Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rinkos apžvalgos ir naujienos

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Rinkos apžvalgos ir naujienos

    Nekilnojamojo turto rinkos apžvalga
    2004 m., liepa
    VILNIUS

    Gyvenamųjų patalpų rinka


    Atėjusi vasara šiek tiek atvėsino butų pirkėjų pasiryžimą „šluoti“ butus, todėl galima konstatuoti faktą, kad nekilnojamojo turto rinka po trijų metų pertraukos vėl išeina „atostogų“. Nors, kaip taisyklė, vasarą, kai dauguma žmonių poilsiauja, nekilnojamojo turto rinka šiek tiek apmiršta. Kita vertus 2001, 2002, 2003 metais jokio rinkos sąstingio nebuvo, tuo metu, buvo pats butų pirkimo įkarštis ir būsto kainos ne krito, o kilo. Tokių rinkai nebūdingų procesų viena svarbiausių priežasčių buvo lengvatiniai kreditai, kurių ribotas galiojimo laikas vertė žmones laikinai pamiršti atostogas prie jūros ir ieškotis sau būsto. Šiais metais, jokių dirbtinių stimuliatorių (lengvatinių paskolų, stojimo į ES lūkesčių ir pan.) nebuvimas leidžia manyti, kad rinkos aktyvumas vasaros metu išliks mažesnis nei metų pradžioje, tačiau rudeniop rinka vėlgi tradiciškai turėtų suaktyvėti. Be to, reikia pripažinti, kad praėjusių metų pabaiga bei šių metų pirmoji pusė buvo tokios aktyvios, kad esant tokiai didelei paklausai, butų kainų kilimas jau pirmąjį šių metų pusmetį (apie 10-20 proc. lyginant su 2004 m. sausio mėn. 1 d.) pranoko visas prognozes. Todėl visiškai natūralu, kad būsto pirkėjai aprimo ir neskuba taip sparčiai pirkti kaip norėtųsi nekilnojamojo turto vystytojams. Reikia pastebėti, kad didelę būsto paklausą po truputį pradeda atsverti auganti naujos statybos būsto pasiūla. Būtų statybos šiek tiek riboja labai nedidelė žemės sklypų daugiabučių namų statybai pasiūla. Auganti naujos statybos butų savikaina (dėl augančios žemės kainos, kai kurių statybinių medžiagų ir darbo užmokesčio brangimo) turėtų lemti, kad vystytojai, net ir sumažėjus paklausai neskubės nuleisti butų kainų. Todėl tikėtis, kad esamas rinkos sąstingis – tai bręstančio kainų kritimo požymis, neverta. Labiausiai tikėtina, kad tipinių naujos statybos butų ir senos statybos butų kainos turėtų stabilizuotis (netgi šiek nukristi), o butų kainos Senamiestyje, prestižiniuose miesto rajonuose, naujos statybos namų ir žemės sklypų kainos iki metų galo turėtų dar šiek tiek paaugti.











    Komercinių patalpų rinka


    Biuro ir prekybinių patalpų rinkoje taipogi vyrauja atostogų nuotaikos ir tiek nuomininkų, tiek pirkėjų aktyvumas vasaros metu yra šiek tiek sumažėjęs. Žvelgiant į modernių biurų rinką, galima konstatuoti, kad didėja rinkos dalis, kurią užima modernūs, tačiau į prestižinių statusą nepretenduojantys biurų pastatai, esantys kiek toliau nuo miesto centrinės dalies. Tokių „B“ klasės biuro patalpų nuomos kainos svyruoja nuo 30 iki 45 Lt/m2. Prestižinių biuro patalpų miesto centrinėje dalyje ir prestižiniuose rajonuose nuomos kaina svyruoja nuo 45 iki 65 Lt/m2. Nors biuro patalpų kiekis kasmet vis auga, o rinka rodo prisotinimo požymius (modernių biuro patalpų nuomos kainos lyginant su 2002 m. yra apie 10-15 proc. mažesnės), patalpų užimtumas išlieka stabilus ir netgi rodo augimo tendencijas. Žemiau pateiktuose grafikuose matyti, kad buvusios aukštos nuomos kainos laikėsi tik dėl ribotos biuro patalpų pasiūlos. Kasmet vis didėjant pasiūlai bei augant konkurencijai tarp verslo centrų statytojų, nuomos kainos sumažėjo iki esamo lygio ir turėtų ateityje stabilizuotis.














