Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nauji Kauno autobusai Solaris Urbino 12

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė 99
    super, manau tai yra geriausias pasirinkimas
    Jo, raudoni cool, kaip londone

    Comment


      #42
      Neblogai atrodo tie Solaris autobusai. Beje, del spalvos kai kuriuose miestuose yra reikalavimai, kad viesasis transportas butu kazkokios konkrecios spalvos pvz. kad ir Rygoje. Tuo tarpu LT miestuose vazineja ivairiaspalviai autobusai, troleibusai. Idomu, ateityje bus nustatyta kazkokia spalva ar ne. Nors man tai jokio skirtumo.
      Si ketvirtadieni atrodo Vilnius irgi gaus 30 nauju "Volvo" autobusu, o netrukus ir "Solaris" troleibusus (spalio pradzioje).

      Comment


        #43
        beje, Solaris - tai buves Neoplan

        Comment


          #44
          Tikiusi nekils mintis Kauno galvočiams nupiešti mėlyną liniją per visą autobusą, kaip dabar ant visų autobusų nupiešta.

          Comment


            #45
            Kol Kauno gatvese dar nepasirode (nors laukiama spalio pabaigoje) naujieji autobusai, galime paziureti, kaip jie atrodo kituose miestuose






            Comment


              #46
              E... po vvelniu kada as atobusu kaune sulauksiu ! sake rugsejo pradzioj, pasq pabaigoj, dabar jau lapkritis.. Kame reikalas ??Gyvent juk reikia !

              Comment


                #47
                Gal dažų pritrūko
                www.donatas-mazeika.lt

                Comment


                  #48
                  Vilką mini; autobusai čia


                  Į Kauno gatves išriedės 5 nauji raudoni autobusai

                  Savaitgalį į Kauną atkeliaus pirmieji 5 nauji autobusai, teiksiantys viešojo transporto paslaugas. Kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, pirmieji iš Lenkijos atgabenti autobusai "Solaris Urbino 12" visuomenei bus pristatyti pirmadienį ir pradės kursuoti jau kitą savaitę.

                  Visi naujieji autobusai savivaldybės užsakymu bus raudonos spalvos. Birželio mėnesį 50 naujų autobusų tiekimo konkursą laimėjo bendrovė iš Lenkijos "Solaris Bus and Coach".



                  Naujų autobusų pirkimui Europos plėtros ir rekonstrukcijos bankas (EPRB-) savivaldybei paskolino 34,5 mln. litų, kuriuos savivaldybės įmonė "Kauno autobusai" turės grąžinti per 10 metų.

                  Šiuo metu "Kauno autobusai" eksploatuoja 191 autobusą, kurių amžiaus vidurkis - apie 16 metų.

                  Kauno savivaldybė ir "Kauno autobusai" su ERPB yra pasirašę sutartį, pagal kurią ERPB įsipareigoja Kaune įgyvendinti viešojo transporto reguliavimo ir restruktūrizavimo konsultacijų programą.

                  Kauno savivaldybės taryba atnaujinti autobusų ir troleibusų parkus nusprendė pernai vasarą. Be autobusų, dar planuojama įsigyti 30 naujų troleibusų.
                  www.donatas-mazeika.lt

                  Comment


                    #49
                    2004.11.08
                    Kaune pasirodė pirmieji nauji Solaris autobusai

