Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[ŠIA] Šiaulių eismas ir infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Turbūt ir lengvieji du prasilenktų šiaip ne taip, bet abejoju ar lengvasis ir autobusas prasilenktų.

    Geresnių fotografijų pailiustruoti situacijai kol kas neturiu, reikės pasižvalgyti kokią dieną.



    Čia geriau matosi buvusios juostos.

    Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.10, 14:46.

    Comment


      /\ Tilžės g. ties Vairu tokią pat salą lipdo dabar.

      Comment


        Parašė John
        Tokios salos Lietuvoje nebuvo populiarios. Kiek pastebėjau, Vokietijoje tokių irgi nelabai (iš viso?) nebūna. Ir šiaip, kiek teko kur būti, toks eismo saugumo sprendimas naudojamas gana ribotai. Užtat Anglijoje tokių "salų" yra pilna ne tik ant kiekvieno kampo, bet ši šiaip tiesiog gatvės vidury net ten, kur nėra jokių sankryžų. Čia šitas sprendimas naudojamas visiškai be saiko. Tai galbūt kažkiek pagerina eismo saugumą pėsčiųjų atžvilgiu, nes pėsčiasis kaip ir gauna savo "saugią vietą" vidury gatvės ir taip išskaido savo pavojingą kelionę per gatvę į dvi perpus trumpesnes atkarpas, kas suteikia daugiau psichologinio saugumo. Ar kažkas panašaus. Bet tai lėtina eismą ir šiaip yra gana užknisantis dalykas, žiūrint iš vairuotojo perspektyvos. Nors, turint omeny, kad tai, jei gerai suprantu, Lietuvoje įrenginėjama beveik išimtinai nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose, gal tai ir turi kažkokią prasmę.
        Paties pėstiesiems greičiau ir saugiau, bet vairuotojams prieš tas saleles stovintys ženklai prastina matomumą, pvz. tokioje salelėje naktį net ir su atšvaitu esantį žmogų matyti praktiškai neįmanoma, nes šviečia ir užstoja prieš jį esantys ženklai:
        http://www.urbico.lt/get.php?i.345
        Flickr

        Comment


          Bet ties šiomis salelėmis įrengiamas naujas apšvietimas. Šios perėjos tikrai ŠVIEČIA tamsiu paros metu.

          Comment


            Parašė LinS Rodyti pranešimą
            Bet ties šiomis salelėmis įrengiamas naujas apšvietimas. Šios perėjos tikrai ŠVIEČIA tamsiu paros metu.
            Ne visur įrengimas apšvietimas, beto ten, kur jis įrengtas ir nėra salelių, matyti pėsčiuosius gerokai lengviau, nes jų neužstoja jokie kelio ženklai.
            Flickr

            Comment


              Taip, juostos tikrai susiaurėjo. Galima sakyti užema ji viena juosta puse juostos vienoj pusėj ir puse juostos kitoj eismo pusej. Aš kaip kasdien važinėjanti tilžės gatve tai labai nepatenkintas, nors jau baigiu priprasti iš dalies. Pėsčiųjų atžvilgiu tai labai gerai, nes tose perėjose sunku būdavo pereiti dabar nori nenori pristabdo ten žmonės

              Comment


                Pagaliau, atrodo jau galutinai, baigė "senojo" viaduko remontą, paleido eismą visom 4-iomis juostomos. Jau buvo pilnai atidarytas lyg ir nuo praeitos savaitės. Bet ganėtinai įdomiai atrodė tas remontas . Ryte važiuoji dešine viaduko puse - kita uždaryta. Vakare jau atvirkščiai . Ir taip bent kelias dienas. Kad ir kaip bebūtų smagu, kad pagaliau jie ten susitvarkė, nes jau buvo pradėję atsibosti......O prie "Splius", atsirado dar viena salelė. Beje apšvietimas prie jų tikrai neblogas.

                Comment


                  Man keista kodel ant viaduko nepakeite - netvarke siules per pati viduri ??? Dabar visos siules isskyrus per pati viduri atnaujintos cia pinigu neuzteko ar vel dingo pinigai kieno nors kiseneje, kaip ir aplinkelio dar 2 juostos (aplinkelis gavo pinigus is ES uz 4 juostas o padarytos 2).

