Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Vilkaviškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Na gal buvo labiau įmanoma su spalvom kažkaip sužaist, bet po visų sovietinių ir posovietinių stagnacijų ir atitinkamų sovietinių urbanistikų, tai šiuo metu bet kas kas nauja ar renovuota man sueina Netgi didmiesčiuose.

    Comment


      #42
      RIMI Sport Arena.

      Comment


        #43
        Vilkaviškio autobusų stotis. Foto (2019 - 11 - 23)
        Attached Files

        Comment


          #44
          Po atnaujinimo duris atvėrė didžiausia „Maxima“ Vilkaviškyje

          Vilkaviškyje po 4 mėnesius trukusio atnaujinimo duris atvėrė atnaujinta lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė, esanti J. Basanavičiaus g. 1A. Į 2003 m. atidarytos parduotuvės atnaujinimą iš viso buvo investuota beveik 1,3 mln. eurų. Pirkėjams parduotuvė pasiūlys patogesnį apsipirkimą bei praplėstą asortimentą.
          Atnaujintoje 1412 kv. m. parduotuvėje pirkėjų patogumui įrengtos penkios paprastos ir keturios savitarnos kasos, šiuolaikiškai suplanuota ir įrengta prekybos salė. Atnaujinimo metu atnaujinti fasadai, interjeras bei įranga, sutvarkyta aplinka.
          Attached Files

          Comment


            #45
            Palyginimas, kaip atrodė senoji Vikaviškio universalinė parduotuvė "Uosija" ir dabar vietoj jos stovinti Maxima. Man asmaniškai buvo gražiau senoji parduotuvė "Uosija" už dabar esamą Maximą. Gaila, kad tokį pastatą leido nugriauti ir leido statyti "Maximą - angarą" miesto centrinėje aikštėje.
            Attached Files

            Comment


              #46
              Taip, kai kuri sovietinė architektūra tikrai žavi.
              Kaunas yra Kaunas

              Comment


                #47
                Atnaujinamos Virbalio miesto viešosios erdvės

                Jau visai netrukus bus atnaujintos vietos bendruomenei ir miesto svečiams skirtos viešosios erdvės Virbalio mieste: atnaujinta Virbalio miesto turgaus aikštė bei atnaujintas Virbalio miesto parkas.

                Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija įgyvendina projektą Nr. 08.2.1-CPVA-R-908-41-0001 „Viešųjų erdvių sutvarkymas Virbalio mieste, pritaikant poilsiui ir bendruomenės poreikiams“.

                Projekto įgyvendinimo metu planuojama atnaujinti šias viešąsias erdves Virbalio mieste: Virbalio miesto turgaus aikštę, esančią Gedimino g., joje įrengiant prekybai tinkamą infrastruktūrą (prekybos paviljonus), viešąjį tualetą, sutvarkant aikštės infrastruktūrą (atnaujinant esančių takų dangas, įrengiant šiukšliadėžes, suoliukus) bei atnaujinti Virbalio miesto parką, esantį Vilniaus g., įrengiant trinkelių takus, apšvietimą, mažąją infrastruktūrą, gazonus, laisvalaikio praleidimui tinkamą infrastruktūrą: treniruoklius, vaikų žaidimų įrenginius, estradą.

                Š. m. sausio mėnesį pasirašytos sutartys su darbus atliksiančiais rangovais. Sausio 16 d. su UAB „Statybos ritmas“ pasirašyta rangos sutartis dėl Virbalio miesto turgaus aikštės, esančios Gedimino g., atnaujinimo darbų. Sutarties kaina – 156 090,00 Eur su PVM. Darbų atlikimo terminas – 12 mėn.

                Sausio 21 d. su UAB „Lithos“ pasirašyta rangos sutartis dėl Virbalio miesto parko atnaujinimo, esančio Vilniaus g. Sutarties kaina – 222 972,53 Eur su PVM. Darbų atlikimo terminas – 12 mėn.

                Projektas finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ 08.2.1-CPVA-R-908 priemonę „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“.

                Dabar labai niūriai atrodo Virbalio centrinė aikštė ir visas Virbalis. Tikėkimės vaizdas pasikeis po atnaujinimo.

