Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Vilkaviškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vilkaviškio miesto erdves papuoš unikalus karinio laivo „Sūduvis“ (M52) inkaras

    Gegužės 19 d. Vilkaviškio rajono savivaldybę pasiekė ypatingas krovinys. Jis buvo lydimas Lietuvos karinių jūros pajėgų laivo M52 „Sūduvis“ įgulos narių, kurie į Vilkaviškį atvyko su gražia ir ilgai laukta misija – dovanoti Vilkaviškio rajono savivaldybei tikrą laivo inkarą.

    Šiandien buvo ištesėtas laivo „Sūduvis“ (M52) įgulos pažadas dovanoti Vilkaviškio rajono savivaldybei tikrą laivo inkarą, kuris taps išskirtine miesto puošmena. Inkaro perdavimo reikėjo šiek tiek luktelti, nes jis galėjo įvykti tik tada, kai Karinės jūrų pajėgos pradėjo senojo laivo perdavimo Lietuvos jūrų muziejui procedūras. Lietuvos karinėse jūrų pajėgose „Sūduvis“ tarnavo 20 metų, jis dalyvavo bendruose NATO projektuose, tačiau dabar tam jau yra nebetinkamas – įranga pasenusi, o ją modernizuoti – per brangu, todėl nutarta su šiuo laivu atsisveikinti ir įsigyti naują.

    „Tęsiant gražias bendradarbiavimo tradicijas, mes jau seniai turėjome viziją, kad vienas iš laivo inkarų turi nusėsti Vilkaviškio rajono savivaldybės teritorijoje. Šį inkarą dovanojame tikėdamiesi ateityje pratęsti mūsų bendrystę. Norime, kad Vilkaviškio rajonas turėtų pagrindinį laivo simbolį, galima sakyti jo širdį – inkarą“, apie išskirtinę dovaną mūsų kraštui kalbėjo įgulos vado pavaduotojas kpt. ltn. Liudas Šeputis.

    Atvežtas laivo inkaras iš tiesų įspūdingas ir sveria apie 400 kilogramų. Jam iškelti prireikė krano pagalbos. Kol kas inkaras vietą rado prie Savivaldybės pastato, tačiau čia neapsistos. Ketinama inkarą perkelti į Šeimenos paupį, vos tik bus užbaigti šiuo metu įrenginėjamo pėsčiųjų ir dviračių tako darbai.

    Ypatingą kariškių dovaną sutiko Vilkaviškio rajono savivaldybės vadovai: Savivaldybės meras Algirdas Neiberka, Administracijos direktorius Vitas Gavėnas, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Riklienė ir Mero pavaduotojas Bernardas Marčiukonis. Vadovai džiaugėsi, kad tarp vilkaviškiečių ir karo jūrininkų nusistovėjo ilgametis draugiškas bendradarbiavimas.

    Kaip žinia, Vilkaviškis yra Lietuvos karinių jūros pajėgų laivo M52 „Sūduvis“ krikšto miestas. 1999-aisiais Vilkaviškio rajono savivaldybės atstovams pakrikštijus laivą „Sūduvis“ tarp jo įgulos ir mūsų rajono užsimezgė graži draugystė, kuri tęsiama iki šiol. Beveik kasmet laivo įgulos delegacijos lankosi mūsų rajone, aplanko VšĮ Alvito šv. Kazimiero namuose gyvenančius vaikus, o mūsų krašto atstovai ne kartą buvo kviečiami į įspūdingas ekskursijas po laivą.

    Senasis laivas „Sūduvis“ (M52) visai netrukus bus perduotas Lietuvos jūros muziejui, nes Karinėse jūrų pajėgose šis laivas jau atitarnavo, tačiau dar yra geros būklės, todėl jame ketinama įrengti ekspozicines sales. Kol kas priešmininis laivas švartuojasi Karo laivų flotilėje. Planuojama, kad savo pastovią vietą laivas atras prisišvartavęs Danės upės pakrantėje, pačiame Klaipėdos miesto senamiestyje. Tikimąsi, kad visa tai įvyks dar iki šių metų pabaigos.

