Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"ex.BALTI EXPRESS": keleivinis traukinys Talinas-Šeštokai-(Varšuva).

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    "ex.BALTI EXPRESS": keleivinis traukinys Talinas-Šeštokai-(Varšuva).

    Saulėtą 1993.05.23 rytą (prieš 15 metų) pagal tos vasaros pradžioje pakeistą tvarkaraštį į Šeštokų geležinkelio stotį atvyko du nematyti keleiviniai traukiniai: 1520 m. vėžės bėgiais Tallinn-Šeštokai ir 1435 mm vėžės - Warszawa-Suwalki-Šeštokai. Savo misiją atlikęs Estijos traukinys dienos poilsiui be keleivių važinėdavo į Kauną.
    1994 m. vasaros pradžia. Pasikeitus tvarkaraščiui, Talino traukinys „dienavoti“ likdavo Šeštokuose, jį atvežęs TEP60 šilumvežis dienai į Kauną grįždavo be vagonų.
    1995m.vasaros pradžia. Į Šeštokus atvažiavęs Estijos traukinys atlikinėdavo Lietuvoje vietinį reisą 090/091 (ne 190/191) Šeštokai-Kaunas (rytą) ir Kaunas-Šeštokai (vakare).
    1996 vasaros pradžia. Vietinio susisiekimo reisas Lietuvoje nutrūko, Estijos traukinys dienai vėl likdavo stovėti Šeštokuose. Iš Rygos (o gal iš Talino?) į Kauną jį atitraukdavo LD lokomotyvas. TEP60, nors ar visada toks - anksti rytą Kaune susekti būdavo sunku. Bet pavykdavo susekti, kad iš Kauno į Šeštokus jį traukdavo M62, kuris į Kauną grįžti neskubėdavo. Tikriausiai palaukdavo progos partraukti prekinį. Tikriausiai prekinį traukinį iš Kauno į Šeštokus nutraukęs „Balti ekspres“‘ą į Kauną parveždavo kitas (o gal tas pats, tik su kitu ekipažu ?) M62.
    1996/1997 m. žiemą „Balti ekspresas“ lieka važinėti kas antra diena. Kitaip sakant, maršrutą lieka aptarnauti vienas traukinys.
    1997m. vasaros pradžia. „Balti ekspress“ traukinio tvarkaraštis keičiasi iš esmės. Jis lieka kursuoti kas antra diena. Į Kauną iš Talino jis atvyksta ~ 9h. (tikslaus tvarkaraščio neprisimenu, pas mane jis neišliko). „Balti ekspress“ nekursavimo dienomis panašiu (keliomis minutėmis dėl dažnesnių sustojimų Kazlų Rūdoje, Marijampolėje) tesiskiriančiu tvarkaraščiu iš tarp Kauno ir Šeštokų ir atgal važinėja traukinys Vilnius-Šeštokai-Vilnius (vadintas greituoju). Kažkada liepos mėnesyje paskelbiama liūdna žinia: tariamai Latvijos teritorijoje po prasiautusių liūčių kažkur tarp Rygos ir Lugaži paplautas geležinkelio pylimas, ir „Balti ekspress“ traukinys laikinai nevažinės. Bet neliko nieko pastovesnio už laikiną... Rugpjūčio mėnesį pastoviai važinėjęs kas antrą dieną važinėjusiu traukiniu Vilnius-Šeštokai-Vilnius pasigedau jo važinėjimo kasdien ir žurnalo „Geležinkelininkas“ redakcijai apie tai rašiau rašinį pavadinimu „Nevažiuoja pats, bėgių neužleidžia kitam“. Mano straipsnis išspausdintas nebuvo, tik paminėtas gautas laiškas ir patalpintas atskymas, kad traukinys Vilnius-Šeštokai-Vilnius nuo rugsėjo mėnesio kursuos kasdien.
    O gražuoliui tuomet prilygęs „Balti ekspress“ traukinys daugiau nepasirodė...

    #2
    Ačiū Vitai už gražią istoriją. Neprisimenu, kur mačiau nuotraukas, bet berods vagonai buvo dažyti rožine spalva.
    O traukinys Šeštokai-Varšuva taip pat būdavo ekspresas?