                Comment


                  #48
                  Vilkaviškio miesto J. Basanavičiaus aikštės prieigų sutvarkymo projektas
                  Vidaus reikalų ministerija finansuoja į integruotų teritorijų vystymo programą patenkančius centrinės miesto dalies sutvarkymo ir modernizavimo projektus Vilkaviškyje. Iš viso bus įgyvendinti 8 projektai.
                  2015–2016 m. buvo įgyvendintas projektas „Vilkaviškio miesto centrinės J. Basanavičiaus aikštės ir jos prieigų sutvarkymas“. Šiuo metu įgyvendinamas tęstinis aikštės prieigų sutvarkymo projektas Nr. 07.1.1-CPVA-R-905-41-0003 „Kompleksiškai sutvarkyti J. Basanavičiaus aikštės viešąsias erdves“. Jo metu bus tvarkomi du objektai: įrengiamas viešasis tualetas ir įrengiama pėsčiųjų alėja. Kviečiame plačiau susipažinti su įrengiamos pėsčiųjų alėjos ir prieigų į alėją sutvarkymo projektiniu pasiūlymu.

                  Pagrindinis projekto tikslas yra sukurti funkciškai aktyvias bei patrauklias gyventojams erdves, supančias Vilkaviškio miesto J. Basanavičiaus aikštę, išlaikant aikštės kompozicines formas bei jas atkartojant naujoje pėsčiųjų alėjoje, vedančioje nuo Statybininkų g. iki J. Basanavičiaus aikštės. Planuojama sukurti naujas žaliąsias erdves bei kitas funkciškai gyventojams patrauklias zonas, parinkti ir įrengti prie bendro aikštės vaizdo derančius mažosios architektūros elementus (suoliukus, šiukšliadėžes bei šviestuvus). Planuojama suremontuoti privažiavimą ir automobilių stovėjimo aikštelę, esančią už J. Basanavičiaus a. 7 pastato. Be to, planuojama įrengti informacinį stendą.

                  Tikimasi, kad įgyvendinamas projektas prisidės prie patrauklios Vilkaviškio miesto aplinkos sukūrimo. Miesto patrauklumas tiesiogiai daro įtaką asmenų gyvenamosios vietos pasirinkimui, verslo atėjimui, o tai tiesiogiai prisideda ir prie miesto gyventojų skaičiaus didėjimo. Įgyvendinus projektą tikimasi, kad nauja infrastruktūra sudarys sąlygas įvairioms viešosioms paslaugoms vystytis ir gyventojų užimtumui didėti, infrastruktūra taps patraukli bendruomenės veiklai, viešųjų paslaugų sektoriaus kūrimui ir plėtrai, sudarys prielaidas smulkiojo verslo kūrimuisi ir plėtrai, o tai turės įtakos gyventojų užimtumui.
                  Naujasis Vilkaviškio miesto tualetas jau veikia.
                  Tualetas įrengtas buvusiose pašto garažų patalpose, esančiose J. Basanavičiaus a. 11, gyventojams patogioje vietoje, šalia pagrindinės Vilkaviškio miesto aikštės.
                  Šiuolaikiškai įrengtame tualetas, kas svarbiausia nemokamas!
                  O štai kaip atrodo šiuo metu įrengiama naujoji pėsčiųjų alėja vedanti nuo Statybininkų g. iki J. Basanavičiaus aikštės.
                  Attached Files

