Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[A13] Klaipėda - Šventoji - Liepoja. Klaipėdos ir Palangos aplinkkeliai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    [A13] Klaipėda - Šventoji - Liepoja. Klaipėdos ir Palangos aplinkkeliai

    Matyti naujojo viaduko kontūrai
    Valerijus Rajevskis

    Telšių bendrovės „Žemaitijos keliai“ darbininkai pradėjo kalti viaduko polius Palangos plento ir kelio iš miesto į Gindulius sankryžoje.

    Plečiamas ir kelio į miestą Liepų gatve ruožas greta sankryžos (iki tilto per Danės upę). Čia, ties Verslo ir technologijų kolegija, iškirsti kelio platinimui trukdantys medžiai.

    Per viaduką automobiliai važiuos Palangos ir Šilutės kryptimis, po juo – iš Klaipėdos Bajorų link. Šiais metais specialistai baigs pirmąjį darbų etapą: pastatys viaduko karkasą, sukas žemės pylimą, įrengs nuvažiavimo nuo viaduko kelius. Viadukas bus 34 m pločio. Eismas vyks 8 juostomis – po 4 kiekviena kryptimi. Kraštinės juostos bus skirtos posūkiams ir nuvažiavimui nuo viaduko.

    Generalinis rangovas – bendrovė „Kauno tiltai“ visus darbus ketina baigti 2006 metų spalį.

    Toliau tvarkomos Klaipėdos gatvės. Bendrovė „Klaipėdos keliai“ remontuoja du H.Manto g. ruožus – nuo S. Daukanto iki Liepų g. ir P. Lideikio g. Šios bendrovės darbininkai anksčiau laiko pradėjo remontuoti Malūnininkų g. dangą nuo Sportininkų iki S. Dariaus ir S. Girėno g.

    Bendrovė „Lemminkainen Lietuva“ mieste dirba trijuose objektuose – Minijos g. ruože nuo Agluonos iki Sausio 15-osios g., taip pat dubliuojančioje Mokyklos g. Taikos pr. ir Sausio 15-osios g. sankryžoje darbai laikinai nutraukti – jie derinami su naujo namo vandentiekio tiesėjais.

    www.klaipeda.daily.lt
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    #2
    Siek tiek napagaunu kampo.. Kelias i palanga bus platesnis uz automagistrale Vilnius-Kaunas-Klaipeda. 8 juostos. Ar cia tik trumpa atkarpa tokia bus?
    Nieko nesupratau, bet patiko :blabla:

    Comment


      #3
      Parašė Draugelis
      Siek tiek napagaunu kampo.. Kelias i palanga bus platesnis uz automagistrale Vilnius-Kaunas-Klaipeda. 8 juostos. Ar cia tik trumpa atkarpa tokia bus?
      Eismas vyks 8 juostomis – po 4 kiekviena kryptimi. Kraštinės juostos bus skirtos posūkiams ir nuvažiavimui nuo viaduko.
      Kadangi toje vietoje į Palangos kelią įsilies Šiaurinis įvažiavimas, tai daro po dvi juostas nuvažiavimui nuo Palangos kelio link Liepų gatvės ir atvirkščiai.Bent jau aš taip įsivaizduoju. Tokia plati atkarpa manau bus trumpa:tik ant pačio viaduko ir dar kažkiek(gal kaip lėtėjimo/greitėjimo juostos).
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        #4
        Stai taip atrodo kelio atkarpa nuo jaku ziedo iki naujojo statomo tilto.



        O cia busimas tiltas

        Is arciau



        I Palanga kelias bus virsum.

        Comment


          #5
          O kada planuojama baigt?
          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

          Comment


            #6


            Palangos kelias
            %)

            Comment


              #7
              Tiltas per palangos plentą



              Tiltas per danę

              Comment


                #8
                Rekonstruojama sankryža

                Aušra Lukauskienė

                Kelininkai atnaujino darbus Palangos plente ties Liepų gatvės tęsiniu.

                Praėjusiais metais Telšių bendrovė „Žemaitijos keliai“ pradėjo statyti dviejų lygių sankryžą Palangos plente, netoli buvusio žemės ūkio technikumo. Po žiemos subrangovai vėl atnaujino darbus. Vairuotojai labiausiai laukia, kol sankryža bus išasfaltuota. Dėl nelygaus grunto ir duobių prie pat sankryžos neįmanoma važiuoti bent kiek greičiau.

