Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] Turgaus gatvės rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Dėl Turgaus gatvės Klaipėdoje - į teismą

    Virginija Spurytė, "Klaipėda"
    2006 gruodžio mėn. 9 d.

    Ištaisyti Turgaus gatvės restauracijos trūkumus gali priversti teismas. Į jį ketina kreiptis paminklosaugininkai, jei nebus atsižvelgta į pastabas dėl restauravimo darbų broko.
    Daugiau: http://www.delfi.lt/news/economy/aut...hp?id=11468800

    Comment


      #22
      Miesto valdžia: "Turgaus gatve vežimais buvo važiuojama į turgų"


      Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis naudojasi savo pareigomis politiniams tikslams pasiekti, - tai vakar surengtoje spaudos konferencijoje dėl Turgaus gatvės pareiškė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

      "Tai akivaizdus politikavimas", - apie konservatoriaus N. Puteikio veiksmus sakė J. Simonavičiūtė.

      Direktorė taip pat apkaltino N. Puteikį darant spaudimą valstybinei komisijai dėl Turgaus gatvės pripažinimo tinkama naudoti. Pasak J. Simonavičiūtės, N. Puteikis nėra šios komisijos narys, o kaip Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vadovas restauracijos procesą turėjo stebėti bei savo pastabas teikti jau anksčiau. Be to, J. Simonavičiūtė pažymėjo, kad vedėjas nėra atestuotas specialistas ir todėl negalįs kompetentingai komentuoti gatvės restauracijos darbų kokybės.

      "Jie taip pat neturi sertifikatų, bet be jų reikia dar ir sveiką protą turėti", - po spaudos konferencijos žurnalistams sakė N. Puteikis. Anot jo, kritikos sulaukę Savivaldybės valdininkai visada puola prikaišioti politikavimą, tokiu būdu mėgindami pridengti savo nesugebėjimą dirbti.

      Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė informavo, kad Turgaus gatvės priėmimo aktą jau pasirašė visi Klaipėdos apskrities viršininko įsakymu sudarytos valstybinės komisijos nariai, išskyrus Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio atstovą.

      N. Puteikis lieka prie savo nuomonės, kad restauruojant Turgaus gatvę padarytas brokas. Darbus atlikusi UAB "Konsolė" neva nukrypo nuo parengto projekto ir savavališkai pakeitė šaligatvio dangą, vietoje kalkakmenio panaudodama granitą, o važiuojamosios dalies šonuose sudėjo neapdorotus, apdaužytus ir suskilinėjusius lauko akmenis. Todėl jei valstybinės komisijos pirmininkė, Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Regina Šolienė nuspręs pasirašyti gatvės priėmimo aktą, N. Puteikis žada kreiptis į teismą.

      Savivaldybės valdininkai ir restauracijos projekto bendraautorė architektė Laima Šliogerienė vieningai tvirtino, kad šios pretenzijos yra nepagrįstos. Pasak V. Staskonienės, galiojantys teisės aktai nenumato, kad neesminiai projekto pakeitimai turi būti derinami. L. Šliogerienė pabrėžė, kad restauracijos metu nei žodžiu, nei raštu iš Kultūros paveldo departamento nebuvo sulaukta jokių pastabų.

      Atsakydama į N. Puteikio kaltinimus, L. Šliogerienė teigė, kad vietoje kalkakmenio naudoti granitą pasiūlė pats projekto rengėjas, velionis architektas Vytautas Šliogeris. O lauko akmenys, žymintys mašinoms stovėti skirtas vietas, esą buvo naudojami visame Klaipėdos senamiestyje.

      "Tai nėra reprezentacinė miesto gatvė, - teigė J. Simonavičiūtė. - Ja vežimais buvo važiuojama į turgų, nors kiti galbūt tikėjosi, kad ji bus tokia, kaip Gedimino prospektas Vilniuje. Deja, ji restauruota tokia, kokia buvo prieš kelis šimtus metų."

