Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai mažesniuose Lietuvos miestuose

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė mamamia Rodyti pranešimą
    Sveiki. Gal yra kas iš Jonaviečių, urie galėtu paporinti apie Jonavos Sporto ir pramogų komplekso statybų eigą? Vasario mėnesį Woofer rašė, kad daromi geodeziniai tyrimai
    kolkas tylu.nieko nevyksta.
    Paskutinis taisė Romas; 2017.03.22, 22:30. Priežastis: Citavimas

    Comment


      nedaroma nieko, ir artimiausiu metu vargu ar darbai pajudės....

      Comment


        Ant Kalitos kalno montuojama vasaros rogučių trasa
        http://nyksciai.lt/index.php?option=...=4622&Itemid=1
        Nyksciai.lt informacija
        2009-08-04




        Anykščiuose, ant Kalitos kalno vyksta intensyvūs darbai - montuojama plačiai išreklamuota vasaros rogučių trasa.

        Tiesa, nusileisti vasaros rogutėmis pirmieji laimingieji galės tik rudenį. Per Anykščių miesto šventę rajono meras Sigutis Obelevičius žadėjo, kad ji pradės veikti jau po mėnesio.



















        Nyksciai.lt

        Comment


          Projektai Telšiuose

          Masčio pakrantės taps jaukiomis poilsio vietomis

          Pagal 2007-2013 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos Mažųjų regiono centrų plėtros, socialinės atskirties mažinimo programą, Telšių miestui tvarkyti numatyta skirti 45 milijonus litų. Buvo parengtas ne vienas šių pinigų panaudojimo planas, o dabar jau pateiktos paraiškos, rengiami techniniai projektai. Kas bus nuveikta už Europos Sąjungos paramą, pasakoja meras Valdemaras Ramšas.

          Atsiras fontanai, takai, prieplaukos

          Didžiausias investicijas numatėme Masčio ežero pakrantėms tvarkyti. Darbus ketiname atlikti keliais etapais, pagal juos rengiami ir projektai.

          Ežero pakrantes numatėme tvarkyti pagal kelis projektus. Vienas jų apima teritoriją nuo Naujosios gatvės iki Luokės gatvės ketvirtojo namo. Čia bus nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas nuo Naujosios gatvės iki dirbtinės salos.

          Ežero pakrančių tvarkymo pirmojo etapo pirmoje eilėje numatyta įrengti dvi prieplaukas. Vieną, pontoninę, ties Naująja gatve, o kitą, pagrindinę, Telšės gatvės pabaigoje. Numatėme įrengti dvi automobilių stovėjimo aikšteles: prie buvusios pirties ir ties Žvejų ir Laivų gatvėmis. Ties Laivų gatve atsiras žaidimų aikštelė vaikams, per Telšės upelį — du pėsčiųjų-dviratininkų tilteliai. Miestiečius ir jų svečius džiugins fontanas. Projekto orientacinė vertė — 9 mln. 512 tūkst. litų.

          Pagal pirmojo etapo antros eilės projektą ketiname pastatyti pontoninę prieplauką prie Zakso kalno, įrengti vaikų žaidimų aikšteles tarp Masčio ežero ir dirbtinės salos, joje taip pat turėtų atsirasti pavėsinė renginiams. Vilniaus gatvėje būtų automobilių stovėjimo aikštelė. Nuo Luokės gatvės ketvirtojo namo planuojama nutiesti pėsčiųjų-dviratininkų taką link šiaurinio Zakso kalno šlaito. Masčio ežero rytinėje dalyje ištrykš fontanas — kaip matote, dar vienas, tik mažesnis. Bus pastatyti du nauji pėsčiųjų-dviratininkų tilteliai, įrengtas prie Zakso kalno sporto aikštynas. Projekto orientacinė vertė — 5 mln. 872 tūkst. litų.

          Antrasis etapas apims darbus nuo Naujosios gatvės iki Durbino upelio, trečiasis — nuo jo iki Žemaitijos kaimo muziejaus.

          Antrajame etape numatyta nutiesti pėsčiųjų-dviratininkų taką nuo Naujosios gatvės iki Durbino upelio, įrengti automobilių stovėjimo aikštelę prie Ežero gatvės ir netoliese pastatyti pontoninę prieplauką. Projekto orientacinė vertė — 5 mln. 100 tūkst. litų. Trečiasis etapas, kaip ir pirmasis, suskirstytas į dvi eiles.