    Daugiau informacijos apie nekilnojamojo turto rinką teiraukitės „Ober-Haus“ vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovo Sauliaus Vagonio

    Tel.: (8 5) 210 97 17

    saulius.vagonis@ober-haus.lt
    KAUNAS



    Gyvenamųjų patalpų rinka


    Gyvenamųjų patalpų rinkoje Kauno mieste jaučiamas pagyvėjimas. Šį procesą sąlygoja senesnės statybos daugiabučių 1-2 proc. sumažėjusios kainos, nes žinia apie numatomus teikti lengvatinius kreditus skatina pirkėjus nedelsti įsigyjant būstą. Didžiausią paklausą turi 2 –3 kambarių butai miegamuosiuose rajonuose. Remiantis ankstesne patirtimi lengvatinių kreditų gavimas vėl gali sukelti pasiūlos ir paklausos neatitikimą, kas sąlygotų kainų kilimą.


    Sėkmingą naujos statybos projektų įgyvendinimą Kauno mieste daugiausia lemia ir geros bankų būsto kreditavimo sąlygos.


    Individualių ir blokuotų namų rinka išlieka stabili. Paklausūs yra naujesnės statybos arba po kapitalinės rekonstrukcijos nedidelės kvadratūros namai, apie 150-200 kv. m. bendro ploto, bei su 3 – 10 arų žemės sklypu.



    Daugiau informacijos teiraukitės Kauno biuro gyvenamojo skyriaus vadovės Eglės Kaušinienės

    Tel.: (8 37) 337 101

    El. paštas: egle.kausiniene@ober-haus.lt




    Komercinių patalpų rinka


    Komerciniame sektoriuje aktyviai vystomos prekybinių centrų statybos. Plečiasi ir savo pozicijas rinkoje tvirtina ne tik didžiųjų prekybos centrų tinklai. Birželio mėnesį prasidėjo buvusio “Pasimatymo” rekonstrukcija, kurią baigti planuojama 2005 metų pirmame pusmetyje. Rekonstruojamame prekybos centre veiks restoranas “Katpėdėlė”, įvairios paslaugas tiekiančios įmonės.

    Įpusėjo ir naujojo prekybos centro “Savas”, Savanorių prospekte, kurį vysto UAB “Hanner” bendrovė statyba. Nors pastatas dar nėra užbaigtas, nuomai skirtas prekybinis plotas jau visas išnuomotas.

    V.Krėvės prospekte kyla dar vienas naujas 5700 m2. ploto prekybos centras “Viešnagė Kaune”. Šis prekybos centras turėtų atverti duris 2004 metų rudenį.

    Kadangi Kaune trūksta geroje vietoje esančių žemės sklypų, šią problema bandoma spręsti griaunant senus pastatus. Vietoj jų kyla nauji prekybos centrai. Nugriovus didžiąją dalį buvusio “Inkaro” pastatų, vietoj jų išdygs dar vienas naujas prekybos centras.

    Prasidėjo ir ilgai laukta viena didžiausių statybų Kauno pašonėje. Vytėnuose statomas virš 100 000 m2 ploto prekybos ir pramogų centras.

    Miesto centre neužilgo turi prasidėti prekybos centų statyba-rekonstrukcija.

    Nuomotis patalpas klientai pageidauja ir šalia esančių prekybos centrų. Taigi iš matomu darbų galime teigti, kad prekybos centrų Kaune tikrai trūko.


    Biurų rinką šį mėnesį papildė naujai rekonstruotas administracinis pastatas Savanorių prospekte. Pastato atidarymas įvyko šį mėnesį. Sėkmę lėmė gera pastato dislokacija, solidžios nuomininkų įmonės, ypač aukštos kokybės apdailos medžiagos, erdvi automobilių stovėjimo aikštelė.



