Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Viešojo transporto registracijos numeriai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė aRa Rodyti pranešimą
    Tarybiniais turbūt nebuvo (bent jau neteko pastebėti), bet nepriklausomybės pradžioje tokių atvejų ypač daug teko matyti ant Alytaus ir Druskininkų AP (ar dar ATĮ) tarpmiestinių autobusų - buvo mainomi tiek lietuviški, tiek ir senieji (tarybiniai ir posttarybiniai - LLx serijų) numeriai.
    Aš tai siejau su keitimo į lietuviškus valstybinius numerius "laikinais sunkumais". Bet tikrąsias priežastis galima tik numanyti.

    Panašūs dalykai buvo pastebimi ir kai kuriose Vilniaus ATĮ bei taksi parke, bet čia svetimi numeriai kai kada buvo laikinai naudojami tik tol. kol automobilis vietoje senojo gaudavo naują, lietuvišką numerį. Bent jau taip supratau matytas mainų sekas.
    Kartais buvo naudojami net iš kažkur ištraukti seni tarybiniai numeriai (buvo ir "juodų"), su kuriais jau seniai nebuvo važinėjama ir kai kuriuos iš jų tada man teko pamatyti pirmą ir paskutinį kartą...
    nelabai suprantu,kodel dauguma VT imoniu "nekreipia demesio" i transporto valstybinius numerius (matyt pirmenybe teikia garaziniams)? T.y. valstybinius numerius jie daznai sukeitineja (neisivaizduoju kaip keliones lapuose jie tai atzymi,nes keliones lapuose itariu ir garazinis nr.yra rasomas,o tai jau beveik dokumentu klastojimas gaunasi jei viena men.tas garazinis turi viena VN o kita men. jau kita)? Be to daugelis AP visiskai nesaugo tu VN, jie nuolat pametami ir pakeiciami naujais. Juk tai irgi kainuoja..

    Comment


      Parašė Vakaris Rodyti pranešimą
      Parašė aRa Rodyti pranešimą
      Dar domina buvęs "Kautros" ZKZ 780 - gal žinot, kur jis dabar? Apie 2007 (o gal 2008) metus esu jį matęs Alytuje, kažkokiame priemiestiniame maršrute, tačiau nepavyko įžiūrėti, kokiai IĮ (individualiai įmonei) priklausė.
      Buvęs Kautros ZKZ 780 dabar mokomasis.
      Suradau ZKZ 780 Nuotrauka - fotogalerijoje.
      Ar jis galbūt naudojamas ir kaip mokomasis - sunkoka ginčytis...

      Comment


        Parašė aRa Rodyti pranešimą
        Suradau ZKZ 780 Nuotrauka - fotogalerijoje.
        Ar jis galbūt naudojamas ir kaip mokomasis - sunkoka ginčytis...
        Ką gi - suklydau palaikydamas "mokomuoju" - su autobusu tesiog prasilenkėm. Matyt ženkliukas buvo "vaikai"...

        Comment


          Vis laukiu Autoliet taip zadetos iki Kaledu atsiusti "Kautros" ukinio transporto numeracijos

          Comment


            Parašė Raikkonen Rodyti pranešimą
            Kelionės lapuose yra rašomas autobuso garažinis numeris. Absoliučiai visi autobusai važinėjantys reguliaraus susisiekimo maršrutais turi garažinius numerius, tiesiog kai kurie vežėjai jų neafišuoja ir jie naudojami tik dokumentuose. Apskritai tas garažinis numeris ir yra skirtas dokumentams, bet juos daugelis rašo išorėje, nes tiek keleiviams, tiek parko darbuotojams lengviau atsiminti dviženklį/triženklį numerį, nei valstybinius numerius.