          Pirmoje eilėje — daug įvairių sumanymų. Norime įrengti vaikų žaidimų aikštelę prie Žemaičių muziejaus „Alka“. Šalia būtų pontoninė prieplauka ir pliažas. Sakysite, kam tas pliažas — kas maudysis užterštame ežere. Užterštu jis ne visada bus. Lygiagrečiai yra numatomi tolimesni ežero valymo darbai, tokie, kokie vyko anksčiau. O dar bus įrengtos smėlio (purvo) ir naftos produktų gaudyklės prie kai kurių automobilių stovėjimo aikštelių.

          Vėlgi bus tiesiamas pėsčiųjų-dviratininkų takas nuo Durbino upelio iki Žemaitijos kaimo muziejaus, prie „dailiokų“ bendrabučio įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, pastatyta pavėsinė renginiams ties Durbino upeliu. Projekto orientacinė vertė — 2 mln. 210 tūkst. litų.

          Trečiojo etapo antra eile bus tęsiami ežero pakrančių tvarkymo darbai link Žemaitijos kaimo muziejaus. Nuo „Alkos“ turėtų būti nutiestas pėsčiųjų-dviratininkų takas link Žemaitijos kaimo muziejaus. Kaip matote, šis takas lanku juostų ežerą nuo miesto pusės. Kai kas svajoja visą ežerą apjuosti taku. Tikėkimės, kad kada nors ši svajonė taps tikrove.

          Planuojame nutiesti privažiavimo kelią ir įrengti automobilių aikštelę vakarinėje ežero pakrantėje ties Parko gatve. Turėtume pastatyti penkis pėsčiųjų-dviratininkų takelius pietvakarinėje ežero pakrantėje, pliažą miesto parko teritorijoje, dvi pontonines prieplaukas. Projekto orientacinė vertė — 4 mln. 402 tūkst. litų.

          Kai visa tai pavyks įgyvendinti, Masčio ežero pakrantės taps jaukaus poilsio vietomis, o ir miesto vaizdas labai pasikeis. Tikimės, kad sutvarkytos pakrantės bus paskata investuoti ir verslininkams. Skiriamų Europos Sąjungos pinigų visų etapų visose eilėse numatytiems darbams įgyvendinti lyg ir nepakanka. Vis dėlto mes manome, kad pavyks darbų konkursais sutaupyti pinigų ir jais finansuoti ežero pakrantės tvarkymo rezervinius projektus.

          Bus rekonstruojamas centrinis stadionas

          Vienas brangiausiai kainuosiančių objektų — Telšių centrinio stadiono rekonstrukcija. Šiam tikslui Europos Sąjunga skyrė 9 mln. 684 tūkst. litų, po 854 tūkst. litų prisidės valstybė ir Savivaldybė. Bendra numatoma suma — 11 mln. 394 tūkst. litų. Nemanau, kad stadiono rekonstrukcija tiek kainuotų — orientacinė suma buvo numatyta anksčiau, o dabar krito projektavimo ir statybos darbų kainos. Tikiuosi, kad liks pinigų kitiems darbams.

          Tas pats pasakytina apie visus čia mano minimus objektus. Numatėme apšviesti kai kuriuos senamiesčio pastatų fasadus: Turizmo informacijos centro, Civilinės metrikacijos skyriaus, Parodų salės, Žemaitės dramos teatro, Savivaldybės, Telšių apskrities viršininko administracijos, Telšių miesto seniūnijos. Nieko čia naujo nėra — Europos miestuose svarbiausi pastatai apšviečiami, taip sukuriant vakarais ir naktimis jaukesnę nuotaiką. Senamiestyje taip pat tvarkysime ir gatvių apšvietimą. Šio projekto orientacinė vertė — 2 mln. 977 tūkst. litų.

