Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Radviliškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    prie "metalines" NORFOS derantis stiklo kubas Radviliskio centre:
    2010.04.12


    2010.04.15
    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

    Comment


      Nutariau pasidairyti po buvusio malūnoteritoriją. Nieko perdaug nepasikeitė nuo pastarojo atnaujinimo tik tais tiek, kad matyti dvi prielipos. Iš kairiojo šono tvarkoma buvusi seno pastato dalis, o dešiniajame krašte jau išlieti pamatai ir suvežtos perdangos. Tad truputis foto:










      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

      Comment


        O kas čia žada įsikurti?
        ______________
        The Division Bell

        Comment


          Parašė enigma Rodyti pranešimą
          O kas čia žada įsikurti?
          Žinok negaliu atsakyti, nes nežinau. Težinau tai ką rašiau seniau http://www.miestai.net/forumas/showp...&postcount=280






          keletas stadiono nuotraukų, nuo seniau pateiktų matyti tai, kad tribūna pati išrinkta liko tik pagalbinės patalpos, kurios bus rekonstruojamos ir prie jų lipdys tribūnų konstrukcijas bei stogą.

          Kiek žinau neseniai buvo kalbėtasi dėl finansavimo. Savivaldybės ir UAB Rūdupio suderėta kaina nuo 350-400tks. Maždaug tokia suma turėtų būti skirta tribūnos užbaigimui.
          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

          Comment


            Radviliškyje prasideda mokyklų renovacijos. Pirmoji mokykla kuri renovuojama tai buvusi Dariaus ir Girėno - dabartinė jaunimo mokykla.




            RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

            Comment


              greitu metu turėtų jau atsivert teniso kortai specialistai iš slovakijos lyg ir baiginėja jau paskutiniuosius darbus
              Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

              Comment


                Smagu, kad po truputį darbai vyksta.
                ______________
                The Division Bell

                Comment


                  Parašė enigma Rodyti pranešimą
                  Smagu, kad po truputį darbai vyksta.
                  šiandien jau vyko pirmos treniruotės oficialiai birželio 1 atidaro..
                  Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                  Comment


                    Tai dar smagiau.
                    ______________
                    The Division Bell

                    Comment


                      GALI PAJŪDĖTI AUTOBUSŲ STOTIES REKONSTRUKCIJOS KLAUSIMAS

                      Savivaldybės tarybai pateiktas projektas. Štai nuoroda į projektą, o kas tingi skaitytis visą projektą nukopijavau aiškinamąjį raštą.
                      http://www.lrs.lt/pls/proj/dokpaiesk...c_l?p_id=34853


                      Aiškinamasis raštas

                      2008 m. lapkričio 27 d. UAB Radviliškio autobusų parko ir UAB „Ekosteras“ pasirašytoje Jungtinės veiklos sutartyje numatyta, kad UAB „Ekosteras“ įsipareigoja dėti pastangas, kad autobusų stoties rekonstrukcijos ir komercinio pastato komplekso projektas būtų įgyvendintas ir pabaigtas be nepagrįsto atidėliojimo ar delsimo per protingai trumpą laikotarpį. Planuota projektą įvykdyti iki 2009 m. rudens.

                      Tačiau motyvuojant sudėtinga šalies ekonomine situacija sutartyje numatyti darbai nevyksta. UAB „Ekosteras“ 2009 m. rugsėjo 8 d. raštu Nr. 108 prašė atidėti sutarties vykdymo pradžią iki 2010 m. pavasario, o 2010 m. balandžio 12 d. raštu Nr. 35 prašo dar kartą atidėti projekto vykdymą „iki sulauks konkrečių ekonomikos atsigavimo ženklų“.

                      Toks sutartyje numatytų darbų pradžios neapibrėžtumas verčia tęsti veiklos praktiškai nevykdančios uždarosios akcinės bendrovės Radviliškio autobusų parko egzistavimą, o tam reikalingos atitinkamos sąnaudos. Koncesijos pagrindais veikianti ir keleivių vežimo paslaugas rajone teikianti uždaroji akcinė bendrovė „Emtra“ dėl to negali priimti sprendimų dėl autobusų stoties pastato bei jo šildymo sistemos kapitalinio remonto, be kurio negali į čia perkelti savo buveinės ir nuomojasi patalpas kitur.

