Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Rokiškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Rokiškėnas
    replied
    AB "Lytagra" didelio ir modernaus prekybos centro Rokiškyje statybos projektas

    Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	277
Size:	171,4 kB
ID:	2088809 Click image for larger version

Name:	Capture2.JPG
Views:	276
Size:	171,4 kB
ID:	2088810

    Šaltinis: https://rokiskis.lt/wp-content/uploa...rokiskes-k.pdf

    Komentuoti:


  • Rokiškėnas
    replied
    Sporto arenai užbaigti trūksta penkių milijonų

    Nors iš išorės būsimasis arenos vaizdas džiugina, tačiau ar pavyks vietos valdininkams "išsimušti" likusią reikiamą sumą iš Vyriausybės?

    "Mero pareigas šiuo metu einantis Vytautas Saulis nusivylęs. Jis teigia, kad Vyriausybė įprastai eina lengviausiu keliu – nori finansavimą užkrauti savivaldybei. „Dabar tai derybų objektas, ir svarbu mūsų pastangos. Metų pabaigoje kartais „nukrenta“ laisvų pinigų. Bandysim derėtis. Reikia dirbti. Taip buvo ir dėl baseino. Trūkstama suma „įkrito“ metų pabaigoje. Svajojam, kad ir čia taip atsitiks“.







    Šaltiniai: https://www.grokiskis.lt/aktualijos/...enkiu-milijonu ; https://infes.lt/projektai/daugiafun...yba-rokiskyje/

    Komentuoti:


  • Rokiškėnas
    replied
    Rokiškio rajono savivaldybė:
    Statomo daugiafunkcio centro vaizdas keičiasi greitai. Savivaldybės vadovai džiaugiasi, kad statomo objekto darbai vyksta pagal numatytą darbų grafiką.
    Netrukus prasidės lauko vandentiekio ir nuotekų tinklų įrengimas ir vidaus darbai, bus klojama stogo danga ir atliekami kiti darbai.

    Foto:


    Šaltinis: https://www.facebook.com/rokiskioraj...2DheGTucrCT76
    Paskutinis taisė Rokiškėnas; 2023.05.18, 19:08.

    Komentuoti:


  • Rokiškėnas
    replied
    Rokiškio sporto arenos statybos 2023-03-20




    Šaltinis: Rokiškio Sirena

    Komentuoti:


  • Rokiškėnas
    replied
    Pokyčiai Rokiškio dvaro sodyboje: pašalinta avarijos grėsmė alaus darykloje, sutvarkyti rūmų fasadai, dvaro virtuvė

    Dar 2019 m. rajono savivaldybės iniciatyva buvo pradėta ieškoti būdų, kaip išgelbėti vieną įdomiausių ir išskirtiniausių Rokiškio pastatų - dvaro sodybos alaus daryklą. Galima pasidžiaugti, jog iki 2023 m. alaus darykloje atlikti šie darbai: pašalinta avarinės būklės stogo danga ir grebėstavimas, autentiški išlikę stogo rėmų elementai pažymėti pagal schemą nenuplaunamais dažais ir susandėliuoti pirmame pastato aukšte, nuardytos stogo laikančios konstrukcijos, pašalintas šiukšlių sluoksnis nuo pirmo aukšto perdangos, pašalinta dalis avaringų perdangos sijų, išramstyta perdanga, prie sienų abiejose pastato pusėse įrengtos atramos, tvirtinant jas per langų ir durų angas, pagamintos ir sumontuotos santvaros, atremiant jas į atramas prie sienų, įrengiant ryšius ir ilginius, nuo įdubusio stogo nuimtos čerpės, įrengta laikina stogo danga, atliktas mišraus mūro fragmentinis restauravimas iki pusės plytos gylio, užsandarinti pastato langai ir durys.

    Belieka viltis, jog buvusios alaus daryklos pastatas bus visiškai sutvarkytas ir pritaikytas visuomenės reikmėms.



    O vasarą ši vietinių vadinama Krošinskių pilaitė dar atrodė taip:


    Neatpažįstamai pasikeitė ir Rokiškio dvaro sodybos virtuvė. Pastatas apdengtas keraminėmis čerpėmis, išmūrytas keraminių plytų kaminas, suremontuotos langų, durų angos, tinkuoti fasadų karnizai, profiliuotos fasado juostos, tinkuoti durų, langų apvadai, lauko akmenų mūro su skaldos užpildu išorės sienos, plytų akmenų mūro vidaus sienos, įrengta alsuojanti atgrinda. Išsaugotas langų, durų angų užpildymo gaminių tipas, gaminiai pakeisti analogiškais, atlikta metalo gaminių tvarkyba (apskrito lango metalinės grotelės), buvusios virenėje (didelė patalpa po kaminu) suremontuotos plytų akmenų mūro sienos.



