Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Mažeikiuose

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    smagu kad jusu miestuks tvarkosi grazinasi todel nepatingekit pafotkint ta grazinimasi butu smagu pamatyt.

    Comment


      Žiūrinėju dabar Mažeikių 2008 - 2013 m. planus ir juokas ima... 16000 tūkst. lt. 'Įrengti viaduką arba tunelį Mažeikių mieste', 3500 tūkst. lt. 'Sutvarkyti Mažeikių senamiesčio parką, įrengti rekreacinę zoną miesto centre'... kur šitie pinigai?

      Comment


        Butai jau seniai parduodami, tik gaila, kad niekas negyvena.



        Seb



        Laisvės g.







        Naujoji maxima prie turgaus.



        Servisas jau statosi.



        Eifelis



        Žemaitijos g.

        Comment


          Visai simpatiskas miestukas !!!! Smagu kad lietuvos mazieji miestai daro pazanga ko deja negalime pasakyti apie dydesniuosius....kauna,panevezi...

          Comment


            Gal turite info kas per statytojai : sio Servisas jau statosi.
            Kur virs yra nuotrauka? su kuo kontaktuoti del planu?

            Comment


              Mano žiniom tai šį servisą statosi prie Omo kur yra auto dalių parduotuvė. Čia kartu ir dalis pardavinės ir servisiukas bus.

              Geros naujienos, nebebus dar vieno pastato vaiduoklio.
              http://www.santarve.lt/aktualijos/so...as-ne-landyne/
              Taip pat
              Skirta pinigų Respublikos gatvei ir stočiai sutvarkyti
              http://www.santarve.lt/aktualijos/sk...ai-sutvarkyti/
              Paskutinis taisė EdvinasB; 2012.07.04, 13:50.

              Comment



                Nuotrauka paimta iš Facebook, autorius nežinomas.

                Comment


                  Parašė Jokela Rodyti pranešimą
                  O štai čia ir galima paklausti, koks gi projekto finansavimo šaltinis? Kodėl Jehovos išpažinėjai dirba už dyką? O gal tiksliau pasakius - už jiems pažadėtą Dangaus karalystę?
                  Šiaip nieko labai keisto, ir ne vien religinėje bendruomenėje. Ir kitur šiais laikais populiari savanorystė, kai žmonės daro ką nors už dyką, jų nuomone, naudingam reikalui.
                  Mano kelionių aprašymai/vadovai:
                  Armėnija | Australija | Gambija | Gruzija | Iranas | JAE | JAV | Kosovas | Kinija | Kipras | Kuba | Kroatija | Makedonija | Malta | Marokas | Namibija | Omanas |
                  Padniestrė | Pietų Korėja | Slovėnija | Svalbardas | Ukraina

                  Comment


                    Sveiki, atkreipiau dėmesį, kad šita tema pastaruoju metu buvo kiek apleista. Pačiam, kaip buvusiam Mažeikiškiui visada buvo labai įdomu, kaip miestas keičiasi. Kadangi, Mažeikius, kaip ir likusią Lietuvą aplankau tik maždaug kartą per metus, taigi grįžęs atostogų šokau ant dviračio ir nusprendžiau nufotografuoti pokyčius mieste. Nuotraukų tikslas, parodyti, kaip mano, buvusio mažeikiškio, akimis mieste pasikeitė per metus, tad įdėsiu viską, ką pamačiau naujo (atsiradusio per tuos metus), bei kelis poros metų senumo projektus.

                    Comment


                      Daugiabučių renovacija

                      Vienas labiausiai nustebinusių pokyčių - daugiabučių renovacija renovacija Mažeikių senamiestyje, turbūt, koks kas ketvirtas namas jau renovuotas, arba šiuo metu renovuojamas. Nuotraukos tik iš senamiesčio ir naujamiesčio mikrorajonų ir tik tų namų kuriuos pastebėjau, nė neabejoju, kad kažką pražiopsojau. Nes kitiem mikrorajonam paprasčiausiai nebeliko laiko.

                      Daugiabučių renovacija, Senamiestis:

                      J Basanavičiaus g. 9


                      Pastatas ką tik apkarstytas pastoliais, tuoj turėtų prasidėti ir darbai.