      Galiausiai Savivaldybės valdininkai konstatavo, kad restauruota gatvė esanti gana geros kokybės ir dar kartą pasidžiaugė, kad nuspręsta ją restauruoti, nes kitokia gatvė senamiesčiui esą būtų visai netikusi. "Aš kokybę vertinu 7-8 balais, bet vis tiek tai graži gatvė", - teigė Savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus.

      Apie Turgaus gatvę - žinomi klaipėdiečiai

      Vytautas Karčiauskas, juvelyras

      "Turgaus gatvė niekuo nepasikeitė nuo senos. Buvo sakoma, kad po restauracijos gatvė taps traukos centru, tačiau pabandykite pasivaikščioti čia vakare - tuščia, žmonių nėra. Į ką čia žiūrėti, gal į kreivai sudėtą grindinį? Gatvė turi būti gyva, bet kaip ji tokia bus, jei nėra suoliukų, skulptūrų, meninių akcentų?"

      Kazys Paulikas, verslininkas, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys

      "Esu matęs ir gražesnių gatvių, bet buvo siekiama atkurti gatvę tokią, kokia ji buvo seniau. Todėl mes turime tai, ką turime. Kita vertus, tokia gatve nepatogu vaikščioti aukštakulnius batelius avinčioms moterims, ir dabar mes jau nebe arklius, o mašinas turime. Gatvė galėjo būti labiau pritaikyta šiuolaikiniams poreikiams."

      Vladas Žulkus, Klaipėdos universiteto rektorius

      "Gera, normali gatvė, o ko jai trūksta? Kokią nišą mašinoms pastatyti įrengsi, esmės nekeičia. Gal ji ir galėtų būti lygesnė, gal ir nepatogu ja vaikščioti, bet kitokia tiesiog nebūtų tikusi Klaipėdai "prie veido". Panaši į trinkelėmis grįstą Gedimino prospektą tikrai būtų atrodžiusi nekaip."

      Vytautas Anužis, aktorius

      "Esu gana konservatyvių pažiūrų žmogus. Turgaus gatvė man buvo gražesnė anksčiau. Kol kas man ji atrodo svetima. Galbūt reikia laiko priprasti prie naujo gatvės vaizdo."

      Stepas Januška, dainininkas

      "Man patinka, kaip gatvė sutvarkyta. Dabar belieka padailinti pastatų fasadus. Tačiau grindinys paklotas, mano nuomone, nekaip, pasigendu kokybės. Klaipėdoje yra gatvių, kur akmenys sudėti daug geriau."

      Giedrė PETKEVIČIŪTĖ
      www.ve.lt
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        #23
        Rietenų dėl Turgaus gatvės atomazga - netrukus

        VIRGINIJA SPURYTĖ

        „Tai yra turgaus, o ne reprezentacinė miesto gatvė“.

        Taip vis garsesnius kaltinimus, jog restauruojant buvo sudarkyta į Teatro aikštę vedanti Turgaus gatvė, bandė atmesti savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

        Ji bei sukviesti visi prie Turgaus gatvės restauravimo prisidėję specialistai vakar įrodinėjo, kad paminklosaugininkų pareikšti priekaištai yra tik politikavimas.

        „Klaipėda“ rašė, kad priekaištus pareiškė Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio specialistai, vadovaujami Naglio Puteikio, kuris yra uostamiesčio konservatorių lyderis.

        „Iš tarybos Tėvynės sąjungos frakcijos gavau prašymą pateikti visus su Turgaus gatvės restauravimu susijusius dokumentus. Tai reiškia, kad šis klausimas jau perkeltas į politinį lygį. Konservatoriai Turgaus gatvėje darys rinkiminę kampaniją“, - tikino J.Simonavičiūtė.

        „Dabar, kai visi darbai padaryti, reikšti priekaištus yra tiesiog nekorektiška. Neįsivaizduoju, kaip gali būti pagrįstos pretenzijos, ir tikrai su jomis nesutinku“, - pyko ir restauravimo darbus atlikusios bendrovės „Konsolė“ direktorius Kazys Skutulas.

        Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus nuomone, Turgaus gatvė yra tinkama naudoti, ji graži, tačiau „kokybė yra tokia, kokia yra“.

        J.Simonavičiūtė, Turgaus gatvės restauracijos projekto bendraautorė Laima Šliogerienė, kiti specialistai tvirtino, kad ir projektas, ir jo pakeitimai buvo suderinti su paveldosaugininkais.

        Tačiau J.Simonavičiūtė pripažino, kad spalio 10 dieną, kai gatvės restauracijos darbus vertino savivaldybės komisija, joje, nors ir buvo kviesti, nedalyvavo Kultūros paveldo departamento uostamiesčio specialistai.

        „Visi mūsų darbuotojai dievagojosi, kad vertinti, ar gatvė tinkama naudoti, nebuvo kviesti. Būtume dalyvavę, nes atsisakyti neturime teisės“, - tikino N.Puteikis.

        Atsakymas, kodėl paveldosaugininkai nedalyvavo pirminės komisijos darbe, priklauso nuo laiko.

        J.Simonavičiūtės įsakymas, kuriuo sudaryta komisija buvo įpareigota Turgaus gatvę vertinti spalio 10 dieną, buvo pasirašytas ir įsigaliojo tik spalio 11 dieną.

        „Laiko mašina“, - ironizavo N.Puteikis.

        Administracijos direktorė aiškino, kad taip išėjo dėl dokumentų registravimo procedūrų.

        Iki savaitės pabaigos turėtų paaiškėti, ar paveldosaugininkų priekaištai yra pagrįsti.

        Valstybinės komisijos, kuri vertina Turgaus gatvės restauracijos darbų kokybę, pirmininkė Regina Šolienė vakar teigė, kad dar nėra apsisprendusi atmesti ar patenkinti paminklosaugininkų pareikštas pretenzijas.

        Ji sprendimą ketina priimti iki penktadienio.

        Jei pretenzijos bus atmestos, N.Puteikis žadėjo kreiptis į teismą, kad valstybinės komisijos pasirašytas gatvės tinkamumo naudoti aktas būtų panaikintas, o Turgaus gatvės „brokdariai“ - teisiškai įvertinti.

        "Klaipėda"

        nežinau, ar tebūnie prakeiktas barako internetas, ar forumas stringa, bet neina ištrinti pasikartojančių pranešimų...
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          #24
          /\ Nekokybiškai grindinį sudėjo, negerai
          beg, borrow and steal

          Comment


            #25
            Parašė Budulis Rodyti pranešimą
            /\ Nekokybiškai grindinį sudėjo, negerai
            visks normale, priesrinkiminis sou
            "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

            Comment


              #26
              Bet grindinį išties nekokybiškai sudėjo (ir nesaugojo, kad nevogtų akmenų).
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                #27
                Atrodo pati gatve tai gan neblogai, bet kai reik per ja vaziuot... Vienintelis minusas turbut.
                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                Comment


                  #28
                  Turgaus gatvė pripažinta tinkama naudoti


                  Nepaisant paveldosaugininkų priekaištų dėl padaryto broko ir grasinimų teismais, uostamiesčio Turgaus gatvė pripažinta tinkama naudoti.

                  Po beveik dvi savaites trukusių svarstymų valstybinės komisijos dėl Turgaus gatvės pripažinimo tinkama naudoti pirmininkė, Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Regina Šolienė nusprendė pasirašyti gatvės priėmimo aktą.

                  Komisijos pirmininkė R. Šolienė atmetė Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo Naglio Puteikio pretenzijas kaip nepagrįstas.

                  "Gatvės restauracija atlikta nepažeidžiant projekto reikalavimų", - konstatavo pirmininkė.

                  Anot R. Šolienės, vadovaujantis galiojančiais teisės aktais, restauracijos užsakovė Klaipėdos savivaldybė su Kultūros paveldo departamentu derinti restauracijos projekto pakeitimų neprivalėjo. Esą paveldosaugininkų palaiminimo būtų reikėję, jei būtų keičiamos ne statybinės medžiagos, kaip buvo šiuo atveju, o statinio paskirtis arba padaryti kiti svarbūs pakeitimai.

