Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Apie statybos kompanijas Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė tati Rodyti pranešimą
    Nekeista, jei atlyginimai vokeliuose arba tikrai nedideli, kaip pvz PST. Brolis iš ten pabėgo, gavęs pirmą algą, maždaug dvigubai mažesnę, nei buvo žadėta.
    PST kaip ir Panevezio keliai priklauso tai paciai buvusio Brazausko chebrai. Jie visuomet gaudavo grietinele is valstybiniu uzsakymu bet darbininkams stengdavosi nieko nemoketi. Vadovavo ten toks niekselis ir banditu patiketinis drobuzas ir kiti i ji panasus...

    Comment


      #62
      Parašė fredis Rodyti pranešimą
      Taigi įdomus tas statybų verslas. Greitai čia keičiasi situacija. Gal kas po ranka turi oficialius duomenis apie didžiausias Lietuvos statybų įmones?

      Beje Skirnuva bankrutavo ar dar ne?
      Restrukturizuojasi.

      Comment


        #63
        Parašė R.K. Rodyti pranešimą
        Restrukturizuojasi.
        Tiksliau, nori restruktūrizuotis. Keliama bankroto byla, kuri kol kas atidėta, laukiant sprendimo dėl restruktūrizavimo.

        Comment


          #64
          Ka manote apie MG Valda ir jų projektų kokybė?

          Comment


            #65
            O ką manot apie monier? Jų psl tai graziai viskas, o kaip yra is tikruju?
            Paskutinis taisė Lordas; 2012.09.28, 10:44.

            Comment


              #66
              Parašė Lordas Rodyti pranešimą
              O ką manot apie monier? Čia jų psl http://www.monier.lt/ tai graziai viskas, o kaip yra is tikruju?
              Čia reklama? Kaip ten bebūtų, monier nėra statybininkai. Jie yra tiesiog statybos produktų tiekėjai.
              N N N

              Comment


                #67
                Ne reklama, tiesiog norejau isgirst atsiliepimu. Ne taip issireiskiau - tiekejai.

                Comment


                  #68
                  Sveiki. Nors atrodo labai svarbi tema, senokai joje bebuvęs aktyvumas.. Galbūt kas nors galėtų vėl pasidalinti savo naujesnėmis mintimis apie patikimus ir nepatikimus statytojus, jų atliekamų darbų kokybę, įvykdytų projektų pliusus ir minusus?

                  Mažokai informacijos randu apie Contestus, dėl jo dabar būtų smalsiausia. Domina jų gyvenamojo būsto kokybė.

                  Comment


                    #69
                    Sveiki,
                    Nelaba radau tinkamos temos, tad gal čia kas nors galėsite padėti.
                    Lyjant lietui pradėjo drėgti kambario lubos, namui dar yra nesibaigęs garantinis laikotarpis.

                    Kaip reiktų rangovui surašyti ir kaip pateikti defektinį statybos aktą? Gal siųsti kokį registruotą laišką? Kadangi rangovas nieko neatsako.

                    Gal kam nors teko rašyti tokį aktą ir gal turite pavyzdį, kuriuo galėtumėte pasidalinti?

                    Būčiau labai dėkingas, jei padėtumėte...

                    Comment


                      #70

                      Parašė kesioks Rodyti pranešimą
                      Sveiki,
                      Nelaba radau tinkamos temos, tad gal čia kas nors galėsite padėti.
                      Lyjant lietui pradėjo drėgti kambario lubos, namui dar yra nesibaigęs garantinis laikotarpis.

                      Kaip reiktų rangovui surašyti ir kaip pateikti defektinį statybos aktą? Gal siųsti kokį registruotą laišką? Kadangi rangovas nieko neatsako.

                      Gal kam nors teko rašyti tokį aktą ir gal turite pavyzdį, kuriuo galėtumėte pasidalinti?

                      Būčiau labai dėkingas, jei padėtumėte...

