Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kruizinė laivyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Birka cruises: Stockholm - Luleå

    Šią vasarą kruizės laivybos bendrovė "Birka Cruises AB" pristatė naują kruizų maršrutą Baltijos jūroje tarp pagrindinio bendrovės uosto Stokholmo ir Švedijos šiaurėje, prie šiaurės poliarinio rato, esančio miesto Luleå per miestelius höga kusten regiono pakrantėje. Kruizinė kelionė, kurios trukmė trys paros, galima apsilankyti įvairiuose miesteliuose, susipažinti su šiaurės regionų miestelių tradicijomis, taip pat programoje numatyta šiauriausiai esančios viskio distilerijos AB Box Kraftverk viskio degustavimo programa, laipiojimas olomis höga kusten pakrantėje, pagal vietos tradicijas gamintos pūdytos žuvies surströmming degustavimas, pažintinė kelionė po Luleå ir pan.



    Šaltinis: https://www.birka.se/kryssningar/lan...ar/hoga-kusten.
    Paskutinis taisė Silber418; 2016.07.23, 00:10.

    Comment


      Rytoj Klaipėdą užplūs šimtai turistų

      Liepos 26 dieną Klaipėdoje lankysis 2 kruiziniai laineriai - "Mein Schiff 4" ir "Seven Seas Voyager". Abu laivai į uostą atvyks 7 val.

      Laivas "Mein Schiff 4" bus švartuojamas kruizinių laivų krantinėje. Juo į Klaipėdą atvyksta 2557 turistai, iš kurių didžioji dauguma- turistai iš Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos ir kt. Daugiau nei 1500 turistų pasirinko organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių Neriją, Šilutės regioną. Turistai taip pat lankysis Klaipėdos mažosios Lietuvos istorijos muziejuje, važinėsis riedžiais Palangoje ir pirmą kartą nedidelė grupelė turistų pramogaus KAR KAR parke. Laivas uoste bus iki 18 val.

      Centriniame Klaipėdos terminale prisišvartuos pirmą kartą šį sezoną Klaipėdoje besilankantis laineris "Seven Seas Voyager". Tai prabangus, 6 žvaigždučių laivas, kuriame į kainą įskaičiuotos net ekskursijos uostuose. Šiuo laivu į Klaipėdą atvyksta 694 keleiviai, iš kurių daugiau nei 600 jau yra užsiregistravę dalyvauti ekskursijose po Klaipėdą, Juodkrantės raganų kalną, Palangą, Platelių šaltojo karo muziejų, Kretingą bei Lapių kaimą. Laivas uoste bus iki 16 val.

      Atvykstančius miesto svečius Teatro aikštėje pasitiks liaudies amatų jomarkas.

      Comment


        Paskutinis taisė digital; 2023.11.05, 19:46. Priežastis: atkurta foto
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          Kruiziniai laivai šiemet į Klaipėdą atplukdė daugiau keliautojų

          Šeštadienį Klaipėdos panoramą vėl papuošė krizinis laineris „Mein Schiff 4“ – kruizinių laivų terminale jis šią vasarą prisišvartavo jau penktą kartą.

          2015 metais pastatytą 294 metrų ilgio ir 36 metrų pločio keturių žvaigždučių laivą birželio mėnesį Kylyje (Vokietija) pakrikštijo vokiečių plaukikė Francizka van Almsick.

          Į Klaipėdą laineris atplukdė du su puse tūkstančio turistų, juos aptarnauja 1000 įgulos narių. Kruizinių laivų sezonas artėja prie pabaigos.

          Klaipėdos uoste šįmet dar švartuosis trys laineriai. Paskutinysis – „Aida Vita“ su Italijos vėliava atplauks spalio 10 dieną.

          Iš viso šį sezoną Klaipėdą aplankys 50 kruizinių laivų.

          Klaipėdą aplankė daugiau keliautojų negu pernai: iki rugsėjo laivai atgabeno 264 925 turistus – 3,5 proc. arba 8 966 keleiviais daugiau negu 2015 m. sausio–rugpjūčio mėn.

