Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Suskystintų gamtinių dujų terminalas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Ką siūlote daryti? Elektros rinka yra liberalizuota jau keliolika metų, galite ir jūs įkurti įmonę ir importuoti elektrą pigiau, jei tik išeina.
    Ką reišlia liberalizuota? Visiems galioja tos pačios taisyklės? Seniai jau siųloma apmokestinti papildomu mokesčiu elektros energiją iš trečių šalių, kurios gamindamos elektros energiją nesivadovauja Europos Sąjungos reikalavimais.

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

      Ką siūlote daryti? Elektros rinka yra liberalizuota jau keliolika metų, galite ir jūs įkurti įmonę ir importuoti elektrą pigiau, jei tik išeina. Beje, 2017 metais sumokėjo 22 mln. Eur mokesčių, ne taip ir mažai kaip vienai įmonei.
      Paskelbti embargo Rusijos elektrai
      Mokesčiai, įtariu, PVM'as, kurį suplojo Lietuvos vartotojai.

      Comment


        Ir kurį sumokėtų bet kuri kita įmonė.
        Šitaip skaičiuojant, Orlen daugiausia mokesčių lietuvoje sumoka, ne esmė, kad jie susidaro iš akcizų, kurį kitu atveju sumokėtų bet kuris importuotojas

        Comment


          „Lietuvos energijos tiekimas“ Suomijos „Gasum“ pardavė du SkGD krovinius https://www.vz.lt/energetika/2019/01...skgd-krovinius
          „Lietuvos energijos tiekimas“ sekmadienį perkrovė mažos apimties SkGD krovinį iš laivo-saugyklos „Independence“ į laivą „Coral EnergICE“. Dar vieną perkrovą „Gasum“ bendrovei LET atliko užpraeitą savaitę.
          „Tai yra intensyviausias iki šiol laikotarpis mažos apimties SkGD rinkoje Lietuvoje. Per vos tris savaites įvykdėme iš viso keturias SkGD perkrovas įvairiems savo klientams. Jeigu panašų tempą pavyktų išlaikyti ateityje, 2019-ieji galėtų tapti rekordiniais mažos apimties SkGD perkrovų metais Lietuvoje“, – bendrovės pranešime cituojamas Mantas Mikalajūnas, „Lietuvos energijos tiekimo“ generalinis direktorius.
          Pasak jo, svarbu tai, kad tarp LET klientų atsirado naujas pavadinimas – „Gasum“. Tai rodo, kad Klaipėda užima vis tvirtesnes pozicijas kaip SkGD paskirstymo centras.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            Vėl atplaukia bunkeriavimo laivas „Kairos“

            Didžiausias pasaulyje suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) bunkeriavimo laivas „Kairos“ artimiausiomis dienomis vėl atplauks į Klaipėdos uostą.

            Laivų paieškos portalai, pavyzdžiui, marinetraffic.com, vesselfinder.com ir dalis kitų nurodo, kad laivas į uostą turėtų atplaukti penktadienį. Jis plaukia iš Rusijos Vysotsko uosto.

            Klaipėdos uosto atstovė BNS negalėjo patvirtinti tikslaus laiko – uostas negavo prašymo leisti įplaukti.

            „Laivo kapitonas arba laivo valdytojo įgaliotas asmuo pranešti uostui apie įplaukimą privalo ne vėliau kaip prieš 24 val. Kol kas sistemoje informacijos apie šio laivo įplaukimą nematome“, – BNS komentavo uosto atstovė Dovilė Ringis.

            Naujasis 117 metrų ilgio laivas perkrauna dujas iš Klaipėdos SGD terminalo į prie uosto vartų esančią SGD paskirstymo stotį. Pirmoji perkrovos operacija atlikta sausio 7 dieną.

            „Klaipėdos nafta“ anksčiau skelbė, jog „Kairos“, galintis gabenti iki 7,5 tūkst. kubinių metrų SGD, į uostą užsuks bent kartą kas du mėnesius. Likusį laiką laivu rūpinsis ir naudosis Vokietijos bendrovė „Nauticor“, aptarnaujanti kitus Baltijos bei Šiaurės jūrų uostuose esančius SGD terminalus.

