Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Radviliškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    www.skrastas.lt straipsnis

    Iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti šiemet rajonui skirta bemaž 4,39 milijono litų.

    Iš šios sumos 1,5 milijono litų numatyta skirti Radviliškio miesto seniūnijos objektams.

    Remontai ir rekonstrukcijos

    Radviliškio mieste už skirtąsias lėšas bus atlikta daugiausia įvairių darbų.

    Stiklo, Vaižganto, V. Kudirkos, Kaštonų ir Bernotėno gatvėse numatyta suremontuoti 2000 kvadratinių metrų asfaltbetonio. Tam skirta daugiau, nei daugeliui seniūnijų paskirta iš viso lėšų (280 tūkstančių litų).

    Vaižganto gatvėje už 350 tūkstančių litų ruošiamasi remontuoti šaligatvius. Asfaltuotų gatvių išdaužytai dangai remontuoti skirta 200 tūkstančių, žvyruotų gatvių priežiūrai — 187 tūkstančiai, miesto gatvių priežiūrai žiemą — 120 tūkstančių litų.

    Laisvės alėjos, Kaštonų, Šiaulių ir Basanavičiaus gatvėse turėtų būti įrengta lietaus nuotekynė. Radviliškio mieste šiemet taip pat ketinama remontuoti Jaunystės gatvės pėsčiųjų taką, įrengti automobilių stovėjimo aikšteles Gedimino ir V. Kudirkos gatvėse, rekonstruoti Darbininkų gatvę.

    Kai "užvirs" darbai manau teks pafotkinti.
    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

    Comment


      #42
      (08-05-15) Ketvirtadienį 9.00 val. mažojoje Savivaldybės salėje bus pristatomas Radviliškio miesto centrinės aikštės techninio projekto eskizas. Gal kas susidomėtų padaryti keliata foto, as pats negaliu.?
      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

      Comment


        #43
        Naujas prekybos centras NORFA

        Teritorijos tvarkymo dokumento pavadinimas – „Žemės sklypų Taikos g. 9, Pušų g. 1, Radviliškio m., sujungimas, naudojimo būdo keitimas ir teritorijos tvarkymo režimo nustatymo detalusis planas.

        Planavimo tikslai: žemės sklypų sujungimas, naudojimo būdo keitimas ir teritorijos tvarkymo ir naudojimo režimo nustatymas (prekybos centro statyba, 150 vietų automobilių parkavimo aikštelės įrengimas).

        Planavimo organizatorius – UAB „RIVONA“

        Kiek zinau Norfa ir Rivona labai susijusios įmonės. Norfos mažmena liktais valdo UAB Rivona. Šiaip esu parašęs laišką adresu info@norfa.lt bet nelabai tikiu ar gausiu atsakymą.
        RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

        Comment


          #44
          Radviliškyje siūloma įrengti europietišką aikštę

          Architektai siūlo intervencijos idėją

          Miesto centrinės aikštės rekonstrukcijos techninio projekto eskizą radviliškiečiams pristatė konkursą laimėję projekto rengėjai iš UAB „Inžinerinė mintis“. Rengėjai pateikė ir dabartinių centrinės aikštės vaizdų, ir brėžinių, kaip, jų manymu, turėtų atrodyti šiuolaikinė miesto aikštė.
          Architektų manymu, Radviliškio miesto centre, šalia rajono Savivaldybės pastato, reikia sukurti aikštės, o ne skvero įvaizdį, todėl jai esą reikia intervencijos.
          Anot architektų, skvere augančius medžius reikėtų iškirsti ir šioje vietoje suformuoti šiuolaikišką aikštę, klotą kelių spalvų grindinio plytelėmis. Išsaugoti esą būtų galima gal tik eglę ar egles, šalia kurių vyksta kalėdiniai renginiai. Naują medžių alėją siūloma suformuoti kitoje vietoje.
          Netoli važiuojamosios kelio dalies stovinčią Pergalės deivę „Nikę“ projekto rengėjai siūlė perkelti giliau ir pastatyti prieš kavinę “Gaiva“. Jų manymu, dabartinė skulptūros vieta yra netinkama, ji yra vizualiai neinformatyvi, skulptūra yra dirbtinai pakelta, tačiau tinkamai neišeksponuota. Pastatyta naujojoje vietoje skulptūra esą būtų puikiai matoma iš įvairių taškų. Aikštėje būtų išskirta vieta iš kurios į Sibirą buvo tremiami rajono gyventojai.
          Nuo „Nikės“ link S. Dariaus ir S. Girėno gatvės, anot architektų, galėtų būti įrengti keli dekoratyviniai negilūs, apie 30 centimetrų gylio, baseinėliai, aplink juos — šviestuvai. Šalia kavinės būtų įrengta keletas alpinariumų su suoliukais, kurie taip pat būtų šiuolaikiškai apšviesti. Siūloma padidinti automobilių parkavimo aikšteles.
          „Miestas turi turėti vietą, kurioje galės vykti renginiai, sutalpinantys didelį būrį žmonių, po kurią galima važinėtis dviračiu, prie miesto aikštės skirti pasimatymus“,–europinės aikštės idėją radviliškiečiams siūlė UAB “Inžinerinė mintis“ architektas A. Velutis.