    Kaip pasakojo „Sūduvio“ įgulos vado pavaduotojas kpt. ltn. L. Šeputis, šiuo metu yra vykdomos naujojo laivo pirkimo procedūros. Deja, kito laivo pritaikymo Karinėms jūrų pajėgoms procesas neįvyks greitai ir kol naujasis laivas bus visiškai pasiruošęs vykdyti užduotis įgulai gali tekti palaukti 3 metus. Šiuo laikotarpiu laivo „Sūduvis“ (M52) įgula yra išskirstyta į kitus laivus.

    Visų vilkaviškiečių vardu dar kartą dėkojame Lietuvos karinių jūros pajėgų laivo M52 „Sūduvis“ įgulos nariams už dovaną mūsų kraštui ir laukiame kitų susitikimų jau naujame laive!


    Attached Files

    Comment


      Gegužės viduryje įvyko ilgai lauktas Vilkaviškio sporto ir pramogų centro rangos darbų pridavimas. Kai tik bus patvirtinti naudojimosi patalpomis įkainiai, šurmulio šioje įstaigoje tikrai netrūks.

      Ne dėl rangovų kaltės

      Pagrindiniai Vilkaviškio sporto ir pramogų centro statybų darbai baigti jau kurį laiką, tačiau naudotis patalpomis iki šiol dar nebuvo galima. To priežastis – nuolat atidėliotas darbų pridavimas. Pagal rangos sutartį, jis turėjo įvykti dar iki praėjusių metų gruodžio 28 d., tačiau vis atsirasdavo nenumatytų kliūčių. Galiausiai prieš kelias savaites centrą pastatę ir jį įrengę UAB „Statybos ritmas“ specialistai susirinko paskutinius daiktus ir objektą oficialiai perdavė į mūsų rajono atstovųrankas.

      Planuojamos veiklos


      Kaip tik šiomis dienomis į sporto ir pramogų centrą turėtų pradėti kraustytis Visuomenės sveikatos biuro bei rajono sporto mokyklos specialistai.
      Sporto treneriai ir įvairių klubų atstovai jau ir dabar gana dažnai užsuka į įstaigą, stengiasi susipažinti su naujomis patalpomis, čia esančia įranga. O sau tinkančias ir patinkančias patalpas čia galės rasti kiekvienas, mėgstantis pats aktyviai leisti laiką ar tiesiog stebėti sporto bei kultūros renginius.

      Centre, be pagrindinės 800 vietų krepšinio salės, įrengtos dvi kiek mažesnės salės, skirtos lauko bei stalo teniso, taip pat laisvųjų imtynių mėgėjams. Dar viena salė kurį laiką liks nenaudojama. Laukiama privačių investuotojų, kurie čia galėtų įkurti sporto klubą ar vykdyti kitas veiklas. Patys centro darbuotojai taip pat parengė projektą, tikimasi iš Kūno kultūros ir sporto departamento lėšų įsigyti šioms patalpoms reikiamo inventoriaus. Tiesa, neaišku, ar finansavimas bus skirtas. Neatmetama galimybė šias patalpas palikti aerobikos ir kitiems panašiems užsiėmimams.

      Nemaža patalpa yra numatyta Vilkaviškio moksleivių pučiamųjų instrumentų orkestrui. Sportininkai po varžybų ar treniruočių galės jėgas atgauti karštoje pirtyje, kurią taip pat bus galima išsinuomoti savo reikmėms. Sporto ir pramogų centre taip pat įrengta moderni konferencijų salė, kurios iki šiol rajone labai trūko.
      Visos patalpos yra pritaikytos neįgaliesiems. Jų poreikiams įrengtas liftas bei 6 tualetai. Iš viso centre veiks kelios dešimtys tualetų.
      Kiek daugiau nei pusmetį centro direktoriaus pareigas einantis M. Kasperaitis teigė nuolat bendraujantis ir su įvairiais renginių organizatoriais, sporto įrangos tiekėjais, kitais suinteresuotais asmenimis. Pamažu planuojamos būsimos veiklos, aiškėja ir čia vyksiančių varžybų datos. Pavyzdžiui, jau dabar žinoma, kada centre kitą sezoną vyks Lietuvos stalo teniso čempionato turai. Aišku ir tai, kad krepšinio salėje namų rungtynes žais Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujantys Vilkaviškio „Perlo“ krepšininkai.

