Trys atramos- trečdalis darbų?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] Jungtis per Nemuną Kėdainių gatvės tąsoje
Collapse
X
-
Parašė Sklansky Rodyti pranešimąVertinu kaip sunkiąją dalį prisikasti iki atramų statymo ir jas išlieti.
Comment
-
Parašė karolis1993 Rodyti pranešimąMano nuomone šis projektas tai blogiausiai išleisti bei ištaškyti 115mln. Eur. Už tokią sumą išeitų regeneruoti sovietinių mikrorajonų insfrastruktūrą,bet stato tiltą į niekur..
- 7 patinka
Comment
-
Parašė karolis1993 Rodyti pranešimąTai juk buvo studija,kad nuo senamiescio gatviu nuiims tiks kelis procentus srauto,tai ar verta statyti si tilta.
?
Kai atsiras naujas tiltas, bus galima apmokestinti visą senamiestį. Tada šis tiltas gali nuimti ir >50% apkrovos.
- 11 patinka
Comment
-
Parašė karolis1993 Rodyti pranešimąTai juk buvo studija,kad nuo senamiescio gatviu nuiims tiks kelis procentus srauto,tai ar verta statyti si tilta.
?
Comment
-
O gal yra šioje grupėje išmanančių inžinierių ir galėtų paaiškinti, kodėl yra statomos tooookios didelės kolonos, bet galiausiai ant viršaus vis tiek tilto konstrukcija su kolona bus sujungta tik per 2x 1m2 plokšteles?
Aš tikrai nekvestionuoju medžiagų/pinigų švaistymo ar dar kokio š... Tikiu, kad inžinieriai žino ką daro.
Man, kaip tikrai neišmanančiam, atrodo keista, kad tokios masės konstrukcija ant kolonos bus laikoma "sakyčiau menkais" sujungimais
Ir tada iš ko tie sujungimai (gal reiktų sakyti "guoliai"??) padaryti?Paskutinis taisė strongiukas; 2025.04.29, 09:10.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė strongiukas Rodyti pranešimąO gal yra šioje grupėje išmanančių inžinierių ir galėtų paaiškinti, kodėl yra statomos tooookios didelės kolonos, bet galiausiai ant viršaus vis tiek tilto konstrukcija su kolona bus sujungta tik per 2x 1m2 plokšteles?
Aš tikrai nekvestionuoju medžiagų/pinigų švaistymo ar dar kokio š... Tikiu, kad inžinieriai žino ką daro.
Man, kaip tikrai neišmanančiam, atrodo keista, kad tokios masės konstrukcija ant kolonos bus laikoma "sakyčiau menkais" sujungimais
Ir tada iš ko tie sujungimai (gal reiktų sakyti "guoliai"??) padaryti?
Ar tu galvoji, kad jei ant kuo mažesnio ploto bus kolonų ir sijų "susilietimas" tuo menkesnės kolonas galima statyti? Tipo jei ne 2x1m būtų, o būtų koks 2x 20 cm tai išvis menkos kolonos tiltą galėtų išlaikyti?
- 4 patinka
Comment
-
Parašė strongiukas Rodyti pranešimąO gal yra šioje grupėje išmanančių inžinierių ir galėtų paaiškinti, kodėl yra statomos tooookios didelės kolonos, bet galiausiai ant viršaus vis tiek tilto konstrukcija su kolona bus sujungta tik per 2x 1m2 plokšteles?
Ir tada iš ko tie sujungimai (gal reiktų sakyti "guoliai"??) padaryti?
- 8 patinka
Comment
-
Ir tada iš ko tie sujungimai (gal reiktų sakyti "guoliai"??) padaryti?"I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Parašė mindau Rodyti pranešimą
Strongiukas tiktų kažkam inžineriškui. Žodžiu, plieno stipris gniuždymui, priklausomai nuo jo markės, 235-500MPa, betono stipris 20-60MPa. Kolonų skerspjūvis dar labai priklauso nuo jų aukščio, t.y. kuo kolona aukštesnė, tuo ji turi turėt didesnį skerspjūvį, nes vertinamas liaunis. Atraminės plieninės detalės aukščio neturi, tai liaunis neaktualus. Va taip ir gaunasi
Bet tačiau, kaip tada sprendžiama problema, kur padėta plieno plokštė? kaip ten yra išskirstoma visa ta gniuždymo jėga į visą koloną? kokia nors speciali konstrukcija įbetonuojama?
Pravažiuojant matosi tik labai didelis armatūros kiekis prieš betonuojant.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė strongiukas Rodyti pranešimą
Ačiū už paaiškinimą.
Bet tačiau, kaip tada sprendžiama problema, kur padėta plieno plokštė? kaip ten yra išskirstoma visa ta gniuždymo jėga į visą koloną? kokia nors speciali konstrukcija įbetonuojama?
Pravažiuojant matosi tik labai didelis armatūros kiekis prieš betonuojant.
- 2 patinka
Comment
Comment