                  Comment


                    #49
                    Vilkaviškio miestą papuošė „Gerumo suolelis“

                    Vasario 5 dieną Vilkaviškio miesto J. Basanavičiaus aikštės prieigas papuošė Vilkaviškio LIONS klubo įrengtas „Gerumo suolelis“. Šis suolelis skirtas įprasminti savanorystės pagrindu veikiančių Vilkaviškio rajono nevyriausybinių organizacijų, įstaigų, įmonių, atskirų fizinių asmenų vykdomą veiklą, skirtą padėti socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms.
                    Suolelio atidengimo ceremonijoje dalyvavo ir su gražia idėja Vilkaviškio LIONS klubo narius sveikino Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka, Vilkaviškio miesto seniūnas Remigijus Kurauskas, įgyvendintu projektu džiaugėsi Vilkaviškio LIONS klubo atstovai.
                    Suolelio įrengimo idėją susirinkusiems pristatė Vilkaviškio LIONS klubo narė Elena Savickienė. Ji pasakojo, kad Vilkaviškio LIONS klubui idėja įrengti „Gerumo suolelį“ kirbėjo nuo praėjusių metų, o tai įgyvendinti padėjo Vilkaviškio rajono savivaldybė. Klubas suolelį įrengė įgyvendindamas projektą, finansuojamą Vilkaviškio rajono savivaldybės nevyriausybinių organizacijų programos lėšomis.
                    „Vilkaviškyje žmonėms gerumo netrūksta, bet trūko gerumo suolelio, tad parašėme projektą, o Savivaldybė skyrė jo įgyvendinimui reikalingų lėšų“, – sakė E. Savickienė pridėdama, kad prie suolelio įrengimo savo lėšomis prisidėjo ir Vilkaviškio LIONS klubo nariai.
                    Ilgai galvota, koks tas suolelis turėtų būti, kol Vilkaviškio LIONS klubo nariai sutiko kraštietį kalvį Adolį Pečkį. Jis taip pat seniai nešiojosi mintį, kad Vilkaviškio miestui reikia ypatingo suolelio. Taigi, taip buvo sujungtos pajėgos ir gimė „Gerumo suolelis“.
                    Suolelio autorius Adolis Pečkys trumpai pristatė savo darbą. Jis pasakojo, kad suoleliui pasirinktas modernios klasikos stilius, siekiama, kad jis būtų išskirtinis, o kiekvienas unikalus suolelio elementas atsirasdavo jo gaminimo procese. Suolelis papuoštas LIONS klubo ženklu, taip pat pažymėti visi prisidėję prie suolelio įrengimo: organizatorius – Vilkaviškio LIONS klubas, rėmėjas – Vilkaviškio rajono savivaldybė, autorius ir kūrėjas – Adoliokalve.
                    Kaip teigia projekto iniciatoriai – Vilkaviškio LIONS klubas – „Gerumo suolelis“ įrengtas kaip padėka nevyriausybinėms organizacijoms, fiziniams asmenims, taip pat kiekvienam geros valios žmogui, už jų idėjas ir iniciatyvas, skatinančias savanorystę, pagalbą nepasiturintiems, likimo nuskriaustiems, neįgaliems Vilkaviškio krašto žmonėms.
                    Po suolelio atidengimo ceremonijos Vilkaviškio kultūros centre įvyko tradicinis Vilkaviškio LIONS klubo paramos renginys „Mes irgi galime padėti“. Jame parodytas Keistuolių teatro spektaklis „Riešutų duona“.
                    Attached Files

                    Comment


                      #50
                      Diskutuota apie Kybartų stadiono rekonstrukciją

                      Pernai šimtmetį minėjusio futbolo klubo (FK) Kybartų „Sveikata“ stadiono rekonstrukcijos planai – įstrigę aklavietėje. Siekdami pakeisti esamą situaciją, rajono politikai nusprendė atgaivinti diskusijas šia tema ir ėmė ieškoti konkrečių problemos sprendimo būdų.

                      Ne anksčiau, kaip 2022-aisiais


                      Pasakodamas apie mėginimus Kybartų stadionui pritraukti finansavimą iš įvairių šaltinių, A. Neiberka svarstė, kad reikiamą sumą būtų galima gauti iš Valstybinės investicijų programos (VIP), tačiau įprastai iš jos viename rajone finansuojamas tik vienas projektas. Šiuo metu šitos programos lėšomis statoma Vilkaviškio sporto salė, o finansavimas jai numatytas ne tik šiais, bet ir kitais metais. Kitaip tariant, paramos Kybartų stadionui iš VIP galima tikėtis ne anksčiau kaip 2022-aisiais.
                      Ž. Gelgota klausė rajono vadovų, kodėl šiemet nebuvo bandoma teikti paraiškos pagal Sporto rėmimo fondo įgyvendinamą sporto projektų, skirtų esamų bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui, programą ir iš jos mėginti gauti numatomą 450 tūkst. eurų sumą, kuri būtų skirta Kybartų stadionui. Pasirodo, pagal šitą programą vienas pareiškėjas gali teikti tik vieną paraišką, o Savivaldybė šiemet šia galimybe jau pasinaudojo, tikėdamasi sulaukti buriuotojų klubo „Škvalas“ bazės sutvarkymui reikalingų lėšų. Visgi, anot Ž. Gelgotos, šiuo atveju nebuvo būtina pareiškėju įvardyti rajono Savivaldybės administraciją. Tą padaryti buvo galima ir įvairių bendruomenių vardu.
                      „Reikia naudotis visomis įmanomomis galimybėmis. Šią problemą būtina spręsti kuo greičiau. Kybartiečiai tikrai nusipelnė turėti rekonstruotą stadioną“, – pabrėžė Seimo narys Algirdas Butkevičius.
                      Jis ragino politikus nepamiršti Kybartų stadiono klausimo ir reguliariai rinktis bei aptarti šiuo tikslu atliekamų darbų eigą.