      Attached Files

      Comment


        Baigtas atnaujinti Vilkaviškio miesto sodas
        Foto (2021 06 12)
        Attached Files

        Comment


          Administracinės paskirties pastatas Taikos g.3A Vilkaviškyje
          (Foto
          2021.07.03)
          Attached Files

          Comment


            Naujoji Pilviškių miestelio estrada Vilkaviškio rajone
            Foto (2021 06 12)
            Attached Files

            Comment


              Prasidės simbolinio laikrodžio statyba

              Jau daugiau nei metai, kai džiaugiamės naująja Vilkaviškio autobusų stotimi. Greta šio išskirtinės architektūros objekto netrukus bus pradėta statyti masyvi medžio forma, su joje esančiu laikrodžiu.

              Jei oro sąlygos nesutrukdys, laikrodžio bokšto statybas planuojama pradėti rugsėjo 17 d. (penktadienį). Dėl statybos darbų miesto gyventojai ir svečiai gali patirti nepatogumų dėl infrastruktūros pėstiesiems apribojimų, taip pat galimi automobilių eismo apribojimai, todėl iš anksto už juos atsiprašome ir tikimės pakantumo.

              Statybos darbus planuojama baigti lapkričio mėnesį, todėl jau visai netrukus džiaugsimės ne tik stoties puošmena tapsiančiu objektu, bet ir viso miesto simboliu.

              Laikrodžio bokšto statybą finansuos labdaros ir paramos fondas „Vilkaviškio miesto laikrodžio paramos fondas“. Gamtos ir modernaus miesto harmoniją simbolizuojantis laikrodis statomas verslo atstovų bei visų žmonių, norinčių prisidėti prie šios gražios idėjos, lėšomis.

              Architekto G. Balčyčio vizualizacija
              Attached Files

              Comment


                Pasirašyta statybos rangos sutartis dėl Kybartų miesto stadiono atnaujinimo
                (2021-10-19)

                Šių metų spalio 19 d. Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Vitas Gavėnas ir UAB „Vilkasta“ generalinis direktorius Aloyzas Beržanskis pasirašė statybos rangos sutartį dėl Kybartų miesto stadiono atnaujinimo rangos darbų.

                Šiame darbų etape bus griaunamos ir naujai statomos tribūnos, o naujose tribūnose tilps iki 500 žiūrovų. Darbų pabaiga yra numatyta kitų metų vasarą.

                Be to, LR vidaus reikalų ministerijai pateiktas prašymas 2022 m. skirti valstybės tikslinę dotaciją, kuri sudaro 800,00 tūkst. Eur, likusiems stadiono rangos darbams įgyvendinti.

                Kompleksiškai įgyvendinus projektą būtų sudarytos palankios aplinkos sąlygos Kybartų miesto gyventojų visų socialinių grupių fizinio aktyvumo skatinimui, sveikatos stiprinimui ir išsaugojimui, laisvalaikio užimtumui, gyvenimo kokybės gerinimui ir psichologinės Kybartų miesto gyventojų savijautos užtikrinimui.
                Attached Files

                Comment


                  Šiandien, nuo pat ankstaus ryto, prie naujosios Vilkaviškio autobusų stoties, vyksta išskirtiniai darbai. Čia montuojamas masyvus medžio formos laikrodis, kuris puoš stoties teritoriją ir taps viso miesto simboliu. Šiandien pastatytas gelžbetoninis bokštas, o pirmadienį bus sumontuotas ir pats laikrodžio mechanizmas.

                  Šio išskirtinės architektūros objekto autorius yra architektas Gintaras Balčytis, suprojektavęs ir Vilkaviškio autobusų stotį.

                  Laikrodis statomas už visuomenės suaukotas lėšas, kurias sutelkė kelių verslininkų įkurtas Vilkaviškio miesto laikrodžio paramos fondas.

                  Gamtos ir modernaus miesto harmoniją simbolizuojantis laikrodis iškilmingai bus atidengtas ateinantį penktadienį (lapkričio 12 d.), 17 val.
                  Attached Files

                  Comment


                    Vilkaviškio kultūros centro vidaus darbai artėja prie pabaigos!