            Comment


              Ž. Vaičiūnas: Lietuva nori palankesnės kainodaros, kuriant bendrą dujų rinką https://www.vz.lt/energetika/2019/02...dra-duju-rinka
              Suomijai, Estijai ir Latvijai pasirašius susitarimą dėl bendros dujų rinkos, Lietuvai nėra per vėlu prisijungti prie proceso, bet tai turi būti daroma šaliai naudingomis sąlygomis, sako energetikos ministras. Žygimantas Vaičiūnas sako, kad Lietuva toliau derasi dėl jai palankios kainodaros.
              Estų operatorė nurodė, kad trys šalys pasirašė susitarimą dėl vadinamojo perdavimo sistemų operatorių intersisteminio kompensavimo mechanizmo (angl. Inter-TSO Compensation Mechanism, ITC).
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                Kai galejo uz ES pinigus statyti bendra terminala, tai lietuvisi parode spyga, tai dabar jai likusios trys valstybes parodys ta pati.

                Comment


                  „Kairos“ trečią kartą perkrauna SGD Klaipėdoje https://www.delfi.lt/verslas/energet....d?id=80405407
                  „Šiandien pradėta SGD perkrova iš laivo-saugyklos „Independence“, o krovinys yra skirtas „Klaipėdos naftos“ paskirstymo stočiai. SGD perkrovos operacijoms atlikti „Kairos“ nuo šiol į Klaipėdą užsuks bent kartą kas du mėnesius“, – BNS informavo SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“. Pirmą kartą „Kairos“ prie Klaipėdos SGD terminalo prisišvartavo sausio pradžioje, o antrą kartą – sausio pabaigoje.
                  „Kairos“ naudojamas SGD perkrovai iš Klaipėdos terminalo į prie uosto vartų esančią SGD paskirstymo stotį. Laivą naudoja ne tik „Klaipėdos nafta“, bet ir Vokietijos bendrovė „Nauticor“, aptarnaujanti kitus Baltijos bei Šiaurės jūrų uostuose esančius SGD terminalus.
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                  Comment


                    Ankstyvas pavasaris pranašauja žemas SkGD kainas https://www.vz.lt/energetika/2019/03...masskgd-kainas

                    „SkGD kainų indeksai krinta nuo praėjusių metų spalio. Tam įtakos turėjo nešalta žiema, vis dar pilnos požeminės dujų saugyklos Europoje ir dujų pasiūlos antplūdis Senajame žemyne, kurį sukėlė silpna momentinė SkGD paklausa Azijoje. Prie spaudimo kainoms prisideda alternatyvių žaliavų pigimas bei didėjanti Rusijos ir JAV SkGD pasiūla Atlante“, – bendrovės parengtoje SkGD kainų apžvalgoje dėsto Viktorija Ditmonaitė, LET SkGD didmeninės prekybos vadovė.
                    Per pastaruosius penkis mėnesius Azijos trumpalaikių SkGD sandorių rinkoje kainos krito beveik perpus: nuo 33 Eur/MWh spalio mėnesį iki 18 Eur/MWh vasario mėnesį. Europoje – nuo 27 Eur/MWh iki 17 Eur/MWh. SkGD kroviniai Šiaurės Vakarų Europoje buvo parduodami su ženklia nuolaida, o tai didino SkGD pasiūlą pagrindinėse dujas vartojančiose Vakarų Europos rinkose ir darė įtaką Didžiosios Britanijos NBP bei Nyderlandų TTF kainų indeksų mažėjimui šią žiemą.
                    Jeigu pernai žiemos pabaigoje sparčiai tuštėjančios dujų saugyklos buvo pagrindinė reikšmingo dujų brangimo priežastis, tai šiais metais situacija priešinga – pavasario sezoną Europa pasitiko su rekordiniu saugomų dujų likučiu. Kovo 4 d. Didžiosios Britanijos, Belgijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Nyderlandų SkGD saugyklose iš viso buvo saugoma 234 TWh gamtinių dujų, arba 2,7 karto daugiau nei pernai (87 TWh).
                    Paskutinis taisė Arunasx; 2019.03.14, 20:24.
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Bet mes vistiek, turbut, mokame fiksuota kaina pagal kontrakta?

                      Comment


                        Parašė liutass Rodyti pranešimą
                        Bet mes vistiek, turbut, mokame fiksuota kaina pagal kontrakta?
                        Konkretizuok MES, nes pagal Eurostat dujų kainą privatiems vartotojams velkamės EU pabaigoje.
                        Pramonei - ~ EU vidurkis.
                        O kokias kainas Achemai išsireikalaudavo a.a Lubys - atskira šneka.