          Nuomonės išsiskyrė

          Pristatytasis miesto aikštės rekonstrukcijos technino projekto eskizas sukėlė prieštaringų vertinimų.
          Rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas A. Vilčinskas pritarė architektų idėjai skverą paversti aikšte ir „Nikės“ paminklą perkelti į kitą vietą. Anot A. Vilčinsko, skulptūra tikrai yra ne vietoje, ji ten pastatyta tik tam, kad būtų pastatyta, todėl neatlieka savojo vaidmens. Dabartinis miesto centro skveras, anot pavaduotojo, yra tik nusenusių medžių rinkinys su aplūžusiais suoleliais.
          Rajono mero A. Čepononio manymu, nereikėtų drastiškai sunaikinti bemaž visus skvero medžius, kuriuos kažkada sodino radviliškiečiai. Suabejota ir dėl siūlomų keturių baseinėlių.
          Dėl jų reikalingumo ir funkcionalumo suabejojo ir miesto seniūnas L. Grigaliūnas. Jį labiausiai domino, kokia būtų šių baseinų priežiūra, kaip būtų valomas jų vanduo, prikritusios šiukšlės.
          Ir projekto rengėjai, ir projekto pristatyme dalyvavę Savivaldybės atsakingi darbuotojai sutarė, jog architektų pasiūlytą idėją reikės dar ne kartą aptarti, teikti pasiūlymų ir tik tuomet pasirinkti galutinį variantą.
          Aikštės rekonstrukcijos techninis projektas turės būti parengtas iki šių metų spalio mėnesio. Tik tuomet paaiškės, kiek galėtų kainuoti aikštės pertvarkymo darbai.
          Tuomet, anot A. Vilčinsko, bus pradėta ieškoti ir lėšų. Joms gauti esą būtų du keliai: iš biudžeto arba laimėjus europinį projektą. Darbai vyktų keliais etapais.


          nuotrauka straipsnio autorės tik mano truputį pataisyta

          straipsnis www.skrastas.lt
          Paskutinis taisė doncius; 2008.05.27, 09:45. Priežastis: bėdos su nuotrauka
          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

          Comment


            #45
            Pirmasis Radviliškyje renovuotas daugiabutis. Jis renovuotas praeitais metais lygtais, kiek žinau šiais metais renovuotis nori dar trys daugiabučiai namai.



            Paskutinis taisė doncius; 2008.11.16, 13:19.
            RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

            Comment


              #46
              Radviliškio viešasis transportas laukia naujų permainų. Radviliškyje veikė dvi bendrovės, (UAB EMTRA ir UAB RADVILIŠKIO AUTOBUSŲ PARKAS) kurios vežiodavo žmones. Nuo birželio menesio liks tik viena. UAB EMTRA koncesijos budu perims RAP maršrutus, kaikuriuos autobusus, darbuotojus ir žinoma keleivius. Savivaldybė sudarys sutartį 15 metų su galimybe pratesti. EMTRA įsipareigoja per 5 metus investuoti per 1mln litų.

              Dar savivaldybė/RAP ieško investuotojų siekdama atnaujinti pervežimo paslaugų infrastruktūrą ir užtikrinti galimybę teikti kokybiškas keleivių pervežimo paslaugas, ketina rekonstruoti arba statyti naujus Radviliškio autobusų stoties statinius ir kviečia potencialius investuotojus dalyvauti Radviliškio autobusų stoties statinių atnaujinimo projekte.

              Privačiam partneriui, sutikusiam dalyvauti Radviliškio autobusų stoties statinių atnaujinimo projekte, ketinama suteikti teisę Radviliškio autobusų stočiai priskirtame žemės sklype statyti komercinės paskirties statinius ir teikti kokybiškesnes ir įvairesnes paslaugas rajono gyventojams ir svečiams.