          Comment


            Klaipėdoje kruizų sezonas dar nesibaigė

            Rugsėjo 15 dieną Klaipėdoje lankysis kruizinis laineris "Seven Seas Voyager”, kuris švartuosis kruizinių laivų terminale 7.00 val.

            Antrą kartą šį sezoną Klaipėdoje besilankantis laineris "Seven Seas Voyager" yra prabangus, 6 žvaigždučių laivas, kuriame į kainą įskaičiuotos net ekskursijos uostuose.

            Šiuo laivu į Klaipėdą atvyksta 694 keleiviai, iš kurių daugiau nei 600 jau yra užsiregistravę dalyvauti ekskursijose po Klaipėdą, Juodkrantės raganų kalną, Palangą. Laivas uoste bus iki 16.00 val.

            Comment


              Į Klaipėdos uostą atvyksta paskutinis laineris

              Klaipėdoje baigiasi kruizinis sezonas. Rytoj į Klaipėdos uostą atvyksta paskutinis šį sezoną kruizinis laineris "AIDAvita".

              Tai penktasis šio kruizinio lainerio vizitas mūsų mieste."AIDAvita" laivu atvyksta 1163 turistai iš 17 pasaulio šalių, didžioji dauguma - svečiai iš Vokietijos. Daugiau nei 400 turistų pasirinko organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Palangą, Kuršių neriją bei Šilutės regioną. Laivas uoste stovės nuo 10 iki 19.30 val.

              Šiais metais Klaipėdoje apsilankė 51 kruizinis laivas, kuriais atvyko 64193 turistai, t.y 6,6 proc. daugiau nei 2015 metais.

              Remiantis asociacijos "Cruise Baltic" atlikta kruizinių laivų keleivių apklausa, kiekvienas mieste apsilankęs turistas Klaipėdoje vidutiniškai išleidžia nuo 25 iki 40 eurų. Skaičiuojant, jog kiekvienas šiais metais apsilankęs Klaipėdoje išleido minimalią sumą, galime pasidžiaugti, jog kruiziniais laivais atvykę svečiai mieste paliko daugiau nei 1600 000 eurų.

              Comment


                Kruizinės laivybos sezoną paženklino naujas rekordas

                Šiandien į Klaipėdos uostą atplaukiantis kruizinis laivas „AIDAvita“ oficialiai užbaigia kruizinės laivybos sezoną. Nors šiemet kruizinių laivų skaičius išliko toks kaip ir pernai, tačiau Klaipėdą aplankė rekordinis turistų skaičius.

                Negalutiniais duomenimis, šį sezoną į Klaipėdą atvyko 64 193 kruiziniai keleiviai, tai yra 6,6 proc. daugiau nei 2015 m, kai Lietuvos pajūrį aplankė 60 202 keleiviai. Laivų užėjimų skaičius išlieka toks pat kaip ir pernai – 51. Baltijos jūroje šiemet fiksuojamas maždaug 2 proc. kruizinės laivybos augimas.

                „Akivaizdu, kad kruizinės laivybos sektoriuje vyrauja pasaulinės laivybos tendencijos – kruiziniai laivai statomi didesni ir į mūsų uostą užsuka daugiau didesnių parametrų lainerių, tad ir keleivių jais atvyksta daugiau, nors laivų užėjimų skaičius palyginti su pernai nekito. Džiaugiamės puikiais šio sezono kruizinės laivybos rezultatais – kasmet vis daugiau užsienio turistų atranda Lietuvą. Nors Uosto direkcijos pajamos iš kruizinės laivybos sudaro labai nedidelę dalį, mums svarbu, kad uostas prisideda prie turizmo skatinimo, o kartu netiesiogiai ir prie miesto smulkiojo verslo. Turimais duomenimis, kruizinis turistas mieste vidutiniškai palieka apie 40 eurų, tad iš viso šiemet apie 2,57 mln. eurų“, – pabrėžia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

                Uosto direkcijos rinkliavos iš kruizinės laivybos sudaro apie 1 proc. visų direkcijos pajamų ir apie 0,4 proc. įmonės pelno.