    Verslo centras “Tower” Savanorių pr.


    Gamybinių patalpų rinkos segmentas išliko daugmaž stabilus. Paklausiausios buvo mažo bei vidutinio dydžio gamybinės patalpos – nuo 100 iki 1000 m2 ploto su visomis komunikacijomis, geru susisiekimu ir lengvai privažiuojamos sunkiasvoriais automobiliais. Įstojus į ES vis daugiau užsieniečių domisi gamybos perkėlimo į Kauną galimybėmis. Patalpos, kuriose yra įrengta šildymo sistema, sutvarkytas fasadas yra labai patrauklios ir ilgai ieškoti nuomininkų netenka.


    Šiuo metu jau įpusėjo visiškai naujų, ES normas atitinkančių sandėlių statybos, kurie pradės funkcionuoti vasaros pabaigoje. Nuomininkai, kurie orientuojasi į mažesnius plotus, pageidauja sandėlių pačiame Kauno mieste. Didesnius plotos nuomojantys klientai reikalauja, kad sandėliuose būtų įrengtos rampos, sandėlių aukštis siektų 6-11 metrų, būtų įrengta šildymo sistema, saugoma teritorija ir t.t.. Dalis potencialių nuomininkų dėl ES keliamų reikalavimų pereina iš senos statybos sandėlių į naujus.




    Statomi sandėliai Karmėlavoje Kauno raj. Pievų g.


    Daugiau informacijos teiraukitės Kauno biuro komercinio skyriaus vadovo Sauliaus Umbraso

    Tel.: (8 37) 337 102

    El. paštas: saulius.umbrasas@ober-haus.lt

    KLAIPĖDA



    Gyvenamųjų patalpų rinka


    Pirmąjį vasaros mėnesį situacija rinkoje praktiškai nesikeitė. Kaip ir pavasario pabaigoje taip ir dabar pastebima, kad atsiranda vis daugiau norinčiųjų parduoti butus. Tarp norinčiųjų pirkti populiaresni buvo naujos statybos butai, kotedžai ir namai.


    Gyvenamųjų patalpų rinkos segmente suaktyvėjimo laukiama liepos mėnesį, nes bankai vėl pradeda teikti lengvatines paskolas. Tai paskatins būsto pirkimą Klaipėdoje.


    Kainos, kaip ir paskutinį pavasario mėnesį, taip ir pirmąjį vasaros mėnesį, galima sakyti, stabilizavosi. Kainų mažėjimas, prasidėjęs pavasario gale, smarkiai neįsibėgėjo, o birželio pabaigoje šiek kiek ir stabtelėjo. Kainos, palyginus šių metų pradžią ir šių metų vidurį, miegamuosiuose rajonuose sumažėjo nuo 10 iki 20 proc., tačiau centre ir prestižiniuose rajonuose esančių butų, namų ir kotedžų kainos išliko tokios pačios (kainų svyravimas neviršijo 5 proc.).


    Įpusėjus vasarai vis dar neatslūgsta susidomėjimas nuomojamais gyvenamais plotais, tačiau dažniausiai tai trumpalaikės nuomos atvejai.


    Kaip ir visą pavasarį, taip ir dabar ypač didelis susidomėjimas jaučiamas kurortiniu regionu (Palanga, Nida, Šventoji). Čia populiarūs visi gyvenamosios paskirties objektai - tiek butai iki 60 kv. m. su autonominiu šildymu, (pvz.: naujai statomas daugiabutis Palangoje, tiek kotedžai ir didesnio ploto namai, žemės sklypai. Vis daugiau klientų ieško nuomotis turtą sezono metu.




    Daugiabutis Druskininkų g. Palangoje


    Šiemet prasidėjusios naujos statybos sparčiai tęsiasi toliau. Kaip ir buvo tikėtasi, šis rinkos segmentas šiuo metu yra labai populiarus. Buvo pradėti įgyvendinti ir keli nauji gyvenamosios statybos projektai. Žmonės labai domisi šiais objektais, vyksta butų, kotedžų ir namų rezervacija. Bet, galima pabrėžti, nors statybų sparčiai daugėja, tačiau jų vis dar nepakanka, kad būtų patenkinta sparčiai auganti paklausa tokio tipo butams ir namams.

