Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Apie statybos kompanijas Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Apie statybos kompanijas Lietuvoje

    Būtų įdomu sužinoti kuri statybų kompanija šiemet pasiekė didžiausią apyvartą arba koks yra didžiausių statybos įmonių dešimtukas. Verslo žinios preėjusiais metais buvo išleidusios priedą Verslo lyderiai. Gal kas žinote gal šiemet taip pat jau yra išleistas, o gal dar tik bus išleistas. Na betkokiu atveju manau turėtų išsivysyti įdomi diskusija apie statybos kompanijas. Panaši diskusija jau buvo temoje apie Ranga IV manau reikėtų ją pratęsti

    #2
    Na mano galva penketukas būtų toks:

    1. AB "Panevėžio statybos trestas"
    2. AB "YIT Kausta"
    3. UAB "Ranga IV"
    4. UAB "Eika"
    5. UAB "Veikmė"

    Bet butų įdomu sužinoti tikslius duomenis, nes čia mano tik spėlionės

    Comment


      #3
      Priedas Verslo lyderiai jau isleistas ( gruodzio pradzioj). Prenumeratoriai ji gauna uz dyka, o paprastiems zmonems jis kainuoja 70Lt (daugokai).
      Pagal VZ, imoniu eiliskumas pagal apyvarta toks:
      1. PST
      2. RangaIV
      3. Kausta
      4. Montuotojas
      5. Constructus
      P.S. Keliu statybos imones neitrauktos.
      Kaunas yra Kaunas

      Comment


        #4
        Construktus kaip ir nelabai statybininkai

        Comment


          #5
          "Constructus" pastatyta gamykla bendrovei pelnė antrąjį aukso medalį

          Constructus
          Pirmaujanti šalies statybų bendrovė "Constructus" jau antrus metus iš eilės tapo konkurso "Lietuvos metų gaminys 2005" laureate statybų kategorijoje. Penktadienį Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje aukso medaliu apdovanotas "Constructus" įgyvendintas statybos projektas – PET žaliavos gamykla Klaipėdos regione. Šis didžiausias visų laikų "Constructus" įgyvendintas projektas taip pat yra stambiausias bei vienas sudėtingiausių plyno lauko investicijų projektų Lietuvoje.

          "Mūsų bendrovės įgyvendinami projektai jau tampa Lietuvos statybų rinkos kokybės ir pažangos matu. Džiaugiamės galėdami savo kompetencija ir patirtimi būti naudingi savo užsakovams. Šį aukštą įvertinimą priimame ir kaip įpareigojimą – toliau išlaikyti nepriekaištingą darbų kokybę, siūlyti naujus technologinius sprendimus, mobilizuoti geriausias savo specialistų pajėgas bei kiekvieną projektą laikyti prioritetiniu", – sakė "Constructus" generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas dr. Virgaudas Juocevičius.

          Gamyklą, atidarytą šių metų spalio pabaigoje ir įsikūrusią 12 hektarų teritorijoje, "Constructus" pastatė maždaug per pusantrų metų. Iš viso čia bendrovė užsakovo "Neo Group" užsakymu pastatė per 30 gamybinės ir pagalbinės paskirties pastatų ir statinių. Milžiniškoje statybų aikštelėje ji koordinavo net iki 1000 darbininkų vienu metu atliekamą darbą. Prie daugiau kaip 115 mln. Lt kainavusio gamyklos komplekso statybų prisidėjo apie 70 įvairių šalies ir užsienio bendrovių – subrangovų ir tiekėjų.

          Ypač sudėtingas statybų etapas – per 12,5 tūkst. kv. m ploto ir 50 m aukščio polimerizacijos ir polikondensacijos cechas su pusantro šimto talpyklų ir dviem sunkiasvoriais reaktoriais, kuriuos į 14 m aukštį "Constructus" iškėlė iš Estijos partnerių specialiai išnuomotu kranu. Daugiau kaip 50 kilometrų ilgio vamzdynus, sujungusius reaktorius su talpyklomis, montavo profesionalūs suvirintojai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių valstybių.

          Kartu su statybos darbais užsakovai "Constructus" patikėjo ir gamyklos technologijų montavimo darbus. Bendrovė taip pat dalyvavo Lietuvos statybų projektavimo institutui rengiant šios gamyklos projektą.

          Pernai "Lietuvos metų gaminio" konkurso statybų kategorijoje "Constructus" skynė laurus su naujojo Vilniaus miesto savivaldybės pastato projektu, kurį įgyvendino pagal Lietuvoje dar retą "projektavimo ir statybos" (design & build) koncepciją. Šiame projekte bendrovė pirmoji šalyje pritaikė naujovišką daugiaaukščių statymo būdą – dvidešimties aukštų stiklinio pastato fasado blokai buvo surinkti gamykloje, o statybų aikštelėje tik sumontuoti pastato konstrukcijoje.