          Bus sutvarkyti laiptai, vedantys iš Katedros aikštės į Birutės gatvę, rekonstruota akmeninė siena Respublikos gatvėje. Mes atlikome jau daug parengiamųjų darbų. Reikėjo parengti detaliuosius projektus, įteisinti sklypus ir paruošti „kalnus“ įvairių dokumentų. Šie projektai jau turėjo būti įgyvendinami. Deja, ankstesnė Vyriausybė laiku neparengė būtinų normatyvinių dokumentų šiai Europos Sąjungos paramai gauti. Dėl to projektams įgyvendinti liko tik keleri metai, vadinasi, teks dirbti atsiraitojus rankoves, nes tokios svarbios galimybės Telšiams negalime leisti netekti.

          "Kalvotoji Žemaitija"
          2009-08-25
          http://kalzem.visiems.lt

          Comment


            Fantastiskos naujienos
            .

            Comment


              Išties, net nesitiki...
              ______________
              The Division Bell

              Comment


                Teko skaityti absoliučiai tokį pat straipsny prieš koky 1,5 - 2 metus laiko
                Teko lankytis Telšiuose neperseniausiai, ežero valymas įpusėjas ir sustojes - pasibaigė pinigai, kurių artimiausiu metu tikrai kad nebus, gatvės duobėtos, stadionas nutriušęs.

                Comment


                  Taip, jau seniau buvo rašoma apie tai. Gal iš tiesų kažkiek kalta ankstesnė vyriausybė. Būtų gerai, kad nors pusę čia paminėtų darbų pavyktų atlikti.
                  P.S Jei darbai prasidės - pranešiu.
                  Paskutinis taisė Nas; 2009.08.26, 15:05.

                  Comment


                    Šilalėje

                    Vienas kitas pastebimesnis projektas, atliktas ar atliekamas Šilalėje.

                    Stiklainis šalia savivaldybės pastato


                    Vietinio verslininko ilgus metus statytas kol kas nežinomos paskirties pastatas J. Basanavičiaus gatvėje


                    Simono Gaudėšiaus gimnazija po renovacijos


                    Socialinis daugiabutis beveik miestelio pakraštyje. Projekto vertė apie 5 mln. litų. Plačiau


                    Lentelė


                    Iš kitos pusės. Dešiniau matomas iki šiol buvęs naujausias daugiabutis namas Šilalėje (pastatymo datos neatsimenu)


                    Šilalės Sodros pastatas Kovo 11-osios gatvėje (kainavo virš 7 mln. litų iš mokesčių mokėtojų)


                    Comment


                      tęsinys .... http://www.miestai.net/forumas/showp...&postcount=318

                      Atidaryta vasaros rogučių trasa
                      http://www.aina.lt/naujienos/aukstai...ciu-trasa.html
                      2009-09-02 06:36 Nyksciai.lt

                      Vakar vidurdienį oficialiai atidaryta ant Kalitos kalno įrengta vasaros rogučių trasa.

                      Video http://nyksciai.lt/index.php?option=...=4807&Itemid=1

                      Pirmasis ją išbandė Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas. Svečias juokavo, kad nesėsiąs į rogutes tol, kol trasos nepašventins Anykščių dekanas Stanislovas Krumpliauskas.

                      Beje, pirmasis į rogutes įsitaisęs dekanas, jomis nusileisti nuo kalno taip ir neišdrįso...

                      Į iškilmes atvykęs Seimo narys Antanas Baura prisipažino skeptiškai vertinęs savivaldybės sumanymą įrengti tokią trasą ir juo patikėjęs tik tada, kai trasa jau įrengta.























                      Išbandę vasaros rogučių trasos malonumas, svečiai suskubo skirstytis dar prieš 13 valandą, kad nepavėluotų į darbus.

                      "AINA"
                      Paskutinis taisė Vidma; 2009.09.02, 11:28.

                      Comment


                        Plungė planuoja sporto komplekso statybas
                        www.plungiskis.lt
                        2009 spalio mėn. 5 d. 10:37


                        Plungės valdininkai prieš dvejus metus pradėjo kalbėti apie galimybę I. Končiaus gatvėje, laisvame žemės sklype pastatyti sporto kompleksą. Nuo kalbų pereita prie darbų: šiuo metu iš Europos Sąjungos (ES) gautos lėšos techniniam projektui.