    Esant dabartiniai situacijai rinkoje, kainos vasaros sezono metu Klaipėdoje ir rajone smarkiai neturėtų kisti, išskyrus kurortinį regioną, kur vasarą kainos nežymiai pakyla dėl padidėjusios paklausos.



    Komercinių patalpų rinka


    Komerciniame sektoriuje vasaros pradžioje situacija beveik nepakito.

    Kaip ir praėjusiais mėnesiais, klientai pageidavo nuomotis bei pirkti nedideles (50-100 kv. m.) prekybinės paskirties patalpas judriose miesto vietose - H. Manto g., Tiltų g. šalia didžiųjų prekybų centrų. Deja, šių patalpų pasiūla vis dar mažesnė už paklausą.


    Šį mėnesį atsirado daugiau klientų, susidomėjusių dideliais komerciniais objektais (virš 5000 kv. m.), kuriuos jie planuoja rekonstruoti ir pasiūlyti rinkai, arba naudoti savo reikmėm. Tarp šių klientų nemažą dalį sudarė užsieniečiai, daugiausia iš Vakarų Europos.


    Nors rinkoje ir buvo užfiksuota nemažai sandorių, jie kainų neiškraipė, jų lygis nekito ir išliko stabilus.

    Vis dar jaučiamas susidomėjimas ir sandėliavimo patalpomis. Tačiau dažniausiai tai būna iki 200 m2 ploto sandėliai.


    Esant dabartinei situacijai rinkoje, kainos vasaros sezono metu Klaipėdoje ir rajone smarkiai neturėtų kisti. Be to, jei visi projektai bus įgyvendinti, jos turėtų mažėti, nes rinkoje atsirastų daug laisvo nuomojamo ir parduodamo ploto, o norint pritraukti klientus, savininkai turėtų koreguoti esamas kainas rinkoje.




    Daugiau informacijos teiraukitės Klaipėdos biuro vadovo Gedimino Valantino

    Tel.: (8 46) 40 20 16,

    El. paštas: gediminas.valantinas@ober-haus.lt


    ŠIAULIAI

    Gyvenamųjų patalpų rinka


    Birželio mėnesį gyvenamųjų patalpų kainos po truputį stabilizuojasi. Pastebima nežymiai didėjanti gyvenamųjų butų pasiūla. Populiariausi - 2, 3 kambarių butai. Rečiau domimasi 1 ar 4, 5 kambarių butais.

    Šiuo metu 1 k. butų kainos vidutiniškai svyruoja tarp 18 000 – 35 000Lt, 2 k. tarp 28 000 – 50 000Lt , 3 k. tarp 30 000 – 50 000Lt , 4 k. tarp 35 000 – 60 000Lt, nestandartinių butų (su įrengtomis palėpėmis) kainos vidutiniškai siekia 180 000Lt.


    Šiuo metu pardavinėjami naujos statybos kotedžai, esantys centrinėje miesto dalyje.





    Butų nuoma


    Nuomojamų butų mieste kaip ir iki šiol trūksta, o paklausa neslūgsta. Retais atvejais atsirandantys butai yra išnuomojami iš karto. Nuomojamų butų ieškantys klientai dažniausiai yra linkę mokėti 100 – 200 Lt/mėn., tačiau yra klientų pasiruošusių mokėti net 500 – 1000 Lt/mėn.



    Komercinių patalpų rinka


    Birželio mėnesį komercinės paskirties pastatų nuomos bei pardavimo kaina išlieka stabili. Mieste kaip ir praėjusiais mėnesiais pastebimai trūksta tiek didesnių plotų – 250 – 800 m2, tiek ir mažesnių plotų – 15 – 20 m2 patalpų komercinės veiklos vystymui. Patraukliausia vieta vystyti prekybą yra Vilniaus gatvės dalis - pėsčiųjų bulvaras bei šią atkarpą kertančios Vasario 16-osios, Tilžės, Varpo bei Dvaro gatvės. Komercinės paskirties patalpų nuomos kainos svyruoja tarp 15-60 Lt/m2, priklausomai nuo rajono, patalpų dislokacijos, įrengimo bei žmonių srauto.