                    Kas lauks Vilkaviškio krašto gyventojų ir svečių?

                    Atnaujinta scena ir žiūrovų kėdės
                    Sumontuota nauja ir profesionali salės bei scenos įgarsinimo sistema
                    Įrengta nauja scenos apšvietimo sistema
                    Žiūrovai galės išvysti naujausių filmų premjeras: montuojama kino ir salės erdvinio garso sistema, skaitmeninis kino projektorius!

                    Visi kartu tikimės, jog po šio projekto įgyvendinimo bus pagerinta Vilkaviškio kultūros centro teikiamų paslaugų kokybė ir prieinamumas.
                    Džiaugiuosi, kad mūsų krašto gyventojai galės stebėti ir ilgai lauktas filmų premjeras, ir mėgautis kultūriniais renginiais, kuriais rūpinsis profesionalūs mūsų rajone dirbantys kultūros specialistai!
                    Projektas finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo ir Vilkaviškio rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.
                    Savivaldybės biudžeto lėšomis taip pat renovuojamos ir mažosios kultūros centro salės lubos, atnaujinami koridoriai, vedantys į didžiąją salę.
                    Attached Files

                    Comment


                      Kybartų miesto jaunimo parkas
                      Foto (2021-10-30)

                      Baigiamas rekonstruoti Kybartų miesto Jaunimo parkas taps dar vienu traukos objektu Kybartuose.
                      Attached Files

                      Comment


                        Labai solidi ir grazi ta tvora

                        Comment


                          Super skoningai ir solidžiai. Geriau tokia tvora, nei kokia nupiepus segmetinė, kuri po pirmo spyrio bus sulankstyta.

                          Comment


                            Administracinės paskirties pastatas Taikos g.3A Vilkaviškyje pastatytas ir kuriasi nuomininkai
                            (Foto 2021.11.22)
                            Attached Files

                            Comment


                              Comment


                                Rokas Lt puikus video, ačiū. Vilkaviškis gražėja tiesiog akyse. Gaila, tik kad jokia galinga kompanija neateina į Vilkaviškį ir neykuria vilkaviškiečiams gerai apmokamų darbų vietų.

                                Comment


                                  Vakar 17 val. vyko viešas Vilkaviškio stadiono projektinių pasiūlymų pristatymas.


                                  Architektė Vytenė Jokimčienė nuotoliniame susirinkime dalyviams pateikė būsimo futbolo stadiono vizualizacijas ir aptarė numatytus techninius, architektūrinius sprendimus.

                                  S. Nėries g. 38a esančiame stadione planuojama atlikti esamų tribūnų ir gyvenamojo pastato griovimo darbus. Juos pakeistų naujas tribūnų pastatas su moderniomis, pritaikytomis patalpomis ir dengtomis žiūrovų vietomis. Tai atitiktų LFF licencijavimo taisyklių reikalavimus.

                                  Taip pat numatyta teritoriją aptverti bei įrengti lengvosios atletikos sektorių. Jame būtų 400 m ir 110 m bėgimo takai, šuolio į tolį ir aukštį sekcijos, bėgimo takas su vandens duobe bei rutulio stūmimo sekcija.

                                  Projekte suplanuota futbolo aikštė su dirbtine danga, 2 krepšinio ir 2 tinklinio aikštelės.

                                  Jeigu pasiūlymas galiausiai bus priimtas Vilkaviškio stadione taip pat atsiras teniso ir treniruočių aikštelės, bus įrengtas modernus stadiono apšvietimas, švieslentė, pėsčiųjų takai ir nedidelės laisvalaikio zonos.

                                  Žiūrovų patogumui numatoma įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje bus ir elektromobilių įkrovimo stotelės.
                                  Attached Files

                                  Comment


                                    Dabartine situacija

                                    Comment


                                      Prasidėjo Kybartų miesto stadiono statybos darbai
                                      Attached Files
                                      Paskutinis taisė kesukazzz; 2022.09.03, 17:21.

                                      Comment


                                        Kybartų miesto stadiono statybos darbai
                                        Attached Files

                                        Comment


                                          Sveiki, gal kas girdet kas bus daroma su seno gero pasto pastatu? Pastui issikelus I naujas patalpas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X