                        Comment


                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                          Bet mes vistiek, turbut, mokame fiksuota kaina pagal kontrakta?
                          Dalį dujų "Lietuvos dujų tiekimas" perka pagal ilgalaikes sutartis stabilia kaina, dalį biržoje spot kaina (šitos ir atpigo).
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            Panašu turėtų kitą pusmetį pigti dujos: Газу тесно в Европе Поставки «Газпрома» вступают в жесткую конкуренцию с СПГ https://www.kommersant.ru/doc/3923598?from=main_1

                            Цены на газ в мире продолжают снижаться до многолетних минимумов на фоне теплой зимы в Северном полушарии, а также запуска новых мощностей по производству сжиженного природного газа (СПГ). Впервые за три с половиной года спотовые цены на СПГ в Азии оказались ниже, чем цены в Европе,— это означает, что значительные объемы не только американского, но и катарского СПГ могут прийти в Европу, потеснив российский газ. Впрочем, экономика производства СПГ в США также страдает — цены уже близки к уровням, при которых заводы в США могут остановить производство.
                            Теплая зима в Северном полушарии, сменившаяся теплой весной, обрушила газовые цены в основных центрах потребления. Спотовые цены на ключевом европейском хабе TTF упали до уровня осени 2016 года $4,8 за британскую тепловую единицу (MBTU). Средние спотовые цены на СПГ в Японии и Корее (JKM) с поставкой в мае, по расчетам Platts, упали до $4,43 за MBTU, также до уровня середины 2016 года.
                            При этом впервые с сентября 2015 года цены СПГ в Азии оказались ниже, чем цены на газ в Европе, хотя уже более десяти лет традиционно ситуация обратная.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Sito zmogaus irgi visada idomu paklausyt, ka tik isejes video

                              https://rtvi.com/broadcast/mikhail-k...0bD3qZ_7iHWtBM

                              Comment


                                Suskystintos gamtinės dujos plūstelėjo į Europą https://www.vz.lt/pramone/energetika...elejo-i-europa

                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  Pigios SkGD atplaukia į „Independence“ https://www.vz.lt/pramone/energetika...aiindependence

                                  Šios Europos kainų tendencijos atsispindi ir Klaipėdos SkGD terminalo veikloje. Artimiausiomis dienomis į Klaipėdos uostą atplauksiantis mažos apimties SkGD dujovežis „Coral Anthelia“ bus pirmasis toks dujovežis, atgabensiantis dujas į „Independence“. Iki šiol mažos apimties SkGD perkrovos operacijos būdavo orientuotos į eksportą: SkGD iš terminalo būdavo perkraunamos į mažos apimties SkGD dujovežius, kurie dujas išplukdydavo į Švedijos, Suomijos ir Norvegijos mažos apimties SkGD importo terminalus.
                                  Balandį terminalas priims vieną didelės apimties bei tris mažos apimties SkGD dujovežius, kurie iš viso į terminalą atgabens 158 tūkst. kub. m SkGD. Gegužės-birželio mėn. laukiama dar keturių mažos apimties SkGD dujovežių, kurių kiekvienas atplukdys po 10.000 tūkst. kub. m SkGD ir dviejų didžiųjų SkGD dujovežių, atgabenančių po 138.000 kub. m. dujų. Mažieji SkGD dujovežiai priimami į tarpus tarp didžiųjų SkGD krovinių.
                                  Ateinančio sezono vasaros ir žiemos kainų skirtumas ateities sandorių rinkose yra daugiau nei 5 Eur/MWh, tai pagrįstai leidžia tikėtis didėjančių dujų srautų SkGD terminale Klaipėdoje ir ateityje.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Jei lietuviai butu protingi, butu taip, kaip Lenkijoje, ar net geriau. Deja...

                                    http://m.kauno.diena.lt/naujienos/pa...askaita-908546

                                    Comment


                                      Lietuviai ir buvo pakankamai protingi. Su latviais vis tiek nebūtų pavykę susitarti (nebent dabar, bet ne tada).

                                      Comment


                                        Taigi latviai broliai, ne konkurentai

                                        Comment


                                          Broliai, kurie sulindę gazpromui į vieną vietą?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X