                      Todėl siūloma sutarties partneriams pasirašyti papildomą susitarimą, kuriame apibrėžti sutartyje numatytų darbų pradžią ne vėliau š. m. rugsėjo 1 d. Nepradėjus darbų iki šios datos, jungtinės veiklos sutartis būtų nutraukta dėl antrojo partnerio kaltės su visomis sutartyje numatytomis pasekmėmis, nes sutarties 7.2.2 punkte aiškumo tikslais vienareikšmiškai patvirtinta, kad aplinkybės, susijusios su antrojo partnerio galimybe gauti banko ar kitą finansavimą, būtiną įsipareigojimams pagal šią sutartį vykdyti, nėra laikomos nepriklausomomis nuo antrojo partnerio valios (force majeur).

                      Tuo pačiu, skaičiuojant sankcijų dydį, siūloma įvertinti antrojo partnerio atliktus 50 000 Lt vertės palaikomojo autobusų stoties pastato remonto darbus.

                      Pratęsus šios sutarties vykdymą, minėtus darbus užskaityti kaip antrojo partnerio pniginį įnašą už terminų netesybas.
                      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                      Comment


                        Panašus pranešimas yra temoje apie A9, bet negalėjau nepasidžiaukti geromis naujienomis ir čia.

                        Lietuvos automobilių kelių direkcijos straipsnis
                        http://www.lra.lt/lt.php/naujienos/r...siauliai_/7125

                        ir tai kas svarbiausia citata:
                        "Magistralinio kelio Radviliškis–Šiauliai 10,5 km ruožas bus greitkelis, juo automobiliai važiuos 100/110 km/h greičiu. Visame kelio plotyje nuties 4 eismo juostas, po dvi abiem kryptimis"
                        RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                        Comment


                          Ligoninėje — Operacinių ir Reanimacijos skyrių įkurtuvės

                          Radviliškio ligoninėje po rekonstrukcijos pradėjo veikti Operacinių, Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriai.

                          Tikslas pasiektas

                          Penktadienį įvyko ligoninės Operacinių, Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių atidarymo iškilmės. Jose dalyvavo Seimo, Sveikatos apsaugos ministerijos, Ligonių kasos, Gydytojų vadovų sąjungos, Šiaulių apskrities viršininko administracijos, rajono Savivaldybės, įvairių šalies ligoninių atstovai. Ligoninės kolektyvą moderniai įrengtų skyrių atidarymo proga sveikino rajono organizacijų, rekonstrukcijos darbus atlikusių statybos organizacijų atstovai.

                          Sveikatos apsaugos viceministrė Nora Ribokienė sakė, kad stipriai ligoninei Operacinių ir Reanimacijos skyriai yra labai svarbi grandis. Viceministrė pasidžiaugė, kad kilnus tikslas „reanimuoti“ ligoninės “širdį“ yra pasiektas.

                          Seimo narys Algimantas Salamakinas palinkėjo, kad rekonstruotieji skyriai turėtų kuo mažiau pacientų. Jam oponavo viceministrė: solidi ligoninė turi turėti pacientų, ir ministerija seks, ar investicijos į Radviliškio ligoninės dviejų skyrių pertvarką pasiteisino.

                          Rajono meras Antanas Čepononis pasveikino medikų kolektyvą su dar viena pergale įstaigos modernizavimo kelyje ir padėkojo ligoninės direktorei Danutei Povelauskienei už atkaklumą siekiant tikslo.

                          Šiaulių teritorinės ligonių kasos direktorius Remigijus Mažeika įvertino direktorės D. Povelauskienės įžvalgą: jei prieš keletą metų nebūtų parašytas projektas rekonstruoti operacines ir Reanimacijos skyrių, dabar dėl ekonominės situacijos tokiam projektui nebūtų pritarta.

