Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prekybos centras „Panorama“

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė deep'as Rodyti pranešimą
    Šiandienos nuotraukos.

    Iš vienos pusės dar tik įrenginėjamas karkasas, o iš kitos jau baiginėjamas fasdas
    Tai gerai, reiškia didelė statybų sparta, nesnaudžia

    Nereiks šturmuoti paskutinėm dienom prieš atidarymą.
    Parašas :)

    Comment


      Parašė Svecias Rodyti pranešimą
      Tai gerai, reiškia didelė statybų sparta, nesnaudžia

      Nereiks šturmuoti paskutinėm dienom prieš atidarymą.
      Visgi jie čia krapštosi su šitu prekybcentriu jau labai ligai, bet vizualiai pažiūrėjus sparta didelė.

      Comment


        Parašė deep'as Rodyti pranešimą
        Visgi jie čia krapštosi su šitu prekybcentriu jau labai ligai, bet vizualiai pažiūrėjus sparta didelė.
        Nes jis ištiesų yra nemažas, o dar su pamatais kažkokių problemų turėjo
        Parašas :)

        Comment


          Parašė Svecias Rodyti pranešimą
          Nes jis ištiesų yra nemažas, o dar su pamatais kažkokių problemų turėjo
          Taip turėjo. Pamatai susmigo gal 80 centimetrų. Tuo met statyba ir buvo apstojusi, bet dabar atrodo viskas vyksta pilnu tempu.

          Comment


            Temoje "Triukšmas mieste" neatsirado žinančiųjų, gal kas čia žinos..??

            Net idomu ar "Panoramos" projekte ar detaliajame plane yra kaip nors įvardinta ši "medinė tvora": gal tai projektuotojo paskaičiuotas atitinkamo aukščio ir sukonstruotas iš garsą slopinančių medžiagų triukšmo barjeras, atitinkantis europinius standartus, kad pakankamai slopintų numatomą ateityje triukšmo lygį...........???????

            O gal tai tiesiog medinė tvora, kuria nuo pravažiuojančiųjų akių slepiami ne visai tvarkingai atrodantys namai ir "sodeliai" ????

            GAL KAS NORS ŽINO ATSAKYMĄ??









            Triukšmas užknisa juodai!!!

            Comment


              Nzn ką galvoja projektuotojai, bet tvora kaip tvora - tokia pati prie Savanorių pr. Rimi stovi. Kadangi ji laiptuota, tai triukšmas išsklaidomas ir nukreipiamas aukštyn ir žemyn, todėl į kitą pusę ne tiek jau daug turėtų jo praeit.

              Comment


                Matai visoje Europoje ja projektavimo fazėje numatomos sertifikuotos, garsą sugeriančios medžiagos, kurių akustinės savybės patvirtinamos laboratorijose. O pas mus vis dar statomos "laiptuotos" tvoros... kurių efektyvumo beje niekas nenustatė... nes tai per brangu.
                Nieko, tikiuosi ne už ilgo situacija pasikeis.....
                Triukšmas užknisa juodai!!!

                Comment


                  Bet ta tvora visai neblogai atrodo. Tuo labiau, kad panaudota natūrali medžiaga.

                  Comment


                    Šiuo atveju svarbiau kokybė. Prie Sąvanorių pr. esančios Hyper Rimi gali pamatyti kas laukia tokios "tvoros" po metų ir ilgiau. Vaizdelis nekoks.

                    Sutinku. Medis gražu. Bet vien jo neužtenka, kad triukšmas būtų efektyviai slopinamas.
                    Visdėlto kalbama apie žmonių ramybę.

                    Beje triukšmo barjerai turi atitikti europos sąjungos standartus:
                    atliekami smūgio, degumo, sniego ir vėjo apkrovos, avarijos imitacijos, ilgaamžisškumo bandymai.

                    LST EN 1793:1998 Kelių eismo triukšmo sumažinimo įrenginiai. Bandymo metodai akustiniams parametrams nustatyti. (3 bandymai).

                    LST EN 1794:2001 Kelių eismo triukšmo sumažinimo įrenginiai. Neakustiniai eksploataciniai parametrai. (2 bandymai).
                    Triukšmas užknisa juodai!!!

                    Comment


                      Tiesą sakant, man ši tvora visiškai nepanaši į garso slopinimo sieną. Man teko daug kartų lankytis Maskvoje,neretai važiuoti prieš kokius 6 metus nutiestu trečiuoju transporto žiedu, kur yra padaryti garsą slopinantys barjerai, kurie į tvoras visiškai nepanašūs (ape 6m aukščio) ir yra ilgaamžiai. O ši tvorelė nebent paslėps negražų sodelį.

                      Comment


                        Tai ko gero čia ir bus paslėpti negražiam sodeliui, nes kiek matau iš foto ten kažkokie šabankštynai

                        Comment


                          Tvora kaip tvora.Pastatyta ji buvo sutarus su gyventojais,kad nors kiek sumazintu ju esamus(busimus) nepatogumus susijusius su salia pat langu statomu prekybcentriu.,.Si tvora reikalinga paprasciausiai laikinai pridengti 2 daugiabucius namus kurie yra tiesiog prilipe prie panoramos kaip du kerpiniai grybai prie medzio.