    Comment


      #3
      Talinas-Šeštokai

      Labai įdomus ir išsamus aprašymas, viskas labai tiksliai aprašyta. Tik gaila, kad autorius neturi tų traukinių nuotraukų. Man tais laikais teko darbuotis LG Keleivių aptarnavimo tarnyboje ir teko važiuoti pirmuoju traukinio Talinas-Šeštokai reisu. Esu nufilmavęs šiek tiek tuos traukinius, tiesa VHS buitine kamera. Talino sąstatas išties buvo įspūdingai nudažytas. Tik gaila, kad numirė tie traukiniai.

      Comment


        #4
        Nuotrauka su sąstato ištrauka:
        http://www.htg.tartu.ee/~c4hannes/20...ksp[1].jpe

        Comment


          #5
          Galetu atgaivinti sita traukini
          Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

          Comment


            #6
            Galėtų, ir aš labai norėčiau Tik vargu ar LG išgirstų ir įžvelgtų tame ekonominės naudos ..
            Kad toks dalykas egzistavo sunku patikėt, kuomet dabar net nėra reiso kuriuo būtų galima nuvykti pvz iš Vilniaus į Rygą. Na, neskaitant vasarinio ukrainietiško traukinio, kuriuo net važiuodamas iš Šiaulių Rygon turi pirkti patalynę ir mokėt apie 50 lt, o geležinkelio kasos pačios nerekuomenduoja šiuo traukiniu važiuot.
            Tarp Latvijos ir Estijos berods apskritai miręs susisiekimas traukiniais, ar ne? Na kagi , pagrindinis Baltijos šalių susisiekimas su užsieniu - į Maskva.

            Comment


              #7
              Parašė toshas Rodyti pranešimą
              Galėtų, ir aš labai norėčiau Tik vargu ar LG išgirstų ir įžvelgtų tame ekonominės naudos ..
              Kad toks dalykas egzistavo sunku patikėt, kuomet dabar net nėra reiso kuriuo būtų galima nuvykti pvz iš Vilniaus į Rygą. Na, neskaitant vasarinio ukrainietiško traukinio, kuriuo net važiuodamas iš Šiaulių Rygon turi pirkti patalynę ir mokėt apie 50 lt, o geležinkelio kasos pačios nerekuomenduoja šiuo traukiniu važiuot.
              Tarp Latvijos ir Estijos berods apskritai miręs susisiekimas traukiniais, ar ne? Na kagi , pagrindinis Baltijos šalių susisiekimas su užsieniu - į Maskva.
              Jau nėra ir tų iš Ukrainos į Rygą per Lietuvą važinėjusių traukinių.
              Iš Rygos jau randu dyzelinį traukinį į Valgą (iki šios stoties Estijoje prailgintas maršrutas Ryga-Lugaži).
              Bet iš Talino kažkodėl nerandu traukinio ne tik į Valgą, bet netgi į Tartu.
              Paskutinis taisė Vitas; 2008.07.05, 02:42.

              Comment


                #8
                Dėl geležinkelio remonto darbų iki spalio pabaigos nevažiuoja dyzeliniai traukiniai iš Tartu į Valgą. Iš Talino į Tartu važiuoja, tvarkaraštis čia: http://www.edel.ee/files/arts/351/TlnTrt250508.pdf
                (E-pirmadieniais, R-penktadieniais, P-sekmadieniais).

                Comment


                  #9
                  Sumasčiau kad visgi labiausiai tiktų apie tai rašyti šioj temoj, taigi trumpas reportažėlis kaip iš Varšuvos (na prieš tai iš Rumunijos) i Lietuvą važiavom.
                  Musu traukinys is Budapešto turėjo atvykti i Warszawa Centralna 7:25 ir turejau slapta vilti, kad netycia 7:20 link Šeštokų (ir Vilniaus) vėluos išvažiuot ir spėsim i jį peršokt. Aišku taip neivyko, juolab kad mūsiškis vėlavo apie valandą, Lenkijos sostinėj atsiradom apie 8:30.
                  Tenka bandyti pradžioj nusigauti iki Suvalkų. Infomacijoje mums pasiulo
                  Warszawa Centralna 09:21 - Bialystok 11:50
                  Bialystok 12:00 - Suwalki 14:17
                  Berods 75 zlotai nors dar reiks pasitikslint.
                  Pirmasis traukinys atvykstantis iš Poznanės, standartinis lenkiskas iš 8viečių kupe tik mažiau sustojimu ir netgi yra restoranas su šaltu alumi o per vagonus važinėja palydovais su gausiai skanėstų prikrautu vežimeliu. Deja jis jau i Varšuvą velavo virš 20 minučių, šioks toks nerimas, kad Bialystok'e kitas traukinys musu nepalauks ir vel sugaisim bilekiek laiko. Šaunu kad taip neivyko ir lenku sviežutėlė Pesa tvarkingai virš 20 min lauke persėdančių, o stoties informacija per garsiakalbius visus ragino greičiau bėgti i ją.