                Iš kitos Palangos plento pusės rytais į darbus skubančius vairuotojus džiugina faktas, kad nebereikės gaišti laiko praleidinėjant pagrindine gatve lekiančias transporto priemones. Dviejų lygių sankryža vairuotojai ramiai galės pasiekti miestą, nerizikuodami savo bei keleivių gyvybėmis. Neabejojama, kad dėl naujos sankryžos šiame ruože žymiai sumažės avarijų skaičius.

                Šios sankryžos bei 4 kilometrų Palangos plento ruožo nuo Jakų žiedo rekonstrukcija yra 85 procentais finansuojama iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo. Likusią dalį lėšų skyrė Kelių priežiūros ir plėtros programa. Kaip sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Petras Tekorius, viso projekto sąmatinė vertė - 26,6 mln. litų.

                Iš jų 8,9 mln. litų skirta sankryžai rekonstruoti. Generalinis projekto rangovas – bendrovė „Kauno tiltai“. Kelią nuo Jakų žiedo rekonstruoja bendrovė „Klaipėdos keliai“.

                Iki rudens ketinama sutvarkyti kelią nuo Jakų žiedo iki sankryžos ir rekonstruoti sankryžą. Kaip sakė P.Tekorius, su plento būtų baigtas tvarkyti vienu metu su sankryža.

                Pasak P.Tekoriaus, išpirkus žemės sklypus pagal plentą Palangos link, bus galima toliau rekonstruoti plentą. Tikėtina, kad šie darbai prasidės ne anksčiau kaip kitų metų rudenį.

                www.klaipeda.daily.lt
                Westside is the best ! :jura:

                Comment


                  #9
                  Atidarytas eismas per naują viaduką prie Žemės ūkio technikumo.

                  Comment


                    #10
                    Kelyje Klaipėda-Liepoja nutiesta antra važiavimo juosta

                    Ka tik baigti darbai pagal projekto ,,IXB transporto koridoriaus plėtra 2004–2006 metais“ sutartį Nr.1.
                    Sutartyje numatytus darbus atliko AB ,,Kauno tiltai“.
                    Bendrovė magistralinio kelio A13 Klaipėda–Liepoja 3,6 km įrengė skirtingų lygių ,,Technikumo“ sankryžą ir nuo kelio pradžios iki 4 km nutiesė antrą važiavimo juostą. Minėti darbai kainavo 25 mln. 840 tūkst. litų.
                    Ši sutartis buvo pasirašyta 2004 m. spalio 13 d. Bendra sutarties vertė 30 mln. 500 tūkst. litų. Iš ES Sanglaudos fondo finansuota 85 proc., likusius 15 proc. vertės sudaro bendrojo finansavimo lėšos.

                    Comment


                      #11
                      Gal kas žino, kada bus pratęsta Klaipėdos - Palangos plento rekonstrukcija? Sekantis rekonstrukcijos etapas turėjo būti antrosios juostos nutiesimas iki Danės. Girdėjau, kad yra problemų su į kelio teritoriją įeinančios žemės savininkais. Kažkaip nesimato, jog ten kažkas ruoštųsi ką nors daryt.

                      Comment


                        #12
                        Išskyriau pranešimus iš temos "Pajūrio infrastruktūros projektai"
                        Tęsinio laukia atkarpa nuo Gindulių iki Kalotės ir Palangos rytinis aplinkkelis iki aerouosto.

                        Comment


                          #13
                          Užstrigęs Palangos aplinkkelio projektas

                          Aplinkkelis labiausiai rūpi... aviatoriams?
                          2002 m. gegužės 27 d.

                          Palangos miesto savivaldybės posėdžių salėje VĮ Transporto ir kelių tyrimo instituto Aplinkos apsaugos skyrius (...) visuomenei pristatė išsamią būsimojo Klaipėdos - Liepojos kelio ruožo 23,8 - 35,5 km (Palangos aplinkkelio) poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą.
                          (...)
                          Pagal pirmąjį variantą aplinkkelis nuo Vilimiškės sankryžos eitų link Palangos oro uosto, o pagal antrąjį - naujojo kelio į Šventąją pusėn, t.y. atokiau nuo oro uosto.
                          http://www.ve.lt/?data=2002-05-27&ru...&id=1022427732


                          Palanga tarptautinį oro uostą dalinsis su Klaipėda
                          2003 m. vasario 26 d.