                          Atidarymo iškilmėse dalyvavę aplinkinių ir tolimesnių šalies ligoninių atsakingi darbuotojai įvertino tai, jog šiuolaikiškai įrengtus Operacinių ir Reanimacijos skyrius turinti ligoninė turi ir gerą perspektyvą. Šiaulių ligoninės Chirurgijos skyriaus vedėjas Vincas Abalikšta kolegiškai nuogąstavo, kad dėl taip sutvirtėjusios Radviliškio ligoninės nesumažėtų pacientų Šiaulių ligoninėje.

                          Geros permainos

                          Radviliškio ligoninė rekonstruoti operacines ir Reanimacijos skyrių, atnaujinti šių skyrių medicinos įrangą buvo numačiusi antrajame restruktūrizavimo etape — per laikotarpį nuo 2007 iki 2009 metų. Laiku šio plano nepavyko įgyvendinti dėl įstrigusio finansavimo. Projektas įgyvendintas vieneriais metais vėliau, jau trečiajame restruktūrizavimo etape.

                          Įgyvendinti projektą prireikė beveik 5,2 milijono litų. Daugiausia lėšų skirta iš valstybės biudžeto — 3,7 milijono litų. Kitos lėšos — iš Privatizavimo fondo bei rajono biudžeto (iš pastarojo — 340 tūkstančių litų).

                          Radviliškio ligoninėje atliekamos įvairiausios ginekologinės, akušerinės, traumatologinės, chirurginės skubios bei planinės operacijos.

                          Po skyrių rekonstrukcijos, be jau iki šiol atliekamų įvairaus profilio operacijų, bus atliekamos ir išvaržų operacijos laparoskopo pagalba, taip pat klubo sąnario, kelio sąnario operacijos artroskopo pagalba. Taip bus praplėsta įstaigos veikla, pagerintas sveikatos priežiūras prieinamumas gyventojams, bus geriau tenkinami jų poreikiai.

                          Be to, kad Operacinių, Reanimacijos ir intensyviosios pagalbos skyriai aprūpinti naujausia šiuolaikine medicinos įranga, čia sudarytos ir puikios aplinkos sąlygos. Į minėtuosius skyrius tiekiamas kondicionuotas oras yra valomas trijų pakopų filtrais, vėdinimo ir kondicionavimo sistemos turi autonominį oro temperatūros, drėgnumo, oro kiekio reguliavimo distancinį valdymą. Pagerintos ir skyrių darbuotojų darbo bei poilsio sąlygos.

                          Rekonstravus Operacinių, Reanimacijos ir intensyviosios pagalbos skyrius, atsirado galimybė iš esmės sureguliuoti stacionarinių chirurginių paslaugų srautus, atlikti daugiau operacijų, pagerinti paslaugų kokybę, saugumą ir prieinamumą rajono ir ne tik rajono gyventojams.

                          Direktorė D. Povelauskienė sako, kad yra numatyta priimti į ligoninę dirbti naujų medikų. Radviliškyje jau bus operuojami ir ausų, nosies, gerklės ligomis sergantys pacientai. Anksčiau dėl tokių operacijų rajono gyventojai turėjo vykti į kitas šalies gydymo įstaigas.

                          2010 m. Birželio 1 d.
                          Jadvyga BUIVYDIENĖ www.skrastas.lt

                          Žingsnis po žingsnio regioninės ligoninės statuso link Dar radau video reportažą kur galima pamatyti operacines ir komentarus apie jas.
                          http://www.skrastas.lt/?data=2010-06-01&id=1275376866
                          (reportažas apie operacines prasideda 7:50)
                          RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                          Comment


                            Radviliškiečiams — modernūs teniso kortai


                            Radviliškiečiams nebereikės vykti į kitus rajonus, norint pažaisti tenisą — miesto stadione pradėjo veikti modernūs dviejų aikštelių teniso kortai, kurių įrengimas kainavo per 350 tūkstančių litų.

