![]() |
|
|||||||
| Miestai ir architektūra
Nuotraukos ir diskusijos apie architektūrą, transportą ir visą kitą, kas susiję su miestais. • Dvarai • Bažnyčios ir vienuolynai • Miestų architektūros raida • Kelionės po Lietuvą |
![]() |
|
|
Įrankiai | Ekrano režimai |
|
|
#1 |
|
Šamanas grįžo
|
Žiežmariai. Siurprizas tarp Vilniaus ir Kauno
Šiandien įsitikinau, kad nuostabių ir gražių dalykų gali rasti ten, kur visai nesitikėjai.
Pro Žiežmarius, pakeliui į Kauną, pravažiuoju bent kartą per mėnesį, bet tik šiandien sugalvojau į jį užsukti. Užsukau ir praslankiojau ten geras 2 valandas. Galiu drąsiai pasakyti, jog šis miestelis yra vienas pastarųjų metų mano atradimų. Žiežmariai pirmą kartą paminėti, kai 1348 Kęstutis su Algirdu ten eilinį kartą primušė kryžiuočius. Nuo tada ten buvo visko- karų, marų ir tam tikro klestėjimo laikotarpių. Taip atrodo istorinis Žiežmarių centras ![]() Mieste išliko XVI a. gatvių struktūra. ![]() Daug vėliavų- Vasario 16 kaip nekaip ![]() Kaikurios gatvelės atrodo labai įdomiai ![]() ![]() Puikioji bažnyčia matosi beveik iš visur ![]() Įdomus namukas ![]() Prie miesto centrinės aikštės yra išlikę XIX a. pabaigos pastatų ![]() ![]() Kairėje- Žiežmarių užeiga. Neblogas aptarnavimas, jauki aplinka ir labai skani kava su pienu už... 1,5 Lt ![]() Viso mano vizito metu buvau stebimas vietinės mafijos... ![]() Laisvės paminklas. Statytas 1932 (skulpt. A. Jaškevičius), komunistų nugriautas ir atstatytas 1991. ![]() ![]() Dar keli caro laikus menantys patatai miesto aikštėje ir netoli jos ![]() ![]() Pamatęs pro namų tarpą šį pastatą susidomėjau- labai jau panašus į sinagogą man jis pasirodė ![]() Apėjus iš kitos pusės pasirodė, kad neklydau ![]() ![]() ![]() Nežinia kiek ji dar išstovės... ![]() Yra Žiežmariuose ir tokių namukų... ![]() Nors šiaip miestelis atroda gana tvarkingai- palyginus su kitais panašau dydžio Lietuvos miesteliukais ![]() Yra net labai nuotaikingai nudažytų namų ![]() Raudonosios Armijos karių kapinės ![]() Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčia yra Žiežmarių pažiba ![]() Statyta 1909-1924, atstovauja neogotikinį stilių, ![]() Kelios detalės ![]() ![]() ![]() Kryžius prie bažnyčios ![]() Klebonija ![]() ![]() Graži lietvamzdžio dekoracija ![]() Dar keli namukai ![]() "Žiežmarių salė"- vieta kur vyksta įvairūs renginiai a-la kultūros namai. Nepavyko sužinoti kas anksčiau šiame pastate buvo. Šiaip panašu į carinių laikų pašto stotį ![]() Iš kitos pusės ![]() Žiežmariai įsikūrę prie Strėvos ![]() Senojo tilto poliai ![]() Tokiuose patriotiškuose ąsotėliuose Žiežmarių užeigoje duodamas pienas prie kavos. ![]() Šiap miestelis atrodo kiek apskuręs ir apsnūdęs, bet nepaisant to- labai jaukus ir mielas. Planuoju užsukti ten vasarą- turėtų būti labai gražu.
|
|
|
#3 | |
|
Šamanas grįžo
|
Citata:
|
|
|
|
#5 |
|
Patyręs
|
Grazus miestelis, po tokius miestelius visados malonu pavaikstineti.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cowtitude
|
Kai kurios detalės labai primena Šnipiškes
![]() O šiaip atrodo jaukus miestelis |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Tvarkytojas
|
Ačiū kad nepatingėjai nuotraukas padaryti ir jas čia patalpinti
idomu buvo pažiurėti Asmeniškai man kraupoki vaizdai bet dėlto idomumas nesumažėja Paskutinėje nuotraukoje pieninė man kaškur matyta pasirodė. Dabar prisiminiau kur, mugėje Šiauliu bulvare :
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/ -------------------------------------------------- Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!! |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Šamanas grįžo
|
Citata:
|
|
|
|
#9 |
|
(Paulius)
|
Labai graži bažnyčia
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
architektūros teoretikas
|
Šiaip panašus, gal kiek mažesnis ir visai netoli, o ir turbūt nemažiau įdomus miestelis yra Žasliai, įsikūręs vos keliolika kilometrų nuo Žiežmarių.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Memento
Prisijungė: 2004.04.14
Įvertis: 84 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nuostabu! Ale tikrai tas miestukas ne tik iš toli gražiai atrodo.
|
|
|
#12 |
|
...
Prisijungė: 2004.03.01
Įvertis: 158 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gražus miestelis, trūksta tik šiek tiek renovacijų. Ačiū už nuotraukas.
)
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Šamanas grįžo
|
Citata:
![]() Ir ačiū visiems atsiliepusiems
|
|
|
|
#14 |
|
Kitur.
|
Matau praleidau sia tavo isvyka Vytauc, bet kaip visada; puiki kelione ir reportazas
|
|
|
#15 | |
|
one.man.army
|
Smarkiai pavėluotas ačiū už nuotraukas. Gimiau ir augau Žiežmariuose iki 8-ių metų, sukėlei nostalgiją, nors prie mano daugiabučio nebuvai prisiartinęs.
Citata:
![]() Beje nepaminėjai, kad Žiežmarių bažnyčia pagal projektą turėjo būti dvibokštė, o turint omeny, kad bažnyčia statyta visai neseniai, nematau priežasties dėl ko to antro bokšto taip ir nepabaigė.
|
|
|
|
#16 | |
|
Senbuvis
|
Citata:
Nepabaigė dėl okupacijos
|
|
![]() |
| Įrankiai | |
| Ekrano režimai | |
|
|
Panašios temos
|
||||
| Tema | Kūrėjas | Skiltis | Atsakymų | Paskutinis pranešimas |
| Kauno ir Vilniaus dvimiestis | liutass | Projektai ir statybų eiga | 145 | 2009.03.30 00:52 |
| Tarp lapu.. | Sauliusas | Konkurso archyvas | 1 | 2008.05.28 15:29 |
| Tarp sostinių | Nikas | 2008 | 14 | 2008.01.18 10:12 |
| Tarp Žemės ir Dangaus | Didmiestis | Konkurso archyvas | 14 | 2007.02.16 03:07 |
| Tarp griuvėsių | Geex | 2005 | 5 | 2005.03.16 09:26 |