Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Radviliškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Naujosios Radviliškio gaisrinės statybosClick image for larger version

Name:	IMG_20211002_121041_1.jpg
Views:	1227
Size:	1,23 MB
ID:	1916657

    Comment


      Triukšmo sieneles statyba a9 kelyje, Radviliškyje Click image for larger version  Name:	20211022_104748.jpg Views:	0 Size:	2,01 MB ID:	1922286
      Paskutinis taisė Dariukas; 2021.10.23, 01:44.

      Comment



        „Dingęs štetlas“ – unikalus statomas muziejus, apie kurį jau kalba pasaulis


        Šeduvoje kuriamas muziejus „Dingęs štetlas“ – tarptautinis projektas, apie kurį jau dabar kalbama visame pasaulyje.
        „Baltijos plienas“

        Radviliškio raj. esančio Šeduvos miestelio pakraštyje gimsta modernus lietuviškų žydiškų miestelių istorijos muziejus „Dingęs štetlas“. Kastytis Skiečius, dešimtus veiklos metus skaičiuojančios statybų UAB „Baltijos plienas“ direktorius, pasakoja, kad statant visame pasaulyje žinomų projektuotojų sukurtą muziejų tenka įveikti originalius iššūkius ir įgyvendinti unikalius sprendimus.

        Šeduvoje kuriamas muziejus – tarptautinis projektas, apie kurį jau dabar kalbama visame pasaulyje. Vos sumanytas jis jau buvo įtrauktas į prestižinį Europos memorialinių vietų sąrašą, kurį sudaro Berlyne esantis Holokausto memorialo informacijos centras

        Šeduvoje muziejų kuria pasauliniai meistrai
        Muziejaus „Dingęs štetlas“ pastatą suprojektavo Suomijos kompanija „Lahdelma & Mahlamaki Architects“ vadovaujant architektui Raineriui Mahlamakiui, o interjerą ir ekspoziciją kuria viena didžiausių muziejų parodų dizaino firmų pasaulyje iš Jungtinių Amerikos Valstijų „Ralph Appelbaum Associates“, landšaftą projektuoja garsi Italijos ir Šveicarijos įmonė „Enzo Enea“.

        Šio unikalaus pastato statyboje „Baltijos plienas“ teikia FIDIC inžinieriaus, techninės priežiūros ir statybos valdymo paslaugas. FIDIC yra prieš 110 m. įkurta Tarptautinė inžinierių konsultantų federacija (angl. The International Federation of Consulting Engineers), šiandien veikianti daugiau kaip 100 šalių.
        Darbus atlieka ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rangovai: Estijos bendrovės „Parmet“ fasadų montuotojai, natūralaus akmens apdailos grindis kuria Šveicarijos bendrovės „Schori Maffioli“ meistrai, o visas medines detales tiekia jų ekskliuzyvinė gamintoja Šveicarijos kompanija „Karl Bucher“. Užsakovą atstovauja Europoje žinoma Šveicarijos statybų konsultavimo paslaugų bendrovė ECAS, o inžinerinių sistemų konsultantas – Didžiosios Britanijos kompanija „Rich & Partners“.
        Statomo muziejaus komplekso plotas daugiau nei 3.000 m2, o aukščiausia galerijos patalpa – net 15 m. Kompleksas jungia 8 galerijas–pastatus.
        Muziejuje atgimsta lietuviškasis štetlas
        Štetlas jidiš kalba reškia miestelį. Taip buvo vadinami miesteliai ar miestų dalys, kuriuose didesnę dalį gyventojų sudarydavo žydų bendruomenė, o šalia gyvendavo ir kitų tikėjimų žmonės. Šeduvoje žydai įsikūrė 18 a. ir praėjusiame amžiuje sudarė didesnę dalį gyventojų. Beje, kaip ir daugelyje kitų Lietuvos miestelių.

        Muziejus „Dingęs štetlas“ atkurs Šeduvos miestelio žydų gyvenimą, pasakos apie jų kasdienybę, veiklą, kultūrą, papročius. Muziejuje bus eksponuojami iš praeities atkeliavę ir išsaugoti žydų buityje naudoti daiktai. Jo ekspozicijoje suplanuota naudoti daug interaktyvių sprendimų, pavyzdžiui, vaizdai bus projektuojami ant lubų, todėl jos išlietos lygios ir didelių plotų.
        Nors muziejus atkuria paprastų žydų kasdienį gyvenimą, Šeduva žinoma ir iš čia kilusiais žydais. Pavyzdžiui, čia gyveno Chaimo Hercogo, kuris 10 metų buvo Izraelio prezidentu, ir dabartinio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu seneliai.

        Plačiau: https://www.vz.lt/ismani-lietuva/202...#ixzz8HZWipCqQ

        Comment

        Working...
        X