          Bendrovė "Constructus" (buvusi "Skanska statyba") yra viena didžiausių statybos kompanijų Lietuvoje. 2004 metais "Constructus" apyvarta pasiekė 97,96 mln. litų (28,37 mln. eurų), o grynasis pelnas – 2,21 mln. litų (0,64 mln. eurų). Bendrovė atestuota pagal ISO 14001 aplinkosaugos ir ISO 9001 kokybės vadybos sistemas, įmonėje dirba daugiau kaip 80 darbuotojų, daugiausia – projektų ir statybos vadovai, inžinieriai ir kiti statybos specialistai.

          "Lietuvos metų gaminio" konkursą, kitąmet minėsiantį savo dešimtmetį, organizuoja Lietuvos pramonininkų konfederacija. Konkursą remia Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija, Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, Lietuvos jaunųjų verslininkų sąjunga, Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų ir darbdavių konfederacija, Kauno regiono smulkių ir vidutinių verslininkų asociacija, Pietų Lietuvos verslininkų konfederacija. "Lietuvos metų gaminio" vardas yra svarbus gamintojo pripažinimas ir papildoma motyvacija Lietuvos gamintojams siekti kuo geresnių rezultatų kuriant patikimą ir kokybišką lietuvišką produktą.
          http://www.vtv.lt/content/view/12216/94/

          Comment


            #6
            Parašė Tomasl
            Construktus kaip ir nelabai statybininkai
            Tai pasirodo kad Constructus netgi labai statybininkai

            Comment


              #7
              „Constructus“ ir „Neo Group“ pasirašė 15 mln. litų vertės sutartį
              "Jūsų tarpininkas"
              2005 gruodžio mėn. 23 d. 19:31

              Bendrovės „Panevėžio keliai“ kontroliuojama statybų įmonė „Constructus“ pasirašė sutartį vykdyti PET žaliavos gamyklos Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje antrosios gamybos linijos statybų ir technologijų montavimo darbus.

              „Constructus“ ir gamyklos savininkės – „Neo Group“ ketvirtadienį pasirašytos sutarties vertė – 15 mln. litų, o iš viso statomame gamybos komplekse „Constructus“ atliks darbų už daugiau kaip 130 mln. litų, pranešė bendrovė.

              Antrosios linijos pastato statybos, technologinių įrenginių ir vamzdynų montavimo darbus „Constructus“ įsipareigojo įvykdyti per pusę metų nuo sutarties pasirašymo. Pirmoji linija PET žaliavos gamykloje buvo atidaryta spalio pabaigoje.

              Šios gamyklos Klaipėdos regione statyba yra didžiausias „Constructus“ įgyvendintas projektas, taip pat stambiausias ir vienas iš sudėtingiausių plyno lauko investicijų projektų Lietuvoje.

              „Neo Group“ ateityje planuoja toliau plėsti PET žaliavos gamybos kompleksą ir statyti trečiąją gamybos liniją. Užbaigus šį projektą, gamykloje, kurios pajėgumas sieks daugiau kaip 300 tūkst. tonų PET žaliavos granulių per metus, dirbs daugiau kaip 300 žmonių.

              Vienos didžiausių statybos kompanijų Lietuvoje „Constructus“ apyvarta pernai siekė 97,96 mln. litų, o grynasis pelnas – 2,21 mln. litų. Bendrovė anksčiau prognozavo, kad šiemet jos apyvarta išaugs 29,9 proc. iki 127,3 mln. litų, o grynasis pelnas - 1,9 karto iki 4,2 mln. litų.

              Įmonėje dirba daugiau kaip 80 darbuotojų, daugiausia – projektų ir statybos vadovai, inžinieriai ir kiti statybos specialistai. Darbams atlikti „Constructus“ samdosi subrangovus.

              Comment


                #8
                AB "Panevėžio statybos trestas" taip pat priklauso bendrovei „Panevėžio keliai“, arba tiksliau yra jos kontroliuojama

                Comment


                  #9
                  Parašė Vidma
                  „Constructus“ ir „Neo Group“ pasirašė 15 mln. litų vertės sutartį
                  "Jūsų tarpininkas"
                  2005 gruodžio mėn. 23 d. 19:31
                  „Constructus“ ir gamyklos savininkės – „Neo Group“ ketvirtadienį pasirašytos sutarties vertė – 15 mln. litų, o iš viso statomame gamybos komplekse „Constructus“ atliks darbų už daugiau kaip 130 mln. litų, pranešė bendrovė.
                  Tiksliau pasakius , perėmė "Visagino Statyba" neužbaigtus 2 linijos darbus.

