Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Lentvaryje (N)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Lentvaris auga, investicijų projektai – vienas po kito

    http://www.traku-zeme.lt/lentvaris-a...ienas-po-kito/

    Comment


      Parašė Zorro Rodyti pranešimą
      Pradinės mokyklos sporto salė.
      Lentvaryje iškils unikalus pastatas: pradinės mokyklos sporto salei – neeiliniai architektūros sprendimai

      Lentvaryje dar šiais metais turėtų išdygti išskirtinis pastatas – Lentvario pradinės mokyklos sporto salė. Ji turės tokiems pastatams įprastai nebūdingus apvalios formos langus. Anot projekto autoriaus, sporto salėms įspūdingų architektūrinių sprendimų nepritaikysi, tačiau norėjosi, jog ji neprimintų sandėlio, todėl reikėjo galvoti, kaip statiniui suteikti žaismingumo. Projektuotojams vaikišką žaismingumą pavyko suderinti ir su architektūrine vietos tradicija.

      Planuojama, kad dar kitiems mokslo metams bus pastatyta moderni Lentvario pradinės mokyklos sporto salė. Šiuo metu jau vyksta jos statybos darbai. Mokyklos gatvėje išdygsiantis pastatas bus sudarytas iš dviejų erdvių – pačios sporto salės dalies ir dviaukštės dalies, rašoma pranešime žiniasklaidai. Dviaukštės dalies pirmajame aukšte bus įrengti persirengimo kambariai, salės įrangos sandėliavimo patalpa, mokytojo kambarys, o antrajame – biblioteka, skaitykla, medicinos kambarys.

      Naująją Lentvario pradinės mokyklos sporto salę projektavo įmonė UAB „Projektai ir Co“. Architektūrinės idėjos autorius L. Ivinskas sako, kad pastatams, kuriose įrengtos sporto salės, įspūdingos architektūros neprigalvosi, mat tai paprastas didelių gabaritų stačiakampis. Tačiau jam kilo idėja, jog žaismingumo tokiam statiniui suteiktų apvalūs langai.

      „Įvertinus, kiek kainuoja tokius pastatus statyti, nesinori jų išbranginti ypatingais eksterjero sprendimais. Tai ne muziejus, kurio išvaizda turėtų būti įspūdinga. Vis dėlto, nesinorėjo, kad salė atrodytų nuobodžiai. Fasadui naudojamos daugiasluoksnės plokštės, vadinamieji „sumuštiniai“, sudaryti iš dviejų skardos sluoksnių ir poliuretano tarp jų. Įdėjus kvadratinius langus, pastatas primintų sandėlį“, – kalbėjo architektas.

      Jis pabrėžia, kad langai bus brangiausias pastato elementas, mat aliuminio profiliai bus lenkiami Danijoje – Lietuvoje tokių staklių, kurios galėtų tai padaryti, paprasčiausiai nėra. Atvežti iš Danijos jie bus sujungiami jau mūsų šalyje. Architekto įsitikinimu, toks akcentas bus duoklė palyginti paprastam pastatui ir suteiks jam šarmo.

      Neįprastos formos langai nėra tik dėl grožio. Pašnekovas pastebi, kad apskritimas yra idealiausia forma šviesos pralaidumui, nes lyginant su tokio paties perimetro stačiakampiu, apskritimo plotas yra didesnis. Be to, naudojant apskritus nevarstomi langus, bus mažesni šiluminiai nuostoliai – atsižvelgta į tai, kad pastatas bus A++ energinės klasės. Pastate bus įrengtos mechaninės vėdinimo rekuperacinės sistemos, tačiau salę vėdinti esant karštam orui bus galima ir natūraliu būdu, atidarant stoglangius elektrine pavara.

      Funkcija su žaismingumu derės ir interjere. Kaip pasakoja, L. Ivinskas, karkasinėms konstrukcijoms, sijoms, reikalingi ryšiai, vadinamieji iksai, kad pastatas būtų stabilesnis. Lentvario pradinės mokyklos sporto salėje medinės sijos suprojektuotos taip, kad tuo pačiu suteiktų interjerui šilumos.

