Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kurie Kauno kotedžų priemiesčiai geriausi?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Parašė sv-x-as Rodyti pranešimą

    aciu uz atsakymus zero, as pats gyvenu uzsienyje tai apsilankyti kol kas sansu neturiu, bet gal prie temos galetum papasakot kiek kainuoja mazdaug toki kotedza pilnai isirengt? nebenutuokiu kaina Lietuvoje.
    Aš taip pat norėčiau išgirsti apie įsirengimo kainas. Tiek kotedžų, tiek namų. Esu iš draugo girdėjęs, kad žmonės sako skaičiuotis 500-600 Eur/kv.m., kad įrengti nuo dalinės apdailos iki pilno įrengimo. Ar tame yra tiesos? Ir ar tokia suma skaičiuotina prieš baldus ir techniką, ar jau su jais (suprantama, kad baldai ir technika gali būti labai skirtingų kainų, bet būtų klausimas grynai apie orientacinę kainą).

    Comment


      #22
      Parašė Saturn

      Nuotraukoje pažymėtų trijų kelių labai reikėtų.
      Jie panaikina nelogiškus akligatvius ir sukuria galimybę Domeikavą pravažiuoti ne per Vandžiogalos plentą. Domeikavai šito labai reikia, tai jeigu ne šitie keliai, tai reiktų kitų kurie atliktų tą pačią funkciją. Suopių kvartalui šie keliai irgi labai apsimoka – stipriai palengvina ir pagreitina susisiekimą tarp A ir B, ypatingai per kamščius.

      Jeigu per 27 metus savivaldybė savo iniciatyva nesugebejo sutvarkyti. Reiktu kad pilieciu grupe pakrutintu savivaldybe, siustu priminimus ir pan.
      Tada ivyks ir bus i nauda ir Domeikavai ir Suopiu namams...
      Nerodo nuotraukos, bent jau man. Būtų įdomu pamatyti, ar tas pačias perspektyvas matome, nes aš jau ir pradžioj temos rašiau, kad mano akiai išvažiavimų/įvažiavimų Domeikavai yra per mažai..

      Comment


        #23
        Parašė Saturn
        Man ir paciam nuotrauku neberodo, nors seniau rode.
        Nesuprantu kodel, pameginsiu ikelti is naujo.



        Patys keliai. Suzymeta 1, 2, 3, 4


        1) Pravažiavimas ne per Vandžiogalos plentą. Šito Domeikavai labai reikia.


        2) Trečias išvažiavimas iš Domeikavos


        3) Papildomas isvaziavimas per Vytenus.
        Padetu Domeikavai, Sakiams ir Vytenams augti harmoningai, kaip skirtingi vieno miesto rajonai.
        Dabar "izoliuotos saleles" ir jeigu toliau augs kaip dabar, reikes per aplinkui vaziuoti, tiesiai neiseis...

        IŠ ESMĖS pritariu, tačiau prie kiekvieno punkto turiu pastebėjimų:

        Pradėsiu nuo to, kam visiškai pritariu. Tai yra trečias punktas (5 nr. pažymėta atkarpa), papildomas išvažiavimas per Vytėnus. Manau, kad šitas ar panašus sujungimas yra neišvengiamas. Nors tuo ir nebus patenkinti Užnerio g. gyventojai.. Pagal maps.lt net yra Minijos g. punktyru pažymėta labai panašioje vietoje. Nors man panašiau, kad bus gatvė į šiaurę už "Vytėnų namų". Sujungtų Užnerio ir Muitinės gatves. Kažkoks apaugęs šunkelis lyg ir yra ten, žiūrint pagal maps.lt ir net turi pavadinimą - Smiltainio g. Be to, toks variantas dar labiau užkrautų siaurą (po 1 juostą į abi puses) Užnerio gatvės pradžią ties "Megos" šviesoforu. Bet turbūt kitos išeities vis tiek nėra, nes ten daugiau eilių "išspausti" tikrai nėra galimybių.. Vis dėl to Vytėnų ir Domeikavos apjungimui gatvėmis pritariu ir manau, kad tai atneštų daugiau naudos, nei žalos. Srautai per laiką išsidalintų patys..