                      http://www.santaka.info/?sidx=56629
                      Attached Files
                      Paskutinis taisė kesukazzz; 2020.02.26, 14:36.

                      Comment


                        #51
                        Vilkaviškio autobusų stotis. Foto (2020 - 01 - 25)
                        Attached Files

                        Comment


                          #52
                          Šiuo metu štai taip atrodo planuojami atnaujinti Virbalio miesto turgaus aikštė, bei Virbalio miesto parkas. Foto (2020 - 02 - 21)
                          Attached Files

                          Comment


                            #53
                            Vilkaviškio miesto J. Basanavičiaus aikštės prieigų sutvarkymas. Foto (2020 - 02 - 21)

                            Attached Files

                            Comment


                              #54
                              Vilkaviškyje tarp renovuoti ruošiamų namų – ir į kultūros paveldą įtrauktas Napoleono dvaras


                              Vienas iš išskirtinių atnaujinti rengiamų Vilkaviškio daugiabučių sąraše – Vysk. A. Karoso gatvėje esantis 11 numeriu pažymėtas namas, kurio problemos „Santakoje“ jau ne kartą buvo aprašytos. Tai žymusis Vilkaviškio dvaras, dar vadinamas Napoleono dvaru, mat, remiantis istoriniais šaltiniais, 1812 metais čia buvo apsistojęs žymusis Prancūzijos karvedys su kariauna.

                              Bet istorijos kraitis ir pastato pripažinimas kultūros paveldu nieko gero neduoda gyventojams: tokiu atveju tik išauga reikalavimai namo atnaujinimo darbams, o pagalbos rankos ištiesti niekas neskuba.

                              Tačiau nori nenori dvaru vadinamą 23 butų namą būtina skubiai remontuoti, mat jo stogas sparčiai artėja prie avarinės būklės, per sienas teka vanduo, puola puvinys ir pelėsis.

                              Vienais metais gyventojai jau buvo sutikę kreiptis į BETA dėl pastato modernizacijos, tačiau paskutinę minutę persigalvojus keliems žmonėms ir pritrūkus poros balsų namas liko neremontuotas.


                              http://www.santaka.info/?sidx=56549
                              Attached Files

                              Comment


                                #55
                                Vilkaviškio autobusų stotis. Foto (2020 - 02 - 21)
                                Attached Files

                                Comment


                                  #56
                                  Jau turbūt ne vienas vilkaviškietis pastebėjo, kad vyksta sujudimas Vilkaviškio miesto senojo sodo teritorijoje. Čia prasideda projekto „Vilkaviškio miesto sodo tarp Šeimenos upelio, Vytauto g., Rimgaudo g., J. Basanavičiaus g. sutvarkymas, modernizavimas bei plėtra“ rangos darbai. Juos atlieka statybos rangos darbų konkursą laimėjusi UAB „Hidrokesta“.

                                  Projekto įgyvendinimo metu senojo miesto sodo teritorijoje bus įrengiami nauji pėsčiųjų takai, apšvietimas, mažosios architektūros elementai. Pagrindinių takų susikirtimo vietoje numatoma suformuoti šios zonos centrą, su nedidele pakyla, skirtą renginiams.

                                  Prie Šeimenos upelio, numatoma zona prie vandens, taip pat bus pagilintas ir išvalytas sklypo ribose esantis kanalas, juosiantis salą bei įrengiamas šlaitas. Susiformavusioje saloje bus pastatyta pavėsinė su dviem tilteliais.

                                  Vakarinėje planuojamos teritorijos dalyje esančiame sklype numatoma įrengti vaikų žaidimų aikštelę, pažintinę bei poilsio zonas šeimoms su vaikais.

