipažins su Klaipėdos miesto istorija. Laivas atvyks iš Rygos uosto ir po vizito Klaipėdoje vyks į Gdynios uostą Lenkijoje. Laineris uoste bus nuo 9.00 iki 20.00 val.

                    Atvykstančius miesto svečius Teatro aikštėje pasitiks liaudies amatų jomarkas.

                    Comment


                      Klaipėdos uoste lankysis du kruiziniai laivai

                      Rytoj, rugpjūčio 9 d., Klaipėdos uoste lankysis du kruiziniai laivai - įspūdingasis “Wind Surf” ir gražuolis „AIDA Bella“. Abu kruizininiai laineriai uoste prisišvartuos 8.00 val.

                      “Wind Surf” kruizininiu laivu į Klaipėdą atvyksta apie 300 keleivių ir 214 įgulos narių. Didžioji dauguma- turistai iš JAV, Australijos, Kanados. Laivo keleiviai pasirinko organizuotas ekskursijas, kurių metu susipažins su Klaipėdos miesto istorija bei apylinkėmis. Laineris uoste bus iki 21.00 val.

                      Antrasis laineris „AIDA Cruises“ kruizinėms linijos priklausantis „AIDA Bella“. 252 m ilgio laive įrengta 1025 įvairiausio tipo kajutės, 7 restoranai, SPA bei sveikatingumo centras, sporto klubas, baseinas, golfo aikštelė, teatras, 4D kino teatras.

                      Su kruiziniu laivu „AIDA Bella“ į uostamiestį atvyksta 2408 keleiviai, iš 25 pasaulio valstybių bei 646 laivo įgulos nariai.

                      Miesto svečiai pasirinko organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių Neriją bei Šilutės regioną.

                      Laivas uoste bus iki 17.00 val.

                      Teatro aikštėje vyks liaudies amatų jomarkas.

                      Comment


                        Klaipėdoje prisišvartuos kruizas „Vision of the Seas”

                        Šį šeštadienį, rugpjūčio 19 d., pirmą kartą šį sezoną, Klaipėdos uoste prisišvartuos kruizinis laivas „Vision of the Seas”.

                        Šis 11 denių, beveik 236 metrų ilgio laivas šiuo metu priklauso „Royal Caribbean International “ kruizinei kompanijai.

                        Kruiziniame laineryje įrengta 1024 įvairiausio tipo kajutės, 7 restoranai bei barai, kazino, teatras, 4 skirtingos pramogų zonos, 13 įvairiausių tipų baseinų, vaikų bei jaunimo pramogų zona, SPA bei sveikatingumo centras, sporto klubas.

                        Su laineriu „Vision of the Seas“ į mūsų miestą atvyksta 2276 keleiviai iš 62 pasaulio valstybių. Dauguma iš JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Meksikos. Kaip visuomet dalis išvyks į organizuotas ekskursijas, kurių metu aplankys Kuršių neriją, Palangą, susipažins su Klaipėdos miestu.

                        Laineris uoste bus nuo 15.30 iki 22:30 val.

                        Comment


                          Klaipėdos uostas – kruizų parodoje Hamburge

                          Hamburge prasidėjo tris dienas truksianti tarptautinė kruizinio turizmo paroda „Seatrade Europe 2017“, kurioje pristatomas ir Lietuvos uostamiestis. Tai didžiausias kruizinio turizmo renginys Europoje, kuriame dalyvauja kruizinės laivybos linijų, kelionių agentūrų, laivų statybos pramonės, kruizinių uostų ir kitų susijusių sektorių atstovai iš įvairių pasaulio šalių. Iš viso – 250 dalyvių.

                          Parodoje dalyvauja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, įmonės „Limarko“, „Klaipėdos Mėja“, „Krantas Travel“ ir „Klaipėdos laivų remontas“. Klaipėdiečių stendas parodoje užima 18 kv. m. Renginio organizatorių buvo atrinkta 20 uostų, tarp jų ir Klaipėdos uostas, kurie penktadienį dalyvaus pranešimų konkurse. Jo metu per keletą minučių uostai pristatys kruizinę laivybą.

                          „Pagrindinis dalyvavimo šiame renginyje tikslas – pristatyti mūsų uostamiestį kaip patrauklų kruiziniams turistams. Parodos metu turime puikią galimybę susitikti su kruizinių linijų, kelionių agentūrų atstovais ir sužinoti jų lūkesčius bei pageidavimus, turime galimybę pristatyti naujienas. Kruizinių turistų srautas Klaipėdoje pastaraisiais metais auga, tad galime pasidžiaugti bendru Uosto direkcijos, miesto savivaldybės bei Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro įdirbiu“, – teigia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier.