    Sutvarkyti ir pagrindinio, reprezentacinio dvaro sodybos pastato – rūmų – fasadai. Atlikti tvarkybos darbai: rytų fasado ir pietų, šiaurės fasadų (netvarkytų dalių) tinko remontas, netekčių atstatymas, architektūrinio dekoro elementų, profiliuotų tinko apvadų, traukų, karnizų remontas ir dažymas, rytų fasado ir pietų, šiaurės fasadų (netvarkytų dalių) langų ir durų remontas, vakarų fasado centrinio įėjimo terasos grindų plytelių remontas, rytų fasado III a. terasos grindų plytelių remontas, vakarų fasado centrinio įėjimo ir rytų fasado III a. terasų turėklų akmeninių stulpelių nuvalymas, turėklų dekoratyvinių metalo grotelių dažymo remontas, pirmo aukšto patalpos, esančios po rytų fasado III a. terasa, sienų dažymo remontas, vakarų ir rytų fasadų laiptų akmens pakopų ir atraminių sienučių paviršių valymas nuo apnašų, druskų, siūlių netekčių atstatymas, palangių, sandrikų ir atbrailų keraminės dangos remontas, balkono pietų fasade remontas.




    Šaltinis: https://kpd.lrv.lt/lt/naujienos/poky...e0GSmAV2WoQFxv e5eb4IUOBfayWTtCEB9wxx6U0E

    Komentuoti:


  • Rokiškėnas
    replied
    Rokiškyje planuojama naujos gaisrinės statyba

    Naujos gaisrinės statybai Rokiškyje išrinkta vieta ir pateikti projektiniai pasiūlymai. Planuojama, jog gavus savivaldybės pritarimą bei leidimus, statybos galėtų prasidėti 2024 metais.







    Šaltinis: https://www.grokiskis.lt/aktualijos/...Wny5T-g8oJKcvs

    Komentuoti:


  • Rokiškėnas
    replied
    Rokiškio sporto arenos statybos 2023-01-19

    Darbai vyksta sklandžiai:



    Šaltinis: Rokiškio Sirena

    Komentuoti:


  • Rokiškėnas
    replied
    Rokiškyje AB „Lytagra“ planuoja 5–6 mln. investicijas.

    „Lytagra“ savo filialą Rokiškyje jau turi, jis veikia K. Donelaičio g. 16, tačiau dabar bendrovės planuose – didelis ir modernus prekybos centras. Bendrovė Vilties g. jau yra nusipirkusi sklypą ir paskelbusi prekybos centro projektavimo konkursą. Dabar renkasi projektą, o statybas planuoja pradėti vasarą

    .

    Šaltiniai: https://www.grokiskis.lt/aktualijos/...ekybos-centras, Rokiškio Sirena

    Komentuoti:


  • Rokiškėnas
    replied
    Ateinančiais metais L. Šepkos parke vietoje senos ir nesaugios aikštelės planuojama įrengti šiuolaikišką riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parką.



    Šaltinis: https://www.grokiskis.lt/aktualijos/...dviraciu-parka

    Komentuoti:


  • mag
    replied
    Ledo aikštelė apdengta stogu. N metų buvo tik ledo aikštelė po atviru dangum.

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    O kas čia?
    https://www.miestai.net/forumas/bend...33#post2016233

    Komentuoti:


  • Sklansky
    replied
    Na, pas mus dar didieji miestai neturi ledo arenu, be Akropolio ledo (Klaipeda, Siauliai), Panevezy tik sezonine ledo arena, tas pats Kedainiuose, apie tokia snekama ir Alytuj. Tik, kad tokios pritaikytos labiau pramogom, o ne profesionaliam sportui.

    Prastai pas mus su ziemos sporto, bet kaip rodo Elektrenu pavyzdys, turint infrastruktura ir nedideliame mieste galima isauginti auksto lygio sportininkus. Galetu tai buti tokiu miesteliu nisa, galbut po baseinu statybu vajaus, ateis ir ledo arenu eile.

    Komentuoti:


  • mag
    replied
    Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
    Kaip isivaizduojat turetu buti dalinamasi universali arena tarp ledo megeju ir tarp kitu sporto saku? Istirpdyt ir uzsaldyt leda kaskart?
    Sutinku kiek perlenkiau,bet šiaip ledas lengvai uždengiamas ir arena gali būt naudojama kitoms sporto šakoms, taip būna n arenų, čia aišku tokiu atvėju, kai rengiamos varžybos arenoj. Ne per seniausias pvz.: kai vyko Pasaulio ledo ritulio čempionatas Kaune ir kartu buvo žaidžiamos Eurolygos rungtynės, Rokiškio atvėju aišku vien del treniruočių kitų sporto šakų taip nelabai gaunas daryt, bet mieste kur ledo ritulys nuo seno turi tradicijas, yra praignoruojamas statant sporto areną. Reik tikėtis ateityje bent šalia pristatys ledo rūmus vien kaip "salę", jau prie esamų kitų pagalbinių patalpų kaip rūbinės ir t.t. ir nereiks po stogine čiuožinėt ant ledo.