                  Rodomi net vardadieniai. Vairuotojas isejo "5 minutėm", tikrai neparukyt, nes anksčiau matėsi, kad tai sėkmingai darė viduje.



                  Pora jaunuolių viduje padalino anketas su kokiais 10 klausimų apie naujuosius railbusus, jų greiti, važiavimo kainą, patoguma ir pan. Su jų pačių pagalba prie trukumų lenkiškai irašau jog gaila, kad šie dailūs aparatai neatvažiuoja iki Lietuvos (Šeštokų). Taip pat traukinio prieky važiavo pora kažkokiu geležinkelių vadovų, prie kurių keleiviai galėjo prieti ir išreikšti įvairius pageidavimus. Deja savo lenkų kalbos žiniom nepasitikejau tiek, kad pabandyt padiskutuot kodel i Lietuvą važiuoja tik vienas traukinys ir tas pats per anksti, bo praktiškai niekad neina spėt į Varšuvą atvažiavus naktiniu iš Prahos, Budapešto, Berlyno.
                  Šiaip važiavosi labai smagiai, itin patiko diiideli langai. Deja kelionė juo truko neilgai nes kažkur greičiausiai yra remontuojami bėgiai ir berods Sidroje buvom susodonti i autobusą bei pakratyti Lenkijos vieškeliais iki Dąbrowa Białostocka. Ir taip vėluojam ir dar ekstra pusvalandis.



                  O ten tai laukė įstabus aparatas, gausiai siganlizaves pervazose, o garsas tikriausiai prikeltu is numirusiu.







                  Galiausiai Suvalkai



                  Iš netoliese esančios Suvalkų autobusų stoties 15:30 moksleiviu pilnas autobusas iki sienos (Budzisko), berods 8 zlotai uz 30 km. Grafikas
                  Sieną pereiname jau gurkšnodami kątik įsigytą lietuvisška alų ir net neužmatę nei vieno pasieniečio (Šengenas valdo)
                  Perėję sužinome, kad mikriukas i Marijampole tik už 2 val apie 20:00. Pasigauname 2 kazakstaniečių prekeivius automobiliais, kurie pameta iki Marijampolės stoties. Is ten jau jokių traukinių, sėdom į paskutinį autobusą Kaunan, berods 19:40, 12 litu. Aš lieku Kaune, o bendrakeleivį įsodinu į paskutinį busą Kaunas - Vilnius 21:30
                  Paskutinis taisė zanaz; 2009.08.22, 00:38.
                  You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                  Comment