                          Šį sezoną mūsų uostamiestį iš viso turėtų aplankyti 63 kruiziniai laivai, o keleivių skaičius, tikimasi, pasieks 75 tūkst. Kruizinės laivybos sezoną savo atvykimu turėtų užbaigti kruizinis laineris „AIDAvita“ spalio 12 dieną. Pernai Klaipėdos uoste apsilankė 52 kruiziniai laivai, atplukdę rekordinį skaičių – apie 64 tūkstančius turistų.

                          Comment


                            Mūsų uostą atrado dvi naujos kruizinės linijos


                            Klaipėdos uoste baigėsi kruizinis sezonas, šiandien jį turėjo uždaryti paskutinis šiais metais kruizinis laivas „Aida Vita“. Tačiau dėl numatomų prastų oro sąlygų, laivas pakeitė maršrutą ir į Klaipėda nebeužsuko. Nepaisant to, šis kruizinis sezonas yra rekordinis kruizinių keleivių skaičiumi.

                            „Kasmet kruizinis sezonas vis labiau džiugina. Pernai turėjome 53 laivus, o šiais metais sulaukėme 63. Jais atplaukė beveik 75 tūkstančiai keleivių. Žvelgiant į kitų metų tendencijas, atrodo, kad pasieksime dar geresnius rodiklius – jau dabar į Klaipėdą užsiregistravo atplaukti 64 laivai“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

                            Kitąmet Klaipėdos kruizinis sezonas bus praturtintas dviem naujomis kruizinėmis linijomis. Į uostamiestį pirmą kartą atplauks „Cunard Line“ ir „Azamara Cruises“ kompanijų laivai. Tikėtina, kad ateityje kruizinių laivų sulauksime ir dar daugiau – Klaipėdos uostas itin daug dėmesio sulaukia pasaulinėse kruizinio verslo parodose. Be to, kitąmet bus proga kruizinėms kompanijoms Klaipėdą pristatyti dar plačiau – rugsėjį bus surengta didelio masto tarptautinė asociacijos „Cruise Europe“ kruizinės laivybos konferencija.

                            „Norėdama pritraukti kuo daugiau turistų į Klaipėdą, Uosto direkcija skiria itin daug dėmesio dalyvavimui tarptautinėse parodose, renginiuose bei projektuose. Turime nuolat mąstyti, kuo gi nustebinti turistus, ką Klaipėdoje jie gali atrasti naujo, ko nėra kituose uostuose“, – per spaudos konferenciją kalbėjo A. Vaitkus.

                            Jau kitais metais Uosto direkcijos iniciatyva kruizinių laivų keleiviams ketinama pasiūlyti modernią naujovę – nemokamą elektroninį gidą. Ši mobilioji programėlė bus nemokama, ji padės turistams susipažinti su uostamiesčio lankomiausiais objektais. Apie juos audiogidas pasakos trijomis kalbomis. Projektui Uosto direkcija gavo Europos Sąjungos finansavimą pagal projektą „Žaliasis kruizų uostas“.

                            Apskaičiuota, kad iš kruizinės laivybos Klaipėdos uostas šiais metais gaus 749 tūkst. eurų pajamų – tai sudaro 1,76 proc. visų uoste surenkamų rinkliavų.

                            Comment


                              Vienintelis turizmo sezono praradimas

                              Kultūros sostinės vardas ir kaitinimuisi paplūdimiuose blogas oras pasitarnavo Klaipėdai, kuri sulaukė daugiau nei ankstesniais metais svečių ir gavo iš turistų daugiau pajamų. Tokie yra vakar pasibaigusio turizmo sezono rezultatai.

                              Paskutinis kruizinis laivas Klaipėdoje turėjo pažymėti ir vasaros sezono pabaigą mūsų mieste, bet blogas oras iškrėtė pokštą – nenorėdamas rizikuoti, kruizinio laivo kapitonas pasuko ne į Klaipėdą, o į Kopenhagą.

                              Tačiau tai buvo vienintelis šio turizmo sezono praradimas.

                              ...

                              Statistika ir faktai

                              Šiemet Klaipėdą aplankė 74 716 kruizinių laivų keleivių.

                              Tai yra apie 14 proc. daugiau nei 2016 m.

