Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Palanga pildys paplūdimius iš jūros iškastu smėliu

    Palanga rengiasi papildyti centrinius paplūdimius iš jūros iškastu smėliu. Iš viso planuojama platinti beveik 2,5 kilometro ilgio pajūrio atkarpą į abi puses nuo Palangos tilto.

    Savivaldybė numato 18,2 ha teritorijoje išpilti apie 180 tūkst. kubinių metrų smėlio – atkarpose nuo Birutės kalno iki Palangos tilto (1,68 km) ir nuo Palangos tilto iki Rąžės upės žiočių (apie 0,7 km). Čia paplūdimius planuojama platinti iki 70 metrų.

    Viešųjų pirkimų dokumentuose nurodoma, kad smėlį tiekėjams reikės kasti kasti Baltijos jūroje, Preilos–Juodkrantės šiauriniame poligone, 60 – 70 metrų nuo kranto.

    Savivaldybės Ūkio ir turto skyriaus vyriausioji specialistė Reda Kairienė teigia, darbus planuojama vykdyti balandžio-gegužės mėnesiais ir baigti iki vasaros sezono pradžios. Tai turėtų kainuoti apie 3 mln. eurų, darbai bus finansuojami iš europinių lėšų.

    „Anksčiau kaip balandžio 1-ąją vykdyti darbų negalima dėl aplinkosauginių reikalavimų, nes yra nerštavietės, paukščių perėjimo vietos, kurių negalima trikdyti. Smėlis bus imamas iš Juodkrantės poligono, jūros dugno. Yra dar 2005-aisiais atlikta galimybių studija, nustatyta, kad šis smėlis yra tinkamiausias, artimiausias esamam smėliui pagal dalelių dydį, kokybę“, – teigė R. Kairienė.

    Anot jos, kiek tiksliai reikės smėlio, paaiškės pavasarį, kadangi žiemą prasidėjus audrų sezonui situacija paplūdimiuose gali pablogėti.

    Pastarąjį kartą Palangos paplūdimiai iš esmės platinti 2011 – 2012 metais. Per šį laiką didžiausia grėsmė paplūdimiams kilo pernai, kai dėl audrų paplautas ir apsauginis kopagūbris nuo tilto iki Ražės upelio. Pernai pavasarį smėlis vežtas iš Šventosios uoste sukauptų smėlio atsargų, situacija stabilizuota.

    Comment


      Prokurorai nerado pagrindo ginti viešąjį interesą dėl Palangos „dušinių“
      https://www.vz.lt/nekilnojamasis-turtas-statyba/2019/12/16/prokurorai-nerado-pagrindo-ginti-viesaji-interesa-del-palangos-dusiniu

      „Atlikus tyrimą nustatyta, kad prokurorui nėra teisinio pagrindo konstatuoti teisės aktų, o tuo pačiu ir viešojo intereso pažeidimų bei inicijuoti viešojo intereso gynimo procesą, taikant Prokuratūros įstatyme numatytas viešojo intereso gynimo priemones“, – teigiama pareigūnų pranešime.

      Tyrimo metu buvo siekiama nustatyti, ar išduodant statybą leidžiantį dokumentą nebuvo padaryti teisės aktų pažeidimai, taip pat, ar statinio techninio projekto sprendiniai neprieštarauja šioje teritorijoje galiojantiems teritorijų planavimo dokumentams bei teisės aktų reikalavimams. Buvo aiškinamasi, kokių veiksmų ėmėsi kompetentingos institucijos jų veiklos srityse, spręsdamos bei vertindamos statybų teisėtumo klausimą.

      Tyrimas dėl statinio Palangoje buvo vykdomas trimis aspektais. Visų pirma, buvo siekiama nustatyti, ar statybos darbai yra galimi. Antra, buvo siekiama nustatyti, ar rekonstrukcija sklype yra galima, kadangi statybą leidžiantis dokumentas buvo išduotas pastato rekonstrukcijai. Trečia, buvo siekiama nustatyti, ar atliekami statybos darbai tikrai buvo rekonstrukcija (atitiko rekonstrukcijos sąvoką), o ne nauja statyba.

      Įvertinus visą tyrimo metu surinktų duomenų ir įrodymų visumą, buvo nustatyta, jog teritorija, kurioje stovi pastatas, priskiriama Pajūrio juostai, o vadovaujantis Pajūrio juostos įstatymu, tiek nauja statyba, tiek pastato rekonstrukcija yra galimos.