                Siekdama, kad į Klaipėdą užsuktų kuo daugiau kruizinių laivų, Uosto direkcija skiria nemažai dėmesio įvairioms rinkodaros priemonėms, susitinka su kruizinėmis linijomis, dalyvauja tarptautinėse parodose. Šiemet Klaipėdos uostas buvo pristatytas pasaulio kruizinės laivybos parodoje „Seatrade Cruise Global 2016“ Fort Loderdeilyje (Fort Lauderdale) (JAV). Tai didžiausias kruizinei laivybai skirtas renginys, organizuojamas daugiau nei tris dešimtmečius.

                Nors laivybos linijų registracija naujam sezonui vyksta iki kovo mėnesio, šios dienos duomenimis, kitų metų sezonui jau yra užsiregistravę 25 laivai, planuojantys užsukti į Klaipėdą.

                Comment


                  Klaipėdoje netikėtai pratęstas kruizinis sezonas

                  Pirmadienį į Klaipėdą nusprendęs užsukti kruizinis laivas „Corinthian“ pratęs kruizinės laivybos sezoną. Nedidelis, tačiau prabangus laivas į mūsų uostamiestį atvyks pirmą.

                  Su Maltos vėliava plaukiojantis laivas Baltijos jūroje paprastai lanko Stokholmo, Helsinkio, Kronštato, Sankt Peterburgo, Talino ir Visbio uostus. Laivų agento AB Klaipėdos laivų remontas
                  dėka šįkart laivas netikėtai nusprendė aplenkti Visbį ir užsukti į Lietuvos uostamiestį.

                  „Džiaugiamės, kad kruizinės laivybos sezonas, šiemet paženklintas nauju keleivių skaičiaus rekordu, dar prasitęsė. Pirmadienį yra numatomas dar vieno, ypač prabangaus kruizinio lainerio atvykimas. Tad šiemet bus viršytas kruizinių laivų įplaukimų skaičius, palyginti su praėjusiais metais, kai kruiziniai laivai į Klaipėdą užsuko 51 kartą. Šio laivo vizitas nebuvo iš anksto suplanuotas, tačiau mums yra ne mažiau džiaugsmingas“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier.“

                  Kruizinis laivas „Corinthian“ yra 88 metrų ilgio, talpina apie 100 keleivių. Į Klaipėdą jis atplukdys 84 turistus, iš kurių 79 yra JAV piliečiai.

                  Kruizas „Corinthian“ reisus vykdo Viduržemio ir Adrijos jūrose, turistus plukdo į Graikijos, Kroatijos, Slovėnijos ir Juodkalnijos uostus. Laivas keleivius plukdo ir į Antarktidą. „Corinthian“ laineris patenka į liukso klasės laivų, vykdančių prabangius reisus, kategoriją. Penkių denių laive yra 49 kajutės, kurios pagal prabangą atitinka 4 žvaigždučių viešbutį.

                  Laivas į Klaipėdą atplauks 9.30 val.

                  Comment


                    Įspūdingos Danijos pajamos iš kruizų

                    2016 m. Danijos uostuose lankėsi 866 tūkst. kruizinių keleivių. Gauta beveik 182 mln. eurų pajamų.

                    Kruizų versle dirba apie 1900 žmonių. Pagrindinis uostas yra Kopenhaga - priėmė 740 tūkst. keleivių.

                    Kiti Danijos kruiziniai uostai yra Aarhus, Aalborgas, Elsinoras, Fredericia, Kalundborgas, Hundestedas, Skagenas ir Ronne.

                    Comment


                      Pasitiks didžiuosius kruizinius laivus

                      Klaipėdos uoste ir toliau planuojama su kultūrine programa sutikti atplaukiančius kruizinius laivus.

                      Su menine kultūrine etnografine programa bus sutinkamas kiekvienas didesnis (ilgesnis nei 190 metrų) kruizinis laivas. Už šių laivų sutikimą mokės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Didesnius atplaukiančius laivus seks ir jų pasitikimą organizuos Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras. Laivų sutikimai vyks nuo balandžio iki spalio mėnesių.

                      Per 2017 metus Klaipėdos uoste preliminariai lankysis 67 laivai. 2017 metų kruizinės laivybos sezonas planuojamas kaip vienas geriausių. Priminsime, kad 2014 metais Klaipėdoje lankėsi 63 kruiziniai laivai, 2015 metais – 52, 2016 metais – 51 kruizinis laivas. Prieš tai per sezoną būdavo apie 40-45 laivai.