    Gamybinės patalpos


    Gamybinių patalpų rinkos segmentas išliko stabilus. Nors gamybinių patalpų pasiūla nepadidėjo, ji tenkina esamą paklausą. Nuomos kainos svyruoja tarp 5-10 Lt/m2 priklausomai nuo vietos, o pardavimo kainos tarp 100 – 250 Lt/m2.


    Žemės sklypai


    Pastaruoju metu aktyviai domimasi gyvenamųjų namų statybai skirtais sklypais, esančiais centrinėje miesto dalyje bei priemiestyje. Pagrindiniai reikalavimai, keliami ieškomiems sklypams – patogus susisiekimas, komunikacijos bei gražus gamtovaizdis. Žemės sklypų kainos svyruoja tarp 600 – 1 500 Lt už arą, o prestižinėse vietose siekia net 6000 Lt už arą.


    Parduodamų ar nuomojamų žemės sklypų, tinkamų komercinei veiklai vystyti mieste nėra daug, o paklausa tokiems sklypams didėja. Neseniai Šiauliuose surengtame žemės sklypų aukcione sklypų kainos nuo pradinės šoktelėjo keletą kartų. 12,68 arų žemės sklypo, esančio Tilžės g. kaina nuo pradinės 101 863Lt pakilo iki 496 600 Lt, o už 1,59 ha sklypą Korsako g. pasiūlyta 807 320 Lt. Net 16 kartų – nuo 499 Lt iki 8 000 Lt – pakilo J. Basanavičiaus g. esančio 37 arų sklypo metinė nuomos kaina. Rugpjūčio mėnesį planuojami dar 6 sklypų aukcionai.



    Daugiau informacijos teiraukitės Šiaulių biuro vadovo Lino Juozaičio

    Tel.: (8 41) 39 90 63,

    El. paštas: linas.juozaitis@ober-haus.lt

    PANEVĖŽYS



    Gyvenamųjų patalpų rinka


    Birželio mėnesį, nors pasiūla ir sumažėjo, gyvenamųjų patalpų kainos nepakito. Daugiausia butų buvo siūloma miegamuose rajonuose. Miesto centre 1 kambario butų kainos siekia 25 000 – 40 000 Lt, 2 kamb. butų - 45 000 – 55 000 Lt. Kituose miesto rajonuose 1 kambario buto kainos siekia 17 000 – 25 000 Lt, 2 kambarių - nuo 26 000 iki 35 000 Lt, 3 kambarių - nuo 29 000 iki 69 000 Lt , 4 kambarių nuo 32 000 iki 65 000 Lt . Naujai statomame name miesto centre butai parduodami nuo 1399 Lt/m2 iki 2 100 Lt/m2. Labiausiai pageidaujami butai Sodų, Kranto gatvėse. Nors ten ir seni rajonai, bet butų paklausą lemia rami aplinka ir susisiekimas su miesto centru.



    Komercinių patalpų rinka



    Komercinių patalpų rinkoje pakitimų neįvyko. Nuomos kainos liko nepakitusios – centre, patalpų, esančių pirmuose aukštuose kaina svyruoja nuo 30 iki 45 Lt/m2 , prekybiniuose centruose - iki 100 Lt/m2, kituose aukštuose - nuo15 iki 30 Lt/m2. Kituose rajonuose nuomos kaina svyruoja nuo 15 iki 30 Lt/m2


    Gamybinės patalpos


    Per praėjusius keletą mėn. išaugo sandėliavimo ir gamybinių plotų pasiūla.

    Gamybinių – sandėliavimo patalpų nuomos kaina svyruoja nuo 3 iki 10 Lt/m2, priklausomai nuo vietos ir įrengimo.