      „Tai nėra teritorija, kurioje galiotų kategoriški draudimai vykdyti statybos darbus. Taip pat nustatyta, kad šioje teritorijoje naujai statybai vykdyti yra reikalingas Vyriausybės pritarimas, o pastato rekonstrukcijai vykdyti būtina sąlyga yra ta, kad pastatas būtų įregistruotas Nekilnojamojo turto registre, t. y. kad registro duomenyse būtų fiksuota, jog pastatas niekada nebuvo pilnai sunykęs ir išregistruotas iš Nekilnojamojo turto registro. Kita būtina sąlyga – turi būti sudaryta ilgalaikė valstybinės žemės, kurioje yra statinys, nuomos sutartis. Abi šios sąlygos buvo išlaikytos“, – teigia tyrėjai.

      Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroro atlikto tyrimo metu taip pat nustatyta, kad Palangos miesto savivaldybė 2014 m. lapkričio 28 dieną išdavė statybos leidimą, suteikiantį teisę rekonstruoti buvusį dušinių pastatą į poilsio aptarnavimo pastatą.

      „Atkreiptinas dėmesys į tai, jog tai nebuvo seno dušinių pastato rekonstrukcija į dušines, kaip tai šiuo metu yra skelbiama žiniasklaidoje. Pagal techninį projektą tai buvo sovietmečio metu statyto ir per daugelį metų fiziškai nusidėvėjusio dušinių pastato rekonstrukcija į naują, naujos kokybės ir kitos paskirties – poilsio aptarnavimo paskirties – statinį, t. y. būtent tokios paskirties, kurią leidžia teisės aktai ir šioje vietovėje galiojantys teritorijų planavimo dokumentai. Šį statybą leidžiantį dokumentą 2015 m. bei pagal prokuroro pavedimą 2019 m. patikrinusi Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija teisės aktų pažeidimų nenustatė“, – teigiama prokuratūros pranešime.

      Žemės sklypas, kuriame stovi pastatas, patenka į kurortų apsaugos zonos pirmąją – griežto režimo – juostą, jame draudžiama nuolat ar laikinai gyventi žmonėms. Statinių naudojimo priežiūrą įstatymų nustatyta tvarka vykdo savivaldybės. Tai yra savarankiškoji savivaldybių funkcija, todėl pareiga tikrinti, ar pastatas bus naudojamas pagal paskirtį, tenka Palangos miesto savivaldybei. Šiuo metu tokių pažeidimų nenustatyta, teigia prokuratūra.

      VŽ rašė, kad Statybos inspekcija pastato rekonstrukcijos užbaigimo aktą išdavė šių metų rugpjūčio viduryje. Šiuo metu naujas statinys Registrų centre nėra įregistruotas, nurodoma, kad 6% baigtumo dušinės priklauso Natalijai Zolotnickajai (Nataliya Zolotnitskaya). Sklypas, kuriame stovi „dušinės“, priklauso valstybei ir pastato savininkei yra išnuomotas iki 2104 m.

      Comment


        Sparčiai su Kurhauzu:

        Atgimstantis Palangos Kurhauzas jau netrukus atsivers visu grožiu

        https://klaipeda.diena.lt/naujienos/...-groziu-949352

        Comment


          Palangos kino teatro „Naglis“ renovacija gali kainuoti apie 2,5 mln. Eur

          Palangoje esančio kino teatro „Naglis“ renovacija gali kainuoti apie 2,5 mln. Eur, sako likviduojamos bendrovės „Lietuvos kinas“ vadovas Arūnas Stoškus.

          „Kultūros ministerija mums pavedė parengti renovacijos planą „Naglio“ kino teatrui. (...) Pristatėm ministerijoje investicinį projektą, kiek reikėtų lėšų renovacijai, tai apie 2,5 milijono“, – BNS sakė A. Stoškus.

          Kultūros ministerija teigia, kad tai nėra galutinis variantas ir „preliminarus investicinio projekto siūlymas bus tobulinamas“.

          „Projektui buvo pateiktos pastabos dėl numatytų planuojamų funkcijų, numatomų veiklos rodiklių, projektui įgyvendinti reikiamų lėšų apimties“, – komentavo Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Jana Mikulevič.

          Investicinį projektą parengė „Lietuvos kinas”, konsultuodamasis su Lietuvos kino centru. „Naglio“ renovaciją ketinama finansuoti iš Valstybės investicijų programos.

          Šį Palangos kino teatrą tikimasi atgaivinti iki 2022 metų, paverčiant jį regionine filmoteka, skirta meno sklaidai Klaipėdos regione.

          Planuojama, kad pastato išorė liks nepakitusi. Perplanavus vidaus patalpas, numatyta įrengti dvi kino sales bei būsimai veiklai reikalingų erdvių.