                  Comment


                    Kažkaip anksčiau nepastebėjau tos siūlės per vidurį. Šiandien užmečiau akį, tikrai kitaip nei kitos atrodo. Bet man atrodo, kad ten nėra deformacinio pjūvio, o tik šiaip kažkokia siūlė. Juk ten viaduko vidurys, nėra atramos, toje vietoje viadukas kabo virš geležinkelio. Ar išvis gali būti deformacinis pjūvis ten kur nėra atramos, ar aš čia visiškai nusišneku ?

                    Comment


                      "Puikiai" dirba mūsų savivaldybė. Dar nesugebės net pasiimt ES milijonų, nors ir taip jau prasiskolinusi.......

                      Žiedinė sankryža „pakibo“ ore

                      Miestui kyla grėsmė keletą metų nesulaukti pirmosios žiedinės sankryžos. Savivaldybės skelbtas viešųjų pirkimų konkursas tokio tipo sankryžai mieste įrengti Viešųjų pirkimų tarnybos atstovams pasirodė keliantis per daug neaiškumų. Tarybos nariams skambinant pavojaus varpais, savivaldybėje apsiribojama tik pabarimais.

                      Aptikta dviprasmybių

                      Nors jau turėjo vykti konkursas Aukštabalio gatvės tęsiniui iki Baltų gatvės nutiesti, valdininkai taiso savo klaidas. Techninio žiedinės sankryžos projekto rengimo pirkimo dokumentus peržvelgusiems Viešųjų pirkimų tarnybos atstovams kilo įtarimų, kad Šiaulių miesto savivaldybės darbuotojai galėjo dirbtinai apriboti konkurenciją. Būta ir kitų priekaištų.

                      „Pirkimo dokumentai turi būti tikslūs, aiškūs, be dviprasmybių, kad tiekėjai galėtų pateikti pasiūlymus, o perkančioji organizacija nupirkti tai, ko reikia“, – prieš keletą dienų išvadas pateikė VPT atstovai.

                      Apie Savivaldybei mestus priekaištus dėl pirkimo išgirdę kai kurie Tarybos nariai būgštauja, kad žiedinė sankryža mieste apskritai gali būti neįrengta.

                      „Gali būti negauta ES parama, nes dėl teisinių procedūrų buvo būtina išsamesnė konsultacija su savivaldybės, Teisingumo, Ūkio ministerijos teisininkais. Miesto valdininkai labai skuba įgyvendinti investicinius projektus, pirkimus, nederindami su Miesto ūkio ir plėtros komitetu, neinformuodami Tarybos narių. Atrodo, kad labai sunku paskambinti į Teisingumo ministeriją“, – stebisi vienas iš Tarybos narių.
                      http://etaplius.lt/ziedine-sankryza-pakibo-ore/
                      Paskutinis taisė Xedos; 2015.03.27, 17:23.

                      Comment


                        Nebesugebam net ziedines sankryzos pasistratyti be paramos? Ar ne geda?

                        Comment


                          Šiauliai kažkada turės naują gatvę: Sodo gatvę sujungs su Tilžės g., įrengs Stumbro g. Bet tas "kažkada" turbūt dar labai negreitai . Žemėlapis

                          Sodo gatvė turės tęsinį – Stumbro gatvę

                          Administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta Stumbro gatvės statybos darbų viešojo pirkimo komisija.
                          Bus įrenginėjama Stumbro gatvė – Sodo gatvės tęsinys. Bus įrengiami gatvės pagrindai, asfaltuota danga.

                          Darbus planuojam vykdyti keliais etapais. Šiais metais iš Kelių priežiūros programos lėšų prašoma projektavimui ir darbų pradžiai 500 tūkst. Lt. Visa darbų vertė paaiškės po konkurso.
                          http://etaplius.lt/sodo-gatve-tures-...stumbro-gatve/

                          Comment


                            Labai diskutuotinas tokios gatves poreikis.

                            Comment


                              Geriau sutvarkytų nuo nuklono link aplinkelio esančią žvyruotą gatvę sunkiasvorio transporto nuėmimui nuo gegužių gatvės.

                              Comment


                                Parašė Nitro Rodyti pranešimą
                                Labai diskutuotinas tokios gatves poreikis.
                                Tiesa, bet manau, kad labiau diskutuotina tai ar ši gatvė išvis kada nors bus pastatyta, atsižvelgiant į tai, kad stringa (bent jau strigo...) Baltų g.-Serbentų/Pramonės gatvių sankryžos jungties reikalai, nepaisant to, kad jos statybai būtų galima gauti ES eurų.