                            Kortų danga tinka ir profesionalams

                            Modernia Sporto arena galintys naudotis radviliškiečiai nuo šiol galės išbandyti jėgas ir šiuolaikiniuose teniso kortuose, kurie buvo iškilmingai atidaryti Tarptautinę vaikų gynimo dieną.

                            Atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas pasidžiaugė, jog rajono gyventojai turės šiuolaikinius reikalavimus atitinkančius teniso kortus, kuriuose galės vykti ne tik treniruotės, bet ir varžybos. Kortų atidarymo proga sąjungos vadovas įteikė simbolinę dovaną — teniso raketę.

                            Radviliškio miesto stadione darbai prasidėjo prieš pusmetį. Teniso aikšteles įrengė UAB „Rūdupis“. Kad plynoje vietoje atsirastų modernūs kortai, reikėjo ją parengti — iškirsti keletą medžių, išlyginti teritoriją, ją aptverti, pakloti dangą.

                            Kortams buvo parinkta belgiška danga „DOMO“. Pasak dangos tiekėjų iš UAB “Kleminta“, šiai dangai reikalinga minimali priežiūra. Patogu tai, kad jos nereikės laistyti, voluoti, braižyti linijų. Aikštėje bus galima žaisti nelaukiant, kol ji pradžius po lietaus. Dangai bei jos pagrindams suteikta šešerių metų garantija. Anot specialistų, ant tokios dangos žaidžia profesionalūs tenisininkai, o šalyje esą dar nebuvo kortų su tokia danga, kuriuose treniruotųsi bei žaistų mėgėjai.

                            Surengtos pirmosios varžybos

                            Kortų atidarymo dieną, dar iki iškilmingos ceremonijos, juose įvyko pirmosios varžybos, kuriose dėl apdovanojimų kovojo Radviliškio bei Panevėžio jaunieji teniso mėgėjai.

                            Nugalėtoju tapo svečias iš Panevėžio Matas Markevičius, antrąją vietą laimėjo panevėžietė Karolina Vidauskytė, trečiąją — radviliškietis Arnas Šutkovas. Jaunųjų tenisininkų varžybose dalyvavo šeši tenisininkai.

                            Po kortų atidarymo iškilmių susirungė 16 suaugusių teniso mėgėjų iš Radviliškio, Šiaulių bei Pakruojo rajonų.

                            Rajono Savivaldybės taurę iškovojo baisogalietis Eimutis Briedelis, antrąją vietą pelnė Rimas Bernedickas iš Baisogalos, trečiąją — radviliškietis Darius Balinskas.

                            Kol kas nėra oficialiai paskelbta, kiek kainuos treniruotės naujuosiuose teniso kortuose. Pernai įsteigto teniso žaidėjų klubo „Radviliškio TK“ treniruotes šiuo metu lanko 15 teniso mėgėjų. Tikimasi, kad ateityje jų kortuose treniruosis daugiau.

                            Radviliškio miesto stadione šiemet bus vykdomi ir kiti rekonstrukcijos darbai: įrengtas apšvietimas, tribūnos žiūrovams, nauji bėgimo takai. Pastarieji kėlė bene daugiausia rūpesčių — per keliolika metų takuose pakloti guminiai lakštai atsiknojo, tapo nelygūs, dalis jų buvo pavogta, po lietaus nelygumuose telkšodavo balos, per kurias nesimatydavo, ar bėgimo takas yra lygus. Dėl to bėgikams nuolat kildavo pavojus susižeisti.

                            Visus stadiono rekonstrukcijos darbus numatoma baigti iki rudens.