            Kautra neatsakinėja į el. laiškus, jei tau labai reikalinga tam tikra informacija, siūlyčiau paskambinti arba apsilankyti jų parke.
            Raikonnen labai uztikrintai ir manyciau teisingai paminejo jog garaziniai numeriai ir yra pirmiausia reikalingiausi pildant dokumentus (keliones lapus ir kt.) o vezejai daznai juos dar ir isoreje afisuoja del to jog parko darbuotojams ir keleiviams butu lengviau juos isiminti. Pagal ji visi autobusai vazinejantys reguliariais reisais turi turetu garazinius nr. Bet sakau nelabai manyciau jog jis teisus todel,jog pats dirbu vienoje is spec.tarnybu,turime kelias desimtis automobiliu parka ir kas be ko keliones lapus bet niekur neegzistuoja garaziniai numeriai,nors kiek pamenu pries kokia 20 m. jie budavo. Dabar rasomi tik valstybiniai (keliones lapuose ir aplamai) nors dar egzistuoja tokie dvizenkliai kaip radijo stoteliu imontuotu kiekvienoje masinoje numeriai arba vadinami saukiniai ,pvz.ant policijos automobiliu ar saugos tarnybu sie numeriai zymimi ant kebulo ( keliones lapuose nerasomi,bet atitinkamose dokumentuose rasomi ), taciau jie siek tiek maziau linksnuojami nei valstybiniai nr. Kaip suprasti,kodel nera garaziniu nr.? Jusu manymu kas is mano minetu numeriu atstotu garazinius ar dazniau linksniuojami valstybiniai nr. ( praktiskai tik skaitmenys sakomi be raidziu, nors keliones lapuose rasomi pilni ) ar tie raciju numeriai?
            Paskutinis taisė Buss fanas; 2011.01.23, 19:46.

            Comment


              Parašė Buss fanas Rodyti pranešimą
              Raikonnen labai uztikrintai ir manyciau teisingai paminejo jog garaziniai numeriai ir yra pirmiausia reikalingiausi pildant dokumentus (keliones lapus ir kt.) o vezejai daznai juos dar ir isoreje afisuoja del to jog parko darbuotojams ir keleiviams butu lengviau juos isiminti. Pagal ji visi autobusai vazinejantys reguliariais reisais turi turetu garazinius nr. Bet sakau nelabai manyciau jog jis teisus todel,jog pats dirbu vienoje is spec.tarnybu,turime kelias desimtis automobiliu parka ir kas be ko keliones lapus bet niekur neegzistuoja garaziniai numeriai,nors kiek pamenu pries kokia 20 m. jie budavo. Dabar rasomi tik valstybiniai (keliones lapuose ir aplamai) nors dar egzistuoja tokie dvizenkliai kaip radijo stoteliu imontuotu kiekvienoje masinoje numeriai ( keliones lapuose nerasomi,bet atitinkamose dokumentuose rasomi ), taciau jie siek tiek maziau linksnuojami nei valstybiniai nr. Kaip suprasti,kodel nera garaziniu nr.? Jusu manymu kas is mano minetu numeriu atstotu garazinius ar dazniau linksniuojami valstybiniai nr. ( praktiskai tik skaitmenys sakomi be raidziu, nors keliones lapuose rasomi pilni ) ar tie raciju numeriai?
              na ir kokia gi butu Jusu gerbiamieji nuomone siuo klausimu ?

              Comment


                Parašė Giedrius-J Rodyti pranešimą
                Buves Kauno autobusu DAF kur jis sia vasara vazinejo?
                Atvaizdas
                Kadangi nuotraukoje - Klaipėdos senoji stotis, tai fotografuota tikrai ne šią vasarą. Tuo labiau, kad autobuso TA negalioja jau beveik 3 metus...

                Ir dar įdomiau - kodėl nusprendėte, kad jis priklausė Kauno autobusams? Su ZKC 120 - VanHool-u nemaišote?

                Comment


                  Ši nuotrauka paimta iš čia: http://www.autobusai.narod.ru/Fotoga...stiniai_ru.htm Autorius: L. Starodubcevas. Anot jo, ten yra maršrutas Klaipėda–Vėžaičiai. Bet šiaip KA tokių neturėjo.
                  Viešojo transporto temų rodyklė >>

                  Comment


                    Parašė aRa Rodyti pranešimą
                    Kadangi nuotraukoje - Klaipėdos senoji stotis, tai fotografuota tikrai ne šią vasarą. Tuo labiau, kad autobuso TA negalioja jau beveik 3 metus...