                      Kitų metų išskirtiniu bruožu būdavo tai, kad lankydavosi ilgesni nei 300 metrų laivai, kaip „Celabrity Eclipse“ (317 metrų) – 2014 ir 2015 metais. Šiemet didžiausias laivas bus 295,3 metrų ilgio „Mein Schiff6“. Pernai didžiausias laivas buvo – 293,5 metrų ilgio „Aida Aura“.

                      Šiemet pirmasis kruizinis laivas palyginti nedidelis (102,7 metrų) „National Geographic Orion“ planuoja atplaukti balandžio 22 dieną, paskutinysis „Aida Cara“ – spalio 22 dieną. Šių metų kruizinės laivybos sezonas Klaipėdos uoste bus vienas ilgiausių.

                      Planuojama, kad net 44 laivai bus didesni nei 190 metrų. Pernai tokio dydžio laivų buvo 29.

                      Ilgesniems nei 190 metrų ilgio laivams planuojami reklaminiai sutikimo renginiai. Kiekvieno laivo sutikimui iš anksto bus parengtas scenarijus, numatyta preliminari tokio sutikimo kaina. Bus rengiami folkloro pasirodymai. Išskirtiniais atvejais organizuojamos Klaipėdos krašto amatininkų mugės. Taip pat bus dalinama reklaminė informacinė medžiaga apie Klaipėdos miestą ir uostą.

                      Comment


                        Klaipėdos uostas - kruizinės laivybos parodoje JAV

                        Jau keturioliktą kartą Lietuva pristatoma Fort Loderdeile (JAV) vykstančioje didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje „Seatrade Cruise Global 2017“. Šiemet kruizinių linijų operatoriams skleidžiama žinia apie Klaipėdą, kaip neužšąlantį kultūros uostą, kuriame šį sezoną apsilankys rekordinis kruizinių laivų skaičius.

                        „Ši paroda – didžiausias kruizinei laivybai skirtas renginys, organizuojamas jau daugiau nei tris dešimtmečius. Joje pristatome Lietuvą kaip jūrų valstybę ir Klaipėdos uostą, kuris yra pasirengęs saugiai priimti vis didesnius atplaukiančius kruizinius lainerius, o jais atplaukusiems svečiams pasiūlyti aplankyti unikalias Lietuvos vietoves ar pasisvečiuoti Klaipėdoje, šių metų kultūros sostinėje. Šis titulas sustiprina Klaipėdos, kaip patrauklaus miesto įvaizdį tarptautiniu mastu“, – pasakojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ekonomikos ir finansų direktorius Martynas Armonaitis.

                        Kruizinių linijų atstovams šiųmetėje parodoje skleidžiama žinia apie uostamiestį, kuriame šiemet dėl pelnyto kultūros sostinės titulo numatyta gausybė renginių, muzikos festivalių ir pramoginių erdvių. Parodoje „Seatrade Cruise Global 2017“ 18 m² ploto Lietuvos stende prisistato VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB Limarko jūrų agentūra, UAB „Klaipėdos Mėja“ ir UAB „Krantas Travel“.

                        Klaipėdoje kruizinės laivybos sezonas šiemet prasidės balandžio 22 dieną ir baigsis įpusėjus rudeniui. Sezoną atidarys su Bahamų vėliava plaukiojantis kruizinis laineris „National Geographic Orion“. Turimais duomenimis, į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai šiemet užsuks 64 kartus. Pernai uoste lankėsi 53 laineriai, atplukdę rekordinį kiekį keleivių – per 64 tūkstančius. Skaičiuojama, jog šiemet turėtų apsilankyti apie 75 tūkstančiai svečių.

                        Comment


                          Kruiziniame laive – lenktynių trasa

                          Kompanija „Norwegian Cruise Line Holdings“ Vokietijos Papenberge pastatė kruizinį laivą, kuriame pirmą kartą įrengta automobilių lenktyninė trasa.

                          Trasa išdėstyta viršutiniame denyje per du lygius.

                          Laivas skirtas kruiziniams maršrutams Kinijoje ir kituose Azijos regionuose.

