Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai mažesniuose Lietuvos miestuose

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Svecias
    replied
    Čia tai gerai atrodo. Tik nežinia kas bus realiai, ar nemirs šis projektas dar net negimęs?

    Komentuoti:


  • Edd
    replied
    Planuojamos Šeimyniškėlių medinės pilies statybos. Vizualizacija iš "Būsto":

    Komentuoti:


  • Bizkit-D
    replied
    tai butinai sulauksit . As tik laukiu geresniu oru. Siaip jau Dvaro esu padares foto bet jos darytos ziema. reik daugiau zalumos

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Tai ir pačio Lentvario, įskaitant dvarą su parku, nuotraukų būtų neblogai sulaukti

    Komentuoti:


  • Bizkit-D
    replied
    Trakuose – nauji pramogų vėjai

    Šį turizmo sezoną Trakuose laukia naujos pramogos ir paslaugos. Tai, kas nauja, visada domina, labiau pritraukia turistus, miesto svečius bei vietinius gyventojus. Šią vasarą laukia kelionės visureigiais, jodinėjimas žirgais paežere, naujos vandens bei skraidymo pramogos. Visą vasarą Trakuose kas savaitgalį vyks įvairūs renginiai, nesibaigiančios fiestos.

    Milda TOTOROVIENĖ

    Naujas turizmo centras

    Daugelis trakiečių, miesto svečių stebisi, kaip neatpažįstamai pasikeitė senoji, kažkada buvusios statybos įmonės aplinka, važiuojant Rūdiškių keliu. Buvusios įmonės teritorijoje baigiamas įrengti modernus bei didžiausias Trakuose viešbutis ir pramogų centras. Viešbutį ketinama atidaryti gegužės mėnesį.

    Vasaros viduryje planuojama atidaryti ir vandens pramogų parką, kuriame bus įrengti vandens kalneliai, srauni upė, pirtys, dirbtinių bangų baseinas, kaskados, „varlinykai” mažiesiems lankytojams. Turiningai laisvalaikį bus galima praleisti boulingo, biliardo salėse. Tikimasi, kad visiems pramogautojams užteks vietos, nes vienu metu tilps iki 400 lankytojų.
    Reikes papleskinti ta viesbuti ir pramogu centra. Nes maciau kaip tik pradejo statyti. Dabar turetu but jau uzbaigtas.

    Komentuoti:


  • Bizkit-D
    replied
    Trakuose statomas turizmo ir pramogų centras

    Komentuoti:


  • Bizkit-D
    replied
    Sveikas .

    Apie Kazlu Ruda kolkas as nieko nzn, bet apie Moletus tai radau info

    Pradedama modernaus teisėjų ir prokurorų mokymo centro statyba

    Komentuoti:


  • Hmmm
    replied
    Sveiki,

    gal kas zino kokie projektai nusimato ar vykdomi Kazlų Rūdoje?

    Komentuoti:


  • keen
    replied
    Baisu !

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Plungėje ta pati problema, būtinai reikia viaduko per geležinkelį.

    Komentuoti:


  • Bizkit-D
    replied
    Lentvaryje pagaliau atsiras geležinkelio viadukas

    Lentvaryje, Klevų alėjos ir Fabriko gatvių sankryžoje, virš geležinkelio pervažos ketinama statyti viaduką. Daug metų kankinusi transporto eilių problema pagaliau pradėta spręsti

    Milda TOTOROVIENĖ
    Kreipėsi į ministrą

    Viaduko statybos reikalus iš mirties taško išjudino Seimo Darbo partijos frakcijos nariai Vladimiras Volčiok ir Kęstutis Daukšys. Parlamentarai kreipėsi į susisiekimo ministrą Petrą Čėsną, prašydami 2006 metų valstybės biudžete numatyti lėšų viaduko projektavimo ir statybos darbams Lentvaryje.

    Klevų alėjos ir Fabriko šių gatvių sankryžoje esanti pervaža – amžinas galvos skausmas ne tik Lentvario gyventojams, bet ir atvykusiems ar pravažiuojantiems miestą žmonėms, norintiems patekti iš vienos Lentvario pusės į kitą, nes pervaža dalija miestą į dvi dalis.

    Uždaryta pervaža trukdo greitosios pagalbos, policijos, maršrutinių autobusų transportui bei kitoms tarnyboms nuvykti į iškvietimo vietas, nes ilgoje transporto virtinėje tenka kartais išstovėti apie valandą. Ilgos eilės sudaro pavojingas eismo sąlygas pėsčiųjų gyvybei. Ypač nesaugu moksleiviams, kurių mokyklos yra kitoje pervažos pusėje.