                      Comment


                        #71
                        Statybos sektoriaus įmonių pajamos: kam sekėsi geriausiai
                        http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasi...oju-sektoriumi

                        Comment


                          #72
                          http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasi...oju-sektoriumi

                          Statybos sektoriaus įmonių pajamos: kam sekėsi geriausiai

                          Praėjusiais metais Lietuvoje statybos darbų atlikta 3,5% mažiau nei 2014 m. Bendrovių pajamos rodo, kad padėtis sektoriuje dviprasmiška: vienų įmonių apyvarta stipriai šoktelėjo, kitos bendrovės dėl stambių valstybinių projektų stokos neturėjo galimybės išnaudoti savo potencialo ir jų pajamos sumenko.

                          Statistikos departamento duomenimis, praėjusiais metais Lietuvoje buvo atlikta darbų už 2,5 mlrd. Eur – 3,5% mažiau nei 2014 m. Statybos sektorius taip ir nesulaukė naujojo ES paramos periodo lėšų, iš kurių finansuojama didžioji dalis viešojo sektoriaus projektų, o nuo pastarųjų statybos sektorius stipriai priklausomas. Tris praėjusių metų ketvirčius statybos sektoriui pavyko išlaikyti augimą iš verslo užsakymų: biurų, pramonės objektų, daugiabučių statybos. Tačiau dėl stambių valstybinių projektų stokos šiame segmente irgi tapo ankštoka.

                          Bendrovė „Mitnija“ 2015 m. gavo 29% mažiau pajamų nei užpernai – kiek daugiau nei 63 mln. Eur.

                          „Pardavimų sumažėjimą lėmė dėl prasidėjusio 2014–2020 m. naujo ES fondų finansavimo periodo neįvykę viešieji pastatų statybos ir infrastruktūros projektų konkursai. 2015 m. baigėme iki tol vykdytus infrastruktūros projektus, o naujų projektų nebuvo pradėta“, – pasakoja Julius Gendvilis, „Mitnijos“ generalinis direktorius.

                          Anot jo, įmonės pajamų struktūroje pajamos iš komercinių pastatų statybos pernai sudarė daugiau nei du trečdalius, o šiemet – beveik 80%.

                          „Šie metai nuteikia optimistiškai, nes dar labiau sustiprinome savo pozicijas dirbdami su privačiu kapitalu. Šiuo metu mūsų užsakymų portfelyje turime sukaupę statybos užsakymų už daugiau nei 72 mln. Eur. Prognozuojame, kad šiais metais pasieksime 2014 m. pardavimo lygį – metus tikimės baigti su beveik 90 mln. Eur apyvarta“, – kalba p. Gendvilis.

                          Pajamos didėjo

                          Estijos statybos koncernui „Merko Ehitus“ priklausanti Lietuvos bendrovė „Merko statyba“ pernai gavo 28,4 mln. Eur pajamų – 154% daugiau nei užpernai.

                          „Iš dalies šiam augimui pamatus paklojome dar 2013 m., kai nusprendėme dirbti tik su privačiu sektoriumi, todėl nuo viešojo sektoriaus investicijų sumažėjimo nenukentėjome. Dar reikia turėti omenyje, kad praėjusių metų apyvartą lėmė seniau pasirašytos sutartys“, – sako Saulius Putrimas, „Merko statybos“ generalinis direktorius.

                          Bendrovė pernai dirbo tokiuose pramoniniuose objektuose kaip „NordBalt“ ar Šilutės vėjo jėgainių parkas, statė visuomeninės paskirties pastatus, pavyzdžiui, uždarus teniso kortus Vilniuje, ir įgyvendino daugiabučių projektus – savo ir kitų nekilnojamojo turto (NT) plėtotojų.

                          „Pernai statėme nemažai daugiabučių užsakovams iš šalies, bet turėjome ir savo plėtojamų projektų. Beje, tai buvo pelningiausia veikla – iš dalies todėl, kad sklypus buvome įsigiję iškart po krizės“, – kalba p. Putrimas.