                  Comment


                    #10
                    Parašė Llinass
                    Tai pasirodo kad Constructus netgi labai statybininkai
                    Jei paprašytum kad jie tau pastatytų patys, tai to jie tau negalėtu atlikti.

                    Jie persamdytų kitus kurie tai atliktu, ir nusikastų tavo pinigelių dalį, už tarpininkavimą.
                    Bet tai nieko blogo, tai yra plačiai paplitę, ypač dideliuose projektose, kur ir reikalingas koordinatorius.

                    Jie buvo priversti susirinkinėti subrangų kontraktus ,kurie yra įvardyti tam tikrų litų sumomis ir tai tipo kaip garantas užsakovams ,kad jie neliks su nosim.
                    nes vienos grandies Construktus neturi.

                    Comment


                      #11
                      Na va pats gavau verso lyderių žurnalą ir savo nuožiūra atrinkau 10 stambiausių 2004 m. stadybos įmonių pagal įvykdytus darbus SAVO JĖGOMIS išmesdamas iš sąrašo kelininkus ir specialiuosius darbus atliekančias įmones. Galbūt kaikas nustebs išvydes dešimtuką (aš ir pats nustebau), tačiau yra kaip yra.
                      1. UAB "Panevėžio statybos trestas" - 97,918
                      2. UAB "YIT Kausta" - 73,396
                      3. AB "Montuotojas" - 60,526
                      4. UAB "Skirnuva - 43,261
                      5. UAB "Ranga IV" - 35,266
                      6. UAB "Merko statyba" - 35,239
                      7. UAB "Vikstata" - 26,357
                      8. UAB "Kaminta" - 25,009
                      9. UAB Litana ir KO" - 24,000
                      10. AB "Iglus" - 21,102

                      P.S. Skaičiais nurodyta įvykdytų darbų verė mln. lt

                      Comment


                        #12
                        Parašė Llinass
                        Na mano galva penketukas būtų toks:

                        1. AB "Panevėžio statybos trestas"
                        2. AB "YIT Kausta"
                        3. UAB "Ranga IV"
                        4. UAB "Eika"
                        5. UAB "Veikmė"

                        Bet butų įdomu sužinoti tikslius duomenis, nes čia mano tik spėlionės
                        Tai tau idomu kurie savarankiskai kazko pasiekia, ar tokie kaip PST pasinaudodami Brazausko protekcijomis gauna valstybinius uzsakymus?

                        Comment


                          #13
                          Parašė praeivis
                          Tai tau idomu kurie savarankiskai kazko pasiekia, ar tokie kaip PST pasinaudodami Brazausko protekcijomis gauna valstybinius uzsakymus?
                          Na na tai dabar pakomentuok. Kurie čia tavo manymu patys ką nors pasiekia ir kurie valstybinius užsakymus gauna. Būtų ydomu išgirsti nuomonę.

                          Comment


                            #14
                            Parašė Llinass
                            Na na tai dabar pakomentuok. Kurie čia tavo manymu patys ką nors pasiekia ir kurie valstybinius užsakymus gauna. Būtų ydomu išgirsti nuomonę.
                            95 proc. konkursai valstybiniams uzsakymams buna korumpuoti ir ju laimetojas buna jau aiskus is anksto. Tos ,kurios gyvena pagrinde is valstybiniu uzsakymu-viena is ju PST. O jei jau visai atvirai,tai tie kurie patys ko nors pasiekia paprastai nebuna labai dideles firmos. Tik tos ,gaunancios valst. uzsak. staigiai per kelis metelius isauga labai smarkiai.

                            Comment


                              #15
                              Parašė praeivis
                              95 proc. konkursai valstybiniams uzsakymams buna korumpuoti ir ju laimetojas buna jau aiskus is anksto. Tos ,kurios gyvena pagrinde is valstybiniu uzsakymu-viena is ju PST. O jei jau visai atvirai,tai tie kurie patys ko nors pasiekia paprastai nebuna labai dideles firmos. Tik tos ,gaunancios valst. uzsak. staigiai per kelis metelius isauga labai smarkiai.
                              Na ką aš galiu pasakyt - tu visiškai teisus. Tačiau net ir korumpuotai laimėjus konkursą įmonei negarantuotas pelnas. Dažnai konkursui būna parengtas labai jau nevykęs techninis projektas ir vėliau dirbant iškyla daug papildomų darbų už kuriuos pinigų gali ir negauti.
                              Turiu įtarimą kad tu dirbi vienoje iš tų kaip pats sakei nelabai didelių įmonių