    Seimo nariai, įvertinę šias problemas bei atsižvelgę į Lentvario gyventojų prašymus, teigė, kad būtų tikslinga transporto priemonėms virš pervažos pervažiuoti įrengti viaduką.

    Sprendimas – viadukas

    Susisiekimo ministrui P.Čėsnai geležinkelio pervažos problema nebuvo naujiena ir imtasi priemonių ją spręsti.

    Ministras Seimo nariams atsakė, kad Lentvaryje važiavimo sąlygos per geležinkelį pagerėtų, geležinkelio pervažos prieigose pastačius 300 – 400 m ilgio viaduką. Taip pat tektų rekonstruoti Klevų alėjos, Fabriko, Geležinkelio, Vilniaus, Vokės gatves.

    Būsimoje estakados teritorijoje ir šių gatvių sankryžose reikėtų nugriauti kai kuriuos statinius. Žinoma, pirma reikėtų suprojektuoti nurodytų gatvių rekonstrukcijos detalųjį planą bei užstatytos žemės paėmimo visuomenės poreikiams projektą. Kadangi planuojamas statyti viadukas būtų aukštas, per geležinkelį pėstiesiems pereiti reikėtų pastatyti ir pėsčiųjų viaduką ar įrengti liftą.

    Statyboms – 50 mln. litų

    Išankstiniais skaičiavimais, vien estakados statyba bei jungiamųjų kelių tiesimas kainuotų daugiau kaip 50 mln. litų.

    Susisiekimo ministras tvirtino, kad 2006 metų valstybės biudžeto projekte kelių priežiūros ir plėtros programai numatyta skirti 844 mln. litų, 13 procentų mažiau lėšų negu 2005 metams.

    Lėšų jau dabar trūksta kelių priežiūrai ir pradėtoms kelių plėtros programoms vykdyti. Tačiau Susisiekimo ministerija, atsižvelgdama į tokio viaduko svarbą Lentvario miesto susisiekimo sistemai, 2006 metais planuoja parengti šio objekto priešprojektinius pasiūlymus ir ekonominį vertinimą.

    www.galve.lt

    Komentuoti:


  • Bartas
    replied
    http://www.inreal.lt/lt.php/paslaugo...i/trakai/22907

    Plėtojamos "karaimiškos" architektūros tradicijos...

    Komentuoti:


  • Mantas
    replied
    Trakuose kyla prabangių butų kompleksas
    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...php?id=8550870

    Komentuoti:


  • Bizkit-D
    replied
    Gan masyviai atrodantis pastatas. Cia netoli Lentvario. Prie kelio Vilnius-Trakai.
    Tiksliai nezinau kas cia bus, bet is kalbu sprendziant tai cia bus "Berneliu uzeiga"

    Komentuoti:


  • Vidma
    replied
    Penkiolika milijonų Telšių rajono savivaldybei slysta iš rankų
    | 2005 12 21 13:30:09 |

    15 milijonų litų – tokia investicija, jei tik rajono valdžiai pavyks suskubti įšokti į jau kone nuvažiuojantį traukinį, turėtų ateiti į Žemaitijos sostinės centrą – senutėlio apkiautėlio policijos pastato renovacijai. Gali ateiti, jei tik suspės paskutinę dieną išsiųsti visus popierius. Bet gali nutikti ir taip, jog 7 metus rengtam detaliajam planui, neduokdie, ims ir pritrūks kokios dienelės.

    O juk patirties turime – panašiai atsitiko su garsiojo „plyno lauko investicijomis”: pirma laiko ėmę džiūgauti dėl milijonų litų liūties, galime likti prie suskilusios geldos...

    Retsykiais rajono politikai primena vaikus smėlio dėžėj: tik bėda, kad iš tiesų ne smiltys pro pirštus byra, o pinigėliai... Tie pinigai, kurie galbūt ne vieną kraštietį, susiruošusį užjūrin laimės ir – ne paslaptis – skalsesnio kąsnio ieškoti, sustabdytų, jų rankas ir protą Žemaitijos suklestėjimui pajungtų. Deja, kartais milijonai – kaip sausas smėlis neišmanėlio rankose...