        Pirmame punkte parodytas papildomas pravažiavimas (per papildomas sujungiančias 1-2 arba 1-3 atkarpas) gal ir būtų gana neblogas variantas, jei ne faktas, kad vis tiek viskas kimštųsi ties žaliais taškais prie raidės B. Turiu daug abejonių, ar srutų padalijimas iki šios vietos duotų naudos. Vis tiek balaganas pačioje Vandžiogalos gatvėje yra daugiausia dėl to, kad stovi eilė, laukianti prasisprausti pro labai nepralaidų B tašką.

        Antro punkto išvažiavimo vieta būtų labai gera ir naudinga, BET konkrečiai šiame pavyzdyje 4 atkarpa sujungta gatvė, einanti per sodus, yra tokio siaurumo, kad ten nėra kur prasilenkti 2 mašinoms, o platinimui perspektyvų taip pat nesimato, kadangi prie pat tos siauros Pelėžirnių gatvės yra sklypų ribos ir net stovi namai.. Tačiau panašioje vietoje turėti išvažiavimą į Panerių g. būtų tikrai naudinga.

        Comment


          #24
          Parašė Saturn

          Kodėl tiek daug?
          Aš nuo dalinės iki pilnos (bet be jokių baldų) skaičiuočiau 250 €/m2.
          Norėčiau ir aš tikėti, kad į tiek galima tilpti, panašiai irgi pats skaičiuočiau, jei kas paklaustų nuomonės.
          Bet čia buvo tokie skaičiai buvo girdėti iš žmonių, kurie užsiima tokiais ir panašiais darbais. Nebent čia turėjo omeny ir techniką, baldus, šildymą ir kt. Tada galbūt jau arčiau tiesos.. Na būtų įdomu išgirsti iš neseniai įsirenginėjusių butus/namus/kotedžus.

          Comment


            #25
            Parašė zero Rodyti pranešimą

            Gyvenu Domeikavoje (Suopių kv.).
            Jei galėčiau rinktis - tikrai antrą kartą rinkčiausi tą patį variantą.

            Pliusai:
            - Saugus rajonas: "Susumavus konkurso „Saugiausia Kauno rajono seniūnija“ rezultatus, saugiausiomis pripažintos Neveronių (99 balai), Domeikavos (95) ir Rokų (91) seniūnijos."
            - Pakankamai geras susisiekimas - važiuoja 23 miesto autobusas, keli priemiestinio maršruto autobusai, mikriukas - nuo Suopių 1.3 km.
            - Maistą 90 proc. atvejų pristato, Barbora užsakymus taip pat atvežą be problemų (neskaito, kad kaimas, priskiria Kaunui).
            - Laukinė gamta ​ - vieniems minusas, kitiems pliusas. Po langais tenka matyti visą zoologijos sodą - nuo kiškio iki barsuko.
            - Aktyvus laisvalaikis - nemažai geros dangos lauko keliukų, su mažai eismo, todėl bėgioti/važinėti dviračiu yra kur (nebent tenkina tik asfaltas). Rudenį/pavasarį aišku jie nebūna labai geros kokybės, bet vasara galima daug kur nuvažiuoti 15-30 km.
            - Netoli Šilas, Maxima, jei ko trūksta - iki Megos visai netoli.

            Minusai:
            - Darželiai/mokyklos. Kiek žinau problemų su vietomis darželiuose yra, o Domeikavos gimnazija negarsėja kaip kokybiška mokykla - tikėtina, kad vaikus reikės vežti į miestą. Nors pradinės klasės kiek žinau OK, be to mokykla šią vasarą kapitaliai suremontuota.