                    #10
                    Visai geras reportažas...
                    Taip, traukinys TLK 2002 Viena-Varšuva (tikriausiai su vagonais iš Bratislavos, Budapešto ?) į stotį Warszawa Centralna atvyksta 7:25h, t.y.- 5 minutėmis vėliau už traukinio į Šeštokus išvykimą. Vasarą internete žaidžiau mažiau, tai nelabai ir pastebėjau, kada užsienyje kokio traukinio grafikas keitėsi (dargi Lietuvoje sužiūrėti reikėjo), bet lyg prisimenu, kad pavasarį traukinys iš Vienos atvažiuodavo 20 minučių anksčiau.
                    Važinėdamas po Suvalkiją, kelis kartus susiruošęs važiuoti traukiniu Šeštokai-Vilnius arba jam iš paskos vykstančiu Marijampolė-Kaunas, sužinojau apie būsimą 20-30 min. vėlavimą. Apie vėlavimo priežastis paklausęs kasininkės, vis sužinodavau kad vėlavimą sukėlė vėlavęs lenkų traukinys.
                    Kodėl jis vėlavo? Kelis kartu pasiklausus iš Lenkijos parvažiuojančių keleivių pavyko sužinoti, kad iš Vienos, Budapešto ar Bratislavos grįžtančių lietuvių grupės šiame traukinyje išsireikalavo sulaikyti traukinį į Šeštokus ir taip išsikovojo galimybę spėti persėsti.
                    (ZANAZ su chebryte tikriausiai taip nedarė, tai jiems beliko taip įdomiai paklajoti po Lenkiją).
                    Kaip matyti http://rozklad-pkp.pl , 2008m. gruodžio 13 d, Lenkijoje numatomas eilinis (kasmetinis) keleivinių tvarkaraščių keitimas. Verta tikėtis, kad į gerąją pusę...
                    Suvalkų autobusų stoties 2 aikštelės (Šiliškių krypties) tvarkaraščio nuotrauką papildysiu nuoroda apie visą Suvalkų PKS tvarkaraštį: http://www.pks.suwalki.com.pl./index.php?id=104
                    Autobusų išvykimo laikus iš Suvalkų į Seinus, Punską, Šipliškius (Szypliszki), Budzisko radę nenustebsime. Nedidelį siurprizą padarys tokios stotelės kaip Pašešupys (Poszeszupie), Pašešupio Palivarkas (Poszeszupie Folwark), Šešupėlė (Szeszupka), Merkinė (Mierkinie), Smalininkai (Smolniki), Šveicarija (Szwajcaria)...
                    Kiek visokių tvarkaraščių išnagrinėjau, niekaip neaišku lieka, kokį autobusą į Vilnių pavyko 21:30h rasti Marijampolėje.

                    Comment


                      #11
                      Na negirdėjau kad kas butu sulaikę traukinį i Šeštokus. Bet chebryte pasakojo, kad yra atkalę tokią sistemą, pats deja nesinaudojau: jei mato kad vėluoja iš kokios Čekijos į Varšuvą ir nespės persėst i Šeštokų traukinį, atvažiavę sėda į sekantį link Suvalkų ir iš karto kviečia mikrūškę iš Vilniaus (kuri ko gero iš anksto būna perspėta) kad parvežtų iš Suvalkų.
                      Į priekį ir daroma panašiai, iš Vilniaus nuomojama mikrūškė anksti ryte i Suvalkus. Ten jau stoties kasose galima neskubant nusipirkt traukinio bilietą i tiesiai Budapeštą, Vieną ar Ukrainos pasienį (per ten buvo važiuojama į Rumunija berods ) ir sėsti i ankstesni traukini Varšuvon, nes važiuojant tuo tiesioginiu traukiniu iš Vilniaus lyg ir nespėjama persėst i naktinius Varšuvoj ir šiaip pigiau gaunas. Kiek ten kainuoja Vilnius - Šeštokai & Šeštokai - Suvalkai. Va su austrais žaisim kitais metais tai spėju vėl panašiai važiuos.
                      Ir šiaip ta vienintelė jungtis su Lenkija yra stipriai kvailoka. 1. Ji truputi per vėlai jei važiuoji iš Lietuvos ir Varšuvoj nori persėst į tą Vienos/Budapešto naktinį, su Vokietija dar puse velnio gaudavosi. 2. Ir per anksti priešinga kryptim bo naktiniai 9 kartus iš 10 vėluoja ir niekad neina spėt i Šeštokų traukinį. Šengeno proga galėtų bent gausiau paleist kokių autobusų Suvalkai - Marijampolė tautų draugystės labui, jei traukiniai taip neapsimoka

                      Taip, traukinys TLK 2002 Viena-Varšuva (tikriausiai su vagonais iš Bratislavos, Budapešto ?)
                      Na mano atveju buvo Budapeštas - Varšuva, su prikabinamais vagonais iš Vienos, iš esmės tas pats - 2 traukiniai netoli Lenkijos-Čekijos pasienio tokioj galingoj manevrinėj stoty sukabinami i vieną link Varšuvos, o tas pats tik į priešingą pusę padalinimas tuo pat metu į du, t.p. atsidalina ir lokomotyvais, nu railfanams tai ten vaizdu per akis būtų. Sumoj pakeliui gal kokius 3-4 kartus visokius vagonus atkabinėja, prikabinėja, keičia lokomotyvus pasieniuose ir pan.