          Kino teatre ketinama demonstruoti filmus, skirtus įvairaus amžiaus bei interesų žiūrovams, rengti parodas kino tematika. „Naglyje“ veiks ir informacinis kino kultūros centras, jame bus skaitykla-mediateka, turinti prieigą prie pagrindinių kino bazių ir archyvų.

          Naujajame centre numatyta rengti kūrybines dirbtuves, stovyklas, vasaros praktikas, taip pat rengti teorinius mokymus – paskaitas, seminarus.

          Kino teatras „Naglis“ pastatytas 1959 metais ir nuo to laiko iš esmės neremontuotas. Jis veikia tik šiltuoju metų laiku.

          „Naglis“ šiuo metu priklauso likviduojamam „Lietuvos kinui“, tačiau po reorganizacijos turėtų atitekti Lietuvos kino centrui.

          Comment


            "...jog neilgai trukus Šventojoje prasidės modernaus viešbučio su gydomuoju SPA centru statybos.

            Naujasis viešbutis su gydomuoju SPA centru įsikurs labai patrauklioje vietoje, šaliai jūros ­– Vilties take."

            https://www.atviraklaipeda.lt/2020/0...s-spa-centras/

            Gal kas matė projektą?

            Comment


              Parašė Vilnius Rodyti pranešimą
              "...jog neilgai trukus Šventojoje prasidės modernaus viešbučio su gydomuoju SPA centru statybos.

              Naujasis viešbutis su gydomuoju SPA centru įsikurs labai patrauklioje vietoje, šaliai jūros ­– Vilties take."

              https://www.atviraklaipeda.lt/2020/0...s-spa-centras/

              Gal kas matė projektą?
              Prieštaringa informacija Pagal šį, 2020 02 25 straipsnį, https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...ol-kas-nestato teigiama, kad: "... medicinos centrų savininkas Vladas Algirdas Bumelis sako, kad viešbutį Šventojoje imtųsi statyti, jei savivaldybė įgyvendintų planus sutvarkyti neveikiantį uostą."

              Comment


                Parašė Xmaster Rodyti pranešimą

                Prieštaringa informacija Pagal šį, 2020 02 25 straipsnį, https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...ol-kas-nestato teigiama, kad: "... medicinos centrų savininkas Vladas Algirdas Bumelis sako, kad viešbutį Šventojoje imtųsi statyti, jei savivaldybė įgyvendintų planus sutvarkyti neveikiantį uostą."
                hahaha savivaldybė nusprendė pasipiarinti arba žinių stygius žurnalistams.

                Comment


                  Palangoje planuojamas 147 apartamentų kompleksas
                  https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...ntu-kompleksas

                  Estijos verslininko valdoma įmonė Palangoje ketina plėtoti poilsio apartamentų kompleksą.

                  Vanagupės g. 9 esančiame 1,17 ha ploto sklype planuojami poilsio paskirties pastatai, kuriuose kiek mažiau nei pusę ploto užims gyvenamosios paskirties butai, skelbiama UAB „Danės projektai“ architektų parengtuose projektiniuose pasiūlymuose.

                  http://www.palanga.lt/skelbimai/info...-projekta/6592

                  Click image for larger version

Name:	jpg
Views:	1149
Size:	75,4 kB
ID:	1808967
                  Click image for larger version

Name:	jpg
Views:	1149
Size:	75,8 kB
ID:	1808966
                  Click image for larger version

Name:	jpg
Views:	1162
Size:	74,9 kB
ID:	1808965

                  Comment


                    Į dienos šviesą su Palangos dušinių skandalu lenda naujos pavardės ir faktai
                    https://www.lrytas.lt/bustas/nekilno...tai--15448050/

                    Po „Lietuvos ryto“ tyrimo Palangos meras kreipėsi į Generalinę prokuratūrą
                    https://www.lrytas.lt/bustas/nekilno...tura-15489432/

                    Sudrebėjus Palangos „dušinių“ pamatams savininkai sugalvojo naują planą
                    https://www.lrytas.lt/bustas/nekilno...lana-15500310/

                    Comment


                      Koronavirusas pakeis ir „Marriott“ planus Palangoje?
                      https://www.palangostiltas.lt/korona...7,2,10829.html

                      Artimiausiu laiku „Marriott“ viešbučio Palangoje statybos neprasidės. Dar daugiau – koronavirusas jas, ko gero, atidės neribotam laikui. Apie tai „Palangos tiltui“ užsiminė aukšta „Marriott“ tinklo komunikacijos atstovė ir UAB „Vastint Lietuva“, projekto operatorės, direktorius Kęstutis Vedeckis.