                                  Tikimasi, kad atnaujinta viešoji erdvė Vilkaviškio miesto sode pagerins gyvenamąją aplinką, patraukli nauja erdvė pagerins miesto įvaizdį, paskatins renginių organizavimą, bendruomenių iniciatyvas, padidins gyventojų užimtumą bei prisidės prie palankesnių sąlygų verslo kūrimuisi ir plėtrai.
                                  Attached Files
                                  Paskutinis taisė kesukazzz; 2020.09.19, 22:08.

                                  Comment


                                    #57
                                    Duris atvėrė naujoji Vilkaviškio miesto autobusų stotis. Foto (2020 - 04 - 04)

                                    Nors išgyvename sudėtingą laikotarpį, tačiau gyvenimas nestovi vietoje ir džiugina užbaigtais projektais, kurie ne tik pagerins gyventojų keliavimo sąlygas, bet ir labai papuoš Vilkaviškio miestą. Išskirtine architektūra pasižyminti, naujoji Vilkaviškio autobusų stotis po daugiau nei metus trukusių statybų oficialiai pradėjo darbą. Vilkaviškio miesto autobusų stotį suprojektavo architektas Gintaras Balčytis.

                                    Atnaujintoje autobusų stotyje taip pat įsikūrę ir karantino pabaigos laukia vienuolika prekių ir paslaugų tiekėjų: nuo vaistinės, rūbų bei namų apyvokos prekių iki mėsos gaminių, sodo prekių, kavinės ir kitų.

                                    Kiek daugiau nei metus statyto objekto bendras plotas viršija 2 000 m2, autobusų stoties dalis sudaro apie 400 kvadratinių metrų.

                                    Rekonstruotoje stotyje veikia šešios išvykimo ir dvi atvykimo aikštelės. Autobusų vykimo laikai pateikiami moderniuose informaciniuose ekranuose. Keleiviai gali autobusų laukti erdvioje ir šiltoje laukimo salėje, čia pat vietoje įkrauti savo telefoną ar kompiuterį. Išvykimo aikštelėse autobusų nebereikės laukti po atviru dangumi – jas dengia stogas.

                                    Į Vilkaviškio autobusų stoties projektą investavusi beveik 3 mln. eurų stoties operatore ir toliau bus keleivių vežėja UAB „Kautra”, Vilkaviškyje dirbanti daugiau nei dešimt metų.

                                    Prie naujosios stoties statybų prisidėjo ir Vilkaviškio rajono savivaldybė. Be to, UAB „Vilkaviškio autobusų stotis“ pradėjo įgyvendinti projektą, kurio metu prie naujosios autobusų stoties yra įrengiama vaikų sporto ir žaidimų erdvė su vaikų žaidimo aikštele ir esama erdvė pritaikoma tikslinės teritorijos bendruomenės poreikiams.
                                    Attached Files

                                    Comment


                                      #58
                                      Vilkaviškio sporto arena. Foto (2020 - 02- 21)
                                      Attached Files

                                      Comment


                                        #59
                                        Vilkaviškio miesto J. Basanavičiaus aikštės prieigų sutvarkymas. Foto (2020 - 04 - 04)
                                        Attached Files
                                        Paskutinis taisė kesukazzz; 2020.06.07, 10:27.

                                        Comment


                                          #60
                                          Keletas foto iš Vilkaviškio autobusų stoties.
                                          Click image for larger version

Name:	IMG_20200606_195650.jpg
Views:	956
Size:	1,11 MB
ID:	1807527

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_20200606_195641.jpg
Views:	951
Size:	680,0 kB
ID:	1807528

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_20200606_195932.jpg
Views:	945
Size:	392,4 kB
ID:	1807529

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_20200606_195413.jpg
Views:	946
Size:	436,6 kB
ID:	1807530

                                          Čia viskas ok su neregių nuvedimo sistema (abi tolimesnės foto)?

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_20200606_200123.jpg
Views:	944
Size:	452,1 kB
ID:	1807533

                                          Click image for larger version

Name:	IMG_20200606_200102.jpg
Views:	939
Size:	460,9 kB
ID:	1807532
                                          Attached Files

                                          Comment

                                          Working...
                                          X