                      Viena šiokia tokia fotkė, Budapeštas - Varšuva, vagonas lenkų, 2 klasė, kaina 29 eurai, berods kažkoks spec pasiulymas buvo.






                      O 21:30 autobusas iš Kauno i Vilnių

                      P.S. Temos pavadinima gal galima papildyt "... ir susisiekimas geležinkeliais su Lenkija bei tolimesnėmis valstybėmis"
                      Paskutinis taisė zanaz; 2008.10.27, 03:03.
                      You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                      Comment


                        #12
                        Parašė zanaz Rodyti pranešimą
                        ...
                        Deja kelionė juo truko neilgai nes kažkur greičiausiai yra remontuojami begiai ir berods Sidroje buvom susodonti i autobusą bei pakratyti Lenkijos vieškeliais iki Dąbrowa Białostocka. Ir taip vėluojam ir dar ekstra pusvalandis.

                        Atvaizdas


                        O ten tai laukė įstabus aparatas, gausiai siganlizaves pervazose, o garsas tikriausiai prikeltu is numirusiu.

                        Atvaizdas

                        Atvaizdas

                        Atvaizdas

                        Galiausiai Suvalkai
                        Panašūs persėdinėjimai iš traukinio į autobusą, iš autobuso į traukinį maršrutuose tarp Suvalkų ir Bialystoko pranašaujami pirmoje gruodžio mėnesio pusėje. Besiruošiandiems ten važiuoti reiktų būti atidesniem ir įdėmiau panagrinėti http://www.rozklad-pkp.pl/
                        Nors, kaip pastebėjau, traukinį Varšuva-Šeštokai-Varšuva praleisti numatoma normaliai. Nuotykėliai, kokius aprašė zanaz, labiausiai palies bėginio autobuso Bialystokas-Suvalkai reisus...
                        Taigi, - Šengenas lieka Šengenu, o geležinkelis kartais panašėja į buvusią geležinę uždangą...

                        Comment


                          #13
                          Parašė Vitas Rodyti pranešimą
                          Panašūs persėdinėjimai iš traukinio į autobusą, iš autobuso į traukinį maršrutuose tarp Suvalkų ir Bialystoko pranašaujami pirmoje gruodžio mėnesio pusėje. Besiruošiandiems ten važiuoti reiktų būti atidesniem ir įdėmiau panagrinėti http://www.rozklad-pkp.pl/
                          Nors, kaip pastebėjau, traukinį Varšuva-Šeštokai-Varšuva praleisti numatoma normaliai. Nuotykėliai, kokius aprašė zanaz, labiausiai palies bėginio autobuso Bialystokas-Suvalkai reisus...
                          Seniau esu matęs tvarkaraščiuose, kad nevietiniai traukiniai iš Suvalkų į Bialystoką laikinai važiuodavo kitu keliu, per Olecko, Elką. Tačiau dabar pagal tvarkaraštį jie kaip ir turėtų važiuoti įprastai.
                          kaip?