                      Anot Helen Taylor, „Marriott“ tinklo Europoje komunikacijos direktorės, artimiausiu metu „Marriott“ neplanuoja pradėti viešbučio statybos Palangoje. Ji taip pat pripažino, kad koronaviruso pandemija yra didelis smūgis sveikatingumo ir apgyvendinimo paslaugų sektoriui, kuris gali pakoreguoti „Marriott“ plėtros planus visame pasaulyje.

                      Paklaustas, ar šiemet ruošiamasi pradėti statybas, Kęstutis Vedeckis, UAB “Vastint Lietuva” direktorius, “Palangos tiltui” sakė, kad ir toliau vyksta projekto koregavimo darbai bei rinkos apklausa dėl statybos kainų.

                      „Atsižvelgsime į visas aplinkybes, tame tarpe ir medžiagų prieinamumą, logistiką, statybinių kompanijų pajėgumus, globalią situaciją. Jei bus objektyviai įmanoma, sieksime projekto nenukelti,” – sake K. Vedeckis.

                      Apie 30 mln. eurų vertės projekto statybas buvo planuojama pradėti 2019 metų vasarą.

                      Anot K. Vedeckio, koronaviruso pandemija „visiškai“ sujaukė turizmo verslą, skrydžius, tad viešbučių operatoriai bei tarptautiniai ženklai be abejo yra paveikti.

                      „Mes esame susiję su tarptautinių ženklų „sveikata“ ir turime kartu su visu pasauliu sulaukti pandemijos pabaigos,“ – pabrėžė „Vastint Lietuva“ direktorius. „Kol kas projekte neatsisakome nieko,” – pridūrė jis.

                      “Vastint Lithuania” Vilniuje šiuo metu vysto 60,000 kv.m. biurų parką Business Garden Vilnius.

                      Praėjusių metų pabaigoje viešbučių Europoje valdytoja Olandijos kompanija „Belvar“ su „Vastint Lithuania“ susitarė dėl „Marriott“ tinklo viešbučio Palangoje valdymo paslaugų. Kol kas dar neaišku, kiek žmonių bus įdarbinta Palangos „Marriott“ viešbutyje, bet preliminariai kalba eina apie 150.

                      Comment


                        Palangos S. Dariaus ir S. Girėno gatvė jau džiugina savo grožiu ir modernumu
                        https://www.palangostiltas.lt/palang...7,2,10935.html

                        Gatvėje jau galima įkrauti elektromobilius, įrengtos patogios vietos sportininkų autobusams, žiedas, puošia visą gėlių kompozicijos. Sutvarkytos S. Dariaus ir S. Girėno gatvės atkarpos ilgis – 408 metrai.

                        S. Dariaus ir S. Girėno gatvės atkarpos nuo Klaipėdos pl. iki Sporto g. statybos darbai buvo pradėti pernai rugsėjį. Buvo įrengtas gatvės drenažas, paklota 400 metrų naujų lietaus nuotekų tinklų, UAB „Palangos vandenys“ paraleliai atnaujino ir 450 metrų ilgio vandentiekio tinklą.

                        Šiais metais buvo atlikti antžeminiai gatvės statybos darbai. Jų metu nebuvo apsiribojama tik važiuojamosios dangos atnaujinimu – buvo įrengtas ir naujas, modernus gatvės apšvietimas, nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, gyventojų patogumui – nauji suolai ir šiukšlių dėžės. Buvo pasirūpinta ir želdiniais – buvo pasodinti paprastieji klevus, šalia gatvės įrengtas alpinariumus.

                        Siekiant užtikrinti pėsčiųjų ir automobilių eismo saugumą, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, ties sankirta su Sporto gatve šiemet buvo įrengta žiedinė sankryža. Ties šia sankryža atsirado trys saugios pėsčiųjų perėjos. Visų eismo dalyvių patogumui jos yra papildomai apšviestos.

                        S. Dariaus ir S. Girėno gatvės aplinka pritaikyta ir neįgaliesiems – gatvės statybos darbų metu buvo įrengtos dvi automobilių stovėjimo vietos, pritaikytos žmonėms su negalia. Visoje tvarkomoje gatvės atkarpoje pėsčiųjų takų susikirtimuose su važiuojamąja dalimi, atsižvelgiant į neįgaliesiems būtinus reikalavimus, įrengti šaligatvių nuolydžiai.

                        Dar numatoma įrengti ir poilsio aikšteles.

