Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Komercinės paskirties sklypai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Komercinės paskirties sklypai

    Tiksliau
    Paskirtis: kita (komercinės paskirties ir smulkaus verslo objektams statyti ir eksploatuoti).

    Noriu statyti vienbuti gyvenama nama komercines paskirties sklype. Gal kas esate susidure ar galima tokia statyba ivardinti kaip gyvenamos paskirties? reikalas del finansavimo (bankai geresnem salygom finansuoja gyvenama statyba nei komercine.
    O sklypo paskirties keisti nesinoretu nes vieta ir komerciniu poziuriu perspektyvi.

    Aciu uz informacija ir nuomones.

    #2
    Gyvenamosios paskirties pastatus galima statyti tik jai skirtuose žemės sklypuose. T.y. šiuo atveju arba reikia keisti sklypo paskirtį (kas yra sudėtinga ir reikės turbūt kyšių) arba statyti komercinės paskirties pastatą, kurio 51 proc. ploto būtų komercinės paskirties, o likusiuose galima įsirengti gyvenamasias (bent jau Vilniuje tokie fokusai gaunasi). O šiaip tai siūlyčiau šį sklypą pelningai parduoti, pirkti gyvenamosios paskirties ir dar gal liks pinigų statyboms, mažiau skolintis reikės. Nors aišku viskas priklauso, kokio ploto tas sklypas ir kur.
    Jūsų,
    Analitikas PlėtRa™

    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

    Comment


      #3
      "Vadovaujantis STR 1.01.09:2003 „Statiniu klasifikavimas pagal ju naudojimo paskirti“ 6.1 papunkcio nuostatomis, pastatas priskiriamas vienai ar kitai paskirties grupei (pogrupiui), jeigu jo visas bendras plotas, did˛ioji jo dalis ar bent puse bendrojo ploto yra naudojama tai paskirciai, todel manome, kad statant negyvenamosios paskirties pastata dalis jo patalpu gali buti gyvenamosios paskirties, kurios turi tenkinti joms nustatytus teises aktu reikalavimus."
      *
      M. Rimkevicius
      Projektavimo normavimo skyrius
      Aplinkos ministerija

      is STR "5.15. gyvenamosios patalpos – butai gyvenamuosiuose ir negyvenamuosiuose pastatuose; vieno buto namai; atskiri kambariai su bendrojo naudojimo patalpomis [4.16, 4.19];"

      Taip iseina, kad galiu statyti/pirkti buta negyvenamos paskirties pastate?

      Comment

      Working...
      X