                      Mindaugo g. 12



                      Viena laiptinė jau baigta, kitose tik prasideda darbai

                      Mindaugo g. 15

                      Renovacija jau baigti, aplink atliekami gerbuvio darbai

                      Mindaugo g. 13 ir 15 namai


                      V. Burbos g. 2 ir 4 namai




                      V. Burbos g. 4 namas jau beveik pilnai renovuotas, liko tik apšildyti pamatus, V. Burbos g. 2 namas tik pradedamas renovuoti

                      Laisvės g. 40

                      Namas pilnai renovuotas

                      Laisvės g. 23 ir 25

                      Namas pilnai renovuotas

                      Laisvės g. 27

                      Namas pilnai renovuotas

                      Stoties g. 4

                      Namas pilnai renovuotas

                      Stoties g. 2



                      Paskutiniai namo renovacijos etapai


                      Namų renovacija, Naujamiestis:


                      Sodų g. 10


                      Renovacija baigta prieš metus. Tai vienas iš sėkmingiausiu renovacijos atvejų Lietuvoje, pvz, 60 m2 butas š.m. balandžio mėnesį už šildymą čia vidutiniškai mokėjo vos 1lt. 11ct. (už visą butą, ne kvadratą) Plačiau:
                      http://www.mazeikiai.lt/get_file.php...lCaHA1eDBiR3hz

                      Naftininkų g. 10

                      Tik pradėtas karstyti pastoliais

                      Gamyklos g. 13

                      Namas renovuotas

                      Gamyklos g. 15

                      Namas renovuotas

                      Gamyklos g. 17


                      Namas pradedamas renovuoti

                      Gamyklos g. 6

                      Kol kas renovuota tik viena pastato siena


                      Kol kas tiek, rytoj laukia - viešųjų erdvių sutvarkymas ir privačios statybos.
                      Paskutinis taisė Linas G; 2012.09.04, 14:09.

                      Comment


                        Radau straipsnį Mažeikių nemokamame laikraštyje ,,Didmiestis''(skamba ironiškai, ania? )

                        taigi...

                        Mažeikiai - ateities logistikos mazgas?