                    --------------------------------------------------------------------------------

                    Šiandien "Kauno autobusai" miestiečiams ir miesto svečiams pristatė pirmuosius penkis "Solaris Urbino 12" autobusus. Tai naujieji, konkurso būdu įsigyti autobusai. Pasak įmonės direktoriaus Mindaugo Grigelio, iki kitų metų balandžio mėnesio Kaune turėtų važinėti visi 55 nauji autobusai. Šie autobusai suprojektuoti ir sukonstruoti pagal naujausią technologiją, aprūpinti šiuolaikine vaizdine ir garsine keleivių informavimo sistemomis. Naujųjų autobusų privalumus galės pajusti ir miestiečiai. Jau šią savaitę nauji raudoni autobusai pradės kursuoti Kauno miesto gatvėmis. Jie turėtų maksimaliai patenkinti miesto gyventojų kelionių poreikius, nes yra pritaikyti neįgaliesiems, o viduje šilta ir patogu. Pasak Mindaugo Grigelio, gyventojai tikrai pajus, kad "Kauno autobusų" teikiamos paslaugos pagerėjo, nes naujieji autobusai užtikrins greitesnį kelionės tikslo pasiekimą, o jų poveikis aplinkai yra minimalus.

                    Po autobusų pristatymo vykusioje spaudos konferencijoje, Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius pasidžiaugė, jog Kauno gatvėmis riedės šiuolaikiniai bei patys moderniausi Europoje autobusai. "Tai didi diena Kauno miestui ir manau, kad ateityje tokių dienų bus dar daugiau" - sakė meras Arvydas Garbaravičius.

                    UAB “Kauno autobusai”, kurios 100 proc. akcijų nuosavybės teise priklauso Kauno miesto savivaldybei, veža keleivius reguliaraus susisiekimo maršrutais Kaune. Bendrovei šiuo metu priklauso 191 autobusas, iš kurių didžiąją dalį sudaro “Ikarus” markės autobusai. Vidutinis jų eksploatacijos laikas yra 15.8 metų. Per ilgas autobusų eksploatacijos laikas sąlygoja tai, jog bendrovė priversta išleisti vis daugiau lėšų autobusų techniniam aptarnavimui, remontui. Naujieji autobusai pagerins miesto įvaizdį, pagerės teikiamų paslaugų kokybė bei pati paslauga taps patrauklesnė keleiviams.
                    Gal kas gali padaryti foto? Pats visuomeniniu transportu nevazineju, tai labai sunku pagauti ta naujaji autobusa.

                    Comment


                      #50
                      Kokie gražiuoliukai



                      Delfis irgi aprašo juos: http://www.delfi.lt/news/economy/automoto/article.php?id=5437863
                      www.donatas-mazeika.lt

                      Comment


                        #51
                        kam tas shuo zalias kampe

                        Comment


                          #52
                          Žalias taksas - Urbino autobusų ženklas Tipo žemas ir ilgas miesto autobusas yra panašus į šunį taksą
                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                          Comment


                            #53
                            Savaitgali maciau viena (Nr. 10). Graziai atrodo

                            Comment


                              #54
                              Aš irgi dar tik vieną kartą mačiau - 5vnt. tai labai mažai Galėtų greičiau likusius atvežti
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                #55
                                Kauno gatvėmis važinėja naujieji autobusai


                                Praėjusią savaitę Kaune atidaryta nauja troleibusų linija. Tai pirmasis Šilainių troleibusų linijos įgyvendinimo etapas, atliktas Kauno miesto savivaldybės lėšomis. "Pirmojo etapo įdiegimas Kauno miesto savivaldybei kainavo 3 mln. Tikimės, jog antrąjį ir trečiąjį etapus finansuos Vyriausybė. Tuomet būtų pilnai nutiestos troleibusų linijos į Šilainius", - sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.

                                Kauno gatvėmis jau važinėja pirmieji 15 naujųjų “Solaris Urbino 12” autobusų. Jie turėtų maksimaliai patenkinti važiuojančiųjų poreikius, nes suprojektuoti ir sukonstruoti pagal naujausią technologiją, pritaikyti neįgaliesiems.