                    Ir dar įdomiau - kodėl nusprendėte, kad jis priklausė Kauno autobusams? Su ZKC 120 - VanHool-u nemaišote?
                    Spejimas, kad vazinejo Kauno Autobusai, nes mačiau kažkadaise panašius Kaune važinejant. Taip jis kažkadaise važinejo Klaipėda - Vėžaičiai.

                    Comment


                      Parašė Buss fanas Rodyti pranešimą
                      Raikonnen labai uztikrintai ir manyciau teisingai paminejo jog garaziniai numeriai ir yra pirmiausia reikalingiausi pildant dokumentus (keliones lapus ir kt.) o vezejai daznai juos dar ir isoreje afisuoja del to jog parko darbuotojams ir keleiviams butu lengviau juos isiminti. Pagal ji visi autobusai vazinejantys reguliariais reisais turi turetu garazinius nr. Bet sakau nelabai manyciau jog jis teisus todel,jog pats dirbu vienoje is spec.tarnybu,turime kelias desimtis automobiliu parka ir kas be ko keliones lapus bet niekur neegzistuoja garaziniai numeriai,nors kiek pamenu pries kokia 20 m. jie budavo. Dabar rasomi tik valstybiniai (keliones lapuose ir aplamai) nors dar egzistuoja tokie dvizenkliai kaip radijo stoteliu imontuotu kiekvienoje masinoje numeriai arba vadinami saukiniai ,pvz.ant policijos automobiliu ar saugos tarnybu sie numeriai zymimi ant kebulo ( keliones lapuose nerasomi,bet atitinkamose dokumentuose rasomi ), taciau jie siek tiek maziau linksnuojami nei valstybiniai nr. Kaip suprasti,kodel nera garaziniu nr.? Jusu manymu kas is mano minetu numeriu atstotu garazinius ar dazniau linksniuojami valstybiniai nr. ( praktiskai tik skaitmenys sakomi be raidziu, nors keliones lapuose rasomi pilni ) ar tie raciju numeriai (saukiniai) ?
                      kolegos,laukiu Jusu nuomones siuo klausimu aciu

                      Comment


                        Kautros ūkinis transportas:http://www.failai.lt/n0a5uarjgt2h/Ka...kinis.xlsx.htm
                        Paskutiniai Kautros pirkiniai:
                        Temsa Prestij Super Deluxe 243 FEL 331 (Prienai)
                        Temsa Prestij Super Deluxe 244 FEL 332 (Vilkaviškis)
                        Paskutinis taisė AutoLiet; 2011.02.13, 08:53.