                          Jis teigia, kad pagrindinė įmonės veikla yra generalinė ranga, bet siekiama, kad 20–30% pajamų būtų iš pačių plėtojamų projektų.

                          „Dirbdamas su privačiais užsakovais negali planuoti, kad baigęs vieną projektą iškart sklandžiai pereisi prie kito – pačių plėtojami projektai padeda subalansuoti veiklą ir finansų srautus“, – dėsto p. Putrimas.

                          Jis teigia, kad „Merko statyba“ šiemet jau yra pasirašiusi daugiau kaip 30 mln. Eur sutarčių.

                          Smulkesnės statybos įmonės „GedSta“ apyvarta pernai pašoko 232% – nuo 3,9 mln. Eur 2014 m. iki beveik 13 mln. Eur. Gediminas Starvinskas, bendrovės vadovas, pasakoja, kad apie ketvirtadalį pajamų gauta iš daugiabučių renovacijos.

                          „Iš renovacijos galima uždirbti, jei vykdai daug projektų – priešingu atveju veikla gali būti nuostolinga. Mes pernai atnaujinome apie 20 namų, šiais metais turime apie 15 tokių projektų“, – kalba p. Stravinskas.

                          „GedSta“ daugiausia dirba su privačiu sektoriumi ir stengiasi mažinti veiklos riziką imdamasi darbų įvairiuose NT segmentuose.

                          „Prieš krizę daugiausia dirbome su prekybos centrų projektais ir atėjus krizei patyrėme sunkumų, kai šio segmento užsakovai drastiškai apkarpė investicijas. Todėl dabar vienu segmentu neapsiribojame. Šiuo metu svarbiausi mūsų projektai yra „Dominari“ gamyklos“, – pasakoja p. Stravinskas.

                          Konkursai stringa

                          Didžiausią visų šalyje atliekamų statybos darbų dalį sudaro kelių ir gatvių tiesimas bei kita inžinerinė statyba – pernai jai teko 46% visų darbų, tačiau jų apimtis, palyginti su 2014 m., sumenko 11,7%. Šiame statybos segmente dirbančių didžiausių bendrovių pajamos smuko dar daugiau. „Fegdos“ pajamos mažėjo 45%, „Lemminkainen Lietuvos“ – 37%, didžiausios sektoriaus bendrovės „Kauno tiltų“ apyvarta traukėsi 28%.

                          „Pagrindinė pardavimo sumažėjimo priežastis – užsitęsusios didelių strateginių objektų sutarčių pasirašymo procedūros. Pavyzdžiui, sutartys dėl „Via Balticos“ kelio rekonstrukcijos I etapo bei Vilniaus vakarinio aplinkkelio III etapo statybos buvo pasirašytos apie 6 mėnesius vėliau, negu planuota. Projektų pasirašymą stabdė konkurentų veiksmai, kuriais jie sąmoningai bandė vilkinti šių projektų pradžią. Konkursai stringa dėl įvairių tikrinimų, konkurso sąlygų keitimų jau pirkimo proceso eigoje“, – aiškina Aldas Rusevičius, „Kauno tiltų“ vadovas.

                          Anot jo, tie patys veiksniai rinką veikia ir šiemet: konkursai po truputį pradedami skelbti, bet nėra aišku, ar ir vėl jie nebus užginčyti.

                          „Kauno tiltų“ vadovas sako, kad Lietuvos transporto infrastruktūros rinką iškraipė ir mažiausios kainos principas viešuosiuose konkursuose.

                          „Bendrovėms, kurios turi ilgametę patirtį, investuoja į darbuotojų kvalifikacijos kėlimą, technikos parką, taiko naujausias statybų technologijas, optimizuojančias statybų procesus, kaštus, gerina statinių kokybę, sunku konkuruoti su tokiomis įmonėmis, kurios į savo veiklą neinvestuoja, samdo pigią nekvalifikuotą darbo jėgą, perka pigiausias statybines medžiagas“, – dėsto p. Rusevičius.