                          Comment


                            #14
                            Parašė alm Rodyti pranešimą
                            Seniau esu matęs tvarkaraščiuose, kad nevietiniai traukiniai iš Suvalkų į Bialystoką laikinai važiuodavo kitu keliu, per Olecko, Elką. Tačiau dabar pagal tvarkaraštį jie kaip ir turėtų važiuoti įprastai.
                            Pačioje „Balti ekspreso“ važinėjimo pradžioje (nuo 1993.05.23 iki 1994m. pavasario) iš Talino į Šeštokus rytą atvažiavusį Estijos keleivinį traukinį pakeisdavo lenkiškas, iš Varšuvos per naktį atvažiavęs maršrutu Warszawa-Bialystok-Elk-Olecko-Suwalki-Šeštokai. Vakare iš Varšuvos per Sokulką atvykęs ir keleivius Estijos traukiniui perdavęs lenkiškas traukinys naktį į Varšuvą grįždavo per Elką.
                            Prieš 15 metų iš Šeštokų į Varšuvą ir iš Varšuvos į Šeštokus važinėjusių naktinių traukinių (iš Šeštokų išvykdavo ~22:30h) dabar būtų galima pavydėti.
                            Ir gal pasiguosti, ant kiek atgal nuėjo visas progresas, geležinkelyje per LT-PL seiną pasiektas 1992 metais...
                            Dėl geležinkelio remonto maršrute Bialystokas-Sokulka-Augustavas-Suvalkai keli traukinio Varšuva-Šeštokai-Varšuva važiavimai aplinkiniu keliu per Elką pasitaikė ir šią vasarą (2007m. vasarą jų buvo daugiau). Į Šeštokus traukinys atvažiuodavo apie pusantros valandos vėliau, maždaug tiek iš įprastinio grafiko išvesdavo traukinį Šeštokai-Vilnius.
                            Gruodžio mėnesio pirmoje pusėje darbai geležinkelyje kažkur apie Dabrowa Belostocka vyks. Traukinių grafiko pakitimai interneto svetainėje http://www.rozklad-pkp.pl jau nurodyti.
                            Iš Suvalkų per Olecko, Elką važinėja traukiniai į Vroclavą ir Glivicę, vasarą dar važinėjo į Ščeciną. Vasaros sezono naktinis iš Suvalkų į Krokovą važinėjo per Augustavą, Sokulką, ialystoką, Varšuvą.
                            Nuo 2008 m. gruodžio 14 d. (kaip kasmet tokiu metų laiku) Lenkijos keleivinių traukinių tvarkaraštyje laukiama pakeitimų. Minučių skirtumų pastebėjau traukinio Varšuva-Šeštokai-Varšuva tvarkaraštyje, bet laikai Šeštokuose nesikeičia.
                            Paskutinis taisė Vitas; 2008.11.28, 17:31.

                            Comment


                              #15
                              Parašė Vitas Rodyti pranešimą
                              Prieš 15 metų iš Šeštokų į Varšuvą ir iš Varšuvos į šeštokus važinėjusių naktinių traukinių (iš Šeštokų išvykdavo ~22:30h) dabar būtų galima pavydėti.

                              Ir gal pasiguosti, ant kiek atgal nuėjo visas progresas, geležinkelyje per LT-PL seiną pasiektas 1992 metais...
                              Tai pradžiai užtektų ir to važiuoklę keičiančio naktinio traukinio Vilnius-Varšuva, važinėjusio iki 2005 m. Jo kupė buvo nepalyginamai patogiau už jį pakeitųsi autobusą.
                              Tačiau teisybės dėliai reik pasakyt, kad kai aš tuo naktiniu traukiniu važiavau 2005 m. kovą, jis buvo beveik tuščias. Abejoju ar dabar jis pritrauktų daugiau keleivių (gal išskyrus vasarą) - visgi šiais laikais Lenkiją patogiau ir dažniausiai pigiau perskristi. O su tarptautinių reisų dotavimu ES yra sunku (gal net apskritai valstybei tiesiogiai negalima).
                              kaip?

                              Comment


                                #16
                                Parašė alm Rodyti pranešimą
                                Tai pradžiai užtektų ir to važiuoklę keičiančio naktinio traukinio Vilnius-Varšuva, važinėjusio iki 2005 m. Jo kupė buvo nepalyginamai patogiau už jį pakeitųsi autobusą.
                                Tačiau teisybės dėliai reik pasakyt, kad kai aš tuo naktiniu traukiniu važiavau 2005 m. kovą, jis buvo beveik tuščias. Abejoju ar dabar jis pritrauktų daugiau keleivių (gal išskyrus vasarą) - visgi šiais laikais Lenkiją patogiau ir dažniausiai pigiau perskristi. O su tarptautinių reisų dotavimu ES yra sunku (gal net apskritai valstybei tiesiogiai negalima).

                                Keleiviu butu daugiau, jei keliones laikas butu trumpesnis. Del prastos gelezinkeliu bukles link Lietuvos Lenkijoje ir tik patenkinamos, bet ne geros Lietuvoje, kelione tampa per ilga. Taip pat vaziuojant per Kauna, daromas nemazas lankas.