            Dėl Suopių kvartalo - asfaltuotas privažiavimas, geresnė nei vidutinė kokybė (kiek žiūrėjau variantų, iš vidutinės klasės nieko geriau neįmanoma rasti- pvz grindis ir laiptus daro Medžio stilius, jei perkate įrengtą. Statytojas (Saulius) jau sugebėjo atsirinkti brigadas, kurios broko daro mažai), super bendruomenė (bendros šventės, krepšinio žiūrėjimas per projektorių lauke, Darom ir tt.), žalios vejos daugiau nei prie kitų kotedžų (nors pirmieji jos turėjo daugiau). Minusas - Dvarkiemio kelio atkarpa (kokie 200m) - betonkė, su duobėmis ir pravažiavimu pro sandėlius - pirmas įspūdis ne koks gaunasi ​. Taip pat minusas - neapšviestas kelias/nėra šaligatvių - nuo pat kvartalo iki Vanždiogalos plento, Pakalnės gatvės rekonstrukcijos projektas yra, bet kol kas veiksmo jokio.

            Vienintelė Domeikavos vieta , kuri nepatinka - tai daugiabučiai Neries gatvėje. Kvartalas Šakių km. irgi atrodo kaip Šanchajus.

            P.S. jei rimtai domina, galite savaitgalį užsukti - Saulius aišku procento neduos, bet pavaidinsiu agentą ir pasakysiu visą teisibe

            Vau. atsakymas zymiai informatyvesnis ir geresnis negu tikejomes. AČIŪ zero!
            Siuo metu esame ne Lietuvoje, tai parasysime kai busime grize. Tik dar nezinome kada tiksliai grisime.
            As nieko pries jeigu ir duotu procenta, taip gal net geriau butu.

            Mum labiausiai nepatinka butent tie dalykai kuriuos Saturnas pamini.
            Kad viena arterija per visa miestuka eina ir nera jokiu prosvaisciu kad bus kitu pravaziavimu.
            Jeigu bus ar atsiras, tada visai kita kalba. O dabar... ta keliu situacija sukelia dvejoniu ir linkstame link Vytenu.

            Paskutinis taisė Ieskau.nuomones; 2017.10.10, 13:47.

            Comment


              #26
              Ar tikrai Vandziogalos kelia platins?
              Ir ar galima tiketis kad atsiras bent jau numeriu 1 pazymetas kelias tavo nuotraukoj Saturnas?

              Comment


                #27
                Parašė Saturn


                Jeigu trumpai atsakyti, tai:
                –– Vandžiogalos plentą pagal mano turimą informaciją, neužilgo praplatins.
                –– Ties B butu galima padaryti 2+2 juostas (prisegu nuotrauku, vietos yra)
                –– Pagerintas Domeikavos pravažumas palengvintų kvartalų plėtrą kas turėtų krūvą teigiamų pasėkmių – augantis gyventojų skaičius, daugiau visuomeninių paslaugų, augančios būsto kainos ir t.t. Bet čia būtina kad prisidėtų aktyvios Domeikaviečių grupės ir vystytojai. Nes vietinė savivaldybė ir seniūnija jau per 25+ metų nieko nesugebėjo padaryti...
                Jei visą Vandžiogalos plentą praplatintų iki 2+2, būtų absoliučiai geresnė situacija visomis prasmėmis. Ar bent būtų 1+1+1, kur vidurinė juosta būtų skirta sukantiems į kairę ir iš šalutinių gatvių į Vandžiogalos gatvę įsukantiems taip pat kairėn. Bet taip visai atmestinai "pralėkus" pro tą gatvę su street view panašu, kad turbūt per daug medžių ir kitokių reikalų yra prie pat gatvės, kad būtų galima tą padaryti (bent ne 2+2, tai tikrai). Nebent ties tam tikromis judresnėmis sankryžomis įrengtų "saleles" su papildomomis juostomis - būtų labai neblogai.

                Na, bet bent ties B praplatinus gatvę iki 2+2, jau būtų galima kalbėti ir apie apčiuopiamą naudą, kuri atsirastų, jei nuo A taško važiuojantys žmonės galėtų į Vandžiogalos g. įsukti tik ties B taškais.