                          Didžiausios statybos bendrovės Lietuvoje

                          Comment


                            #73
                            „Conrestai“ patikėjo daugiau užsakymų – augo beveik 2,5 karto
                            http://vz.lt/sektoriai/nekilnojamasi...eveik-25-karto

                            Vilniaus statybų UAB „Conresta“ per praėjusius metus beveik 2,5 karto išaugino pardavimo pajamas, nes bendrovei užsakovai patikėjo daugiau darbų, nei planavo iš pradžių.

                            „Pagrindinė per 2015 m. smarkiai išaugusių pajamų priežastis ta, kad bent kelių laimėtų objektų užsakovai pageidavo, kad atliktume daugiau darbų nei numatyta pirminiuose kontraktuose“, – aiškina Lukas Laukaitis, „Conrestos“ direktorius.

                            Įmonės apyvarta pernai siekė 51,8 mln. Eur ir buvo 2,4 karto didesnė nei 2014 m., kai siekė 21,5 mln. Eur. Pavyko gauti 4,4 mln. Eur grynojo pelno, beveik 4 kartus daugiau nei prieš metus.

                            Užsirekomendavusiai bendrovei atlikti papildomų darbų pernai pasiūlė švedų kompanija ABB – elektros jungties į Lenkiją nuolatinės srovės intarpo stoties ir skirstyklos Alytuje statybų sutarties vertė nuo pradinių 7 mln. Eur išaugo iki 14 mln. Eur. UAB „Vastint Lithuania“ užsakymu Vilniaus centre pastatyto „Uniq“ administracinio pastato papildomų darbų vertė prie pajamų pridėjo dar apie 10 mln. Eur, pagausėjo UAB „Grainmore“ gamykloje Trakų r., Palangos estradoje atliktų darbų, pavyzdžius mini p. Laukaitis.

                            Šiemet kukliau

                            Šiemet „Conresta“ tokio spartaus augimo kaip pernai neplanuoja – apyvarta turėtų siekti apie 55 mln. Eur.

                            „Kol kas neturime itin stambių projektų – esame laimėję daug vidutinių ir smulkesnių. Ir mes, ir kiti statybininkai vis dar nesulaukiame su ES parama įgyvendinamų projektų starto“, – aiškina p. Laukaitis.

                            Comment


                              #74
                              Ko „YIT Kaustai“ pavydi skandinavai?

                              Viena stipriausių Lietuvos statybos paslaugų bendrovių „YIT Kausta“ savo 50 metų gimtadienį šventė ten, kur įleido šaknis, – Kaune. Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje surengtoje didžiulėje šventėje dalyvavo įmonės darbuotojai ir būrys svečių.

                              Skaitykite daugiau: http://kauno.diena.lt/naujienos/kaun...#ixzz47YKMGBmU

                              Comment


                                #75
                                Gal galėtumėt žinantieji patarti, kokios firmos kokybiškai stato medinius (karkasinius ir ne karkasinius) namus? Internete jų - gyvas galas. Būčiau dėkingas už patarimą.

                                Comment


                                  #76
                                  https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...-butu-sandelys

                                  Ar kas galėtumėt užkelti šio straipsnio pilną versiją?
                                  Įdomu kiek oficialiai yra neišparduotų naujos statybos butų.

                                  Ping thisisgoodnews

                                  Comment


                                    #77
                                    Parašė Knope Rodyti pranešimą
                                    Gal galėtumėt žinantieji patarti, kokios firmos kokybiškai stato medinius (karkasinius ir ne karkasinius) namus? Internete jų - gyvas galas. Būčiau dėkingas už patarimą.
                                    O kokio konkretaus tipo planuoji statytis? Rastinį ar karkasinį?

