Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar kreipiat dėmesį į pastato tipą?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ar kreipiat dėmesį į pastato tipą?

    Sveiki,

    Esu seniai įšmokytas, jog blokiniai namai yra blogai, o mūras arba monolitas yra geriausi variantai. Tad jaučiu, kad renkantis butą atitinkamai tai vienas iš svarbių kriterijų. Pagalvojau, gal aš save per daug apriboju nežiūrėdamas į blokinius namus. Pvz nemažai naujų statybų yra blokinių namų tipo - pvz YIT pojektas "Matau Vilnių". Nors to pačio YIT'o "Naujoji Rivjera" ar "Raitininku Sodas" yra monolitiniai. Speju jie statydami "Matau Vilniu" is bloku sumazino projekto kaina. Klausimas jums: ar kreipiat/kreiptumete demesi i pastato tipa pries perkant buta ? O gal naujos statybos blokiniai namai nera tokie blogi ?

    Ačiū

    #2
    Naujos statybos blokiniai namai nėra tokie blogi tačiau plytų mūras visada turės didesnę vertę antrinėje rinkoje. Aš pvz. matau daug nussikundimų garso izoliacija net naujuose blokiniuose namuose. Iš apdailininkų girdėjau, kad net nauji blokai turi "pilvą" ir sunku padaryti idealiai lygu paviršių darant apdailą. Taip pat svarbu kreipti dėmesį į perdangą, pvz. jeigu perdanga monolitinė tai yra didelis pliusas (galima tiesiog tinkuoti/ dažyti/ palikti betoną, geresnė garso izoliacija). Jeigu kiarymėtos surenkamos plokštės - minusas (garso izoliacija blogesnė, labai sunku išlyginti paviršių, reikia leisti lubas). Monolitas monolitui nelygus. Yra monolotinis karkasas su blokelių užpildu tarp nešančių kolonų. Dažnai kolonos atsiduria kambario vyduje - prastas variantas, nesigauna švarūs kambariai. Buna lietas monolitas, kai visos išorinės sienos yra liejamos vietoje (kažkuris Antakalnio terasų etapas) čia skaitosi kaip ir premium variantas bet senokai tokių nemačiau, matyt brangus.

    Comment


      #3
      Kai naudojamos surenkamos gelžbetonio plokštės kurias išlieja gamykloje negresia mūrininko nekokybiškas darbas, juolab dabar dažno naujesnio daugiabučio "mūras" toli gražu ne mūras, nes pavadinti mūru vos 1 plytos storio (25 cm ) nešančią sieną liežuvis neapsiverčia. Antra nereikia apklijuoti fasado E degumo klasės putoplastu. Gelžbetonio konstrukcija faktiškai monolitinė plokštė ir namas gerokai tvirtesnis ir atsparesnis sienų trūkiams.

      Jei tai rimtas 1,5 plytos (38 cm) mūras ir toks pats naudojamas tarpbutinėse sienose, tada ir garso izoliacija jau automatiškai atitinka B klasę.
      Paskutinis taisė mki; 2021.03.10, 20:01.

      Comment

      Working...
      X