![]() |
|
|
||||||
| Už Sienos Nuotraukos ir temos apie užsienio miestus, architektūrą ir vykstančius arba vyksiančius projektus. |
![]() |
|
|
Įrankiai | Ekrano režimai |
|
|
|
|
#1 |
|
Šamanas grįžo
|
Žinau, kad ši tema labai laukiama, bet tie kas tikėjosi nuotraukų su girtom meškom grojančiom balalaikomis turės nusivilti
![]() Mano kelionės po Rusijos provinciją truko 2 dienas. Toliausiai buvau nusigavęs Maždaug 200 km į pietryčius nuo Maskvos į Tūlos apskritį, kurioje mano giminaičiai turi sodybėlę. Nuotraukos ne pačios puikiausios kokybės, nes oras buvo visai niekam tikęs ![]() Pradėkim: Kaimas Zaokskoje. Stovi prie senojo kelio iš Maskvos į Simferopolį (Krymą). Kadaise matyt buvo tukrai pasiturintis kaimelis. Įdomiausia Rusijos kaimo namų detalė- langų dekoracijos, ligi šiol kaimuose žmonės varžosi kas geresnius "naličnikus" pasidarys ![]() ![]() Trobos asmenybės susidvejinimas ![]() Gražus, bet apleistas namas ![]() Dar langas ![]() Šiame name matyt gyveno pasiturintis valstietis arba smulkus pirklys ![]() ![]() Primena barokinį altorių ![]() Vaizdai iš miesto Serpuchov. Pakankamai didelis miestas (~200.000 gyventojų). Kadaise jis buvo stambiu pirklijos centru, vėliau- dar prie caro, jame buvo pastatyti audimo fabrikai, jie ir išlieka pagrindine miesto industrija. Miestas išties gražus ir įdomus- labai norėčiau jame apsilankyti vasarą ![]() ![]() Primena funkcionalizmą ![]() Tipinė centro gatvė ![]() Vaizdas nuo piliakalnio vidury miesto ![]() Fabrikas ![]() To paties fabriko senoji dalis ![]() Šoninė gatvelė su išlikusiais caro laikų medinukais ![]() Šis man pasirodė įtin nuotaikingas ![]() ![]() Senai nevaikščiota ![]() Panašu arba į pirklio, arba į popo namą ![]() dar vienas toks ![]() XVa. cerkvė ![]() Šiai cerkvei likimas nebuvo palankus ![]() Įdomus namukas su galingu kaminu ![]() Keli gatvių vaizdai ![]() ![]() ![]() ![]() O čia vos keli vaizdai iš maždaug Šiauliu dydžio miesto Elektrostal ~60 km į rytus už Maskvos. ![]() ![]() ![]() Kažkoks miesteliūkštis kuriame sustojome apsipirkti: ![]() Vietinis turgus- bobulės fotografuotis matyt nebuvo linkusios ![]() Kaipgi be šito... ![]() ![]() Žuvytė pasirodė visai skani ![]() ![]() O štai ir pati sodyba- teisingiau nauja gyvenamoji jos dalis- visa sodyba liko už kadro ![]() Keli gamtos vaizdai ![]() ![]() Išėjome pasivaikščioti užšalusiu upeliu po draustinį ![]() Po tiltu ![]() Virš upelio apstu tokių gamtos improvizuotų arkų ![]() Kažkoks pasiklydęs lietuvis ![]() ![]() Sodyboje yra likusi sena troba, deja jos išorės kažkodėl nenufotografavau. Dabar ji tarnauja kaip virtuvė. Geras vaizdelis viduje ![]() Ir lietuviškas akcentas ![]() Per naktį mus gerokai užpūstė, tad teko tiesiogine to žodžio prasme atsikasinėti ![]() Tai tiek- tikiuosi pamatėt kažka įdomaus. Savaime suprantama vasarą tose vietose yra visai kitas vaizdas
Kaip po dykumą blaškiausi Paskutinis taisė vytauc (2006.03.30 21:36) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gejus Zydas Ir Juodaodis
|
Joaaa...ziema ten pats fun gyvent - nuobodziaut turbut niekad netenka.Atsikeli is ryto atsikasi nama ir tada po sunkiu atsikasinejimo darbu i parduotuvike ir tt.
Good foto.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
-------------
Prisijungė: 2006.02.06
Įvertis: 59 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Patiko man tos langines
Aciu uz tura po provincija Vytauc
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Tvarkytojas
|
Citata:
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/ -------------------------------------------------- Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!! |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Klaipedietis
Prisijungė: 2004.09.28
Foto: Canon PowerShot A610
Įvertis: 48 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ačiū, vytauc
įdomiai ten jie su tomis langų dekoracijomis beje, ši nuotrauka man visai gražiai žiūrisi
|
|
|
#6 |
|
Pirmyn!