                Bet esminis klausimas ir lieka ties 3 dalyku. Ar atsiras gyventojų, vystytojų ar kitų subjektų, kurie padarytų pakankamą įtaką, leisiančią tam realiai įvykti. O kad iš to būtų didžiulė nauda, tai manau to net įrodinėti nereikia, nes turbūt bet kuriam žmogui akivaizdu, kad gera infrastruktūra ir susisiekimas gerina ir gyvenimo kokybę, ir kelia būsto vertę, ir pritraukia papildomas investicijas.

                Comment


                  #28
                  Zero atsakymas tai tiesiog vau. Ar yra dar kas galetu prisijungti ir pakomentuoti Domeikava ar kuri nors is kvartalu –– Suopiu, Igulos ar tuos prie baznycios?
                  Paskutinis taisė Ieskau.nuomones; 2017.10.10, 13:57.

                  Comment


                    #29

                    Zero, ka reiškia kad Šakių km. kvartalas atrodo kaip Šanchajus?
                    Paziurejau kaip Šanchajus atrodo ir kazkas cia netvarkoj...



                    Click image for larger version  Name:	Šanchajus.jpg Views:	1 Size:	253,6 kB ID:	1589213
                    Paskutinis taisė Ieskau.nuomones; 2017.10.10, 15:38.

                    Comment


                      #30
                      Parašė Saturn
                      Jeigu atvirai, manau kad ne.
                      Manau kad ne, nepaisant to kad labai mazai reikia, ten vos keletas metru.
                      Manau kad ne, nepaisant to kad apsimoka Domeikavai.
                      Manau kad ne, nepaisant to kad prideda vertes Suopiu kvartalui ir Igulos kvartalui.
                      Manau kad ne, nors tas mazas keliukas sutvarko tiesiog idiotiska akligatvi.

                      Kodel ne? Todel kad nematau kad savivaldybe/seniunija imtusi kokios nors iniciatyvos ir nematau kad privatus vystytojai tvarkytu aplinka "uz savo kiemo ribu", net jeigu jiems tas apsimoka. Ir todel kad nemaciau kad kaimynu grupes imtusi kokios nors iniciatyvos tvarkyti aplinka "uz savo kiemo ribu".
                      Tai manau kad visiems apsimoka, visi ta supranta ir vistiek nieko neivyks...
                      Butu nerealu jeigu klysciau, bet nemanau kad taip ivyks
                      Va va... Jeigu ka sakote pasitvirtins, cia bus sistematiska problema. Ir transporto situacija tenai ne geres o bloges.
                      Del to ir nenorime pirkti Suopiu ar tu kvartalu Sakiu kaime.

                      Comment


                        #31
                        Parašė sv-x-as Rodyti pranešimą

                        aciu uz atsakymus zero, as pats gyvenu uzsienyje tai apsilankyti kol kas sansu neturiu, bet gal prie temos galetum papasakot kiek kainuoja mazdaug toki kotedza pilnai isirengt? nebenutuokiu kaina Lietuvoje.
                        Kur aš pirkau, buvo išbetonuoti laiptai, ištinkuota ir vieną kartą dažytą. Įsirengimas - vidutinėmis medžiagomis bent prieš 2 metus buvo galima pasidaryti apie 300 EUR/kvm., skaičiuojant santechniką ir virtuvės baldus. (pvz. - dažymas viso vidaus - 1000 EUR + dažai, laiptai 1400 EUR, įtempiamos lubos 1450 EUR, plytelės - 15-30 EUR/kvm., dėjimas apie 10 EUR, bet pas mane jų mažai).

                        Pilnai įrengtą (+ su virtuvės technika) 90 kvm. pardavinėjo už 103 000 EUR, medžiagos tikrai ne pačios pigiausios . Samdant pačiam, galima sutaupyti 3-5k EUR, bet vargo bus iki kaklo. Ir nervų kainuos.
                        Vienu žodžiu, pasistengus galima su viskuo į 100k įtilpti (net su minimaliais baldais, pilnai manau reikia skaičiuoti dar +10k).
                        Paskutinis taisė zero; 2017.10.10, 15:47.
                        “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                        Comment


                          #32
                          Zero, noreciau paklausti jusu nuomones. Kokia tikimybė kad Domeikavos kvartalu vystytojai ar aktyvi bendruomene imsis iniciatyvos isjudinti 1, 2, 3 keliu statyba?
                          Aktyvi grupe greitai suorganizuotu ta kelia. Ir manau net smagu butu.