                              Jie mūsų mieste išleido apie pusantro milijono eurų.

                              ...

                              Comment


                                Kruizinį sezoną uždarė prasti orai

                                Paskutinis šio kruizinio sezono laivas neužsuko į Klaipėdą dėl stipraus vėjo, tačiau tai nesutrukdė džiaugtis rekordiniais rezultatais ir puikiomis turizmo organizatorių prognozėmis. Klaipėda priskiriama prie didelių kruizinių uostų segmento, į kurį patenka sulaukiantieji 50–199 kruizinių laivų ir turi gerą perspektyvą.

                                Europos kruizų organizacija 2018 metų rudens pradžioje Klaipėdoje rengs konferenciją šiai turizmo šakai aptarti. Toks dėmesys mūsų uostui rodomas dėl Klaipėdoje didėjančio kruizinių keleivių skaičiaus. Šiemet, nors atplaukė 63 laivai, o ne 65, kaip buvo numatyta, keleivių gausėjimo vidurkis ūgtelėjo 14 proc., ir tai daugiau nei prognozuota.

                                Šiaurės Europos kruizinių uostų tinklas apima 70 lankytinų vietų, daugiausia – Jungtinės Karalystės (23) ir Norvegijos (16), o Baltijos šalys ir Slovėnija turi po vieną jūrinio turizmo uostą. Baltijos regiono kruizai rinkoje, ankstesniu skaičiavimu, šiemet turėtų plėstis 1,2 proc. ir pritraukti 4,9 mln. turistų. Maršrutai apima 10 šalių ir 29 lankytinus uostus.

                                Skaičiuojama, kad iš kruizinės laivybos Klaipėdos uostas šiais metais gaus 749 tūkst. eurų pajamų – 1,76 proc. visų uosto rinkliavų. Pastebima, kad jūriniai turistai, įskaitant atplaukiančius keltais iš Švedijos ir Vokietijos, sudaro daugiau kaip trečdalį visų uostamiesčio svečių.


                                Sumažėjo vokiečių susidomėjimas

                                Kruizinį sezoną spalio 12 dieną Klaipėdoje turėjęs uždaryti laivas „Aida Vita“ dėl prastų oro sąlygų ketvirtadienį pakeitė maršrutą ir į mūsų uostamiestį neužsuko. Tačiau ir be jo rezultatai – rekordiniai. „Kruizinis sezonas kasmet vis labiau džiugina. Pernai turėjome 53 laivus, o šiemet sulaukėme 63. Jais atplaukė beveik 75 tūkst. keleivių. Žvelgiant į kitų metų tendencijas atrodo, kad pasieksime dar geresnius rodiklius. Jau dabar į Klaipėdą atplaukti užsiregistravo 64 laivai“, – per spaudos konferenciją sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

                                Tokios prielaidos turi gana tvirtą pagrindą – kitąmet Klaipėdos kruizinis sezonas bus praturtintas dviem naujomis kruizinėmis linijomis. Į uostamiestį pirmą kartą atplauks „Cunard Line“ ir „Azamara Cruises“ kompanijų laivai. 2018-aisiais kruizinės kompanijos turės progą pristatyti Klaipėdą dar plačiau – rugsėjį mieste vyks didelio masto tarptautinė asociacijos „Cruise Europe“ kruizinės laivybos konferencija.

                                Ateinančiais metais KVJUD iniciatyva kruizinių laivų keleiviams ketinama pasiūlyti modernią naujovę – nemokamą elektroninį gidą. Mobilioji programėlė padės turistams susipažinti su lankomiausiais uostamiesčio objektais. Apie juos audiogidas pasakos trimis kalbomis. Šiai priemonei KVJUD yra gavusi Europos Sąjungos finansavimą pagal projektą „Žaliasis kruizų uostas“.

                                Vertindamas ekonominę jūrinio turizmo naudą A. Vaitkus teigė, jog šiemet sukurta pridėtinė vertė Lietuvos ekonomikai siekia 1,6 mln. eurų, o vieno keleivio išlaidos mieste – iki 68 eurų.

                                Tuo metu Klaipėdos savivaldybės Turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė, remdamasi Baltijos kruizų asociacijos ankstesnių metų duomenimis, turistų išlaidas mieste įvardijo kuklesniais skaičiais – 25–45 eurais. Tačiau, anot jos, net minimali suma turizmo sektoriui sudarytų 1,5 mln. eurų.