                              Comment


                                #16
                                Parašė Llinass
                                Na ką aš galiu pasakyt - tu visiškai teisus. Tačiau net ir korumpuotai laimėjus konkursą įmonei negarantuotas pelnas. Dažnai konkursui būna parengtas labai jau nevykęs techninis projektas ir vėliau dirbant iškyla daug papildomų darbų už kuriuos pinigų gali ir negauti.
                                Turiu įtarimą kad tu dirbi vienoje iš tų kaip pats sakei nelabai didelių įmonių
                                Taip dirbu ir beje irgi yra buve valstybiniu uzsakymu. Del vieno tu neteisus: svarbu yra gauti uzsakyma,o po to kaip taisykle keiciasi uzsakovo norai, bet buna skiriama ir papildomu pinigu is biudzeto.O norai keiciasi todel,kad....tu laimi konkursa pasiules geriausias salygas,mors is pat pradziu buna aisku,kad uz ta suma tokiu darbu atlikti nepavyks.
                                Arba buna kitas variantas: pasiulai normalia kaina,bet tuomet konkurse dalyvauja tik savi,kurie susitarus savas kainas pasiulo daug aukstesnes mei tavo, kad "popieriuoise" mebutu nesusipratimu.

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė praeivis
                                  Taip dirbu ir beje irgi yra buve valstybiniu uzsakymu. Del vieno tu neteisus: svarbu yra gauti uzsakyma,o po to kaip taisykle keiciasi uzsakovo norai, bet buna skiriama ir papildomu pinigu is biudzeto.O norai keiciasi todel,kad....tu laimi konkursa pasiules geriausias salygas,mors is pat pradziu buna aisku,kad uz ta suma tokiu darbu atlikti nepavyks.
                                  Arba buna kitas variantas: pasiulai normalia kaina,bet tuomet konkurse dalyvauja tik savi,kurie susitarus savas kainas pasiulo daug aukstesnes mei tavo, kad "popieriuoise" mebutu nesusipratimu.
                                  Na tu čia paminėjai tik pora būdų kaip galima laimėti valstybinį konkursą. Žinoma jų yra ir daugiau. Galima konkurso dalyvius išmesti iš konkurso už reikalavimų neatitikimą ir t.t. Tačiau kaip minėjau ne visada laimėjus konkursą yra garantuotas pelnas. Yra užsakovo rezervas 10% iš kur tu gali traukti pinigus už papildomus darbus. Tačiau tu 10% gali ir neužtekti. Ir daugiau tų pinigu gali ir neskirti. Nesakau kad taip pasitaiko dažnai. NE NE. Bet būna

                                  Comment


                                    #18
                                    ....apie vadinamuosius "valstybinius" uzsakymus, is praktikos galiu pasakyt tik tiek, kad dar rengiant konkursu salygas, kazkas nusiperka "objekta", nebent atsiranga "savizudis", nors jei yra zinoma, kad objektas pelningas, tokie savizudziai ismetami dar konkurso metu. Kitas reikalas, kai valstybinis uzsakovas neturi pinigeliu, tada "savizudziai" labai pagelbsti.

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė brixton
                                      ....apie vadinamuosius "valstybinius" uzsakymus, is praktikos galiu pasakyt tik tiek, kad dar rengiant konkursu salygas, kazkas nusiperka "objekta", nebent atsiranga "savizudis", nors jei yra zinoma, kad objektas pelningas, tokie savizudziai ismetami dar konkurso metu. Kitas reikalas, kai valstybinis uzsakovas neturi pinigeliu, tada "savizudziai" labai pagelbsti.
                                      Ką tu vadini savižudžiais? Na pasitaiko konkurse būda įmonė kuri pasiūlo daug mažesnę kaina negu likusios tada ji dažniausiai būna išmesta iš konkurso.

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė Llinass
                                        Ką tu vadini savižudžiais? Na pasitaiko konkurse būda įmonė kuri pasiūlo daug mažesnę kaina negu likusios tada ji dažniausiai būna išmesta iš konkurso.
                                        Ne, čia aš nekalbu apie tas, kurios "nupjauna grybą", savižudžiai, tai tokios kompanijos, kurių niekas "nekviečia" dalyvauti tame valstybiniame užsakyme, bet jos pačios lenda, nors yra nepageidaujamos. Taigi, belieka mušti per kainą. Jeigu ogjektas "pasidalytas" ir pelningas, jas išmeta, tačiau jeigu užsakovui trūksta pinigų, tokiems ir duodama "nusižudyti". Pavyzdys, Anykščių miestelio tinklų rekonstrukcija, kai buvo atiduotas objektas nusižudymui VITI, nes pinigų nebuvo, nu ir ką VITI labai norėjo ir "nusižudė".

                                        Comment

                                        Working...
                                        X