                          Jame įrengta ir daug įvairių lenktyninių automobilių ir lėktuvų-naikintuvų treniruokliai ir simuliatoriai. Taip pat laive įrengtas lazerinių kovų atrakcionas, akvaparkas, įvairiausi žaidimų automatai.

                          Laive daugybė prekybos centrų, keli kazino, oranžerėjos ir parkai. Kai kuriose kajutėse sukurti virtualūs balkonai.

                          Unikalus laineris gali priimti 3850 keleivių.

                          Comment


                            Klaipėdos uostui – aukščiausias kruizinių laivų turistų įvertinimas

                            Klaipėdos uostas rengiasi aktyviam kruizinių laivų sezonui. Šį sezoną uostamiestį aplankys rekordinis kruizinių laivų ir turistų skaičius. Vienos didžiausių pasaulyje kruizinių linijų „Royal Caribbean Cruise Line“ daryta apklausa rodo, jog Klaipėdos uostą turistai vertina itin palankiai.

                            Šį sezoną į Klaipėdą užsuks 64 kruiziniai laivai, iš kurių 8 laivai atplauks pirmą kartą. Pirmasis pro Klaipėdos uosto vartus balandžio 22-ąją įplauks kruizinis laivas „National Geographic Orion“. Skaičiuojama, jog šį sezoną į uostamiestį kruiziniais laivais atkeliaus apie 75 tūkstančiai turistų.

                            Kelionės kruiziniais laivais po Baltijos jūrą vis populiarėja. Skaičiuojama, jog per pastaruosius 16 metų kruizinių keleivių skaičius Baltijos jūros uostuose išaugo keturis kartus nuo 1,1 mln. turistų 2000 metais iki 4,3 mln. 2016-iais. Šiemet Baltijos jūros uostuose laukiama 4,9 mln. turistų. Tai rodo tarptautinės asociacijos „Baltijos kruizai“ („Cruise Baltic“) duomenys. Ši asociacija vienija aplink Baltijos jūrą įsikūrusius 29 uostus, priimančius kruizinius laivus. Šios asociacijos narys yra ir Klaipėdos miestas, kasmet mokantis narystės mokestį. Miesto bendruomenės dalis, Uosto direkcija, geranoriškai prisideda padengdama pusę Klaipėdos miesto dalyvavimo tarptautinėje asociacijoje „Cruise Baltic“ išlaidų. Šie įsipareigojimai patvirtinti sutartyje tarp Klaipėdos savivaldybės ir Uosto direkcijos, ant kurios parašus sudėjo administracijos direktorius Saulius Budinas ir Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

                            „Uosto direkcijos pajamos iš kruizinės laivybos vidutiniškai tesudaro apie 1,5 proc. nuo visų rinkliavų, tačiau Uosto direkcija jaučia pareigą ir norą prisidėti prie Lietuvos turizmo skatinimo ir gerovės kūrimo. Tai darome dalyvaudami tarptautinėse parodose ir skleisdami Klaipėdos kaip jūrų turizmo keliais pasiekiamo miesto žinomumą, bendradarbiaudami su Klaipėdos savivaldybe bei prisidėdami prie tarptautinės asociacijos „Baltijos kruizai“ narystės ir finansuodami kruizinių laivų keleivių sutikimo programas“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius A. Vaitkus.

                            Siekiant svetingai priimti pirmą kartą į Klaipėdą atplaukiančius bei didžiuosius, ilgesnius nei 190 metrų, kruizinius laivus, Uosto direkcija kasmet sumoka už svečių sutikimo kultūrinę programą. Šį susitarimą parašais patvirtino direkcijos vadovas A. Vaitkus ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė, parvežusi gerų žinių iš ką tik Majamyje vykusios pasaulinės kruizinės laivybos parodos.

                            „Labai džiaugiamės mums oficialiai pristatytu Klaipėdos uosto įvertinimu. Vienos didžiausių pasaulyje kruizinių linijų „Royal Caribbean Cruise Line“, kurių laivai plaukia į mūsų uostą, turistų apklausa parodė, kad mūsų uostas įvertintas 8 balais iš 10. Tai puikus įvertinimas tokiam mažam uostui, niekuo nenusileidžiantis didiesiems Baltijos jūros uostams, tokiems kaip Stokholmas. Turistai aukštais balais įvertino miesto saugumą, vietinių žmonių draugiškumą, informacijos teikimą bei teikiamas paslaugas“, – džiaugėsi R. Savickienė.