                        Comment


                          Tęsiu Ikarus autobusų temą. Šį kartą Kėdainių AP (ATĮ) 260-ji Ikarusai gauti 1973-1990m.
                          -----1973-----
                          51 13-68 лиэ
                          52 13-69 лиэ
                          53 13-70 лиэ
                          54 13-71 лиэ
                          -----1974-----
                          55 46-23 лию
                          56 46-24 лию
                          -----1976-----
                          48 85-93 ллз
                          49 85-94 ллз
                          50 85-95 ллз
                          -----1977-----
                          46 65-22 ллк
                          47 65-23 ллк
                          -----1978-----
                          45 71-05 ллн
                          44 83-89 ллр
                          -----1979-----
                          43 44-87 ллт
                          35 82-19 ллч
                          -----1980-----
                          60 29-40 ллц
                          61 29-41 ллц
                          31 23-95 лля
                          33 23-96 лля
                          59 54-58 лля
                          32 54-59 лля
                          -----1981-----
                          58 81-84 лля
                          62 81-85 лля
                          56 80-69 лка
                          63 80-70 лка
                          51 80-71 лка
                          34 90-82 лка (260.27)
                          -----1982-----
                          52 0892 ЛИЛ
                          38 0897 ЛИЛ
                          64 0897 ЛИЛ
                          65 1210 ЛИЛ
                          66 1211 ЛИЛ
                          -----1983-----
                          54 2459 ЛИЛ
                          55 2789 ЛИЛ
                          ?? 3070 ЛИЛ -> 10 ZKP 798
                          41 3683 ЛИЛ (260.27)
                          53 4049 ЛИЛ -> 11
                          -----1984-----
                          36 5266 ЛИЛ
                          -----1985-----
                          46 7223 ЛИЛ (260.27)
                          48 8019 ЛИЛ
                          -----1986-----
                          37 1760 ЛИП
                          49 2063 ЛИП -> 17 ZKP 784
                          56 2064 ЛИП
                          -----1987-----
                          44 3176 ЛИП -> 18
                          57 3177 ЛИП
                          ?? 3178 ЛИП -> 20 ZKP 790
                          -----1988-----
                          62 5170 ЛИП -> 21 VKC 021
                          45 6394(5?) ЛИП -> 22
                          61 7258 ЛИП (260.27) -> 23
                          ?? 7258 ЛИП (260.27) -> 24 ZKP 782
                          IKARUS 263:
                          -----1989-----
                          35 5593 ЛИЧ -> 25 ZKP 787
                          26 ZKP 783 (Regitra 1990?)
                          ----------------
                          Dar keletas su pakeistais VN:
                          05 ZKP 792 (82)
                          07 ZKP 797 (83) (260.27)
                          ?? VKC 020 (83)
                          13 VKC 036 (??)
                          ?? ZKP 781 (88)
                          Beja, apie 1987 Kėdainių autobusai turėjo keturženklius garažinius numerius prieš GN buvo pridėti skaičiai 01 ar 02 – Ikarus‘ams (pvz.: 0149, 0250), Laz'ams - 03, 04 ar 05.
                          Prie senos numeracijos pridėjau turimus jau „Kėdbuso“ GN. Ikarusai buvo sunumeruoti nuo 01? iki 26.
                          Kaip visada laukiu papildymų ir pataisymų. Ypač domina Kėdbuso numeracija (ją gan nesunku nuspėti - pagal gavimo metus) ir pakeisti lietuviški VN.

                          Comment


                            Autoliet, tavo Kautros ūkiniame transporto sąraše yra klaidų:
                            Moskvič 2141 VN BKV 563, pagaminimo metai yra 1992, o ne 1994 metai kaip skelbi.

                            Comment


                              Parašė Gytka Rodyti pranešimą
                              Autoliet, tavo Kautros ūkiniame transporto sąraše yra klaidų:
                              Moskvič 2141 VN BKV 563, pagaminimo metai yra 1992, o ne 1994 metai kaip skelbi.
                              Ačiū už pataisymą. Taip jis pagamintas 1992m. Aš parašiau pirkimo metus.

                              Comment


                                Parašė AutoLiet Rodyti pranešimą
                                Kautros ūkinis transportas:http://www.failai.lt/w7bxpokrpt3q/Kautra.xlsx.htm
                                Paskutiniai Kautros pirkiniai:
                                Temsa Prestij Super Deluxe 243 FEL 331 (Prienai)
                                Temsa Prestij Super Deluxe 244 FEL 332 (Vilkaviškis)
                                Dekui Autoliet uz "Kautros" ukini transporta ir noreciau pasakyti kelis pastebejimus :
                                1) kaip jau ir anksciau minejau,manau jog si numeracija buvo (bent jau anksciau) vientisa. Atkreipkite demesi, visos ukines masinos turi garazinius nr. nuo 01 iki 6x, o tuometu "Kautra" savo marsrutinias masinas (autobusus) ir numeravo tik nuo nr.70. Todel nemanau jog tikslinga sakyti jog "Kautros" ukinio transporto garazine numeracija yra atskira.
                                2) nelabai aisku is siu visu ukiniu masinu kokios dabar yra "Kautroje" (gal reiketu atskira sarasiuka sudaryti dabar esanciu masinu), nes abejoju jog Moskvic, Volga ar VAZ jie dar naudoja
                                3) patikrinau dauguma masinu "regitros" duomenu bazeje,tai ko gero ju jau nera,nes didelis savininku ar naudotoju skaicius
                                4) kokia "Kautros" ukine masina turi paskutini garazini nr. savo numeracijoje ir koki?
                                Paskutinis taisė Buss fanas; 2011.02.05, 09:57.

                                Comment


                                  Sitas po gaisro.