                                Parašė LinS Rodyti pranešimą
                                Geriau sutvarkytų nuo nuklono link aplinkelio esančią žvyruotą gatvę sunkiasvorio transporto nuėmimui nuo gegužių gatvės.
                                Ta gatvė yra bendrajame plane (bent dalis jos) ir apie jos techninio projekto rengimą kažkada lyg ir buvo užsiminta, bet manau, kad ji iš plano į realybę nepersikels dar labai laaaaabai ilgai .

                                Comment


                                  Verslininkai siekia P.Cvirkos gatvę paversti dvipusio eismo

                                  Prekybos centras „Saulės miestas“ siūlo savivaldybei savo lėšomis pertvarkyti vienpusį eismą Petro Cvirkos gatvėje į dvipusį eismą, praplatinti gatvę, pakloti naują asfalto dangą. Rekonstrukciją siūloma atlikti nuo Žemaitės iki Tilžės gatvės.

                                  „Esama gatvė yra 10,5 metro pločio. Ji išplatėtų iki 12 metrų – po 75 centimetrus į vieną ir į kitą pusę. Tai reiškia, kad parkavimas būtų vienoje ir kitoje gatvės pusėje. Jam numatyta po 2,5 m. Privažiavimui – 3,5 m eismo juostos“, – pristato projektuotojas Ramūnas Vaičekauskas.

                                  Dar vienas pakeitimas – projektuotojai siūlo naikinti pėsčiųjų perėją Tilžės gatvėje, prie devynaukščio. Projektuotojas Ramūnas Vaičekauskas sako, kad dvipusis eismas būtų patogesnis gyventojams, nereikėtų sukti ratų per Vytauto gatvę.

                                  Petro Cvirkos gatvės rekonstrukcija miesto savivaldybei nekainuotų, tačiau šaligatvius tektų pakloti už biudžeto lėšas. Per posėdį savivaldybėje pertvarkoms prieštaravo tik opozicijos atstovas Vladas Damulevičius. Jis tvirtino, kad problemų kils dėl gyventojų saugumo, oro taršos.

                                  „Argumentas, kad vienos krypties eismas yra saugesnis, tai, jei vienos krypties eismas būtų patogesnis, miestuose taip eismas būtų organizuotas“, – kalba Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romanas Kančauskas.

                                  Romanas Kančauskas sako, kad gatvės rekonstrukcija verslininkams kainuos apie milijoną litų, šaligatvių sutvarkymas savivaldybei – maždaug 300 tūkstančių. Dėl gatvės pertvarkos nei politikai, nei savivaldybės administracija nesiryžo priimti sprendimo. Nuspręsta į susitikimą pakvieti P. Cvirkos gatvės gyventojus, ten įsikūrusius verslininkus ir paklausti jų nuomonės.
                                  http://etaplius.lt/verslininkai-siek...vipusio-eismo/
                                  Na, įdomią čia idėją Saulės miestas pateikė, kad daugiau klientų pritrauktų į savo "marketą". Bet ką jie čia nori pagerinti ? Nebent jie galvoja apie tuos, kurie atvažiuoja nuo "pietinio", gal dar Stoties g., na jei dar labai labai norima pritempti gal dar važiuojant nuo centro. Bet tiesa sakant, kad ir dabar ten nėra kažkios tragedijos. Žinoma, neidealu, bet.....

                                  O ta panaikinta pėsčiųjų perėją patogumo pėstiesiems tikrai nepridėtų, bet ir nebūtų tragedija, nes yra dar viena perėja prie Stoties g./autobusų stoties. Tiesa, ją panaikinus automobilių pralaidumas turbūt padidėtų, nes pėstieji tikrai trikdo eismą toje sankryžoje (P. Cvirkos/Tilžės). Tik kažin kaip būtų su posukiu iš Tilžės g. į P. Cvirkos gatvę, negi ten neatsirastų sekcija į kairę ? Kažin ar ji teigiamai paveiktų eismą Tilžės g., kažin.......
                                  Paskutinis taisė Xedos; 2014.03.04, 18:47.