                        2012 m. geležinkelis: Būtingė - Darbėnai - Skuodas - Mažeikiai - Šiauliai
                        Nieko keisto, kad Mažeikių rajonas tapo provincija, nes miesto valdžia siekia tik pakeisti šaligatvių plytelių spalvas, kažką pataisyti, tačiau apie miesto vystymo perspektyvą nieko negalvoja.
                        Dar 2011 m. rugsėjo 16 dieną VĮ ''Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos'' Uosto plėtojimo tarybos posėdyje pritarta išorinio giliavandenio uosto statybai Būtingėje. 2012-2013 m. planuojama parengti giliavandenio uosto Būtingėje specialųjį planą ir atlikti Strateginį pasekmių aplinkai vertinimą (SPAV). Vėliau, 2014-2015 m. numatoma parengti giliavandenio uosto Būtingėje poveikio aplinkai vertinimą (PAV), kuriame būtų išsamiai įvertintas šio objekto poveikis aplinkai bei numatytos neigiamą poveikį mažinančios priemonės.
                        Jei Būtingės uosto poveikio aplinkai vertinimas nustatytų, kad šis objektas gamtosauginiu požiūriu priimtinas, 2015-2016 m. būtų pradėtas rengti uosto statybos detalusis planas ir techninis projektas. Naujojo uosto statybos darbų pradžia priklausys nuo pasaulinės ir vietos jūrinio verslo rinkos pokyčių. Planuojama, kad pirmasis terminalas Būtingės uoste turėtų pradėti veikti iki 2020 m. Vystant AB ''Lietuvos geležinkeliai'' ir Kinijos projektą ''Saulė'' bei AB ''Lietuvos geležinkeliai'' ir Ukrainos bendrą projektą AB ''Vikingas'', krovinių srautai tik padidės.
                        1999-2011 m. Klaipėdos uosto krovinių apyvarta išaugo daugiau nei dvigubai - nuo 15 mln. t iki 36,6 mln. t jūrinių krovinių. Klaipėdos uosto metiniai pajėgumai siekia 52 mln. t, todėl sparčiai didėjant krovinių srautams, tikėtina, kad iki 2017 m. esamos uosto galimybės bus visiškai išnaudotos.
                        Klaipėdos apskrities generaliniame plane numatyta, kad Būtingės uosto geležinkelio infrastruktūra jungsis ties Darbėnų miestelio geležinkelio linija. Taip pat numatyta tiesti nauja geležinkelio liniją nuo Skuodo iki geležinkelio linijos, prie Lūšies miestelio, ir sujungti su AB ''Orlen Lietuva'' geležinkelio infrastruktūra. Numatytas ir Mažeikių miesto geležinkelio aplinkkelis, eisiantis pro Reivyčius (šalia ETG), Mažeikių durpyną (šalia Urvikių), susijungsiantis jau netoli Viekšnių miestelio. Šios geležinkelio linijos yra numatytos ir Mažeikių rajono bendrajame plane.
                        Būtingės uosto krovinius AB ''Lietuvos geležinkeliai'' planuoja pervežti Šiauriniu geležinkelio ruožu, kuris eis per Mažeikius. Planuojami kiekiai gali būti nuo 15 mln. iki 30 mln. tonų per metus. AB ''Orlen Lietuva'' dabar per Mažeikius išveža apie 8-9 mln. tonų per metus. Paleidus liniją ''Naftos gamykla-Skuodas-Klaipėda'', pusė kiekio (4-5 mln. t) važiuos šia linija, kita pusė (4-5 mln. t) į Rytų pusę (Ukraina, Baltarusija, Latvija, Estija), per Mažeikius. Susumavus: per Mažeikius 2020 m. bus pervežta ne 8-9 mln. t krovinių, o jau 24-39 mln. t krovinių, apytiksliai 3-4 kartus daugiau. Tai tiek pat kartų daugiau bus uždarytos pervažos, padidės triukšmas, vibracija.
                        Dėl linijos Skuodas-Lūšė projekto būtinumo ir atsiperkamumo mes neabejojame, tačiau dėl Mažeikių geležinkelio aplinkelio įrengimo labai abejojame, nes Marijampolės patirtis parodė, kad tiek Vyriausybė, tiek AB ''Lietuvos geležinkeliai'' - nelinkė tiesti Marijampolės aplinkelio, kadangi tai brangiai kainuoja (20 mln. už 1 kilometrą) bei yra nereikalingas, nes nėra didelių pervežamų krovinių kiekių. Dėl Marijampolės gyventojų reikalavimo statyti aplinkkelį Vyriausybė ir AB ''Lietuvos geležinkeliai'' pradėjo kaltinti savivaldybę, kad esą jie trukdo projektui ''Rail Baltica'' bei siekia pasipelnyti išperkant žemes geležinkelio linijai. Toks pats scenarijus dėl aplinkelio gali pasikartoti ir Mažeikiuose, nes dar 2006 metais Reivyčių kaimo (ETG) gyventojai buvo prieš geležinkelio aplinkelį. Dar prisijungs urvikiškiai. Įvertinus aplinkelio ilgį, kuris būtų apie 23 km, aplinkkelio kaina būtų didžiulė - apie 460 mln. litų.
                        2011 metais iniciatyvinė grupė ''Mažeikių geležinkelio tunelis'' pateikė viziją ir projektą dėl 2,4 km požeminio geležinkelio tunelio per Mažeikius. Pagal preliminarius skaičiavimus tunelio kaina apie 140 mln. litų, o tai tris kartus pigiau. Likę pinigai, skirti geležinkelio aplinkkeliui, galėtų būti skirti viršutinei infrastruktūrai: centrinei Mažeikių miesto aikštei, fontanui, bulvarui. Ar Vyriausybė ir AB ''Lietuvos geležinkeliai'' bus linkę investuoti tokias lėšas į Mažeikius, savivaldybę-donorę*?
                        Mažeikių rajono savivaldybės administracija kartu su AB ''Lietuvos geležinkeliai'' nelinkę paremti šio projekto. Motyvai: lėšų trūkumas, projekto sudėtingumas (vykdant virš 50 mln. Lt vertės projektą, reikia skelbti tarptautinį konkursą) ir, kaip sakė AB ''Lietuvos geležinkeliai'' administracija: ''Ar būtinas geležinkelio tunelis Mažeikiuose, jei kitose miestuose yra didesnių problemų.'' Tai toks požiūris į Mažeikius ir gyventojus.
                        Mažeikių geležinkelio tunelis yra tolimesnis Mažeikių miesto urbanistinio vystymo pagrindas, realiai sujungiantis senamiestį su mikrorajonu ir suformuojantis centrinę pėsčiųjų aikštę. Vykdant projektą būtų sukurta nemažai darbo vietų, pagėrėtų miesto infrastruktūra, ir gyvenimo kokybė bei ryškiai sumažėtų aplinkos tarša, triukšmas, vibracija. Šiuo projektu būtų siekiama pakeisti Vyriausybės ir AB ''Lietuvos geležinkeliai'' požiūrį į Mažeikių miestą ir rajoną, turintį pačia didžiausią naftos perdibimo įmonę Pabaltijo šalyse, kuri sukuria didžiausią šalyje pridėtinę vertę ir į biudžetą perveda virš 1,5 mlrd. litų.