    Žemės sklypai


    Įsibėgėjus gyvenamųjų namų statybai, pabrango žemės sklypai. Mieste sklypų mažai, todėl vieno aro kaina siekia iki 8000 Lt. Panevėžio rajone pakeitus žemės ūkio paskirtį, padaugėjo parduodamų sklypų individualių namų statybai. Jų kaina svyruoja nuo 1400 iki 2000 Lt.


    Daugiau informacijos teiraukitės Panevėžio biuro vadovo Vilhelmanto Sereikos

    Tel. 8 45 ) 50 90 00

    El. paštas: Vilhelmantas.Sereika@ober-haus.lt
    www.donatas-mazeika.lt

    #2
    Ačiū už info
    Mano galerija Flickr'yje

    Comment


      #3
      Tai kad čia iš vis nemini konkrečių projektų, beje man atrodo tas Helio ar tik nebus daugiau gyvenamas nei biurų
      Mano galerija Flickr'yje

      Comment


        #4
        Parašė John
        Parašė Mantaz
        Tai kad čia iš vis nemini konkrečių projektų, beje man atrodo tas Helio ar tik nebus daugiau gyvenamas nei biurų
        paziurejus ju apzvalgas (pdf formate is ju saito www.oberhaus.lt) yra daugybe netikslumu, kai kurie projektai isvis nepamineti. Tiesiog susidaro ispudis, kad tu apzvalgu sudarinetojai pabrowsina kompaniju saitus, surenka siokia tokia info ir padaro is to "apzvalga". T.y. kazka panasaus, ka darom mes, tik ne is idejos, o is finansiniu paskatu, todel rezultatas yra apgailetinas.
        Čia iš dalies teisybė, bet mano atrodo jie padaro apžvalgą metų pradžioje ir paskiau jos netaiso. Aišku, galėtų jie dažniau tas apžvalgas daryt. Beje, kokių dar projektų be Helios pasigendi?
        Mano galerija Flickr'yje

        Comment


          #5
          Oberhousas apskritai yra didelis nesusipratimas
          You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

          Comment


            #6
            Parašė blitz
            Oberhousas apskritai yra didelis nesusipratimas
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              #7
              Kokias prognozes jie gali daryti? Juokas. Rimtas prognozes gali daryti tik zuokas,nes tik jis zino kiek leidimu isduos,o kiek pristabdys ,kad sukeltu kainas. O tada gerai butu prastumti savu rubikono koki projekteli ir pan. Siaip jau namo dezutes kaina 1m2 apie 1200 lt be apdailos. Visa kita prisideda is zemes kainos ,kysiu savivaldybei, paciu statybininku nore pasipelnyti naudojantis situacija ir t.t. Netrukdytu zuokas sklypu skyrimui,statybininkai pristatytu tu butu nesunkiai, padidetu pasiula, kazkiek mazetu ir kainos.

              Comment


                #8
                keista, shitas apzvalgininkas, mano nuomone, pradedantis, nes apzvelge ne visas sritis, ir neatsizvelge i nauju bustu kokybe. Manau, kad dar reikejo apzvelgti senesnes statybos butu kainas, poto shildymo kainas naujiems bustams, ir emigracijos itaka. t.y. ar daugiau gyventoju lieka uzsienyje, ar investuoja i LTU.

                Comment


                  #9
                  Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                  Kokias prognozes jie gali daryti? Juokas. Rimtas prognozes gali daryti tik zuokas,nes tik jis zino kiek leidimu isduos,o kiek pristabdys ,kad sukeltu kainas. O tada gerai butu prastumti savu rubikono koki projekteli ir pan. Siaip jau namo dezutes kaina 1m2 apie 1200 lt be apdailos. Visa kita prisideda is zemes kainos ,kysiu savivaldybei, paciu statybininku nore pasipelnyti naudojantis situacija ir t.t. Netrukdytu zuokas sklypu skyrimui,statybininkai pristatytu tu butu nesunkiai, padidetu pasiula, kazkiek mazetu ir kainos.
                  O kaip manai, miestuose kaip Klp Kns ir kitur, ar sukeliamos kainos del to, kad vilniuj kyla, arr?.. cia man tikrai idomu.