                          (...) jeigu dar šiais metais bus parengti visi būtini dokumentai, aplinkkelio tiesybos darbai galėtų prasidėti 2004-2005 metais.
                          2002 metais Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos iniciatyva parengtą specialų Palangos aplinkkelio planą gruodžio mėnesį patvirtino Palangos savivaldybė.

                          Kretingos rajono savivaldybė planui pritarė prieš savaitę. Pagal specialųjį planą, 8,2 km ilgio aplinkkelis prasidės nuo dviejų lygių Vidmantų sankryžos ir baigsis už Palangos oro uosto, 33-iajame kelio Klaipėda - Liepoja kilometre.
                          (...)
                          Aplinkkelio būtinybė iškilo dar 1980 metais. Po penkerių metų buvo parengtas projektas, pagal kurį trasa turėjo būti 10,7 km ilgio. Anot viršininko, vėliau aplinkkelio trasa atsirado Palangos bendrajame plane.
                          (...)
                          prieš pradedant aplinkkelio tiesybą, bus privalu užbaigti ir Vidmantų sankryžos įrengimą. "Ši sankryža pagal pirminį sumanymą turi būti "dobilo" tipo, tai yra turėti ne vieną, kaip yra šiuo metu, o keturias nuovažas
                          http://www.ve.lt/?rub=1065924812&dat...&id=1046194198


                          Palangos aplinkkelį stabdo kaimynų žemės
                          "Vakarinė Palanga", Jogailė Bareikaitė
                          2005 sausio mėn. 18 d. 23:11

                          (...)
                          Nors parengus dokumentus tikėtasi aplinkkelio tiesimo darbus pradėti šiais ar ateinančiais metais, Kretingos rajone užstrigo šiam tikslui reikalingų žemių perėmimo visuomenės reikmėms klausimas.

                          Vis dėlto vakar apskrities administracijoje vykusiame pasitarime sutarta, kad Kelių direkcija iki metų pabaigos privalo turėti visus aplinkkeliui tiesti reikiamus dokumentus, per dvylika mėnesių taip pat privalo būti parengta paraiška gauti lėšoms iš struktūrinių Europos Sąjungos fondų.
                          (...)
                          Per dvidešimt milijonų litų kainuosiančio aplinkkelio projektą rengia UAB “Kelprojektas”. Pastarosios įmonės Klaipėdos skyriaus viršininkas E.Kolakauskas pabrėžė, jog, kol nebus išspręstas žemės paėmimo visuomenės reikmėms klausimas, jokie kelių tiesimo darbai neprasidės. “Net nebus galima teikti paraišką struktūrinių fondų paramai gauti”, - “Vakarinei Palangai” teigė E.Kolakauskas. Viršininko teigimu, kelių darbai prasidėti turėtų 2007 metais, o užtrukti gali dvejus ar trejus metus.
                          http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=5857685

                          Comment


                            #14
                            Ištrauka iš vakarų ekspreso.

                            Pasak direkcijos vadovo, šiemet toliau platinamas kelias Klaipėda-Liepoja. Nuo Jakų žiedo iki sankryžos su Liepų gatvės tęsiniu šis kelias iki keturių eismo juostų buvo praplatintas 2006-aisiais. Pasak V. Puodžiuko, jau yra išspręsti visi žemės paėmimo visuomenės reikmėms bei projektavimo klausimai. Tad per šiuos ir ateinančius metus keturios šio kelio juostos bus nutiestos iki viaduko į Kretingą, nuo kurio iki Palangos jau driekiasi tiek pat eismo juostų.

                            Atliekant šiuos darbus bus rekonstruota Tauralaukio sankryža, per Danę bus pastatytas naujas tiltas.