                        ''Mažeikių geležinkelio tunelis'' iniciatyvinė grupė

                        *Mažeikių rajonas yra viena iš keturių šalies savivaldybių donorių, t.y. mes daugiau atiduodame į nacionalinį biudžetą, nei gauname iš jo.

                        Comment


                          Parašė indijx Rodyti pranešimą
                          Radau straipsnį Mažeikių nemokamame laikraštyje ,,Didmiestis''(skamba ironiškai, ania? )

                          taigi...

                          Mažeikiai - ateities logistikos mazgas?

                          2012 m. geležinkelis: Būtingė - Darbėnai - Skuodas - Mažeikiai - Šiauliai
                          O nuoroda, kur visa tai būtų galima perskaityti?

                          Beje, dėl „Būtingės giliavandenio“. Mano nuomone, apart Klaipėdos ir Šventosios jūrų uostų, Lietuvos pakrantėje nebeturėtų būti statoma daugiau jokių uostų; per mažai gražaus ir smėlėto pajūrio turime, kad jį aukoti. Jį reikia palikti žmonėms ir plėsti rekreacinę zoną.
                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                          Comment


                            Parašė Combat Rodyti pranešimą
                            O nuoroda, kur visa tai būtų galima perskaityti?
                            tai buvo visas tekstas. parašytas mano ranka, tiesiai nuo laikraščio, kadangi skanerio neturiu

                            o jų puslapis under construction... siūlo paskaityti nr 15 pdf formatu (balandžio mėnuo)

                            Comment


                              Parašė indijx Rodyti pranešimą
                              tai buvo visas tekstas. parašytas mano ranka, tiesiai nuo laikraščio, kadangi skanerio neturiu

                              o jų puslapis under construction... siūlo paskaityti nr 15 pdf formatu (balandžio mėnuo)
                              Kaži, ar čia kas skaitys ir diskutuos tą pranešimą? Gal perkelk kur nors į temą apie geležinkelius, nes susijusi ir su Klaipėdos bei Skuodo rajonais?
                              Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                              Comment


                                Pradėta rekonstruoti geležinkelio stotis. Nuotrauka S.Strazdausko.

                                Comment


                                  Fantastika. O joje kas nors bus, ar taip ir paliks tuscia ir nenaudojama ? Butu isvis fantastika jei iskeltu tuos gelezinkelius ir atgaivintu visa ta didziuli plota dalijanti miesta i dvi dalis.
                                  .

                                  Comment


                                    Daugiabučių renovacija maloniai stebina.
                                    ______________
                                    The Division Bell

                                    Comment


                                      Buvusios mano temos pratesimas, žadėjau likusias nuotraukas įkelti rugsėjo 5, bet laiko stoka ir faktas jog tiesiog pamiršau viską pakoregavo. Taigi nuotraukos jau senokos, (2012 rugpjūčio pask. dienos), bet niekas daugiau nieko naujo kaip ir neįkėlė.

                                      Miesto gerbūvio įrengimas bei tvarkymas

                                      Vaikų žaidimo aikštelių įrengimo pavyzdžiai naujamiestyje:






                                      Senamiesčio ir naujamiesčio gerbūvio pavyzdžiai




                                      Labai nudžiugino mieste atsiradusios medelių alėjos, pilką komiblokinį miestą labai pagyvina.








                                      Įrengtos ir naujos atobusų stotelės
                                      Paskutinis taisė Linas G; 2012.11.16, 05:23.

                                      Comment


                                        Mieste įrenginėjami trys nauji fontanai (vienas iš jų privačiomis lėšomis), bei vienas jau esantis renovuotas.


                                        Fontanas Žemaitijos gatvėje, mano apsilankimo metu vis dar neveikė.



                                        Pavenčių g. privačiomis UAB "Rudesta" lėšomis įrenginėjamas fontamas
                                        Plačiau: http://www.santarve.lt/mazeikiai/maz...enas-fontanas/


                                        Melioratorių parkelio fontanas (apsilankymo metu dar neveikė)

                                        Sodų g. fontanas:

                                        Egzistuoja jau ne veiną dešimtmetį, bet kiek aptvarkytas

                                        Comment


                                          Melioratorių parkelio gerbūvio ir vaikų žaidimo aikštelių sukūrimas:









                                          Kartu įrengtas ir viešasis tualetas šalia parko.

                                          Laisvės kovotojų aikštės sutvarkymas


                                          Comment

                                          Working...
                                          X