              RAP-RADVILIŠKIO AUTOBUSŲ PARKAS





              Čia truputėli plačiau
              http://www.radviliskis.lt/content/view/643/141/
              RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

              Comment


                #47
                Ir naujiena iš rajono

                Senasis Burbiškio dvaras XVII a. priklausė dvarininkams Burboms – pagal jų pavardę ir kilo vietovės pavadinimas. XIX a. jis atiteko Baženskiams, kurie rekonstravo buvusius dvaro pastatus. Mykolo Baženskio iniciatyva įveistas mišraus stiliaus dvaro parkas su puikiais, vaizdingais, su nedidelėmis salelėmis tvenkiniais. Salelėse buvo įrengtos poilsio aikštelės, į kurias vedė mediniai ir mūriniai tilteliai bei liepteliai. XX a. pradžioje Burbiškyje lankydavosi žinomi visuomenės veikėjai. Dvare yra rengiami muzikos vakarai, kultūros renginiai, iškilmingi Savivaldybės renginiai, seminarai, šventės šeimoms ir kolektyvams. Atnaujintame dvaro fligelyje įkurti svečių namai, tačiau dvaro ansambliui vis dar reikia rekonstrukcijos.

                Projektas „Burbiškio dvaro sodybos infrastruktūros plėtra ir pritaikymas viešiesiems turizmo poreikiams“ jau gerokai įsibėgėjo: nemažai rekonstrukcijos darbų jau yra atlikta. Šiuo metu atliekami šie rekonstrukcijos darbai: rekonstruojamos buvusios arklidės, svirnas, tvartas, virtuvė, balandinė, ūkinis pastatas ir sodininko namas. Artimiausiu metu numatoma pradėti centrinių rūmų mansardos rekonstrukciją. Tvarkomi dvaro sodybos lauko inžineriniai tinklai. Intensyviai tvarkoma parko teritorija, želdiniai: valomi parko tvenkiniai, atstatomi ir rekonstruojami liepteliai ir tilteliai, atkuriami parko takeliai. Dvaro sodybos teritorijoje bus rekonstruota automobilių stovėjimo aikštelė, tvarkomi parko keliai. Nemažai dėmesio skiriama mažosios architektūros elementų rekonstrukcijai – aptveriama dalis teritorijos, restauruojami metaliniai vartai. Planuojama įsigyti baldų ir įrenginių, reikalingų Burbiškio dvaro sodybos statiniams (rūmams, bokštui, arklidėms, svirnui, tvartui, virtuvei ir sodininko namui) apstatyti. Baldai sukurs jaukią atmosferą ir leis pasijausti lyg senais laikais, įrenginiai gerokai palengvins dvaro sodybos buitį.

                Įgyvendinus projektą, bus pasiekti šie rodikliai:

                viešiesiems turizmo poreikiams pritaikyta Burbiškio dvaro sodyba;
                sukurtos ilgalaikės darbo vietos;
                rekonstruota centrinių rūmų mansarda;
                rekonstruotos arklidės – įrengtos kinkomojo transporto ekspozicijos;
                rekonstruotas svirnas – įrengtos žemės ūkio padargų ekspozicijos;
                rekonstruotas tvartas – įrengtas nekomercinio senojo ir naujojo kino teatras;
                rekonstruota balandinė – įrengti lauko tualetai ir balandinė;
                rekonstruota buvusi virtuvė – modernizuota katilinė;
                rekonstruotas sodininko namas – įrengtos tarnybinės patalpos;
                rekonstruotas ūkinis pastatas – įrengtas tvartelis poniams.
                Burbiškio dvaro sodyboje bus sukurtas turizmo traukos centras, teikiantis turistams reikalingų viešųjų paslaugų kompleksą, bus sudarytos sąlygos aktyviai turizmo infrastruktūros plėtrai regione. Tikimasi, kad dvaras ir toliau liks Radviliškio rajono kultūros ir meno centras.

                Projekto „Burbiškio dvaro sodybos infrastruktūros plėtra ir pritaikymas viešiesiems turizmo poreikiams“ rekonstrukcijos darbus planuojama baigti iki 2008 m. rugpjūčio 30 d.





                RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                Comment


                  #48
                  Gal kam įdomu truputi atnaujinau tema A9 Šiauliai-Panevežys, yra nuotraukų iš Radviliškio
                  http://www.miestai.net/forumas/showthread.php?t=5532&page=2
                  RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                  Comment


                    #49
                    Atlikti paskutiniai darbai Radviliškio miesto pramonės zonoje.
                    Zona prasideda tik įvažiavbus į miesą S.Dariaus ir S.Gireno gatve





                    nutiesti privažiavimai, pastatytos elektros pastotes ir visa kita
                    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                    Comment


                      #50
                      Gal kas ryt (tai yra 08-07-05) važiuosit pro Radviliškį-UŽSUKIT. Ryt vyks miesto 441ojo "gimtadienio" švente.

                      Paskutinis taisė doncius; 2008.07.05, 17:42.
                      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                      Comment


                        #51
                        Eidamas mieste kažkaip netikėtai užklupau statybininkus. Kadangi kolega tuo momentu turėjo foto-aparatą tai ir nufotkinau. Žinokit net nežinau kas čia ką galėtų daryti. Kiek atsimenu labai senai čia buvo taupomas bankas po to žvejo reikmenų krautuvė, o dabar ten nuo gatvės puses NEMATEKAS atidarė savo parduotuvę, tad tikriausiai remontuoja arba dasistato patalpas.