                            2010 m. Birželio 5 d.
                            Laima AGANAUSKIENĖ www.skrastas.lt

                            Vienas punktas stadiono rekonstrukcijoje įvygdytas. Reiks ieškoti raketės ir išbandyti kortus. Kelmitos puslapyje radau keletą foto iš vykusių darbų tad įkeliu nuorodą, pastebėjau, kad tarp ten eančių foto yra ir maniškė http://www.kelminta.lt/prjkt1.html
                            RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                            Comment


                              Pastebėjau, kad savivaldybė paskelbė viešąjį pirkimą rekonstruoti mokyklai. Tai būtų antroji rekonstruojama mokykla. Pateikiu truputį informacijos o plačiau : https://pirkimai.eviesiejipirkimai.l...PP=notices.asp

                              1. Projekto pavadinimasRadviliškio rajono Vaižganto gimnazijos pastato Radviliškyje, Vaižganto g. 29, rekonstravimas.
                              2. Užsakovas: Radviliškio rajono savivaldybės administracija.
                              3. Statytojas: Radviliškio rajono savivaldybės administracija.
                              4. Statybos vieta: Vaižganto g. 29, Radviliškis.
                              5. Esama padėtis.
                              *Sklypo bendras plotas: 2, 0545 ha
                              *Pastato bendras plotas: 8 282,31 m2
                              *Užstatytas plotas: 2 778,00 m2
                              *Aukštų skaičius: rūsys, 1-3 aukštai, pastogė
                              *Pastato statybos metai: 1973 m.

                              Pastate sumontuoti medinio rėmo su dvigubu įstiklinimu langai ir plastikiniai langai. Pakeistų plastikinių langų būklė gera, jų keitimas nenumatomas. Medinių langų rėmai deformuoti, vietomis supuvę, nesandarūs.

                              Pastate įrengtos medinės durys ir PVC bei aliuminio profilio durys. Pakeistų PVC ir aliuminio profilio durų būklė gera. Medinės durys nesandarios, neimpregnuotos vandeniui atspariomis priemonėmis, vietomis supuvę.

                              Pastato išorinės sienos iš surenkamų gelžbetonio plokščių, tinkuotos iš vidaus, termoizoliacijos sluoksnis neįrengtas. Pamatai – gelžbetonio blokų. Atitvarų eksploatacinė būklė nepatenkinama – pastato apžiūros metu pastebėti žymūs išorinio sienų paviršiaus suirimo atvejai. Dėl siūlių įtrūkimų ir nubyrėjusio tinko yra padidėjęs šalto oro bei drėgmės infiltracija į pastato sienų atitvaras. Fasado estetinė būklė nepatenkinama.

                              Pastato stogas – sutapdintas ir šlaitinis. Šlaitinio stogo išorinė danga patenkinamos būklės, tačiau neapšiltinta. Sutapdinto stogo perdanga padengta bitumo danga. Lietaus nuvedimo sistema – išorinė. Dėl nesamo stogo dangos apšiltinimo sluoksnio per stogą patenka didelis šalto oro kiekis.

                              Pastate esančios sporto salės grindys (I a.) yra įrengtos ant grunto. Grindys nelygios, susidėvėjusios, pastebimi įtrūkimai, plyšiai. Grindų perdangos šiluminė varža neatitinka norminių reikalavimų.

                              Pastato šilumos energijos tiekimas yra iš miesto šiluminių tinklų ir paskirstomas vietiniame šilumos punkte. Šilumnešis tiekiamas pagal priklausomą šilumos tiekimo schemą. Šilumos tiekimo schema uždara. Pastato šildymo sistemos tipas – vienvamzdė, apatinio paskirstymo. Šildymo prietaisų tipas – sekciniai ketiniai radiatoriai, vamzdžiai. Karštas vanduo ruošiamas šilumos punkte, o taip pat elektriniais boileriais. Šilumnešio paskirstymo vamzdynų (stovų ir magistralinių) būklė nepatenkinama, izoliacija prasta. Šilumos energija patalpose paskirstoma netolygiai. Šildymo prietaisai šyla netolygiai. Pro sujungimus su vamzdžiu pastebėtos rūdys ir drėgmė.

                              Gimnazijos klasėse ir koridoriuose ventiliacija yra natūrali kanalinė. Virtuvėje ir sporto salėje – mechaninė. Mechaninė oro tiekimo sistema neatitinka higieninių normų.