      „Visada savo projektuose stengiuosi laikančias konstrukcijas naudoti kaip architektūrinius elementus. Visi iksai išdėstyti chaotiškai – pastatas su apvaliais langais atrodys įdomus ne tik iš lauko. Susidarys žaisminga dėlionė, kuri tarnaus ir pačio statinio stabilumui, ir vaikiškam interjerui. Kadangi vyrauja pastelinės spalvos, ryšiai bus ryškesni, geltonos spalvos“, – apie interjero sprendimus pasakojo architektas.

      Jis taip pat pabrėžia siekiantis, kad architektūroje matytųsi natūralios medžiagos, iš ko pagaminti elementai: be medinių salės sijų interjere taip pat matysis monolitinės betoninės kolonos, o langams palikta natūrali anoduoto aliuminio spalva, turinti natūraliai išgautą grublėtą faktūrą.

      Dviaukštės pastato dalies, kurioje bus įrengta skaitykla, biblioteka, persirengimo kabinos, fasadas bus dengtas klinkeriu. Jį numatyta pjaustyti iš natūralių klinkerio plytų, uždengti fasadą nesikartojančiu raštu, padaryti sąramas, palanges. Anot architekto L. Ivinsko, taip siekiama sukurti būsimo pastato architektūrinę sąsają su Lentvario miestu.

      Mokyklą su sale jungs du koridoriai: vienas iš jų į pirmąjį aukštą, pro kurį bus patenkama į sporto salę, kitas – į antrąjį, kuriame bus įsikūrusi skaitykla, biblioteka ir kitos patalpos. Ši jungtis bus stiklinė su anoduotais aliuminio langais. Anot architekto, abu koridoriai bus su nuolydžiais, kuris atitiks vaikų su judėjimo negalia poreikius.

      „Taip išsprendėm problemą, kad nereiktų papildomų architektūrinių tūrių, mat salė ir taip stovės minimaliu norminiu atstumu iki sklypo ribų. Be to, taip išvengta papildomų liftų, laiptinių įrengimo. Tuo pačiu architektūra dėl šių dviejų koridorių su nuolydžiais išėjo įdomi ir moderni“, – pridūrė L. Ivinskas.

      Planuojama Lentvario pradinės mokyklos sporto salės statybą užbaigti iki rugsėjo mėnesio.

      Click image for larger version

Name:	vizuallizacija-86667049.jpg
Views:	1745
Size:	376,1 kB
ID:	1868456
      Click image for larger version

Name:	vizuallizacija-86667017.jpg
Views:	1688
Size:	100,0 kB
ID:	1868457Click image for larger version

Name:	vizuallizacija-86667033.jpg
Views:	1698
Size:	121,8 kB
ID:	1868458

      Comment


        Kol kas atrodo taip.



        Comment


          Prie Bevardžio ežero.












          Comment










            Comment


              Bevardis ežeras ir Dzūkų gatvė.





















              Comment






















                Comment






















                  Comment






















                    Comment


                      Dzūkų g. kilpa.












                      Comment


                        PM sporto salė



                        Comment


                          Prie Bevardžio ežero.











                          Comment












                            Comment











                              Comment


                                Why Das | Facebook
                                Click image for larger version

Name:	181188874_2856724987979175_3336722209509584797_n.jpg
Views:	743
Size:	479,3 kB
ID:	1882480
                                Click image for larger version

Name:	180924812_2856724957979178_2122696073641459876_n.jpg
Views:	753
Size:	581,6 kB
ID:	1882479

                                Comment


                                  Šiaip retorinis klausimas iškyla ar neturėtų iš šios Lentvario temos daug foto permesta į Infastruktūros temą ir ten dedamos? Jug ten yra tema gatvės, keliai ir t.t. o čia ypač daug gatvių foto.

                                  Comment


                                    Bevardžio ežero krantų tvarkymas.










                                    Comment










                                      Comment










                                        Comment


                                          Bevardžio ežero krantų tvarkymas.












                                          Comment

                                          Working...
                                          X