    Prieš neeilinį posėdį

    Ketvirtadienį popiet į jungtinį Verslo, ekonomikos ir finansų bei Vietinio ūkio ir ekologijos komitetų posėdį susirinkę šių nariai gavo neįprastai trumpas darbotvarkes – vis tik neeilinis tarybos posėdis dėl vieno klausimo šaukiamas nedažnai. Taigi pats svarbiausias – teritorijos tarp Žemaitės, Respublikos, Kalno g. ir Katedros a. detaliojo plano likimas.

    Tačiau Savivaldybės administracija, matyt, netruks pririnkti klausimų ir daugiau – baigiantis metams, įvairių spręstinų problemėlių (ypač finansinių) iškyla nemažai.

    Pirma apšauks, po to – gal padėkos

    Tokia, matyt, logika vadovavosi vicemeras Donatas Kaubrys, komiteto posėdyje kalbėdamasis su detalųjį planą rengiančia specialiste B. Bružiene. Nevengdamas pakelto tono, jis teiravosi, kodėl dar iki šiol planas nesąs suderintas su Kultūros paveldo departamento Telšių teritoriniu padaliniu (pasirodo, jo vadovė V. Jonušienė net keliskart pati skambinusi D. Kaubriui ir teiravusis, kodėl planas neatnešamas derinti).

    B. Bružienė bandė teisintis, jog tokios apimties darbą taip greitai sunku atlikti (sąlygų sąvadas tebuvęs lapkričio viduryje išduotas), be to, ir V. Jonušienei nelengva įtikti. Posėdžio išvakarėse planas nesuderintas dėl to, kad ne visuose sklypuose esančių pastatų aukščiai nurodyti, o ir numatomo statyti pastato aukštis privalo būti bent pusmetriu sumažintas. Be to, vedėjai nepatikusi kai kurių sakinių struktūra, tai, kaip išdėstyta argumentacija, kai kurių architektų citatos. Šios pastabos buvusios išsakytos žodžiu – raštu V. Jonušienė priekaištų nereiškusi. B. Bružienė išreiškė viltį, jog vis tik penktadienį kultūros paveldo saugotojos parašą pavyks gauti.

    Neerzinti žmonių

    Tokia fraze ketvirtadienio komiteto posėdyje klausimą dėl detaliojo plano svarstymo užbaigė D. Kaubrys. Pasak jo, būtina su gyventojais geruoju susitarti – vietoj griaunamų sandėliukų ne tik naujus, bet galbūt ir centralizuotą šildymą, dujas ar net naujus langus prižadėti. Juk ką reiškia 200-300 tūkst. Lt prieš 15 milijonų!

    Tačiau kad su toje teritorijoje gyvenančiais žmonėmis susitarti bus nelengvas darbas, liudijo ir tos pačios dienos vakare vykęs Savivaldybės administracijos direktoriaus Kęstučio Trečioko, jo pavaduotojo Juliaus Lečkausko, Mokesčių, žemėtvarkos ir ekologijos skyriaus vedėjos Birutės Každailevičiūtės bei minėtos teritorijos detalųjį planą rengiančios B. Bružienės susitikimas su aplinkinių namų gyventojais. Kai kurie (tiksliau, kai kurios, mat į susitikimą atėjusių keliolikos žmonių dauguma – garbaus amžiaus moterys) nė nemanė tartis – kiek patriukšmavę, demonstratyviai iš salės išėjo. Likusios moterys bandė aiškintis, kur stovės naujieji sandėliukai (centralizuoto šildymo niekas nepanoro), ar pavyks privažiuoti ten malkų prikrautoms mašinoms. Beje, kalbų apie naujus langus, geresnes buitines sąlygas (na, kad ir tualetų įrengimą namuose ar pan.) nebuvo. Viena aišku – derybos su šiais žmonėmis Savivaldybei anaiptol nebus lengvos...

    Paaiškės pirmadienį

    Vos pora dienų – tiek laiko teliko iki pirmadienio tarybos posėdžio, kai paaiškės, ar bus patvirtintas detalusis planas (tam tikra dalimi nulemtas ir Policijos pastato klausimas).

    Beje, ši istorija atskleidė ir kitas, daug gilesnes mūsų savivaldos bėdas – blogą įprotį viską spręsti paskutinę minutę bei kvalifikuotų specialistų stoką.

    Juk ne veltui taryba nusprendė kitąmet didinti Rajono architekto tarnybą - šiuo metu ji, galima sakyti, tuščia – vedėjui atgulus ligos patalan, o kitam specialistui dar prieš pusmetį pasitraukus į vaiko priežiūros atostogas, tiesiog nebėra kam elementarių darbų atlikti.