                              Vidaus elektros tinklų laidai aliuminiai. Lempos – dalis liuminscensinių ir dalis kaitrinių. Dalis šviestuvų seni, susidėvėję, neefektyvūs, neekonomiški, vietomis jų iš viso nėra. Apšvietimo kokybė tiek klasėse, tiek koridoriuose bloga. Daugelyje dabartinių šviestuvų trūksta lempų arba jie yra sugadinti.

                              6. Techniniame darbo projekte numatyti:

                              Projektas skirtas pastato energijos vartojimo efektyvumui didinti. Įgyvendinant projektą numatoma
                              atlikti šildymo ir karšto vandens sistemos modernizavimą, sporto salės (I a.) grindų šiltinimą ir keitimą, pastato išorinių sienų šiltinimą, šlaitinio stogo perdangos šiltinimą ir sutapdinto stogo dangos šiltinimą, medinių langų ir išorinių durų keitimą, apšvietimo sistemos modernizavimą, mechaninės vėdinimo sistemos renovaciją.

                              -Išorinės sienos (apie 2673 m2).
                              Atsižvelgiant į norminius reikalavimus, pastato išorines sienas šiltinti ne mažesnio kaip 10 cm storio akmens vatos ar polisterinio putplasčio plokštėmis, o cokolinę dalį (atkasant gruntą) ir langų angų kraštus ne mažesne nei 5 cm storio akmens vatos ar polisterinio putplasčio plokštėmis. Ant pamatų dalies, esančios po gruntu, be termoizoliacinio 5 cm sluoksnio įrengti ir hidroizoliaciją. Atlikti pastato nuogrindų ir gerbūvio atstatymo darbus.

                              Stogas (šlaitinio stogo perdangos plotas – apie 1581 m2 ; sutapdinto stogo plotas – apie 992 m2).
                              Rekonstruoti sutapdinto stogo perdangą, papildomai ją apšiltinant. Taip pat apšiltinti ir šlaitinio stogo perdangą. Šlaitinio stogo išorinė danga nekeičiama. Siūloma apšiltinti viršutinio aukšto perdangą (horizontaliai) didelės šiluminės varžos, termoizoliacinėmis plokštėmis (akmens vata arba polisterinis putplastis). Atsižvelgiant į norminius reikalavimus, termoizoliacinės medžiagos storis turėtų būti ne mažesnis nei 15 cm.

                              -Langai (apie 3,6 m2).
                              Keisti nusidėvėjusius, žemos šiluminės varžos ir nesandarius medinio rėmo langus į plastikinius, baltos spalvos, PVC profilio langus su varstymo galimybe. Visi langai keičiami su vidinėmis ir išorinėmis palangėmis, įskaičiuojant vidinių angokraščių taisymo, dažymo ir kitų apdailos darbų kainas. Naujų vidinių palangių storis priklauso nuo išorinių sienų storio.

                              -Išorinės durys (apie1,8 m2).
                              Keisti išorės duris naujomis PVC ar aliuminio profilio gaminiais su pritraukėjais.
                              I a. danga sporto salėje (apie 466 m2).
                              Atsižvelgiant į norminius reikalavimus, apšiltinti grindų dangą sporto salėje akmens vatos termoizoliacijos sluoksniu. Atlikti grindų dangos atstatymą sporto salėje.

                              -Šildymas ir karšto vandens sistema (plotas apie 8263 m2).
                              Rekonstruoti pastato vidaus inžinerinę šilumos tiekimo ir paskirstymo sistemas: pakeisti užakėjusius šildymo prietaisus naujais adekvačiais (plieniniais) didelio šilumnešio pralaidumo prietaisais; įrengti balancinius ventilius ant sistemos stovų; pakeisti susidėvėjusius sistemos vamzdynus juos izoliuojant; įrengti šilumą atspindinčius ekranus už šildymo prietaisų; atlikti sistemos hidraulinį sureguliavimą ir balansavimą.
                              Rekonstruoti karšto vandens paskirstymo sistemą, t.y. pakeisti vamzdynus juos izoliuojant, įrengti uždarymo – reguliavimo armatūrą ant atskirų stovų.