                                Comment


                                  #17
                                  Pradžiai reikėtų bent 2 dienius paleist - viena 2-3 val anksčiau, kita 2-3 val veliau negu dabar, kad būtų galima normaliai spėt Varšuvoj persėst iš/į naktinius toliau.
                                  You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Keleiviu butu daugiau, jei keliones laikas butu trumpesnis. Del prastos gelezinkeliu bukles link Lietuvos Lenkijoje ir tik patenkinamos, bet ne geros Lietuvoje, kelione tampa per ilga. Taip pat vaziuojant per Kauna, daromas nemazas lankas.
                                    Naktiniu tiesioginiu (Mockavoje iš vienos vėžės į kitą pereidavusiu) traukiniu iš Vilniaus išvažiuvus vėlai valkare Varšuvoje būti anksti rytą kelionė nė kiek neperilga (tikrai nė kiek ne geriau būtų Vilniuje palūkuriuoti iki 24-01h arba Varšuvoje išlipus ~4h veikti nežinia ką, o traukinyje naktis praeina geriau nei stoties salėje ar perone). Dieną iš Varšuvos išvažiuoti 7:20 h, Vilnių pasiekti beveik 18h - truputėlį ilgu (nors kelionės laiką skaičiuojant reikia įvertinti valandos skirtumą tarp Lietuvos ir Lenkijos laiko). Tas buvęs naktinis Varšuva-Elkas-Suvalkai-Šeštokai ir atgal irgi neblogai palyginus su dabartine padėtimi, kai viso labo tėra vienintelis dieną.
                                    Kelio lankas per Kauną kažkoks yra. Bet kažin ar kas iš Vilniaus į Varšuvą važiuoja tiesiausiu keliu per Gardiną (per pačią Baltarusijos sieną ties Kabeliais-Senove-Uzberež net bėgiai išimti, o iš Druskinininkų į Gardiną autobusu nuvažiavus ir elektrinį traukinį tik į Kuznicą radus Lenkijoje persėdinėti - kažin ar patogu; ir dar visa problema - Baltarusijos vizos, pasienio, muitinės kontrolė)...
                                    Paskutinis taisė Vitas; 2010.10.23, 08:35.

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė Vitas Rodyti pranešimą
                                      Kelio lankas per Kauną kažkoks yra. Bet kažin ar kas iš Vilniaus į Varšuvą važiuoja tiesiausiu keliu per Gardiną (per pačią Baltarįusijos sieną ties Kabeliais-Senove-Uzberež net bėgiai išimti, o iš Druskinininkų į Gardiną autobusu nuvažaivus ir elektrinį traukinį tik į Kuznicą radus Lenkijoje persėdinėti - kažin ar patogu; ir dar visa problema - Baltarusijos vizos, pasienio, muitinės kontrolė)...
                                      1. Ties Kabeliais - Senove - Uzberež bėgiai neišimti. Paliktas vienas kelias, kuris yra užkonservuotas. Norint vėl juo atnaujinti eismą iš esmės tektų statyti naują kelią vietoje dabar išardyto nelyginio kelio. Yra išluptas tik vienas ar du bėgiai ties Lietuvos - Baltarusijos siena (dėl sienos žymėjimo).

                                      2. Tiesioginiai elektriniai traukiniai iš Lenkijos važiuoja iki pat Gardino, nes iki Gardino ateina europinė vėžė.

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė Vitas Rodyti pranešimą
                                        Naktiniu tiesioginiu (Mockavoje iš vienos vėžės į kitą pereidavusiu) traukiniu iš Vilniaus išvažiuvus vėlai valkare Varšuvoje būti anksti rytą kelionė nė kiek neperilga (tikrai nė kiek ne geriau būtų Vilniuje palūkuriuoti iki 24-01h arba Varšuvoje išlipus ~4h veikti nežinia ką, o trayukinyje naktis praeina geriau nei stoties salėje ar perone). Dieną iš Varšuvos išvažiuoti 7:20 h, Vilnių pasiekti beveik 18h - truputėlį ilgu (nors kelionės laiką skaičiuojant reikia įvertinti valandos skirtumą tarp Lietuvos ir Lenkijos laiko). Tas buvęs naktinis Varšuva-Elkas-Suvalkai-Šeštokai ir atgal irgi neblogai palyginus su dabartine padėtimi, kai viso loabo tėra vienintelis dieną.
                                        Kelio lankas per Kauną kažkoks yra.
                                        Del naktinio traukinio sutinku. Taciau ir atitinkami vagonai turi buti. Ne sedimi, o kupe su miegamoiomis vietomis.
                                        Bet dieniniam traukiniui tai per ilgas keliones laikas.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X