    Priekaištai Luokės seniūnei

    Ketvirtadienio komiteto posėdyje vicemeras D. Kaubrys buvo griežtai nusiteikęs. Nuo jo kliuvo ne tik B. Bružienei – daug piktų žodžių buvo pasakyta ir Luokės seniūnės G. Linkuvienės adresu. Dėl šalia Luokės jomarko esančių buvusių mechanizacijos dirbtuvių pastato, kur vicemerui, atvežusiam galimą investuotoją, tekę iš gėdos raudonuoti.

    Pasak D. Kaubrio, už tai, kad nesirūpinama Savivaldybės turtu (stogas nuplėštas, langai išdaužyti ir pan.), reikia pareikalauti atsakomybės, gal net iš darbo atleisti. Jo nuomone, tvarką padaryti galima greitai: rajono mokyklose keičiami langai – tad stiklo į valias, tik darbo ir rūpesčio tetrūksta.

    Klausydamas tokių kalbų, bendrapartietis administracijos direktorius K. Trečiokas kraipė galvą. Žinia, Savivaldybė – ne UAB, čia, sykį panorėjęs, viens du nepadarysi ar darbuotojo šiaip užsimanęs laukan neišspirsi: tiek viešųjų pirkimų, tiek kitų įstatymų bent jau dėl akių laikytis būtina...

    Lina DIJOKIENĖ

    "Telšių žinios"

    Komentuoti:


  • Mantas
    replied
    Trakų pilies fone - poilsio kompleksas
    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...php?id=8201453

    Komentuoti:


  • Bizkit-D
    replied
    Pristatytas Apytalaukio dvaro renovavimo projektas
    2005 spalio 04

    Kėdainių rajono savivaldybė
    Rugsėjo pabaigoje Kėdainių rajono įvyko jau baigiamoji konferencija-techninio projekto "Apytalaukio dvaro renovavimo ir panaudojimo "Via Baltika" turizmo infrastruktūros plėtrai investicinio projekto ir techninės dokumentacijos parengimas" ir perspektyvų pristatymas visuomenei.

    Konferencijoje dalyvavo rajono visuomenė, Kėdainių rajono savivaldybės merė Virginija Baltraitienė, administracijos direktorė Nijolė Naujokienė, projekto vadovas Architekto tarnybos vedėjas Vytautas Kundrotas, darbo grupės nariai, projekto partnerio - Kauno apskrities viršininko administracijos atstovė Regioninės plėtros departamento vyresn.specialistė Giedrė Bartusevičiūtė, svečiai iš Panevėžio rajono savivaldybės administracijos, investicinio projekto rengėjai - VšĮ "Nacionalinių projektų rengimas" projektų vadovė Sonata Majauskienė ir nepriklausomas ekspertas Nerijus Juškaitis, techninio projekto rengėjai Žilvino Radvilavičiaus projektavimo biuro projektų vadovai Regina Tumpienė ir Rytis Vieštautas, kiti Kėdainių rajono savivaldybės administracijos darbuotojai. Konferencijos metu projekto vadovas konstatavo, kad projektas sėkmingai įgyvendintas, parengta projektinė dokumentacija: atlikti priešprojektiniai darbai, parengtas investicinis ir techninis projektai.

    Rajono savivaldybės merė Virginija Baltraitienė džiaugėsi, jog sunkiai pradėtas darbas jau yra baigiamas: "Šis projektas yra labai svarbus mūsų visam rajonui ir jeigu mums pasiseks projektą įgyvendinti ir dvaras bus rekonstruotas, mūsų rajone bus pritraukta naujų investicijų. Nuoširdžiai dėkoju visiems dirbusiems prie šio projekto - tiek ir administracijos darbuotojams, tiek ir projekto rengėjams".

    Techninio projekto pristatymo metu rengėjai išsamiai pristatė parengtą techninį projektą, kurio realizavimui reikės 10.36 mln.Lt, o investicinio projekto rengėjai pristatė įgyvendinto projekto tolimesnio etapo perspektyvas, teikiant paraišką ES SF paramai gauti Apytalaukio dvaro rekonstravimui bei alternatyvias dvarų išsaugojimo programas, kurių lėšomis, galima bandyti pasinaudoti. Planuojama, kad gavus ES struktūrinių fondų paramą, Apytalaukio dvaras ir parkas bus rekonstruotas bei pritaikytas turizmui.