                          Comment


                            #33
                            Kur skaičiukas 1 - Šakių km. iniciatyva kelias buvo perkastas - spėju dėl to, kad nevažinėtų sunkiasvoris transportas. Taip pat gyventojai ten jau įsirengė pakeliamą užtvarą, atvažiuojant nuo Vandžiogalos plento ( https://prnt.sc/gvn409 ) . Didelė problema šioje situacijoje - Dvarkiemio gatvė, kuri pas rajono savivaldybę įrašyta paskutiniu 42 prioritetu. Jos remontuoti nenori, nes Dvarkiemio gatvėje įsikūrusios 2 lentpjūvės ir pastoviai važiuoja miškovežiai, todėl šios gatvės tvarkyti niekas nemato prasmės. Problemų šioje vietoje per daug, kad kažką greitai būtų galima išspręsti.

                            Kiekviena papildoma gatvė yra pliusas ir srauto tikrai nuimtų, bet dabar daug didesnė problema visi kairiniai posūkiai, autobusų stotelės ir perėja ties Sargėnų mokykla. Kaip geras pavyzdys yra Panerių gatvė, kur ryte srautas tikrai kelis kartus didesnis, bet kamščių nėra - nes nėra kairinių posūkių. Gatvės platinimas ties B nieko nesprendžia, nes ten kamščių jau nebebūna.

                            Skaičius 5 - manau sujungimas tikrai pagerintų situaciją (nors prie Megos pablogintų, ir greičiausiai užsikimš Vytenio/Užnerio sankryža), bet ties Šakių įvažiavimu būtina platinti kelią, kad nusukimas netrikdytų eismo.
                            4 - nieko gero, ten nėra jokio nusileidimo į Panerių gatvę, apačioje sodai su hyper siauromis gatvėmis.

                            Kamščių priežastys Vandžiogalos plente:
                            1. Kairiniai posūkiai, didžiausia problema - posūkis į Vytenų gatvė.
                            2. Mažos autobusų stotelės - autobusai į jas netelpa, todėl sustoja važiuojamoje dalyje ir visi laukia, kol bus laipinami keleiviai. Jei autobusas pailgintas - tokia situacija praktiškai kiekvienoje stotelėje.
                            3. Sargėnų mokyklos šviesoforas - bet čia nemanau, kad kažką realu su mažomis investicijomis patobulinti.

                            Išsprendus 1-2 klausimą kamščiai praktiškai išnyktų. Bent kol kas.

                            Kamščiai 7:30 - 7:45 atrodo panašiai taip:
                            https://prnt.sc/gvn86t

                            Grįštant po darbo dažniausiai kamštis būna atvažiuojant nuo autostrados į Vandžiogalos plentą, Sargėnuose/Domeikavoje viskas ok.
                            Paskutinis taisė zero; 2017.10.10, 17:12.
                            “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                            Comment


                              #34
                              Parašė zero Rodyti pranešimą

                              Kur aš pirkau, buvo išbetonuoti laiptai, ištinkuota ir vieną kartą dažytą. Įsirengimas - vidutinėmis medžiagomis bent prieš 2 metus buvo galima pasidaryti apie 300 EUR/kvm., skaičiuojant santechniką ir virtuvės baldus. (pvz. - dažymas viso vidaus - 1000 EUR + dažai, laiptai 1400 EUR, įtempiamos lubos 1450 EUR, plytelės - 15-30 EUR/kvm., dėjimas apie 10 EUR, bet pas mane jų mažai).