                                R. Savickienė pabrėžė, kad gerą kruizinio turizmo perspektyvą Klaipėdai žada ir kruizinių linijų inspektoriai. Birželį jie aukštai įvertino miesto patrauklumą, nes ekskursijų pardavimas mažesniuose laivuose siekia 70–80 proc., didesniuose – iki 50 procentų. Tačiau vokiečių linijų atstovai priminė, kad laivais plaukia vis daugiau jaunų žmonių, kurie nebesidomi Memeliu ir prūsiška Klaipėdos praeitimi. Jiems reikia aktyvios veiklos. Todėl, pasak R. Savickienės, daugiau dėmesio reikia skirti vokiečių turistų pramogoms.

                                Comment


                                  Uosto planuose – ir naujas kruizinis terminalas

                                  Comment


                                    Uostamiestyje planuojamas giganto vizitas


                                    Į Klaipėdą 2019 m. panoro atvykti jau per 30 keleivinių laivų, tarp jų lig šiol dar mūsų uostamiestyje neregėto dydžio gigantas – "MSC Fantasia".

                                    Su Panamos vėliava plaukiojantis "MSC Fantasia" beveik 50 m ilgesnis už Klaipėdoje nuolat besilankantį italų laivą-milžiną "Costa Pacifica" ir siekia 333 m. Tokio dydžio keleivinio laivo Klaipėdoje dar nėra buvę.

                                    Įspūdingo dydžio "MSC Fantasia" pastatytas prieš 10 metų. Šis laivas Klaipėdoje 2019-ųjų turistinį sezoną lankysis net tris kartus. Jis netgi duos startą tų metų kruiziniam sezonui. Laivo laukiama balandžio 26-osios rytą. Jam rezervuotos net keturios krantinės.

                                    Dar kartą laineris atplauks tų pačių metų gegužės 18 d. ir rugsėjo 11 d.

                                    2019 m. į Klaipėdą atvykti jau užsiregistravo 31 kruizinis laineris. Registracija veikiausiai dar nebaigta.

                                    Na o kitais, 2018-aisiais metais, į Klaipėdą turėtų atvykti 64 kruiziniai laivai.

                                    Comment


                                      Kruizinis sezonas bus karštas

                                      Ir 2018-ųjų kruizinis sezonas Klaipėdoje turėtų būti sėkmingas. Į uostamiestį šią vasarą ketina atplaukti 64 keleiviniai laineriai. Tarp jų – šeši didesni už legendinį "Titaniką". Kai kurie kruiziniai laivai Lietuvos uoste švartuosis pirmą kartą.

                                      Šiais metais kruizinis sezonas Klaipėdoje prasidės ankstokai – balandžio 17-ąją ir truks daugiau nei pusę metų iki spalio 19 d. Pirmuosius turistus atplukdys 160 m ilgio su Portugalijos vėliava plaukiojanti "Astoria".

                                      Iš viso šiemet turėtų atplaukti 64 laivai, kurių net šeši – didesni nei legendinis "Titanikas", kurio ilgis siekė 269 m.

                                      Šiais metais gegužės 10-ąją, birželio 19 ir 21 d., liepos 8-ąją, rugpjūčio 22 bei 30-ąją ir rugsėjo 12 d. Klaipėdoje vienu metu viešės net po du lainerius.

                                      O liepos 8-ąją, rugpjūčio 3 ir 8 d. uostamiestyje vienu metu bus prišvartuota net po tris kruizinius laivus.

                                      Dešimt lainerių, atplauksiančių šiais metais, Klaipėdoje lankysis pirmąkart.

                                      Jau pradėti registruoti laivai, kurie į Klaipėdą ketina atvykti 2019 m. Registracija veikiausiai dar nebaigta. Aplankyti Klaipėdą nori jau 31 laivas. 23 jų – ilgesni nei 200 m. O penki – "Queen Victoria", "Aurora TBN", "SS Explorer", "Europa 2" bei "MSC Fantasia" viršija 300 m ilgį.

                                      Būtent "MSC Fantasia" – iki šiol dar mūsų uostamiestyje neregėto dydžio gigantas, kurio ilgis siekia daugiau nei 333 m. Beveik prieš 10 metų pastatytas laivas 2019-ųjų vasarą pas mus viešės net tris kartus.

                                      Su Panamos vėliava plaukiojantis "MSC Fantasia" beveik 50 metrų ilgesnis už Klaipėdoje dažnai besilankantį italų laivą "Costa Pacifica". Tokio dydžio keleivinio laivo Klaipėdoje dar nėra buvę.