                                    Comment


                                      #78
                                      Saturn,
                                      cia keletas fragmentu:

                                      Negalutiniai Registrų centro duomenys rodo, kad per 11 šių metų mėnesių butų Lietuvoje parduota tiek, kiek ir pernai per tą patį laikotarpį. O pardavimai pirminėje rinkoje – kai butus parduoda juos statę NT plėtotojai – per tris ketvirčius sumenko apie 10% Vilniuje bei Klaipėdoje. Tik Kaune naujų butų nupirkta 14% daugiau
                                      Vis dėlto NT analitikai pažymi, kad aukštyn nebešuoliuojančio butų sandorių skaičiaus nereikėtų vertinti kaip prastos būsto rinkos sveikatos. Priešingai – rinkos aktyvumas pasiekė rekordines aukštumas ir stabilizavosi. Tiesa, klausimas, kiek ilgai pavyks išlaikyti šį lygį.
                                      Įvairių NT analitikų skaičiavimu, šie metai baigsis su rekordiniu neparduotų butų sandėliu – jis gali perkopti 5.000. Tai reiškia, kad konkurencija tarp plėtotojų tapo nuožmi, statytojai jau ėmė konkuruoti nuolaidomis – pirkėjams tai suteikė daugiau derybinių galių.


                                      Didžiausios biurų nuomos sutartys Vilniuje 2017 m.
                                      1 Telia Lietuva būstinė Saltoniškių g. 15.000
                                      2 Danske Bank Saltoniškių g. 15.000
                                      3 Telia paslaugų centras K29 4.500
                                      4 Booking.com Penta 4.000
                                      5 Cognizant LINK 4.000
                                      6 Alna Park Town I 3.500
                                      7 Teltonika Link 2.400
                                      8 Sorainen Live Square 2.100
                                      9 Opus Capita Quadrum 2.000
                                      10 Vilniaus vandenys Duetto I 1.800

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                                        Saturn,
                                        cia keletas fragmentu:

                                        Negalutiniai Registrų centro duomenys rodo, kad per 11 šių metų mėnesių butų Lietuvoje parduota tiek, kiek ir pernai per tą patį laikotarpį. O pardavimai pirminėje rinkoje – kai butus parduoda juos statę NT plėtotojai – per tris ketvirčius sumenko apie 10% Vilniuje bei Klaipėdoje. Tik Kaune naujų butų nupirkta 14% daugiau
                                        Vis dėlto NT analitikai pažymi, kad aukštyn nebešuoliuojančio butų sandorių skaičiaus nereikėtų vertinti kaip prastos būsto rinkos sveikatos. Priešingai – rinkos aktyvumas pasiekė rekordines aukštumas ir stabilizavosi. Tiesa, klausimas, kiek ilgai pavyks išlaikyti šį lygį.
                                        Įvairių NT analitikų skaičiavimu, šie metai baigsis su rekordiniu neparduotų butų sandėliu – jis gali perkopti 5.000. Tai reiškia, kad konkurencija tarp plėtotojų tapo nuožmi, statytojai jau ėmė konkuruoti nuolaidomis – pirkėjams tai suteikė daugiau derybinių galių.


                                        Didžiausios biurų nuomos sutartys Vilniuje 2017 m.
                                        1 Telia Lietuva būstinė Saltoniškių g. 15.000
                                        2 Danske Bank Saltoniškių g. 15.000
                                        3 Telia paslaugų centras K29 4.500
                                        4 Booking.com Penta 4.000
                                        5 Cognizant LINK 4.000
                                        6 Alna Park Town I 3.500
                                        7 Teltonika Link 2.400
                                        8 Sorainen Live Square 2.100
                                        9 Opus Capita Quadrum 2.000
                                        10 Vilniaus vandenys Duetto I 1.800
                                        Kas yra LINK biuru pastatas ?
                                        Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                        Comment


                                          #80
                                          Tas prie pat "Panoramos", kur kažkada "Office 1" biuro prekes buvo. Pusiau, kaip gamykla atrodo. Šitoj vietoj, naujai statomas: https://www.google.lt/maps/@54.70006...7i13312!8i6656
                                          ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                          Comment

                                          Working...
                                          X