Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar reikia referendumo del Ignalinos AE darbo pratęsimo?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Vienos priežasties tokiai avarijai kokia nutiko ČAE nėra.

    Iš dalies kaltas reaktorius, kurio konstrukcija lėmė tai, kad praradus jo valdymą jis ne užgeso, o dar labiau įsibėgėjo. Dar blogiau, nuspaudus avarinio išjungimo mygtuką, dėl valdymo strypų konstrukcijos jis neišsijungė, o dar labiau "įsisiūbavo".

    Iš dalies kalti ir operatoriai (testas turėjo būti vykdomas anksčiau, dieną, ir naktinė pamaina buvo mažiau patyrusi). Buvo išjungtos apsaugos sistemos, dėl ko reaktorius veikė tada, kai jau nebeturėjo veikti, buvo rengiantis testui prarasta reaktoriaus galia, o ją susigrąžinti mėginama paliekant labai mažai valdymo strypų (pagal tuometes instrukcijas turėjo būt minimum 15, o paliko ar ne 6). Dėl to reaktorius veikiantis mažu galingumu bet su labai mažai valdymo strypų buvo labai nestabilus, atjungus turbinas labai greitai perkaito, vanduo išgaravo, o besiplečiantys garai nukėlė jėgainei stogą...
    Got sun in my face, sleeping rough on the road

    Comment


      #42
      Labiausiai pikta dėl visiško ES abejingumo šiam projektui. Lietuvai kertelė užkelta į neapsakomas aukštumas. Tuo tarpu Rusijai reikalavimai net nemėginami formuluoti. O kam? Juk Lietuva, o gal ir Lenkija greit vėl taps Rusijos Imperijos dalimi (anot daugumos ES senbūvių)



      Rusija vėl demonstruoja ryžtą statyti AE Kaliningrade


      Rusai nesiteikia nei PAV atlikti, nei pranešti kaimyninėms šalims. Statybos aikštelė jau parinkta, bet oficialiai neatskleidžiama jos vieta, reaktorių tipas. Anot kai kurių šaltinių - prie Nemuno. Kitam krante - Lietuva, Rambynas.

      Comment


        #43
        /\ ... ir visas Visaginas su savo specialistais bus perkeltas prie Nemuno...

        Comment


          #44
          Parašė x21 Rodyti pranešimą
          /\ ... ir visas Visaginas su savo specialistais bus perkeltas prie Nemuno...
          Irgi įmanoma, dauguma ten dirbančiųjų - rusakalbiai.

          Comment

          Working...
          X