                              Pilnai įrengtą (+ su virtuvės technika) 90 kvm. pardavinėjo už 103 000 EUR, medžiagos tikrai ne pačios pigiausios . Samdant pačiam, galima sutaupyti 3-5k EUR, bet vargo bus iki kaklo. Ir nervų kainuos.
                              Vienu žodžiu, pasistengus galima su viskuo į 100k įtilpti (net su minimaliais baldais, pilnai manau reikia skaičiuoti dar +10k).
                              Jei tiksliai suprantu, pas jus buvo didesnis uzbaigtumas. Dabar juose net vidiniu pertvaru nesurenka.
                              Studentas

                              Comment


                                #35
                                Sveiki visi,

                                Aš čia užklydau iš vinted.lt forumo "mano namas, butas" ir norėjau pasidalinti savo mintimis.
                                Mes su vyru nusprendėm kad pirkti būstą Domeikavoje nėra protinga.

                                Užtenka pažiūrėti į žemėlapį ir visus tuos kringeliuotus, nesusijungiančius kelius kad iškarto būtų aišku kad kelių būklė tragiška.
                                Matant kaip dirba KRS ir Domeikavos seniūnija, mes asmeniškai manome kad yra naivu laukti pagerėjimo.

                                Prastas kelių išplanavimas sukelia nepatogumų, kamščių ir apsunkina tolesnę plėtrą ir statybą.
                                Jeigu Domeikava plėsis, tada daugės kavinių, parduotuvių, būrelių vaikams ir t.t. Bus daugiau arba dažnesnio viešojo transporto ir t.t.
                                Ir tokia plėtra pakels būstų kainas. Mūsų paskaičiavimais, sparčiai augant Domeikavos gyventojų skaičiui, butų kainos kiltų apie 100-250 EUR/m2 priklausomai nuo būsto. Kainos pasivytų Romainius. Ir šitas Domeikaviečiams būtų labai gerai, nes augtų turimo asmeninio turto vertė.

                                Domeikava turi geresnes sąlygas negu Romainiai. Aplink Domeikavą daugiau infrastruktūros, gražesnės vietos, forto likučiai iš kurių galima padaryti poilsiavietę, žymiai didesnis aplinkinių vietų (Šilainiai) gyv. tankumas. Bet šiuo metu Romainiuose ir aukštesnės kainos ir spartesnis augimas. Domeikavos problema yra keliai, kurie labai stabdys stiprią plėtrą. Keliai stabdys tolėsnį gyvenvietės tobulėjimą ir tenai lėčiau augs būstų kainos ir gyventojų turtas (turimas būstas). Gaunasi kad Domeikavos gyventojai yra "nubaudžiami" nes vietinė valdžia nesusitvarko su keliais.

                                Tiesa, situacija panaši ir kitose Kauno vietuose, ypač priemiesčiuose už kuriuos atsakingi KRS.
                                Nuo Giraitės iki Rokų iki Akademijos iki ... ... ..., būklė panašiai bloga.

                                Paskutinis taisė Giedre–P; 2017.10.11, 13:49. Priežastis: Pakeičiau išsireiškimą

                                Comment


                                  #36
                                  Jeigu viską trumpai:
                                  Manome kad Domeikava tikrai gali būti vienas perspektyviausių Kauno rajonų.
                                  Bet reikia kad pirma sutvarkytų kelių išplanavimą šiaurės vakaruose (Ražiai/Šakiai) ir pietuose (Vytėnai).
                                  Be jo, laukti stabilios plėtros yra naivu. Matant kaip dirba KRS ir Domeikavos seniūnija, mes asmeniškai manome kad pagerėjimo nesulauksime.
                                  Ieškosim kitur.

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė sv-x-as Rodyti pranešimą

                                    Jei tiksliai suprantu, pas jus buvo didesnis uzbaigtumas. Dabar juose net vidiniu pertvaru nesurenka.
                                    http://suopiukvartalas.lt/kotedzai/

                                    3 – išvedžiotas grindininis šildymas abiejuose namo aukštuose, vandentiekis, kanalizacija, elektra, priešgaisrinė ir saugos signalizacija, ištinkuotos sienos

                                    Bent pagal aprašymą panašu, kad baigtumas toks pats.
                                    “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Giedre–P Rodyti pranešimą

                                      Ieškosim kitur.
                                      Klausimas, tik kur ? Noreikiškės ? Ringaudai ? Dėl KRS sutinku - jie ne blogai dirba, jie nedirba visai.
                                      “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                                      Comment