                                  Comment


                                    Ten reikia uzdrausti parkuoti masinas nuo isvaziavimo is SM iki Tilzes... ir tik toje atkarpoje leisti dvipusi, kaip ir buvo numatyta... ir pastatyta.
                                    http://goo.gl/maps/qG97H

                                    Comment


                                      Parašė agnette Rodyti pranešimą
                                      Ten reikia uzdrausti parkuoti masinas nuo isvaziavimo is SM iki Tilzes... ir tik toje atkarpoje leisti dvipusi, kaip ir buvo numatyta... ir pastatyta.
                                      http://goo.gl/maps/qG97H
                                      Iš šito super kokybės "snaphot'o" atrodo, kad taip ir bus (kalbant apie parkavimą):

                                      Man tik vienintelis dalykas nepatinka šioje planuojamoje rekonstrukcijoje: medžiai Cvirkos g. yra labai arti gatvės, o kadangi gatvė bus vienodai platinama į abi puses, juos visus greičiausiai teks nukirsti.......

                                      http://etaplius.lt/siauliu-zinios-2014-03-04/
                                      Paskutinis taisė Xedos; 2014.06.10, 14:48.

                                      Comment


                                        Ne visiems patiko ši idėja. Manau, kad Saulės miestas visgi pasieks savo, nes Savivaldybei mažai rūpi arba išvis nerūpi žmonių nuomonė. "Šuo loja, karavanas eina"......

                                        Nori pertvarkyti 50 metų egzistuojančią vienos krypties gatvę

                                        Verslininkai siekia Šiaulių P. Cvirkos gatvės atkarpą pakeisti iš vienos eismo krypties į dviejų. Miesto valdžia aktyviai palaiko šią iniciatyvą, neva verslas už tai savo lėšomis rekonstruos gatvę.
                                        Tačiau gyventojai stoja piestu prieš tokius sprendimus ir grasina piketais. Trečiadienį gyventojams ir suinteresuotų įmonių bei organizacijų atstovams Savivaldybėje buvo pristatytas planas dėl P. Cvirkos gatvės atkarpos tarp Tilžės ir Žemaitės gatvių rekonstrukcijos.

                                        Nuomonės nekeitė

                                        Pristatyme užvirė aistros – pasipiktinę gyventojai žėrė priekaištus valdžiai, kad ši neatsiklausė gyventojų nuomonės ir stumia šį projektą jėga, o buvę Savivaldybės administracijos vadovai priekaištavo dabartiniams, kad anksčiau toks verslininkų planas buvo atmestas. Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romanas Kančauskas, turintis miesto inžinerijos išsilavinimą, viso pristatymo metu laikėsi nuomonės, kad toks sprendimas yra naudingas.
                                        „Ankstesnė miesto valdžia padarė klaidą, leisdama šiam prekybos centrui įsikurti tokioje vietoje. Tad dabar verslas atidirbinėja už padarytus blogumus, padarydamas miestui naudą ir sutvarkydamas gatvę savo lėšomis. Jeigu kažkas nemato toliau savo kiemo interesų, tai yra negerai. Atrodo, kad visame mieste tai bus pirmoji dviejų krypčių eismo gatvė“, - savo nuomonės net ir po gyventojų priekaištų nekeitė R. Kančauskas.

                                        Žmonės pasipiktinę

                                        Šalia tos gatvės gyvenantys žmonės piktinosi, kad apie pristatymą sužinojo likus dienai iki pristatymo, o ir jų nuomonės nelabai paisoma – susitikimas nebuvo protokoluojamas, tai reiškia, kad susitikimas buvo tik nieko nelemianti diskusija.
                                        Ir net po susitikimo R. Kančauskas tikino, kad vis tiek pritaria šiam siūlymui ir siūlys teikti miesto Tarybai sprendimo projektą. Į tai reaguodami gyventojai pažadėjo ateiti prie Savivaldybės su plakatais ir surinkti parašus. „Stengiatės dėl verslininkų, ar dėl žmonių?“ - teiravosi šiauliečiai. „Būtent dėl žmonių tai ir darome“, - atsakė R. Kančauskas, sulaukdamas susirinkusiųjų juoko.
                                        Z. Sabalys turėjo tik vieną klausimą. „Kas moka už šio projekto įgyvendinimą: Savivaldybė ar verslininkai? Verslininkai? Tada viskas aišku“, - ranka numojo Z. Sabalys.