    Komentuoti:


  • Sklansky
    replied
    Kaip isivaizduojat turetu buti dalinamasi universali arena tarp ledo megeju ir tarp kitu sporto saku? Istirpdyt ir uzsaldyt leda kaskart?

    Komentuoti:


  • Arunasx
    replied
    Po pastatymo išlaikymo išlaidos tokiai ir ledo arenai skirtųsi turbūt kokius 50 kartų. Tai nėra mažiausiai svarbus aspektas.

    Komentuoti:


  • mag
    replied
    Parašė Rokiškėnas Rodyti pranešimą
    Pradėta statyti Rokiškio sporto arena. 3141 kv.m. ploto arenoje galės vykti krepšinio, futbolo, rankinio, tinklinio, teniso, lengvosios atletikos, sunkiosios atletikos, imtynių varžybos bei užsiėmimai. Galės vykti ir masiniai pramoginiai renginiai, įrengtos 500 vietų transformuojamos tribūnos, salė bus pritaikyta neįgaliųjų sporto užsiėmimams, įrengta treniruoklių salė. Areną planuojama sujungti su baseinu.
    Na "įdomus" sprendimas, kai būta daug kalbų apie ledo arenos statybos ir kai ten yra ledo ritulio tradicijos, areną statyt ne ledo arenos pagrindu, o šiaip universalią areną ledo ritulį išvis ignoruojant
    Paskutinis taisė digital; 2022.12.10, 14:31. Priežastis: ištrintos cituotos nuotraukos

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė VLR Rodyti pranešimą
    Sovietai į pietus nuo senojo (tikrojo) Rokiškio pastatė šlykštų mikrorajoną, kuris, dėl savo didelio tankio ir žmonių skaičiaus, išsiurbė visą gyvenimą is senojo (tikrojo) centro. Smagu, kad šiai, šalia senojo centro esančiai, teritorijai yra padaryti rimti planai - tikėkimės, kad tai galiausiai įpūs gyvenimo į senąjį centrą. Aš tik gal norėčiau:
    - Sublokuotų, o ne atskirtų, namų, t.y. didesnio žmonių skaičiaus ir tankio - vis tik kalbame apie rajono centro centrą, tad būtų visiems sveika truputi pasigrūsti ir sukurti didesnį tankį jame
    - architektūrinių rajono gairių, kurios semtųsi idėjų iš regiono, taip sukuriant savitą rajoną su bendru jausmu
    Bet kokiu atveju - šitas rajonas bus teigiamas dalykas miestui.
    Tai va, kad individualūs namai nelabai kiek to tankumo pridės, čia sakyčiau net nuodėmė centre individualių rajoną daryti. Minimum kotedžiai jei jau svajot apie pagalbą centro žmonių srautui.
    Dabar tai tik geriau nei nieko, bet arti to kalbant apie padidintą centro tankį žmonių.

    Komentuoti:


  • VLR
    replied
    Sovietai į pietus nuo senojo (tikrojo) Rokiškio pastatė šlykštų mikrorajoną, kuris, dėl savo didelio tankio ir žmonių skaičiaus, išsiurbė visą gyvenimą is senojo (tikrojo) centro. Smagu, kad šiai, šalia senojo centro esančiai, teritorijai yra padaryti rimti planai - tikėkimės, kad tai galiausiai įpūs gyvenimo į senąjį centrą. Aš tik gal norėčiau:
    - Sublokuotų, o ne atskirtų, namų, t.y. didesnio žmonių skaičiaus ir tankio - vis tik kalbame apie rajono centro centrą, tad būtų visiems sveika truputi pasigrūsti ir sukurti didesnį tankį jame
    - architektūrinių rajono gairių, kurios semtųsi idėjų iš regiono, taip sukuriant savitą rajoną su bendru jausmu
    Bet kokiu atveju - šitas rajonas bus teigiamas dalykas miestui.

    Komentuoti:


  • Rokiškėnas
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Bus tvarkingas vienodo stiliaus kvartalas, ar visi bet kokios laisvos architektūros namus galės staytyt?
    Spėčiau, jog kiekvienas pirkėjas statysis sau kaip norės. Nebent NT investuotojas nupirktų daug sklypų ir pristatytų panašaus stiliaus namų/kotedžų.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Bus tvarkingas vienodo stiliaus kvartalas, ar visi bet kokios laisvos architektūros namus galės staytyt?

    Komentuoti:

Working...
X