                            Comment


                              Artėja kruizinių lainerių sezono startas

                              Jau netrukus uostamiestyje bus galima skelbti kruizinės laivybos sezono startą. Pirmasis šių metų sezono kruizinis laivas pro Klaipėdos uosto vartus turėtų įplaukti po kiek daugiau nei savaitės. Iki spalio vidurio besitęsiančio sezonas bus rekordinis.

                              Rekordinio kruizinės laivybos sezono startą šiemet Klaipėda skelbs balandžio 22-ąją.

                              Apie 8 val. pro Klaipėdos uosto vartus turėtų įplaukti 102.7 m ilgio laivas „National Geographic Orion“.

                              Skelbiama, kad šiuo metu keliones į Klaipėdą yra suplanavę 64 laivai, pernai uostamiestį aplankė 51 laineris.

                              Numatoma, kad šiųmetis kruizinės laivybos sezonas tęsis iki spalio 12-osios. Tiesa, sezoną pabaigs bemaž dvigubai didesnis laivas nei jį atidarys.

                              Tądien į Klaipėdą turistus atplukdys paskutinis šio sezono laineris „AIDA vita“, kurio ilgis siekia per 202 m.

                              Gegužę, birželį, liepą ir rugpjūtį bus dienų, kai uostamiestyje viešės po du laivus.

                              Šiemet Klaipėdoje lankysis nemažai itin didelių lainerių, kurių ilgis siekia beveik po 300 m – „Serenade Of The Seas“, „MsC Magnifica“, „Mein Schiff 3“, „Mein Schiff 5“, „Mein Schiff 6“, „Costa Pacifica“.

                              Tiesa, bus ir, lyginant su didžiūnais, labai nedidelių kruizinių laivų, kurių ilgis nesiekia nė 100 m.

                              Liepą į Klaipėdą atplauksiančio „Serenissima“ laivo ilgis 87 m, o „Island Sky“ – 90.36 m.

                              Abu šie laivai uostamiestį turėtų aplankyti daugiau nei po vieną kartą.

                              Skaičiuojama, kad kruiziniais laivais atvykstantys turistai per dieną uostamiestyje išleidžia apie 40–45 eurus, o mieste ir nakčiai pasiliekantys lankytojai išleidžia apie 80–100 eurų.

                              Comment


                                Pirmasis kruizinis laivas atidarys sezoną

                                Savaitgalį į Klaipėdą atvyksta pirmasis šį sezoną kruizinis laivas „National Geographic Orion“. Balandžio 22-osios rytą, 8 val., jis prisišvartuos Klaipėdos kruizinių laivų krantinėje.

                                Tai laivas, kuriuo keliauja įvairių sričių profesionalai - gamtininkai, biologai, geografai. Juo į Klaipėdą atvyksta daugiau nei 100 kruizinių turistų, kurie savo vizito metu lankysis Klaipėdoje, Juodkrantėje, Ventės rage, keliaus po regioną dviračiais.

                                Tradiciškai su uoste pasirodančiais kruiziniais laivais skelbiamas ir turistinio sezono atidarymas.

                                2016 metais Klaipėdos uoste lankėsi 52 kruiziniai laivai ir 64 500 kruizinių turistų. Tikimasi, kad 2017 metais mūsų uoste apsilankys 64 kruiziniai laineriai bei 85 tūkst. turistų.

                                Comment


                                  Uostamiestyje – turizmo sezono startas

                                  Šeštadienio rytą Klaipėdos kruizinių laivų krantinėje prisišvartavo pirmasis šių metų kruizinis laivas – 103 m ilgio laineris "National Geographic Orion".

                                  Skelbiama, kad šiuo ne itin dideliu kruiziniu laivu keliauja įvairių sričių profesionalai – gamtininkai, biologai, geografai ir pan.