                                “Planuojama, jog už 10 mln. eurų paskolą nupirkti autobusai į Kauną atvyks iki balandžio mėnesio. Artimiausiu metu miesto Savivaldybės Taryba turėtų svarstyti klausimą dar dėl 5 autobusų pirkimo, nes po konkurso paaiškėjo, kad už paiimtą paskolą būtų galima nupirkti ne 50, o 55 autobusus. Naujieji autobusai turėtų išspręsti keleivių saugumo ir viešosios tvarkos palaikymo klausimus, nes kiekviename jų įrengta po dvi vaizdo kameras, kurios stebės patį autobusą, įrašinės vaizdą. Dėl šios priežasties autobusuose bus gerokai saugiau, darbo neteks kišenvagiai”, - sakė Paulius Keras.

                                Į Kauną atvykus visiems naujiesiems autobusams, visose transporto priemonėse bus įrengti laiką žymintys komposteriai. Dėl šios priežasties jau kitų metų pavasarį bus galima įdiegti vienkartinį bilietą, galiosiantį tam tikrą laiko tarpą. Tai keleiviams leistų su tuo pačiu bilietu persėsti iš vienos transporto priemonės į kitą ir pasirinkti patogesnį važiavimo būdą.

                                "Sausio mėnesį planuojame pristatyti naują Savivaldybės interneto puslapį su keleivinio transporto tvarkaraščiais, turėtų pradėti veikti paslauga - SMS žinutėmis būtų galima gauti informaciją apie transporto tvarkaraščius. Kauno miesto savivaldybė kartu su Vilniaus ir Klaipėdos savivaldybėmis Struktūriniams fondams yra pateikusi projektą elektroninio bilieto ir keleivių informavimo sistemų miesto transporte įdiegimui. Jei būtų teigiamas atsakymas, šios sistemos būtų įdiengtos per dvejus metus. Kitais metais planuojame pastatyti apie 370 naujų paviljonų viešojo transporto stotelėse. Pagal autobusų pirkimo kontraktą skirta Švedijos vyriausybės parama - negrąžinama paskola visam viešojo transporto valdymo ir maršrutų optimizavimo studijos atlikimui. Studiją Švedijos konsultantai turėtų atlikti iki kitų metų vidurio. Jie pateiks pasiūlymų, kaip ateityje reiktų tobulinti Kauno viešąjį transportą", - sakė pašnekovas.
                                www.donatas-mazeika.lt

                                Comment


                                  #56
                                  Siaip tu autobusu vaizdelis tai geras. nezinau tik ar juose patogu vaziuoti. Bet is toliau jie ispudingai atrodo. pro mano namus vaziuoja 21, 16 ir siuose marsrutuose jau daug ju vazineja

                                  Comment


                                    #57
                                    Šiandien atgabeno dar šešis naujus autobusus: http://www.delfi.lt/news/economy/automoto/article.php?id=5778207

                                    Beje šiandien teko važiuoti naujaisiai autobusais. Gan smagiai važiuojasi, priekyje daug erdvės - visai patogu
                                    www.donatas-mazeika.lt

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė SkeiTeriS
                                      Šiandien atgabeno dar šešis naujus autobusus: http://www.delfi.lt/news/economy/automoto/article.php?id=5778207

                                      Beje šiandien teko važiuoti naujaisiai autobusais. Gan smagiai važiuojasi, priekyje daug erdvės - visai patogu
                                      Tačiau žmonių neperdaugiausia telpa. Buvo deklaruojama, kad į IKARUS telpa 100 žmonių (25 sėdimos vt.), tai čia ~70 telpa.

                                      Comment


                                        #59
                                        [quote="zygazas"]Siaip tu autobusu vaizdelis tai geras. nezinau tik ar juose patogu vaziuoti. Bet is toliau jie ispudingai atrodo. pro mano namus vaziuoja 21, 16 ir siuose marsrutuose jau daug ju vazineja[/quote
                                        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė zygazas
                                          Siaip tu autobusu vaizdelis tai geras. nezinau tik ar juose patogu vaziuoti. Bet is toliau jie ispudingai atrodo. pro mano namus vaziuoja 21, 16 ir siuose marsrutuose jau daug ju vazineja
                                          Partizanuose gyveni?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X