                                  Comment


                                    Vilkaviškio AP autobusai prisijungimo prie KAUTROS metu.
                                    701 AEM664 TEMSA Opalin 8 2004m.
                                    703 BJP 647 Mercedes Benz 207D 1987m.
                                    705 ZLS 770 PAZ 3205 1993m.
                                    706 OKD 424 Mercedes Benz 207D 1984m.
                                    707 ZKA 376 Ikarus 256.75 1989m.
                                    708 GMU 927 Mercedes Benz 207D 1986m.
                                    709 ZJB 957 Ikarus 250.59 1984m.
                                    710 ZKS 681 Ikarus 256.54 1986m.
                                    712 ZME 376 PAZ 672 1988m.
                                    713 BEB 856 PAZ 672 1985m.
                                    716 ZME 188 PAZ 672 1988m.
                                    717 ZAA 870 PAZ 672 1983m.
                                    718 ZJF 849 PAZ 672 1984m.
                                    722 ZMF 053 Hyundai Aero Town 1996m.
                                    724 FML 960 Mercedes Benz 0309 1984m.
                                    736 FML 737 Mercedes Benz 0303 1980m.
                                    Buvo dar VW Transporter (tiekimo) 02 AMG 920 1989m., bet Kautra jo atsisakė.
                                    Paskutinis taisė AutoLiet; 2011.02.13, 09:02.

                                    Comment


                                      Parašė AutoLiet Rodyti pranešimą
                                      Vilkaviškio AP autobusai prisijungimo prie KAUTROS metu.
                                      701 AEM664 TEMSA Opalin 8 2004m.
                                      703 BJP 647 Mercedes Benz 207D 1987m.
                                      705 ZLS 770 PAZ 3205 1993m.
                                      706 OKD 424 Mercedes Benz 207D 1984m.
                                      707 ZKA 376 Ikarus 256.75 1989m.
                                      708 GMU 927 Mercedes Benz 207D 1986m.
                                      709 ZJB 957 Ikarus 250.59 1984m.
                                      710 ZKS 681 Ikarus 256.54 1986m.
                                      712 ZME 376 PAZ 672 1988m.
                                      713 BEB 856 PAZ 672 1985m.
                                      716 ZME 188 PAZ 672 1988m.
                                      717 ZAA 870 PAZ 672 1983m.
                                      718 ZJF 849 PAZ 672 1984m.
                                      722 ZMF 053 Hyundai Aero Town 1996m.
                                      724 FML 960 Mercedes Benz 0309 1984m.
                                      736 FML 737 Mercedes Benz 0303 1980m.
                                      Buvo dar VW Transporter (tiekimo) 02 AMG 920 1989m., bet Kautra jo atsisakė.
                                      Keletas komentarų dėl sąrašo:
                                      AMG 920 Regitroje pateiktas kaip Mazda 626 1983 metų, tai, matyt, minimas VW Transporter galėjo turėti kitus numerius. Ar iš Vilkaviškio AP "arsenalo" Kautrai neatiteko PAZ 672 valst. nr. ZAF324 (gar. nr. nežinau) bei MBO309D valst. nr. FML 736 (gar. 19)?

                                      Comment


                                        Parašė Matytas Rodyti pranešimą
                                        Ar iš Vilkaviškio AP "arsenalo" Kautrai neatiteko PAZ 672 valst. nr. ZAF324 (gar. nr. nežinau) bei MBO309D valst. nr. FML 736 (gar. 19)?
                                        Šie "Kautros" laikų, matyt, nesulaukė - Regitros duomenimis, abu išregistruoti, o TA negaliojo nuo 2008 metų.