    Komentuoti:


  • toshas
    replied

    neblogai. ir nauja dalis gerai atrodo, ir sena išsaugoma. renovacijos Palangoj laukia ir nemažai kitu visai neblogų ano laikotarpio statinių.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied
    „Lietuvos rytas“, „Būstas“ 2005.09.19
    Į šiuolaikišką daugiabutį mažeikiškiai dar žiūri atsargiai
    Rasa Čergelienė

    Pirkėjų tikisi sulaukti vėliau
    Mažeikiuose tarp Ventos upės ir Pavenčių gatvės iškilo modernus daugiabučių ir kotedžų kvartalas. Projekto autoriai šį kvartalą vadina miniatiūriniu vakarietiškos gyvensenos pasauliu, tačiau dauguma mažeikiškių į jiems siūlomą gyvenamąjį plotą žiūri skeptiškai arba labai atsargiai.
    Bendra tvora aptvertame 1,2 hektaro sklype – kelių tipų butai su požeminiais garažais ir bendru kiemu. Pagal projektą čia turėtų apsigyventi 41 šeima, 7 iš jų – kotedžuose. Jau nuo šių metų pradžios siūlomi butai sulaukė tik ketvirtadalio visų būsimų naujakurių.
    Kvartalą stačiusios bendrovės „Rudesta“ generalinis direktorius Valdas Kumpys kol kas nepraranda optimizmo, nors naujų butų pirkėjų ir trūksta.
    „Šis kvartalas – išskirtinis Mažeikiuose. Butų paklausa ims augti po to, kai čia bus atšvęstos pirmosios įkurtuvės“, – sakė V.Kumpys.

    Žemaičiai skleidė gandus
    „Nuo pat mūsų statybos pradžios sklando gandai, kad gyvenamasis plotas čia parduodamas „vilnietiškomis“ kainomis.
    Tačiau taip sakyti gali tiktai neišmanėliai“, – kalbėjo V.Kumpys.
    Bendrovė „Rudesta“ čia butus pardavinėja po 1450-1700 litų už kvadratinį metrą. Vilniuje panašus gyvenamasis plotas būtų brangesnis mažiausiai du kartus.
    Naujo kvartalo namai pastatyti iš silikato blokų, apšiltinti akmens vata, langų rėmai – aliumininiai.
    Apdailai pasirinktas klinkeris ir aliuminio plokštės.
    Dėl dviejų skirtingų spalvų apdailos derinio keturių aukštų namai atrodo optiškai mažesni, panašūs į jaukius dviaukščius. Jų išvaizda nė iš tolo neprimena įprastinių sovietmečio daugiabučių kitoje Pavenčių gatvės pusėje.
    Butuose įrengta šildymo sistema su autonomine apskaita.
    Sklypo savininkė, projekto užsakovė bei statytoja Mažeikių bendrovė „Rudesta“ pavasarį labai laukė pirkėjų, kurie būtų patys pasiūlę savo perkamų butų planavimą.
    Tačiau dabar vidinės pertvaros statomos pagal pirminį projektą.

    Architektus kvietė iš Vilniaus
    Mažeikių gyvenamąjį kvartalą projektavo vilniečiai architektai Rolandas Liola, Arūnas Liola ir Edgaras Neniškis.
    R.Liola pripažįsta, kad šitoks projektas Mažeikiuose ankstyvas, pralenkiantis provincijos gyvenimo standartus. Tenka sutikti, kad Mažeikiuose dauguma žmonių – konservatyvūs žemaičiai, vakarykščiai kaimiečiai, kurie už panašią kainą verčiau renkasi individualų namą su keliomis daržovių lysvėmis kieme.
    Architekto nuomone, naujajame Mažeikių kvartale gyvens žmonės, kuriems nereikia vištų ir šiltnamio, kurie yra išsilavinę, labai daug dirba, gerai uždirba, o po darbo nori pailsėti.

    Tarp naujakurių – vicemeras
    Vienas būsimų gyventojų yra bendrovės „Mažeikių strėlė“ vadovas ir rajono vicemeras 44 metų Kęstutis Slavinskas, kurio trijų asmenų šeima ketina įsikurti 100 kvadratinių metrų ploto bute.
    K.Slavinsko šeima šiuo metu gyvena gana moderniame 124 kvadratinių metrų ploto bute Mažeikių centre.
    Tačiau šeima apsisprendė keltis į naują būstą prie upės su gražiais vaizdais pro langą.

    Komentuoti:


  • Wirusas
    replied
    beje zarasuose statoma ligonine ar kazkas ten bus kai sanatorija (ja jau stato apie 5 metus)

    Komentuoti:

Working...
X