                            http://www.ve.lt/?rub=1065924810&dat...&id=1203883476
                            Paskutinis taisė Romas; 2008.03.17, 21:35. Priežastis: Pridėta straipsnio nuoroda
                            "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                            Comment


                              #15
                              Kelių direkcija dar neįprato naujienų antraščių pateikti su datomis

                              Vadovaudamasi (...), Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos informuoja, kad UAB „Kelprojektas“ Kauno skyrius parengė žemės paėmimo visuomenės poreikiams (magistralinio kelio A13 Klaipėda–Liepoja 24,8–35,5 km (Palangos aplinkkelis) ruožui rekonstruoti) projektą Parąžės kaime, Kretingos rajone.

                              Vieša projekto sprendinių ekspozicija vyks nuo 2008-04-09 iki 2008-05-09 Kretingos seniūnijoje (kaimiškojoje), esančioje Rotušės a. 1, Kretingoje (3 aukšto salėje).
                              Viešas susirinkimas, kuriame visuomenei bus pristatyti žemės paėmimo visuomenės poreikiams projekto sprendiniai, įvyks 2008 m. gegužės 9 d. 11.00 valandą tose pačiose patalpose.
                              http://www.lra.lt/lt.php/teisine_inf...os_rajone/4061

                              Tikėkimės, kad aplinkkelis iki Palangos aerouosto bus pradėtas tiesti

                              Comment


                                #16
                                Vadovaudamasi (...) Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos informuoja, kad pradėtas rengti magistralinio kelio A13 Klaipėda–Liepoja 29,39 km esančios sankryžos su rajoniniu keliu Nr. 2309 Palanga–Lazdininkai specialusis planas.
                                (...)
                                Darbų pradžia – 2008 m. I ketvirtis.
                                Darbų pabaiga – 2008 m. IV ketvirtis.

                                Planavimo tikslas – parengti pirminius techninius sprendimus esamai sankryžai rekonstruoti į žiedinę, sankryžos žemės sklypo riboms suformuoti ir rezervuoti, nustatyti visuomenės poreikiams reikalingos žemės plotą (nustatant ar pakeičiant planuojamos teritorijos naudojimo ir tvarkymo režimą).

                                Planavimo organizatorius – Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Perspektyvinio planavimo skyrius
                                Plano rengėjas – UAB „Kelprojektas“ Klaipėdos skyrius
                                (...)
                                Apie teritorijų planavimo dokumento sprendinių aptarimo, viešos ekspozicijos bei susirinkimo vietą ir laiką bus informuojama papildomai.
                                http://www.lra.lt/lt.php/teisine_inf...palangoje/4059

                                Čia kalbama apie aplinkkelio sankryžą su keliu link "HBH Juozo"

                                Comment


                                  #17
                                  Eismą pajūryje sureguliavo Vilnius
                                  Pasak jo, maksimalus 90 km/h greitis čia geriausiu atveju bus grąžintas tik 2009-ųjų pabaigoje, pabaigus kelio rekonstrukciją.

                                  "Šiuo metu rekonstrukcijos projektas jau ruošiamas. Jei šiemet jis bus baigtas, kitąmet bus skelbiamas darbų konkursas. Geriausiu atveju tais pačiais metais rekonstrukciją galima spėti pabaigti", - "Vakarų ekspresui" prognozavo įmonės atstovas.
                                  http://www.ve.lt/?rub=1065924810&dat...&id=1207677446
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    #18
                                    Iki Palangos – keturių juostų keliu


                                    Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašė sutartį dėl kelio Klaipėda - Liepoja rekonstrukcijos.

                                    UAB „Žemaitijos keliai“ už 130 mln. litų rekonstruos magistralinio kelio A13 Klaipėda–Liepoja ruožą nuo 4 iki 12,1 km. Projekte numatyta kelio važiuojamosios dangos plotį padidinant iki 4 eismo juostų po 3,75 m. Taip pat numatyta įrengti Tauralaukio sankryžą su viaduku, rekonstruoti tiltą per Danės upę.

                                    Darbai turi būti baigti iki 2009 m. lapkričio 30 d.

                                    "Vakarų ekspreso" informacija

                                    http://www.ve.lt/?data=2008-07-01&ru...rub=1190113119

                                    Comment


                                      #19
                                      Nesupratau, 8 km už 130 mln? Ar ne per daug?

                                      Comment


                                        #20
                                        nu viadukas ties Tauralaukio sankryža, plius per danę tiltą reiks išplatint ir suremontuot, tai ir gausis tokia suma

                                        Comment

                                        Working...
                                        X