                                        Comment


                                          Tęsiu "Ikarus" autobusų temą.
                                          Šįkart - Jonavos autobusų parkas – iki 1990m. gauti „Ikarus“ markės autobusai. Čia pateikiu ir pirmos 1983m. įvykdytos Jonavos ATĮ GN „revoliucijos“ keturženklę numeraciją.
                                          IKARUS 260:
                                          -----1973-----
                                          291 83-16 лиш
                                          292 83-17 лиш
                                          293 83-18 лиш
                                          294 83-19 лиш
                                          295 83-20 лиш
                                          ---1973/74?---
                                          305 84-76 лиш
                                          306 84-77 лиш ->1123
                                          307 84-78 лиш
                                          308 84-79 лиш
                                          -----1975-----
                                          38 53-50 ллг -> 1107
                                          -----1976-----
                                          322 62-22 ллд ->1110
                                          323 62-23 ллд ->1111
                                          324 62-24 ллд ->1112
                                          -----1977-----
                                          158 83-11 лли ->1122
                                          175 52-23 ллв ->1106
                                          102 60-01 ллм ->1109
                                          342 71-01 ллк -> 1115
                                          -----1978-----
                                          356 90-01 лли -> 1125
                                          357 98-68 ллк -> 1129
                                          155 71-51 ллн -> 1116
                                          268 00-31 ллр -> 1095
                                          -----1979-----
                                          196 26-16 ллч -> 1103
                                          272 67-12 ллч -> 1113
                                          118 67-13 ллч -> 1114
                                          147 77-54 ллч -> 1117
                                          258 77-55 ллч -> 1118
                                          -----1980-----
                                          56 23-64 лля -> 1102
                                          89 54-86 лля -> 1108
                                          -----1981-----
                                          291 78-21 лля -> 1119
                                          117 80-84 лка -> 1120
                                          119 80-85 лка -> 1121
                                          295 90-56 лка -> 1126 (260.27)
                                          315 90-57 лка -> 1127 (260.27)
                                          -----1982-----
                                          409 0929 ЛИЛ -> 1096
                                          410 0931 ЛИЛ -> 1097
                                          407 0932 ЛИЛ -> 1098
                                          408 0933 ЛИЛ -> 1099
                                          293 1203 ЛИЛ -> 1100
                                          294 1204 ЛИЛ -> 1101
                                          -----1983-----
                                          87 2492 ЛИЛ -> 1130
                                          1104 2654 ЛИЛ (260.27?)
                                          1105 2825 ЛИЛ
                                          1131 3511 ЛИЛ (260.27)
                                          1132 3743 ЛИЛ
                                          1133 4036 ЛИЛ
                                          -----1984-----
                                          1107 5270 ЛИЛ
                                          1110 5271 ЛИЛ
                                          1111 5272 ЛИЛ
                                          1123 5273 ЛИЛ
                                          1094 5789 ЛИЛ (260.27)
                                          -----1985-----
                                          1115 7213 ЛИЛ (260.27)
                                          1112 8118 ЛИЛ
                                          1122 8119 ЛИЛ
                                          1136 8670 ЛИЛ
                                          -----1986-----
                                          1103 0602 ЛИП (260.27)
                                          1138 0763 ЛИП
                                          1124 1723 ЛИП
                                          1125 1747 ЛИП
                                          1106 1748 ЛИП
                                          1140 2154 ЛИП
                                          1093 2155 ЛИП
                                          1092 2156 ЛИП
                                          -----1987-----
                                          1113 3096 ЛИП
                                          1095 3097 ЛИП
                                          1117 3562 ЛИП (260.27)
                                          1118 3563 ЛИП (260.27)
                                          1114 3629 ЛИП
                                          1128 3630 ЛИП
                                          -----1988-----
                                          1102 5162 ЛИП
                                          1091 5163 ЛИП
                                          1116 6378 ЛИП
                                          1090 6379 ЛИП
                                          IKARUS 263:
                                          -----1989-----
                                          1127 5659 ЛИЧ
                                          1126 5724 ЛИЧ
                                          IKARUS 280:
                                          -----1985-----
                                          1109 7504 ЛИЛ
                                          1135 8337 ЛИЛ
                                          -----1986-----
                                          1139 1828 ЛИП
                                          -----1988-----
                                          1120 5036 ЛИЧ
                                          -----1989-----
                                          1121 5776 ЛИЧ

                                          Susikūrus Jonavos AP autobusai buvo pernumeruoti į dviženklę GN numeraciją, kuri yra tęstina ir egzistuoja iki šiol. Visgi "Ikarusai" dar spėjo pakeisti GN kelis kartus. Pavyzdžiui "paskutinis mohikanas" 280-tasis ZKV 690 (1120 5036 ЛИЧ) turėjo GN 56 > 84 > 19. Bet čia jau kita tema.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X