Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Jonavoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Projektai Jonavoje

    http://www.alas-architektai.lt/konkursai/index.htm

    Jonavoje del sporto komlekso konkursas jau įvyko.

    #2
    Grazu!

    Comment


      #3
      Katia stabdyk arklius nes kiekvienos temoj ... pradeda jau erzinti
      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


      - George W. Bush President of the USA

      Comment


        #4
        Taip turėtų atrodyti būsimas Jonavos sporto kompleksas. Salės tribūnos talpins 2000 žmonių.

        Comment


          #5
          Porą pranešimų apie porą projektų Jonavoje:

          http://www.miestai.net/forumas/showp...&postcount=286
          http://www.miestai.net/forumas/showp...&postcount=287
          You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

          Comment


            #6
            Bet uztat dabar kaip jonava grazinasi,vasara mieste bus atnaujintos 2 miesto aikstes,su fontanais,visokiausiom skulpturom.statomas naujas nuosavu namu rajonas,nauja baznycia,sutvarkyti 6 miesto tvenkiniai ir aplink juos irengtas dviraciu takas,prasideda jonavos sporto komplekso statybos,statomi du nauji daugiabuciai namai.ir sakot kad tie devinauksciai atrodo kaip kokioje bosnijoje,bet tokiu pastatu as esu mates ir kaune,vilniuje,taurageje,alytuje.vasara bus pradeti renovuoti visi paneriu gatves namai,kad atvaziuojant i miesta nuo kauno puses atrodytu grazus panerys.

            Comment


              #7
              Savaitgalį lankiausi Jonavoje ... (VI)

              Gerbūvio darbai prie miesto valdžios pastato



              Prielipo prie sporto centro statybos



              Paminklinis akmuo pagrindiniam dviračių tako statybos rėmėjui



              Tolumoje dviračių takas

              Paskutinis taisė trilobitas; 2009.03.10, 12:13.

              Comment


                #8
                Kuo toliau tuo nebetikiu, kad kada jau iškils šis Jonavos projektas sporto kompleksas
                Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                Comment


                  #9
                  Jonavos Sąjūdžio aikštės rekonstrukcija sudomino STT pareigūnus

                  Paskutinis taisė trilobitas; 2009.05.25, 13:24.

                  Comment


                    #10
                    pagaliau pajudino vagių lizdą savivaldybėje, kas antra dieną vis kam nors pareiškiami kaltinimai galėtų ir iki rajono valdovo dasikasti...

                    Comment


                      #11
                      Jonavos Sporto, sveikatingumo ir pramogų komplekso naujesnes vizualizacijos:

                      1.


                      2.


                      3.


                      Aprašymas:
                      Sporto, sveikatingumo ir pramogų kompleksas projektuojamas Jonavoje, vaizdingoje ir išraiškingu reljefu pasižyminčioje teritorijoje, esančioje tarp Varnutės upės tvenkinio, Joninių slėnio ir Žeimių gatvės. Sporto, sveikatingumo ir pramogų kompleksą sudarys universali sporto salė, sporto ir pramogų centras, renovuojamas stadionas, bei renovuojamas Joninių slėnis.

                      PROJEKTO IDĖJA. Projektuojamo komplekso idėja – išsivyniojantis takas. Projektuojamo pramogų ir sporto komplekso Jonavoje pastatai išdėstomi abipus pėsčiųjų tako. Pėsčiųjų takas tarsi apjungia pastatus ir formuoja vientisą kompleksą.

                      UNIVERSALI SALĖ. Projektuojama 2000 sėdimų vietų universali salė su VIP ložėmis. Salė pritaikyta žaisti krepšinį, rankinį bei tinklinį, taip pat organizuoti kultūros renginius. Dalis tribūnų yra sustumiamos. Salės aikštės matmenys parinkti tokie, kad sustūmus pirmojo aukšto tribūnas ir ją padalinus į tris aikšteles skersai vienu metu galėtų vykti trejos krepšinio treniruotės.

                      STADIONO TRIBŪNOS. Projektuojamos stacionarios, dengtos 2000 sėdimų vietų stadiono tribūnos, iš kurių – 120 vietų VIP tribūnoje. Dar 1000 sėdimų vietų numatoma lengvų konstrukcijų tribūnose. Po stacionariomis tribūnomis numatoma įrengti stadiono veiklai vykdyti reikalingas patalpas. Tribūnos projektuojamos vietoje esamų medinių tribūnų.