                                        Papildomos išlaidos

                                        „Kai statė tą prekybos centrą, iškirto visus medžius, reikėjo to ar nereikėjo. Jau dabar automobiliai važinėja arti namų, langų neįmanoma atsidaryti. Kas bus, kai išplatinsite kelią ir paleisite eismą dviem kryptimis? Kaip reikės iš kiemų išvažiuoti, jei jau dabar iš A. Mickevičiaus gatvės rytais neįmanoma išsisukti?“ - piktinosi žmonės.
                                        Plano rengėjai bandė įtikinti, kad padarius dviejų krypčių eismą nereikės sukti ratais, norint iš vienos vietos patekti į kitą. Tačiau čia pat buvo sukritikuoti – važiavimo ratu išvengti vis tiek nepavyks dėl padidėjusių srautų. Atkreiptas dėmesys ir į tai, kad jeigu bus pakeistas eismas P. Cvirkos gatvėje, reikės rekonstruoti lygiagrečiai einančią Vytauto gatvės atkarpą. „O tai bus daroma iš Savivaldybės biudžeto“, - neabejojo buvę Administracijos darbuotojai.
                                        http://www.delfi.lt/auto/laisva-pava...#ixzz2whLat7ye
                                        Paskutinis taisė Xedos; 2014.03.22, 14:50.

                                        Comment


                                          Su straipsnio pavadinimu ryškiai persūdyta, bet.......Tik to ir buvo galima tikėtis, neko nuostabaus, kad Savivaldybei visiškai nusispjaut į gyventojų nuomonę. Ar tik nebus gavę, o gal dar gaus, kokį nors "paskatinimą" iš Saulės miesto pusės ?

                                          Šiauliečiai gatvėse turės išmokti skraidyti

                                          Verslininkų noras P. Cvirkos gatvės atkarpoje įteisinti dvipusį eismą kelia šiauliečių nepasitenkinimą. Šiauliečiai miesto gatvėse turės skraidyti, bet ne vaikščioti ar važinėti automobiliais. Toks įspūdis susidaro sužinojus, kad miesto valdžia neatsisako planų įteisinti dvipusį eismą P. Cvirkos gatvės atkarpoje tarp Tilžės ir Žemaitės gatvių. Verslininkų prašymu eismą šioje atkarpoje siūloma keisti nepaisant didelio gyventojų pasipiktinimo.

                                          Rengia planus
                                          Šiaulių miesto savivaldybės tarybai kitą savaitę įvyksiančiame posėdyje bus teikiamas sprendimo projektas, kuriuo būtų įteisintas dvipusis eismas P. Cvirkos gatvės atkarpoje tarp Tilžės ir Žemaitės gatvių. Šiuo metu čia, kaip ir lygiagrečiai einančioje Vytauto gatvės atkarpoje, eismas vyksta viena puse. Pokyčių pageidavo vieno prekybos centro savininkai, nors tokie planai kelia prie šios gatvės gyvenančiųjų nepasitenkinimą.
                                          Prieš kurį laiką miesto valdžios atstovai Savivaldybėje surengė minėtų planų pristatymą visuomenei. Gretimų namų gyventojai reiškė nepasitenkinimą, tačiau pasitarimui pirmininkavęs Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romanas Kančauskas tada tikino, kad vis tiek artimiausiame Tarybos posėdyje teiks sprendimo projektą. Sprendimui raštišką pritarimą išreiškė šioje gatvės atkarpoje filialą turinti AB „Lietuvos dujos“.

                                          Atliko apklausą
                                          Valdininkai tikina, kad gyventojų nuomonės atsiklausė – Savivaldybės tinklalapyje buvo vykdoma apklausa „Kaip vertinate siūlymą privačiomis lėšomis atlikti P. Cvirkos gatvės rekonstrukciją ir eismą organizuoti dviem kryptimis?“ Iš pusantro šimto atsakiusiųjų per šimtą pasisakė už. Tačiau apklausa anoniminė ir nefiksuoja, kiek kartų kuris asmuo kaip balsavo. Apribojimai taikomi tik kompiuteriams iš vieno tinklo. O surengusi viešą susitikimą su gyventojais, Savivaldybė nepasirūpino susitikimo protokoluoti. Tai reiškia, kad pasitarimas buvo niekinis – valdininkai tik išklausė kelių iš darbo išsiprašiusių žmonių pasisakymus ir vis tiek nusprendė teikti Tarybai sprendimo projektą. Susitikimas surengtas darbo metu, tad ne visi norintieji galėjo dalyvauti.
                                          http://snaujienos.lt/naujienos/miest...okti-skraidyti

                                          Comment

                                          Working...
                                          X