                                        #39
                                        Parašė zero Rodyti pranešimą
                                        Kur skaičiukas 1 - Šakių km. iniciatyva kelias buvo perkastas - spėju dėl to, kad nevažinėtų sunkiasvoris transportas. Taip pat gyventojai ten jau įsirengė pakeliamą užtvarą, atvažiuojant nuo Vandžiogalos plento ( https://prnt.sc/gvn409 ) . Didelė problema šioje situacijoje - Dvarkiemio gatvė, kuri pas rajono savivaldybę įrašyta paskutiniu 42 prioritetu. Jos remontuoti nenori, nes Dvarkiemio gatvėje įsikūrusios 2 lentpjūvės ir pastoviai važiuoja miškovežiai, todėl šios gatvės tvarkyti niekas nemato prasmės. Problemų šioje vietoje per daug, kad kažką greitai būtų galima išspręsti.

                                        Kiekviena papildoma gatvė yra pliusas ir srauto tikrai nuimtų, bet dabar daug didesnė problema visi kairiniai posūkiai, autobusų stotelės ir perėja ties Sargėnų mokykla. Kaip geras pavyzdys yra Panerių gatvė, kur ryte srautas tikrai kelis kartus didesnis, bet kamščių nėra - nes nėra kairinių posūkių. Gatvės platinimas ties B nieko nesprendžia, nes ten kamščių jau nebebūna.

                                        Skaičius 5 - manau sujungimas tikrai pagerintų situaciją (nors prie Megos pablogintų, ir greičiausiai užsikimš Vytenio/Užnerio sankryža), bet ties Šakių įvažiavimu būtina platinti kelią, kad nusukimas netrikdytų eismo.
                                        4 - nieko gero, ten nėra jokio nusileidimo į Panerių gatvę, apačioje sodai su hyper siauromis gatvėmis.

                                        Kamščių priežastys Vandžiogalos plente:
                                        1. Kairiniai posūkiai, didžiausia problema - posūkis į Vytenų gatvė.
                                        2. Mažos autobusų stotelės - autobusai į jas netelpa, todėl sustoja važiuojamoje dalyje ir visi laukia, kol bus laipinami keleiviai. Jei autobusas pailgintas - tokia situacija praktiškai kiekvienoje stotelėje.
                                        3. Sargėnų mokyklos šviesoforas - bet čia nemanau, kad kažką realu su mažomis investicijomis patobulinti.

                                        Išsprendus 1-2 klausimą kamščiai praktiškai išnyktų. Bent kol kas.

                                        Kamščiai 7:30 - 7:45 atrodo panašiai taip:
                                        https://prnt.sc/gvn86t

                                        Grįštant po darbo dažniausiai kamštis būna atvažiuojant nuo autostrados į Vandžiogalos plentą, Sargėnuose/Domeikavoje viskas ok.
                                        Stebina kokie detalus ir protingai argumentuoti atsakymai iš jusu. Dar karta aciu.
                                        * Sprendimu visur yra – yra zenklai "jokiu sunkiasvoriu masinu", galima filmuoti ir siusti baudas tiem kas nesilaiko draudimo ir t.t.
                                        * hyper siauras gatves galima perkasti ir praplatinti. Pelezirniu taka, Ausros g. ir kt. ten galima platinti

                                        Bet toks vaizdas kad valdžios darbas yra atsikalbinėti ir aiskinti kodel kazko padaryti negalima.
                                        Tai net smulkiausia problema tampa neissprendziama...

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė zero Rodyti pranešimą

                                          http://suopiukvartalas.lt/kotedzai/

                                          3 – išvedžiotas grindininis šildymas abiejuose namo aukštuose, vandentiekis, kanalizacija, elektra, priešgaisrinė ir saugos signalizacija, ištinkuotos sienos

                                          Bent pagal aprašymą panašu, kad baigtumas toks pats.
                                          Kokia nuomone apie Sakiu kaimo kvartala?
                                          Tuos vienodu vienauksciu kvartala ir kitus aplinkinius.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X