                  "Tai ne brokas - tiesiog toks buvo projektinis sprendimas, kurį suderino Savivaldybė, atsižvelgdama į savo finansines galimybes", - apie N. Puteikio ypač kritikuotą sprendimą Turgaus gatvės važiuojamosios dalies šonuose sudėti neapdorotus, apdaužytus ir suskilinėjusius lauko akmenis - tokia danga neva nepatogu ne tik vaikščioti, bet ir važiuoti, - kalbėjo R. Šolienė.

                  Paklausta, kaip vertina N. Puteikio jau anksčiau išsakytus ketinimus kreiptis į teismą dėl Turgaus gatvės priėmimo akto panaikinimo, valdininkė sakė: "Tegu kreipiasi, tai jo teisė. Gatvės priėmimo aktas gali būti ginčijamas".

                  Priminsime, kad gruodžio 1-ąją valstybinei komisijai apžiūrėjus restauruotą Turgaus gatvę, netikėtai pasirodęs Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas N. Puteikis sukėlė skandalą. Vedėjas pareiškė, kad restauravimo darbus atlikusi UAB "Konsolė" nukrypo nuo parengto projekto - klodama šaligatvio dangą kalkakmenį savavališkai pakeitė skaldytu granitu, o važiuojamosios dalies šonuose sudėjo neapdorotus, apdaužytus ir suskilinėjusius lauko akmenis. N. Puteikis teigė, kad rangovas kartu su restauracijos užsakove Klaipėdos savivaldybe sudarkė velionio architekto V. Šliogerio parengtą Turgaus gatvės restauracijos projektą.

                  Turgaus gatvės restauracija miestui atsiėjo 3 mln. 321 tūkst. Lt.

                  Giedrė PETKEVIČIŪTĖ
                  www.ve.lt
                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    #29
                    Turgaus gatvė – be priekaištų

                    VIRGINIJA SPURYTĖ

                    Turgaus gatvę vertinusios valstybinės komisijos pirmininkė Regina Šolienė savo parašu patvirtino, kad ji restauruota gerai ir yra tinkama naudoti.

                    Klaipėdos apskrities viršininko administracijos tarnautoja savo parašą ant tai patvirtinančio akto padėjo tądien, kai daugiausia pretenzijų dėl restauravimo reiškęs paveldosaugininkas Naglis Puteikis buvo uždarytas į policijos laikino sulaikymo kamerą.

                    „Tai nesusiję. Raštą, kuriuo informavau apie atmestas pretenzijas, išsiuntėme dieną prieš tą įvykį“, - sakė R.Šolienė.

                    Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio specialistas Ramūnas Bartkus ir vedėjas N.Puteikis priekaištavo, kad Turgaus gatvę restauravusios bendrovės „Konsolė“ vadovai nusižengė teisės aktams. Jie esą vienašališkai nusprendė pakeisti Turgaus gatvės šaligatvių dangą ir juos grįsti ne kalkakmeniu, o grubiai skaldyto granito trinkelėmis.

                    Paveldosaugininkai reiškė pretenzijas ir todėl, kad gatvės dalis tarp važiuojamosios dalies ir šaligatvių buvo suklota ne iš pagal projektą numatytų akmenų, o šiam tikslui buvo panaudoti bet kokie lauko akmenys.

                    „Tokie priekaištai tėra N.Puteikio nuomonė. Visi Turgaus gatvės restauravimo darbai buvo atlikti nepažeidžiant nė vieno teisės akto“, - tvirtino R.Šolienė.

                    N.Puteikis žadėjo, kad jei komisijos pirmininkė pasirašys Turgaus gatvę tinkama naudoti patvirtinantį aktą, jis kreipsis į teismą, kad tas dokumentas būtų panaikintas, o padarytas brokas - ištaisytas.

                    Turgaus gatvės restauravimas kainavo 3 mln. 321 tūkst. litų.

                    www.ve.lt
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment

                    Working...
                    X