                  Comment


                    #10
                    Sostinėje naujų butų bus statoma vis daugiau
                    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=11219076
                    Mano galerija Flickr'yje

                    Comment


                      #11
                      Patikima informacija apie NT kainas iš registrų centro:

                      http://www.registrucentras.lt/ntr/busto_kainos/

                      Comment


                        #12
                        Senos statybos butai pigo Vilniuje, bet brango Kaune

                        http://www.omni.lt/?i$9359_16007$z_386304

                        Lapkritį senos statybos (iki 2005 m.) parduodamų butų kainos Vilniuje sumažėjo 2 proc., Kaune padidėjo 3,3 proc., o Klaipėdoje nesikeitė. Tai rodo nekilnojamojo turto skelbimų svetainės www.kapitalas.com surinkti statistiniai duomenys.

                        Naujos statybos butų su daline apdaila 1 kvadratinio metro kaina Vilniuje yra nuo 3500 litų, Kaune - nuo 3000 litų, Klaipėdoje - nuo 4100 litų, Šiauliuose - nuo 3400 litų, Panevėžyje - nuo 3050 litų, Alytuje - nuo 2500 litų, Marijampolėje - nuo 2200 litų, Telšiuose - nuo 2400 litų, Elektrėnuose - nuo 3100 litų, Palangoje - nuo 4500 litų, Druskininkuose - nuo 3000 litų, Gargžduose - nuo 3200 litų, Birštone - nuo 3700 litų, Šventojoje - nuo 7000 litų, Nidoje - nuo 9400 litų, Juodkrantėje - nuo 10800 litų, teigiama pranešime spaudai.

                        Per 6 mėnesius naujos statybos pigiausių butų kainos Vilniuje beveik nesikeitė, kai tuo tarpu, Kaune kainos padidėjo 5 proc., Klaipėdoje - 9 proc., Šiauliuose - 21 proc., Panevėžyje - 17 proc.

                        Nekilnojamojo turto rinkoje ypač nenormali padėtis susidarė Klaipėdoje, kurioje senos statybos butai yra pigesni tik 3,6 proc. lyginant su tokiais pat butais Vilniuje, o pigiausių naujos statybos butų kainos Klaipėdoje net 17 proc. didesnės nei sostinėje.

                        Taip yra dėl to, jog šiuo metu Vilniuje statoma apie 50 proc. visų Lietuvos daugiabučių, kai tuo tarpu Klaipėdoje pastatoma 4,3 karto mažiau negu sostinėje. Neabejotina, kad 2007 metais statybų bumas persimes į Klaipėdą, dėl ko butai čia turėtų tapti žymiai įperkamesni.
                        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                        Comment


                          #13
                          Tai tik įrodo, kad nekilnojamojo turto rika įvairiuos šalies regionuose labai skiresi tiek pirkėjais, tiek pardavėjais, tiek ir pačiais pastatais. Vilniuje statoma daug ir nekokybiškai, neišskirtinių patatų, pagrinde statomos visokios dėžės, nesvarbu kokių medžiagų: stiklo, betono, skardos... arba projektai sudarkomi statybų eigoje, taupant. Tuo tarpu, Kaune nors ir mažiau kainuojantys yra savitesni (pasviręs sakura, laminuotas Fredos miestelio daugebutis, raižyti Urmo biurų pastato langai ir t.t...) tik mastai pokolkas ne tie, todėl tai ne taip pastebima.
                          Manau, labai gerai, kad yra Lietuvoje keli didesni miestai, kurie turi savitą NT rinką, tai saugo šalį nuo ekonominio "perdegimo'', buksuojant Vilniui lyderio pozicijas perims Kaunas, po kiek laiko atvirkščiai.
                          Paskutinis taisė syle; 2006.12.06, 18:40.

                          Comment


                            #14
                            Vilniuje statoma visko daug ir vidutiniškai kokybė galbūt geresnė Kaune, nei čia, bet tarp to "daug" Vilniuje ir bendras skaičius kokybiškesnių pastatų žymiai didesnis nei Kaune. O kad Kaunas perims lyderio pozicijas - nesąmonė.