                              -Vėdinimo sistema (patalpų plotas apie 756 m2).
                              Siekiant tenkinti HN 21:2005 reikalavimus, rekonstruoti esamą mechaninę ventiliacijos sistemą virtuvėje bei valgykloje ir sporto salėje, įrengiant šilumogrąžą.

                              -Elektros energijos sistema (esamų šviestuvų skaičius apie 271 vnt.)
                              Esančius liuminescensinius šviestuvus demontuoti. Sumontuoti naujus reflektorinius dienos šviesos šviestuvus, kurie turi būti parinkti pagal patalpos paskirtį. Elektros instaliacija keičiama pagal būtinybę.
                              Paskutinis taisė doncius; 2010.06.12, 14:05.
                              RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                              Comment


                                kasnors gal girdėt yra dėl 70km/h greičio rekontruotoje atkarpoje? žadėjo padaryt kai bus apšvietimas, o kaip apribojimų pakeitimų nėra, taip nėra
                                Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                                Comment


                                  Parašė BlackDewil Rodyti pranešimą
                                  kasnors gal girdėt yra dėl 70km/h greičio rekontruotoje atkarpoje? žadėjo padaryt kai bus apšvietimas, o kaip apribojimų pakeitimų nėra, taip nėra
                                  Kažkaip neteko oficialaus nieko apie tai girdėti. Pliotkų kiek pamenu buvo, bet pliotkai ir lieka pliotkais.

                                  Buvau padaręs keletą stadiono nuotraukų bet vis neprisiruošiau jų ikelti, tad dabar ikeliu. Jos darytos 06-25. Kadangi "Rūdupis" labai ilgai krapšstosi tai manau daug pokyčiu nebus.




                                  RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                  Comment


                                    jau aš tai nesuprantu, per tiek laiko aš tuos pamatus su rankomis būčiau išliejęs, o jie ten žaidžiasi kaip vaikai. jokio judesiso
                                    Jei mergina ne tik graži, bet ir protinga, tai miegoti su ja ne tik malonu, bet ir įdomu.

                                    Comment


                                      Tokie pamatai neskubant ir gerai viską organizuojant turėtų neužtrukti ilgiau 4 dienų, bent 5-6 žmonėms dirbant.
                                      "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                                      Comment


                                        Nelabai apie projektus, tačiau neatsiejama Radviliškio miesto mažosios architektūros dalis.

                                        Radviliškio centre puikuojasi skulptūra „Rytas“

                                        Radviliškio miesto centre esantį fontaną papuošė 1979 metais sukurtas skulptoriaus Aloyzo Toleikio kūrinys „Rytas“. Į miesto centrą skulptūra perkelta iš UAB Radviliškio komunalinės paslaugos kiemelio, kuriame stovėjo nuo 1987 metų.


                                        Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis teigė, kad ši skulptūra nuo pat jos atsiradimo Radviliškyje turėjo stovėti prie 1987 metais įrengto fontano, bet laikai buvo kiti: „Tais laikais mieste pastatyti skulptūrą, kurioje pavaizduota nuoga mergina, reikėjo drąsos, todėl tuometiniai miesto vadovai nusprendė ją pastatyti nuošalesnėje vietoje. Šiandien atsiradus galimybei ją nuspręsta perkelti į miesto centrą. Manau, kad ši vieta labai gera, judri, praeina daug žmonių, daug jaunimo, tinkamas apšvietimas,“ – teigė A. Čepononis.



                                        Skulptūroje pavaizduota jauna mergina, ryte besiprausianti prie upelio, ji stilistiškai dera prie fontano ir yra tikra Radviliškio mesto centro puošmena.

                                        Radviliškio rajono savivaldybės informacija
                                        www.radviliskis.lt
                                        RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

                                        Comment


                                          Mažos, bet geros naujienos.
                                          ______________
                                          The Division Bell

                                          Comment

                                          Working...
                                          X