                      STADIONAS. Renovuojamoje stadiono teritorijoje įrengiamos krepšinio, lauko teniso, paplūdimio tinklinio aikštelės. Stadionas renovuojamas, įrengiami 9 bėgimo takeliai ir lengvosios atletikos sektoriai.

                      lietuvosarchitektura
                      Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                      Comment


                        #12
                        Sąjūdžio aikštės jonavoje sutvarkymo projektas:

                        Laimėjome prieš metus skelbtą Sąjūdžio aikštės prie J. Ralio g., Jonavoje, sutvarkymo idėjos konkursą, parengėme, suderinome techninį projektą. Deja ne visiems Jonavos miesto tarybos nariams buvo priimtina pirminė konkursinio projekto idėja, kurioje be čia aprašyto aikštės sutvarkymo buvo pasiūlytas ir INFO BOX pastatas – jį pakeitė fontanas su skulptūra.

                        1. Tvarkomos teritorijos situacija ir esama būklė

                        Jonavos miesto centrinėje dalyje esanti Sąjūdžio aikštė prie J. Ralio gatvės yra viešoji-reprezentacinė miesto erdvė. Iki 1960 metų dabartinės aikštės vieta buvo užstatyta perimetru palei J. Ralio gatvę, vyravo mažaaukštis gyvenamųjų namų užstatymas. Šiandien Sąjūdžio aikštė prie J. Ralio gatvės yra apstatyta 1960-1970 metų daugiabučiais penkiaaukščiais pastatais. Pati aikštė yra netaisyklingos geometrinės formos, šiek tiek ištęsta palei gatvės kontūrą, puikiai matoma įvažiuojant į miestą ir turi didelį potencialą atlikti reprezentacinę funkciją. Rytų pusėje aikštės kontūrą „uždaro“ Vytauto gatvė su mažaaukščiu sodybiniu užstatymu, vakarinėje pusėje aikštę užbaigia mažosios architektūros forma – laikrodis (arch. V.Vizbaras). Kitoje J. Ralio gatvės pusėje vyrauja 2-3 aukštų užstatymas. Šiuo metu pati aikštė nėra gyvybinga ir mielai lankoma miesto gyventojų bei svečių. Kaip vieną pagrindinių aikštės negyvybingumo priežasčių galima įvardinti jos prastą fizinę būklę ir aiškios bei konceptualios architektūrinės raiškos nebuvimą. Šalia aikštės šiuo metu funkcionuoja viešojo keleivinio transporto ir taksi sustojimo vieta, tai sąlygoja gausius pėsčiųjų srautus.
                        Svarbų vaidmenį formuojant aikštės veidą atlieka esamas foninis užstatymas, kuris šiandien taip pat yra prastos fizinės būklės, architektūriškai neraiškus. 1960 -1970 metų daugiabučių pirmuose aukštuose veikia neišplėtota komercinė funkcija, vakarinėje aikštės pusėje yra dviaukštis komercinės paskirties pastatas.

                        2. Aikštės sutvarkymo koncepcija

                        Pagrindinė Sąjūdžio aukštės prie J. Ralio gatvės Jonavoje sutvarkymo koncepcinė nuostata – suteikti aikštei gyvybingumo, paversti ją intensyviai lankoma ir naudojama Jonavos miesto viešąja erdve kuri taptų vienu iš miesto simbolių. Projekto devizas - „Sąjūdžio aikštė – bendravimo ir informacijos erdvė“.

                        Pagrindinę aikštės dalį numatoma dengti šviesiu granitu. Dinamiškas aikštės ruožas, jungiantis stotelę, reklamos ekraną ir fontaną su skulptūra dengiamas iš visų pusių skeltu juodu granitu.
                        Reprezentacinę aikštės dalį supa mažosios architektūros kompozicija – netaisyklingai išdėstyti kubo formos moduliai. Ta pati forma vientisai formuoja sėdėjimo vietas, šiukšliadėžes, gėlių gazonus, dekoratyvinius elementus. Padrikai išmėtyti kubai persilieja iš aikštės į žaliąją zoną. Stačiakampę aikštės formą paryškina perimetru išdėstyti šviestuvai. Želdynai išdėstomi lūžtančia juosta pagal aikštės kraštus, kuriama neutrali žaliųjų plotų struktūra.

                        Aikštėje projektuojama naujai šie elementai:
                        Suprojektuotas per visą aikštę besitęsiantis 128m ilgio šviesos takas, kartu jungiantis arch. V. Vizbaro projektuotą skulptūrą laikrodį su naująja aikštės dalimi.
                        Šviesos tako principas - betono konstrukcijos šachtoje montuojami šviesos diodai, uždengiami matiniu, smūgiams atspariu stiklu.