                        Iš pradžių buvo tariamasi su privačiais investuotojais – uždarosiomis akcinėmis bendrovėmis – „Alta Forma“ bei „Vilniaus Eoltas“, tačiau jos pasitraukė. Tada nutarta kartu su Latvijos Bauskės miestu paruošti bendrą projektą. Iš ES fondų latviai norėjo gauti lėšų sporto bazių rekonstrukcijai, o plungiškiai – pramogų ir sporto kompleksui.

                        Dvišalis bendradarbiavimas pasiteisino: techniniam sporto komplekso projektui „Teritorinis bendradarbiavimas tarp Plungės ir Bauskės – bendros sportinės veiklos ir kuriamas pagrindas ateičiai“ iš ES struktūrinių fondų atseikėta 70 tūkst. eurų. Iš minėtos sumos 15 proc. dengs savivaldybė.

                        Specialistų, valdininkų pasisakymuose pabrėžta, kad būsimajame sporto komplekse turėtų tilpti įvairių sporto šakų atstovai. Planuojama, kad pastate bus plaukimo baseinas, ledo arena, bėgimo takas, dziudo, gimnastikos bei aerobikos salės, taip pat laisvalaikiui ir administracijai skirtas plotas.

                        www.plungiskis.lt

                        Comment


                          Zarasai
                          Paskutinis taisė propeleris; 2009.10.17, 21:20.
                          www.fotoskrydis.lt - Lietuva iš paukščio skrydžio.

                          Comment


                            Sutvarkytas Tytuvėnų bžn. ir vienuolyno galerijos stogas

                            Baigti Tytuvėnų Švč. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčios ir bernardinų vienuolyno ansamblio galerijos stogo restauravimo darbai.

                            http://www.lrt.lt/news.php?strid=5044&id=5323569

                            Comment


                              Skuode atidaroma nauja autobusų stotis
                              www.DELFI.lt
                              2009 gruodžio mėn. 16 d. 11:19




                              Gruodžio 18-ąją oficialiai duris atveria nauja Skuodo autobusų stotis. Naujo komplekso statyba Skuode kainavo 7 mln. litų, investuotojas – „Palink“, kuris stoties komplekse įkurs „Iki” prekybos centrą.

                              Kaip praneša kompleksą stačiusi bendrovė „Projestos projektai“, stotis pastatyta per tris mėnesius. Pastatas iškilo 1977-aisiais statyto Skuodo stoties pastato vietoje.

                              Autobusų stoties reikmėms skirtoje dalyje įkurta keleivių laukimo salė, dispečerinė, administracinės patalpos. Autobusų keleivių ir vežėjų patogumui įrengti 9 dengti peronai bei 5 atviros stovėjimo vietos. Sutvarkyta aplinka, įrengti informaciniai stovai.

                              „Mūsų taikomas projektų įgyvendinimo modelis leidžia sėkmingai suderinti viešuosius ir verslo interesus. Savivaldybės, dažnai neturinčios lėšų socialinių objektų modernizavimui, neinvestuodamos nė lito, vien už sudarytas galimybes kurtis verslo subjektams, gauna modernius, kokybiškai pastatytus viešosios infrastruktūros pastatus“,- sako UAB „Projestos projektai“ vadovas Rytis Kanapėnas.

                              Verslininkas juokauja, jog įgyvendintų projektų sėkmė jiems leidžia kelti maksimalius tikslus: kiekvienam miestui – po naują stotį...

                              Comment


                                Vasaros rogučių trasa - tarp sėkmingiausių metų turizmo projektų
                                nyksciai.lt
                                2009-12-16 20:46


                                Valstybinio turizmo departamento jau šeštąjį kartą surengtame konkurse „Sėkmingiausias 2009 metų turizmo projektas“ vasaros rogučių trasa pripažinta sėkmingiausiu turizmo projektu.

                                Konkurse devyniose skirtingose kategorijose buvo apdovanoti sveikatinimo ir poilsio bei kaimo turizmo paslaugų teikėjai, kelionių organizatoriai, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigos, turizmo informacijos centrai, infrastruktūros, nekomercinės rinkodaros bei informacijos sklaidos projektai.

                                Šiuo konkursu Valstybinis turizmo departamentas siekia skatinti turizmo plėtrą ir apdovanoti labiausiai prisidedančius prie sektoriaus paslaugų kokybės gerinimo.

                                Šiais metais konkursui buvo pateiktos 34 paraiškos.