                        Comment


                          Prašmatni Palangos vila be privažiavimo: į kampą įspeistas verslas nusitiesė keliuką
                          https://www.15min.lt/verslas/naujien...ka-663-1272304

                          Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai 2020 m. sausio 17 d. užfiksavo, kad valstybiniame pajūrio rekreaciniame miške buvo vykdomi kelio statybos darbai, kurių metu neteisėtai, neturint jokių leidimų, buvo iškirsti ir išrauti rekreaciniame valstybiniame pajūrio miške augantys medžiai bei įrengtas 6,0 m pločio kelias, jungiantis Gedimino gatvę su žemės sklypu Meilės alėja 5, Palanga.

                          Statybų inspekcija ketina surašyti savavališkos statybos aktą. Per pusę metų bendrovė turi parengti projektą ir įteisinti kelią. Prireikus, terminas galės būti pratęstas trims mėnesiams.

                          Comment


                            Dėl sklypo Palangoje – mūšis: drastiškas valdininkų elgesys sukėlė šoką
                            https://kauno.diena.lt/naujienos/kla...le-soka-952415

                            Po straipsnio – valdininkų atsitraukimas: švelnina situaciją dėl sklypo Palangoje
                            https://kauno.diena.lt/naujienos/kla...langoje-953865

                            Įmonė "Klaipėdos viešbutis" Palangoje, Vanagupės gatvėje, ketina statyti šešių aukštų apie 5 tūkst. kv. metrų ploto poilsio paslaugų kompleksą.

                            Užsakovai samdė projektuotojų įmonę, kuri parengė viešbučio projektą. Projektas buvo apsvarstytas Nuolatinėje statybos komisijoje, kuri pritarė tokiems planams. Palangos miesto savivaldybė išdavė statybos leidimą ir jokių pastabų dėl projekto nereiškė.

                            Verslininkai kol kas nepuolė kelti sienų ir rausti pajūrio žemės, statybų pradžia buvo nukelta dėl verslo aplinkybių.

                            Comment


                              Palangoje planuoja pastatyti 4 „ofisus“
                              https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...yti-4-ofisus

                              Palangos mieste planuojamas administracinės paskirties pastatas, kuriame, statytojų teigimu, turėtų būti 4 biurai.

                              Kunigiškių kvartale, Paliepgirių kel. 8C, du fiziniai asmenys (R. G ir S. G) planuoja plėtoti 506,82 kv. n bendrojo ploto objektą, nurodoma visuomenei derinti pateiktuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė UAB „Baltijos regiono projektai“ architektai Mindaugas Dainius ir Romualdas Lajauskas.

                              „Sklype projektuojamas administracinės paskirties pastatas. Pastate suprojektuoti 4 ofisai“, – rašoma architektų parengtuose dokumentuose. Projekto brėžiniuose nurodoma, kad kiekvieno „ofiso“ bendrasis plotas sieks apie 127 kv. m.

                              Žemės sklypo naudojimo būdas – komercinės paskirties objektų teritorijos, todėl čia gyvenamųjų pastatų statyba nenumatyta.

                              Registrų centro duomenimis, 0,2 ha ploto sklypas priklauso Stasiui ir Ramūnui Gedgaudams.

                              Click image for larger version

Name:	jpg
Views:	855
Size:	81,4 kB
ID:	1813338

                              Comment


                                Palangos kurhauzo medinė dalis:

                                Click image for larger version

Name:	palangos-kurhauzas.jpg
Views:	1150
Size:	620,7 kB
ID:	1818405

                                Comment


                                  2020-08-11 Šventoji. Aikštė

                                  Click image for larger version

Name:	20200811_153454.jpg
Views:	759
Size:	369,6 kB
ID:	1820614
                                  Click image for larger version

Name:	20200811_153536.jpg
Views:	749
Size:	318,3 kB
ID:	1820615
                                  AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

                                  Comment


                                    Dar keletas foto

                                    Click image for larger version

Name:	20200811_153847.jpg
Views:	745
Size:	312,8 kB
ID:	1820618
                                    Click image for larger version

Name:	20200811_153923.jpg
Views:	749
Size:	324,6 kB
ID:	1820619
                                    AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

                                    Comment


                                      Koka to pastato paskirtis?

                                      Comment


                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        Koka to pastato paskirtis?
                                        Kaip rašo aikštę ir pastatą projektavęs architektas: "180 kvadratinių metrų ploto aukštas pastatas, kuriame įsikurs Kultūros ir jaunimo centras, bus teikiama informacija turistams, atsiras nedidelė kavinė."

                                        Comment


                                          silpnokai... tikrai ne kas
                                          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                          - George W. Bush President of the USA

                                          Comment

                                          Working...
                                          X