Prisijungė: 2005.02.18
Įvertis: 39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Duodi saliai anglies, Vytauc
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Žinovas
Prisijungė: 2005.01.29
Įvertis: 235 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vytauc, įdomių vaizdų prifotkinai. Puiku.
Ką būtų tikrai įdomu dar išvysti, tai bent pora nuotraukų iš Maskvos gatvių ir greitkelių. Be to, net kur čia važiavai Serpuchovo, Tulos kryptim tai tikriausiai greitkeliu M2. Būtų įdomu išvyst jei turi, bent kelias nuotraukas iš Maskvos kelių spūsčių.
|
|
|
#8 | |
|
Šamanas grįžo
|
Citata:
Tad supranti, kad tokiom aplinkybėm fotografuoti nesinorėjo
|
|
|
|
#9 | |
|
Žinovas
Įvertis: 235 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
Nenoriu girtis, bet esu iš Kauno Paskutinis taisė Ežiukas (2006.03.31 10:53) |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Dalyvis
Prisijungė: 2004.03.31
Įvertis: 1872 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jjjo, įdomi čia publika susirinko
![]() Tos medines trobos su raižiniais atrodo fantastiškai. Esu kažkada buves tikrame Rusijos kaime. Atšviežinai prisiminimus. Ačiū už nuotraukas, Vytauc |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
-------------
Prisijungė: 2006.02.06
Įvertis: 59 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citata:
Tiks spek dairytis i visas puses. Gal as cia siktiek persudziau. Reiktu jiems taip vazinet kaip pvz. Austrijoje.
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Žinovas
Citata:
|
|
|
|
#13 |
|
Pirmyn!
Prisijungė: 2005.02.18
Įvertis: 39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Beje, pamenu, kai dar buvau mazas, tu namu Donelaicio gatvej gyventojai ziema tarp langu paklodavo vatos, o ant jos isdeliodavo visokiu zaisliuku ir eglutes papuosalu... Stipriai man isireze i atminti tas vaizdelis, ir keista ispudi paliko.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
fried white rice
Prisijungė: 2004.03.02
Foto: Canon 350D ir HTC Desire
Įvertis: 2145 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na ne taip jau baisiai viskas atrodo.
Labai idomu pamatyti tokiu reportazu. Aciu, Vytauc'ai |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Amerikos Lietuvis
Prisijungė: 2006.03.24
Įvertis: 76 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O man Rasija visai patinka. Labai grazios nuotraukos Vytautc!!! As manau, kad rusai turi toki savita stiliu, kuris veikia lyg salies vizitine kortele.
|
|
|
#16 |
|
Ex Quack
Prisijungė: 2005.03.01
Įvertis: 35 ![]() ![]() |
NU bet tie kilimai ant sienu tai man ner nieko baisiau
Paskutinis taisė Quack (2006.03.31 21:28) |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Šamanas grįžo
|
Dėl kilimų pritariu
![]() Dar kelios nuotraukos iš Serpuchovo ![]() ![]() ![]() ![]() Įdomus trobesys- manau mažiausiai 150 metų senumo. ![]() Oras, kaip matot, buvo išties nekoks
|
|
|
#18 |
|
Patyręs
Prisijungė: 2004.11.29
Įvertis: 133 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I tema
![]()
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Šamanas grįžo
|
šitas geras
|
|
|
#20 |
|
Pasyviai aktyvus :]
|
Nesupykite, bet manau 200km nuo Maskvos, rusijos mastais, nėra provincija
čia tas pats kaip kokie elektrėnai nuo vilniaus Bet vistiek smagu į rusiją giliau pažvelgti |
|
|
|
![]() |
| Įrankiai | |
| Ekrano režimai | |
|
|
Panašios temos
|
||||
| Tema | Kūrėjas | Skiltis | Atsakymų | Paskutinis pranešimas |
| Rusijos hakeriai pradėjo ataką prieš lietuvos tinklalapius | keen | Prospektas | 23 | 2008.08.16 20:49 |
| AF. Afganistanas - Ghor provincija | xxl | Už Sienos | 29 | 2008.05.12 00:05 |
| Italijos-Rusijos 15 metų skola Lietuvai | Rimas_OK | Prospektas | 10 | 2007.07.09 23:20 |
| RU. Kelionė, Lietuva ( Klaipėda ) - Rusija ( Auksinis Rusijos žiedas, Maskva ) | WILD_WEST | Už Sienos | 33 | 2006.08.13 14:10 |
| Vilnius Rusijos imperijos sudėtyje | Maxas | Miestų architektūros raida | 23 | 2006.04.18 16:53 |