                                      Jis duos startą 2019 m. kruiziniam sezonui. Laivo laukiama balandžio 26-osios rytą. Dar kartą jis atplauks tų pačių metų gegužės 18 d. ir rugsėjo 11 d.

                                      Comment


                                        Statomas didžiausio pasaulyje ekspedicinio-kruizinio laivo antstatas

                                        Šių metų sausį, „Vakarų Baltijos laivų statykla“ (VBLS) su Norvegijos kompanija „Ulstein Verft AS“ pasirašė sutartį dėl ekspedicinio-kruizinio laivo antstato statybos projekto įgyvendinimo. Galutinis projekto užsakovas, pasaulinio lygio ekspedicinių kruizų ir nuotykinių kelionių įgyvendintojas, JAV kompanija „Lindblad Expeditions“.

                                        „Vakarų Baltijos laivų statyklai“ tai jau antras norvegų kompanijos „Ulstein Verft AS“ užsakymas.

                                        „Su naujais projektais grįžtantys užsakovai – pasitikėjimo mūsų įmone ženklas. Šis užsakymas mūsų statyklai – įrodymas, kad pavyko užsirekomenduoti save kaip patikimą laivų statybos partnerį. Tikimės, jog aktyvų bendradarbiavimą tęsime ir ateityje“,- geromis žiniomis dalinosi UAB „Vakarų Baltijos laivų statyklos“ direktorius p. Vitalij Frolov.

                                        Ekspedicinio-kruizinio laivo antstato statybos projekto pabaiga numatoma 2019 m. lapkritį, kuomet jis bus perduotas užsakovui, galutiniam laivo įrengimui. Naujos kartos, ekspedicijoms visame pasaulyje skirtas laivas, savo veiklą turėtų pradėti jau 2020 metų pradžioje.

                                        Didžiausias pasaulyje ekspedicinis-kruizinis laivas yra išskirtinis savo projektu ir techninėmis savybėms, užtikrinantis visapusišką laivo funkcionalumą ir komfortą. Šis laivas bus aprūpintas visa tyrimams būtina įranga ir infrastruktūra: baidarėmis, slidėmis, nuotoliniu būdu valdomomis transporto priemonėmis, hidrofonais, vaizdo mikroskopais, povandeninio vaizdo kameromis. Taip pat planuojama įrengti sraigtasparnių nusileidimo platformą. Šis projektas unikalus ir savo technologiniais sprendimais, leisiančiais sklandžiai judėti atokiose, ledu padengtose poliarinėse vietovėse, kartu užtikrinant mažesnes degalų sąnaudas.

                                        Comment


                                          Pasaulio kruizų parodoje prisistato ir Klaipėdos uostas

                                          Fort Loderdeilyje (Fort Lauderdale) (JAV) prasidėjo didžiausia pasaulio kruizinės laivybos paroda „Seatrade Cruise Global 2018“, kurioje pristatomos inovacijos, susijusios su kruizais. Jau penkioliktą kartą didžiulio dėmesio sulaukiančioje parodoje Lietuvą pristato Klaipėdos uostas.

                                          „Šiame didžiausiame kruizinei laivybai skirtame renginyje dalyvaujame jubiliejinį, 15-ąjį kartą. Tai yra puiki galimybė pristatyti Lietuvą kaip jūrų valstybę, parodyti Klaipėdos uosto galimybes bei mūsų krašto patrauklumą. Šiandieną galime pasidžiaugti, jog dėl didžiulio įdirbio pasiekti fantastiški rezultatai – šiais metais Klaipėdos uoste laukiame rekordinio kruizinio keleivių skaičius – daugiau kaip 85 tūkstančių“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė Kristina Gontier.

                                          Parodoje „Seatrade Cruise Global 2018“ Lietuvos stende prisistato VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB Limarko jūrų agentūra, UAB „Klaipėdos Mėja“ ir UAB „Krantas Travel“, AB „Klaipėdos laivų remontas“. Renginių savaitės metu taip pat numatyti susitikimai su kruizinių linijų atstovais, seminarai bei konferencijos.

                                          Klaipėdoje kruizinės laivybos sezonas šiemet prasidės balandžio viduryje, o baigtis turėtų spalio antroje pusėje. Sezoną, numatoma, atidarys su Portugalijos vėliava plaukiojantis kruizinis laineris „Astoria“.

                                          Negalutiniais duomenimis, į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai šiemet užsuks 62 kartus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X