                        Taškinis fontanas
                        Aikštės viduryje suprojektuotas fontanas iš grindinio: vanduo išteka iš grindinyje sumontuotų purkštuvų, suteka į grindinyje suprojektuotus vandens surinkimo elementus. Visi fontano elementai yra grindinio lygyje, vandens subėgimo nuolydžiai minimalūs, todėl nenaudojant fontano visa zona tinkama vaikščioti. Siekiama, kad fontanas sukurtų savotišką „vandens architektūrą“, kuri priklausomai nuo metų, paros laiko ir apšvietimo kistų ir sudarytų vis kitokį įspūdį.
                        Stačiakampio formos (3000x2000 cm) fontane bus išdėstyta 11 purkštukų su povandeniniu apšvietimu, numatomas vandens išpurškimo aukštis iki 4m., galimas maksimalus vandens taškymosi spindulys – 8m.. Fontano įrangai projektuojama požeminė techninė patalpa. Vandens sistema ir povandeninis apšvietimas veiks atskirai, periodiškai.

                        Fontanas su skulptūra – du persipynę 4 metrų aukščio dvitėjiniai metalo profiliai, per kuriuos tekės vanduo, taip pat numatytas povandeninis apšvietimas.

                        Informacijos ekranas – atliekantis daugiau šviečiamąją negu komercinę funkciją. Tai dvipusis ekranas, skirtas grafiniams vaizdams, filmams ar reklamai demonstruoti. Ekranai montuojami ant trikampio formos stovo, ekranai orientuojami į J. Ralio gatvę (pietų ir šiaurės vakarų kryptimis).

                        Keleivinio transporto stotelė – „L“ formos stotelė suformuota iš vientiso betono klojinio.
                        kartu su informacijos ekranu ir fontanu su skulptūra sudaranti bendrą dinamišką kompoziciją, žiūrint iš pagrindinių perspektyvos taškų sudaryto intriguojantį ir besikeičiantį vaizdą, juos jungia tamsi granito danga - laužtos formos juosta.

                        Visur naudojamos solidžios, „šaltos“, „tvirtos“ medžiagos – granitas, betonas, metalas, stiklas.

                        1.


                        2.


                        3.


                        4.


                        lietuvosarchitektura
                        Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                        Comment


                          #13
                          tai kiek supratau tas informacijos ekranas nebus siaip sau paprastas plakatas, o kaip didelis televizorius.toks koks yra ant SAVO kaune?

                          Comment


                            #14
                            Parašė woofer Rodyti pranešimą
                            tai kiek supratau tas informacijos ekranas nebus siaip sau paprastas plakatas, o kaip didelis televizorius.toks koks yra ant SAVO kaune?
                            Visiškai, teisingai ir puse energijos jis naudos iš saulės energijos.
                            Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                            Comment


                              #15
                              nesitikejau kad toki dalyka padarys jonavoje.galvojau kad bus kokie paprasti jonavos miesto ir rajono zemelapiai kaip kad anksciau buvo.

                              Comment


                                #16
                                Na o kaip su tais baisiais daugiabučiais?
                                DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė Depeche Rodyti pranešimą
                                  Na o kaip su tais baisiais daugiabučiais?
                                  Pagal projektą juos rekonstruos.
                                  Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                                  Comment


                                    #18
                                    MgssEY> kompleksas kaip ir realus, kiek žinau investuotojas parengtas (lubio achema) rangovas irgi parinktas tad beliko galutinai susitarti dėl bapkių ir terminų, nes subrangos rangovas dar neiško..

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė gotland Rodyti pranešimą
                                      MgssEY> kompleksas kaip ir realus, kiek žinau investuotojas parengtas (lubio achema) rangovas irgi parinktas tad beliko galutinai susitarti dėl bapkių ir terminų, nes subrangos rangovas dar neiško..
                                      Taip investuotojas yra Bronislovas Lubys UAB "Achema", bet pinigais prisidės ir savivaldybe, o priedu subrangovas ir taip aiškus kad Jonavos "Ranga" nes jie taip pat palaiko glaudžius ryšius su Lubių, ir kad jie laimes aš tikras, juk Jonava yra korupcinė.
                                      Mes siekiame gyventi geriau- suriko valdžia ! Mes tai jau senai matome- atsiduso liaudis.

                                      Comment


                                        #20
                                        kaip del Jonavos arenos? vyksta kas? paskutiniais mano duomenimis savivaldybė ieškojo privataus investuotojo. parašius esu emailą Jolantai Daunorienei (Jonavos savivaldybės Specialistė (teritorijų planavimas)). Tačiau per mėnesį negavau jokio atsakymo nei dėl planų nei dėl procesų...

                                        Comment

                                        Working...
                                        X