                        kiek iš nuotraukų matyti nuimta stogo perdanga, gal antrą aukštą statys. Bet nelabai nes priepat gyventojų langai

                        o gal tiesiog tą pastatėlį nugriaus. Kai sužinosiu pranešiu
                        NEDIDELIS ATNAUJINIMAS

                        Paskutinis taisė doncius; 2008.10.30, 18:08.
                        RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                        Comment


                          #52
                          Sužinojau kelias naujienas apie šį rekonstruojamą patatuką

                          Bendrove "Viskas už vieną Eurą" nusipirko šias patalpas ir jas rekonstruoja. Pats pastatas pailges trimis metrais ir bus pastatytas antras aukštas, įrengta stovėjimo aikštelė.
                          Pastaukas mažas o kelia daug aistrų tarp gyventoju ir minėtos bendrovės. Atstumas tarp pastato ir daugiabučio tik 8,6metro todel gyventojai piktinasi jog nebematys saulės šviesos, dar, kad kyla didelis triukšmas nuo kondicionierių.
                          Pastato Vasario 16-osios gatvėje, Radviliškyje, rekonstrukcija jau pažymėta krauju. Liepos 11 dieną, apie 14 valandą, nuo pastolių nukrito ir užsimušė ten dirbęs darbininkas. Pasak Valstybinės darbo inspekcijos Šiaulių skyriaus vyriausiosios darbo inspektorės Antaninos Grakavinienės, nelaimė įvyko dėl darbų saugos ir sveikatos norminių aktų nesilaikymo. „Viena iš nelaimės priežasčių — pastoliai neturėjo apsauginio aptvaro“, — sakė inspektorė. Ji aiškino, jog tikslios nelaimės aplinkybės paaiškės gavus Teismo medicinos ekspertų išvadas bei atlikus darbų saugos patikrinimą Radviliškyje besidarbuojančioje Pakruojo įmonėje “Neo statyba“.
                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                          Comment


                            #53
                            Po truputi prasideda pasiruošimas respublikinei geležinkeliečių šventei. Pradėta tvarkyti antaniškių parko estrada kur ir vyks šventė, nu bent kur vyks finalinis koncertas.







                            Kolkas vaizdų tiek artimiausiomis savaitėmis gal dar nufotkinsiu iš šios vietos
                            RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                            Comment


                              #54
                              Vakar sumaniau pramankstinti kojas ir paejeti toliau ne į centro pusę o link pakruojo. Eidama pamačiau jog ir ten vyksta šiokie tokie darbai. Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba remontuoja savo patalpas.






                              RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                              Comment


                                #55
                                Šį šeštadienį 13val. Radviliškyje vyks LR geležinkelininkų profesinė šventė. Tad pagalvojau kad jei ir atsiras norinčių atvykti jie tikriausiai net nenumanys kur ta estrada. Tad šioks toks žemėlapiukas. Sorry aiškiau padaryti nebeišėjo.
                                RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                Comment


                                  #56
                                  Šiandien apsidairiau savame kieme

                                  Namo modernizacija gaila kad tai tik 2 daugiabutis kuris nusprende tvarkyti namą kapitaliai. Nors dar apie 1 buvo kalbama bet kolkas nesimato kur jis

                                  RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                  Comment


                                    #57
                                    Sugalvojau aprodyti centrinį stadioną.

                                    Krepšinio aikštė, o kitoje puseje yra futbolo aikšte su dirbtine danga

                                    zalioji pieva


                                    vaizdai iš tribūnos




                                    pati tribūna, suskaiciavau ~380 zmoniu sutilptu.
                                    RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                    Comment


                                      #58


                                      Švieslentė juokauju


                                      bėgimo takas

                                      Sporto arena kuri yra šalia stadiono

                                      Ir labai laukiamas dalykas, Stadiono rekonstrukcija
                                      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                      Comment


                                        #59
                                        Paskutiniu metu labai dziugina kad atnaujimani sporto aikstynai, stadionai, statomos arenos. Radviliskio stadionas nedidelis, bet rekonstrukcijos verkiant reikia

                                        Comment


                                          #60
                                          Jo dydžiu stadionas negali pasigirti, bet jame telpa 2aikšteles papludimio tinklinio 1dirbtines dangos aikštele ir 1krepšionio aikštele. Labai norint jį praplėsti vietos būtų, nes šalia jo yra toks parkelis, bet manau nelabai kas sutiktu parko kaina jį plėsti
                                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                          Comment

                                          Working...
                                          X