                            Comment


                              #15
                              Parašė Edd Rodyti pranešimą
                              O kad Kaunas perims lyderio pozicijas - nesąmonė.
                              Ar turėjai omenyje Klaipėdą?

                              ArTuRAs
                              Neabejotina, kad 2007 metais statybų bumas persimes į Klaipėdą.
                              Ar aš kažką pražiopsojau skaitydamas?
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

                              Comment


                                #16
                                Parašė Ash Rodyti pranešimą
                                Ar turėjai omenyje Klaipėdą?



                                Ar aš kažką pražiopsojau skaitydamas?
                                Mano pranešimas buvo atsakymas į syle komentarą. Turėjau omeny Kauną, nes:
                                Parašė syle Rodyti pranešimą
                                buksuojant Vilniui lyderio pozicijas perims Kaunas, po kiek laiko atvirkščiai.
                                O šiaip, beabejo tiek Klaipėda, tiek Kaunas nestatys daugiau nei Vilnius. Galbūt kadanors jie pasivys ar netgi aplenks Vilnių pagal statybas vienam gyventojui (kuo aš abejoju), bet bendras skaičius vistiek išliks Vilniaus naudai.

                                Comment


                                  #17
                                  Aš kiek svajotojas, ir tikiuosi, kad sėkmingi LEZ ir Technopolio projektai, bei logistinės miesto galimybės su rusiškais ir europietiškais bėgiais, upių uostu, bei svarbiomis magistralėmis, Kauną pavers milijoniniu miestu Tai nors ir labai utopiška, bet per 100 metelių viskas įmanoma, o Vilnius būtu kultūros šviesulys ir politikos kalvė.

                                  Comment


                                    #18
                                    Edd
                                    Mano pranešimas buvo atsakymas į syle komentarą.
                                    Dabar aišku

                                    Klaipėda turi potencialą. Nemanau, kad aplenks Vilnių bent vienoje iš paminėtų sričių, tačiau savo dar tikrai parodys
                                    Apie Kauną atskira šneka. Jei šis miestas ir toliau eis tokiu keliu, kuriuo dabar eina, tai ne jis kažką lenks, bet bus lenkiamas kitų. Nors potencialą jis taip pat turi ir gana nemažą. Tačiau jį reikia gebėti išnaudoti.

                                    syle
                                    Aš kiek svajotojas, ir tikiuosi, kad sėkmingi LEZ ir Technopolio projektai, bei logistinės miesto galimybės su rusiškais ir europietiškais bėgiais, upių uostu, bei svarbiomis magistralėmis, Kauną pavers milijoniniu miestu Tai nors ir labai utopiška, bet per 100 metelių viskas įmanoma.
                                    Ir aš apie tai kartais pasvajoju, nors būti milijoniniu miestu Lietuvoje, mažėjant gyventojų skaičiui, gana sudėtingas uždavinys. Bet ne tame milijone esmė, svarbu, kad miestas progresuotų ir progresuotų ne lėčiau, nei tai sugeba daryti kiti Lietuvos miestai. Noriu, kad Kaunas vėl būtų Lietuvos pažiba, kaip kadaise, o ne miestas, į kurį atvažiavus užsienio turistams, sugadinamas šalies įvaizdis.
                                    Paskutinis taisė ; 2006.12.06, 19:24.
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                                    Comment


                                      #19
                                      Klaipėda manau visai realiai gali pasivyti Vilnių pagal statybų apimtis vienam gyventojui, o galbūt net ir aplenkti, bet neįsivaizduoju kas turėtų atsitikti, kad ji absoliučiais skaičiais imtų lenkti maždaug tris kartus didesnį miestą. Nors niekada nesakyk "niekada", gal kai Lukašenka numes bombą ant Vilniaus. Kauno irgi nenurašau, bet manau progresas įgys didesnį greitį kiek vėliau nei Klaipėdoje, kas matosi iš dabartinės situacijos.

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                        Kauno irgi nenurašau, bet manau progresas įgys didesnį greitį kiek vėliau nei Klaipėdoje
                                        Taip, kai aš čia padarysiu tvarką, tik leiskit man studijas pabaigt
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment

                                        Working...
                                        X