                                Comment


                                  apie Joniškį atskiros temos neradau, taigi talpinu čia. Aišku nebelabai naujiena bet:

                                  Krašto žinios

                                  Artėja Apylinkės teismo ir Darbo biržos įkurtuvės
                                  2009 m. Lapkričio 17 d.
                                  Antanas ADOMAITIS

                                  Nežiūrint krizės, Joniškis pasipuošė dar dviem naujais originaliais ir įdomiais pastatais. Viename jų įsikurs Apylinkės teismas, kitame — Darbo birža. Abu pastatai vienas šalia kito iškilo Medžiotojų-Livonijos gatvėse.

                                  antanas@skrastas.lt

                                  Sunkmetis statybos nesustabdė

                                  Šiomis dienomis naujajame Apylinkės teismo pastate jau turėtų pasirodyti valstybinė priėmimo komisija. Jeigu ji statybininkams neturės priekaištų ir pastatą priims eksploatacijai, netrukus Apylinkės teismas jau galės švęsti įkurtuves.

                                  Iki šiolei rajono Apylinkės teismas dirba Policijos komisariato pastato trečiajame aukšte. Kad Joniškio teismui reikia naujų patalpų, kalbėta jau ne metus ir ne dvejus. Iš pradžių jų ieškota tarp mieste jau esančių tuščių parduodamų bei išnuomojamų patalpų, tačiau jie pasirodė netinkami arba jų pritaikymas teismo reikmėms būtų buvęs labai brangus. Situacija pasikeitė Savivaldybei sutikus skirti sklypą naujojo teismo statybai būtent Medžiotojų gatvėje. Jo pranašumas tas, kad beveik prieš pat naujuosius teismo rūmus, antrapus gatvėje, yra Policijos komisariatas ir rajono Apylinkės prokuratūra.

                                  5,6 milijonų litų sąmatinės vertės objektas pradėtas statyti pernai birželio pabaigoje. Pagal UAB „Panevėžio miestprojekto“ parengtą projektą darbų ėmėsi šalies Teisingumo ministerijos skelbtą konkursą laimėjusi UAB “Avona“ iš Kauno. Kauniečių subrangovais buvo įvairios Joniškio ir aplinkinių rajonų įvairios statybos firmos.

                                  Pagal planą naujieji Joniškio teismo rūmai turėjo būti baigti ir perduoti ekploatacijai šių metų rugsėjo 30 dieną. Dabar jau iš esmės baigtuose teismo rūmuose yra trys posėdžių salės, erdvūs kabinetai teisėjams, jų padėjėjams, kitiems teismo darbuotojams bei čia vyksiančių teismo procesų dalyviams.

                                  Tačiau kartu su artėjančių įkurtuvių džiaugsmu, Apylinkės teisme yra ir nerimo. Mat smarkiai karpant lėšas, atsiranda problemų įsigyjant baldus, kompiuterius bei kitą įrangą. Yra ir kitų problemų, kurias vistik tikimasi greitai išspręsti.

                                  Teismo įkurtuvių naujuose rūmuose ypač laukia dabar labai ankštai gyvenanti rajono Apylinkės prokuratūra. Mat jai atiteks dabartinės teismo patalpos.

                                  Finansavo Europos Sąjunga

                                  Šių metų pabaigoje arba kitų pradžioje į naujuosius savo rūmus tikisi persiketi ir Joniškio darbo birža. Stiklais žaižaruojantis kelių aukštų pastatas jau iškilęs tuojau už Apylinkės teismo Livonijos gatvės link. Čia jį jau baigia statyti UAB „Vėtrūna“.

                                  Iki šiolei Darbo birža savo patalpų neturėjo. Iš pradžių jas nuomojosi Savivaldybės administraciniame pastate, o pastaruosius keletą metų — iš privataus asmens kažada tai buvusiame Žemės ūkio banke.

                                  Darbo biržos rūmų sąmatinė vertė 6,9 milijonai litų. Ši statyba iš esmės finansuojama Europos Sąjungos struktūrinių fonų lėšomis. Pasak Joniškio darbo biržos direktorės Raimundos Eugenijos Falkauskienės, pagal patvirtintą specialią, pagrindinai Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą programą, 2007-2010 metais Lietuvoje turėjo būti pastatyta dvylika naujų darbo biržų. Joniškis tame sąraše kaip tik ir buvo paskutinis.