                                  Laivas į uostamiestį atplukdė daugiau nei 100 turistų, kurie savo vizito metu lankysis Klaipėdoje, Juodkrantėje, Ventės rage bei ketina keliauti po regioną dviračiais.

                                  ...

                                  Comment


                                    Šį rytą kruizinių laivų terminale.



                                    Comment


                                      Į Klaipėdą atplaukia kruizinis laivas

                                      Penktadienį 6 val. Klaipėdos uoste prisišvartuos antrasis šio sezono kruizinis laineris „Astor“.

                                      Šiuo 176 metrų, kruizinėms linijoms „Transocean Tours“ priklausančiu laivu atvyks 473 turistai iš Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos ir kt.

                                      Daugiau nei 300 turistų išvyks į organizuotas ekskursijas po Klaipėdą, Kuršių neriją, Palangą. Laivas uoste stovės iki 15 val.

                                      Comment


                                        Šįryt.

                                        Comment


                                          Jūrų kruizų reikšmė didės

                                          Tarptautinė jūrų kruizų linijų asociacija paskelbė duomenis, kad 2017 metais didės investicijos į kruizų verslą, daugės jūrų keliones pamėgusių keleivių.

                                          Šiais metais jūrų kruizais pasaulyje naudosis apie 25,3 mln. keleivių. Galima palyginti, kad prieš dešimtmetį - 2007 metais į jūrų kruizus leidosi tik apie 9,5 mln. keleivių. Gerokai padidėjęs kruizinių keleivių skaičius verčia statyti naujus talpesnius kruizinius laivus. Tos pačios Tarptautinės jūrų kruizų linijų asociacijos duomenimis, šiemet jūrų ir upių kruizinius maršrutus pasaulyje pradės aptarnauti net 29 nauji laivai. O per artimiausius 10 metų kruizinis laivynas pasipildys dar beveik 100 naujų laivų.

                                          Tuo pat metu pasaulyje daugiau nei dvigubai nuo 12 tūkst. 2010 metais iki 25 tūkst. 2017 metais išaugo turistinių agentūrų, kurios kviečia į jūrų kruizus, skaičius.

                                          Pasaulyje keičiasi ir kruizinės laivybos prioritetai. Jei anksčiau jūrų kruizai domino daugiau vyresnio, netgi pensijoje esančius asmenis, tai dabar jais vis labiau susidomi jauni žmonės. Tai lėmė ir laivuose daugėjantys labiau jaunimui skirti atrakcionai.

                                          Nauja tendencija yra ir tai, kad sparčiai daugėja upinių kruizų paklausa. Juose kasmet keleivių padaugėja maždaug po 7 proc.

                                          Kita tendencija yra tai, kad rekordiniais tempais auga paklausa į teminius, ekspedicinius kruizus. Populiariausia tokių kruizų vieta tampa Antarktida. Rekordiniais tempais daugėja žmonių skaičius, kurie nori pamatyti kaip tirpsta ledynai, užfiksuoti paskutiniuosius sparčiai nykstančius baltuosius lokius.

                                          Pasaulinės kruizų tendencijos neaplenkia ir Baltijos jūros. Joje daugėja kruizinių laivų. Bet labiausiai stebina tai, kad į Baltiją vis dažniau įplaukia kruizinės laivybos milžinai. Praėjusią savaitę Baltijos jūroje lankėsi net 333 metrų ilgio „MSC Cruises“ kompanijos kruizinis laivas „MSC Fantasia“. Juo plaukė 3406 kruizų keleiviai, o juos aptarnavo 1264 laivo įgulos nariai. Šiame laive vieno keleivio bilieto kaina yra nuo 919 eurų.

                                          Į Klaipėdą šis laivas neužsuks, bet vieną didžiausių Baltijoje Talino uostą jis per šių metų sezoną lankys net 11 kartų. Tai yra didžiausias kada nors į Talino uostą įplaukęs kruizinis laivas. Iki šiol didžiausi jame lankęsi kruiziniai laivai buvo 330 metrų ilgio „Regal Princess“ ir „Royal Princess“. Pagal kruizinių turistų antplūdį galima spręsti vertinant kruizinių laivų srautą Talino uoste. Pernai kruiziniai laivai Taliną lankė 271 kartą, o šiemet numatyta net 314 kartų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X