                                  Naujosios Joniškio darbo biržos statyboje UAB „Vėtrūna“ specialistams pagalbiniuose darbuose talkino ir pačios Darbo biržos nukreipti bedarbiai.

                                  Darbo biržai įsikėlus į naujuosius rūmus, pagerės darbo sąlygos ir patiems biržos darbuotojams, ir jos interesantams. Mat čia bus geros jų mokymo, kvalifikacijos kėlimo sąlygos, veiks gera, šiuolaikiška kompiuterinė bei kita įranga, įsigyta taip pat iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

                                  Vieta kelia abejonių

                                  Beje, naujieji Apylinkės teismo rūmai yra netoli gatvės, puošia ir ją, ir miestą. Tuo tarpu už jų iškilęs įspūdingas Darbo biržos pastatas atsidūrė tarsi šešėlyje. Ne vienas joniškietis tvirtina, kad Darbo biržos rūmai miestą labiau būtų papuošę kurioje nors kitoje, labiau atviroje vietoje. Ir išties iš pradžių, kai jau buvo nuspręsta statyti darbo biržą, jai buvo parinkta vieta Upytės gatvėje, beveik priešais dabar esančią „Maximą“. Tačiau tada tam pasipriešino tuometinės rajono Tarybos dauguma. Esą Darbo biržai bus gerai ir už teismo, o čia, Upytės gatvėje esančiu tuščiu sklypu, gal susigundys verslininkai. Savivaldybei iš to būsią daugiau naudos. Tačiau tas sklypas taip ir tebestovi tuščias iki šiol.

                                  Comment


                                    Naujojoje Akmenėje buvo planuojama statyti Akmenės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos administracinį pastatą su stadionu.
                                    Kaži ar planai taip ir liko planais?

                                    Comment


                                      Išgirdau, kad Kuršėnuose bus statomas šiais metais Iki prekybcentris prie autobusų stoties ties Lukoil kolonėle. Gal kas daugiau žino apie šį projektą?

                                      Comment


                                        Yra manančių, kad kompensacijoms siekiant 85%, vis tiek neapsimoka daryti renovacija.

                                        "Europos fondai Lietuvai skiria apie 163 milijonus litų namų renovacijai. Ši paramos programa skirta probleminiams rajonams – kur daugiausiai socialiai remtinų, didžiausias nedarbas.
                                        O lengvatos tokios - namų renovacijai iš Europos Sąjungos skiriama 85 proc., namo gyventojai ir jame dirbantys verslininkai prisidės 15 proc.."

                                        Gražūs skaičiai, neprašantys komentarų
                                        "15 proc. tai ne tokia jau maža suma butui - gali susidaryti po 5-7 tūkst. Lt."
                                        "Jeigu žemės ūkyje dirba 80 proc. žmonių - šalyje badas, o kur žemę dirba iki 5 proc. gyventojų - maisto produktų perteklius"

                                        Comment


                                          Skel­bia­mi kon­kur­sai dar­bams at­lik­ti. Gra­žės mies­tas ir ra­jo­nas

                                          Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bai pa­tvir­ti­nus Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Sta­ty­bos ir ko­mu­na­li­nio ūkio sky­riaus 2010 me­tų sta­ty­bos dar­bų są­ma­tą, pa­si­py­lė Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos skel­bia­mi kon­kur­sai įvai­riau­siems re­konst­ruk­ci­jos, re­no­va­ci­jos ir pan. dar­bams iš struk­tū­ri­nių fon­dų lė­šų at­lik­ti. Šian­dien jau yra ži­no­mi še­šių ob­jek­tų lai­mė­to­jai, dar tri­jų paaiš­kės ne­tru­kus. Šiais me­tais pla­nuo­ja­ma pa­skelb­ti dar 13 kon­kur­sų. Apie tai kal­bė­jo­mės su Tel­šių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos Sta­ty­bos ir ko­mu­na­li­nio ūkio sky­riaus ve­dė­ju Ado­mu Žvirz­di­nu.
                                          TELŠIŲ ŽINIOS

                                          Comment

                                          Working...
                                          X