                          Comment


                            "Panoramoje" įsikurs „Rimi Hypermarket“

                            www.DELFI.lt
                            2007 gegužės mėn. 15 d.



                            Corbis/Scanpix
                            Vilniuje statomas prekybos ir laisvalaikio centras „Panorama“ antradienį pasirašė nuomos sutartį su AB „Rimi Baltic Group“. Šiuo metu didžiausiai Baltijos šalyse nekilnojamojo turto plėtros bendrovei „E.L.L. Real Estate“ priklausančiame moderniame centre „Rimi Hypermarket“ užims 8840 kv. metrų plotą, sakoma pranešime spaudai.

                            Bendras „Panoramos“ plotas sieks 65 tūkst. kv. metrų, iš kurių 50 tūkst. kv. metrų bus išnuomota. Prekybos ir laisvalaikio centre 31 tūkst. kv. metrų skirta mažmeninei prekybai, o apie 10 tūkst. kv. metrų užims laisvalaikio ir pramogų zona. ...
                            Parašas :)

                            Comment


                              Rasa Pangonytė, Gintautas Degutis, "15 min"
                              2007 gegužės mėn. 21 d.

                              Gyventojai keikia būsimo prekybos centro kaimynystę


                              Buvusio Pieno kombinato teritorijoje, šalia T.Narbuto, Saltoniškių ir Geležinio Vilko gatvių sankryžos, jau pusantrų metų vykstančios prekybos centro "Panorama" statybos neduoda ramybės šalia esančios Stumbrų gatvelės gyventojams.

                              Žmones piktina ne tik statybų keliami nepatogumai, bet ir nežinia dėl gyvenimo kokybės, kai centras bus pastatytas.


                              "Jie visiškai nesiskaito su gyventojais. Mes nematėme jokių planų, o apie tokius darbus, kaip mūsų keliuko perkasimas, jie net nesiteikė pranešti", - piktinosi Stumbrų gatvės 23-iojo namo gyventoja. Prisistatyti nenorėjusi moteris baiminosi, kad tiesiai priešais jos langus bus įrengta prekių atvežimo rampa ir įrengti viso centro ventiliatoriai.

                              Pasak vilnietės, apie juos telefonu užsiminė statybų darbus vykdančios bendrovės "Merko statyba" vadybininkas. "Pažiūrėsim, kaip jūs gyvensit, kai po langais bus ventiliatoriai - čia tarp kitko, negąsdinu", - vadybininko žodžius prisiminė moteris.

                              "Panoramos" prekybos centro atstovai gyventojų kaltinimus paneigė ir pareiškė, kad su Žvėryno bendruomene projektas buvo derintas "n" kartų.

                              Pasak vilnietės, kitas "Merko statybos" darbuotojas užsiminė, kad prieš Stumbrų 21 ir 23 namų langus bus prekių atvežimo rampa, tad gyventi nebus ramu. "Jis tyliai pridūrė, kad viskas daroma taip, kad tik mums būtų blogiau", - skundėsi vilnietė.

                              Kaip "15min" sakė Stumbrų gatvės 23-iojo namo gyventoja, kalbos, kad daroma viskas, kad tik gyventojams būtų blogiau, jau pasitvirtino. "Dar nuo praėjusio rudens į namus esame priversti grįžti aplinkinėmis gatvėmis, nes mūsų gatvė perkasta. Neretai net iš namų išvažiuoti nepavyksta - neįspėjus gyventojų tiesiog perkasamas išvažiavimas", - skundėsi vilnietė. Jos teigimu, kartą dėl prastai išasfaltuoto įvažiavimo į kiemą teko kviesti ir policiją - ant bortelio pakibo kaimynų automobilis. Moteris neneigė, kad statybininkai vėliau viską geranoriškai sutvarko, bet tokie nesusipratimai netausoja nei gyventojų laiko, nei nervų.

                              Būsimo prekybos centro "Panorama" direktorius Raimondas Bureika tokių incidentų nesureikšmino. Jo teigimu, visos gatvės aplink prekybos centrą bus sutvarkytos, be to, įvažiavimas į centrą bus požeminis, tad automobilių srautai neturėtų trukdyti aplinkinių namų gyventojams.

                              R.Bureika pripažino, kad rampa, kurioje bus iškraunamos prekės, statoma iš Stumbrų gatvės pusės. Tačiau paneigė, jog ji "stovės gyventojams po langais", ir pabrėžė, kad prekybos centras statomas laikantis visų reikalavimų. R.Bureika taip pat tvirtino, kad vilkikai prekybos centro kaimynams miegoti netrukdys.

                              Anot jo, dieną T.Narbuto gatvė ir taip triukšminga, o sunkvežimiai esą naktį nevažinės, nes prekės bus vežamos nuo 6-7 val. ryto iki 5-6 val. vakaro.

                              Kaip sakė R.Bureika, statybų projektui pristatyti buvo rengiami bent 4 susitikimai su gyventojais. "Kam buvo įdomu, tas projektą matė, mes gi negalim kiekvienos detalės derinti su kiekvienu gyventoju atskirai", - sakė R.Bureika. Jis tikino, jog projektas yra legalus ir visi reikiami leidimai gauti. Taip pat - ir gyventojų sutikimas. Direktorius pripažino, jog gyventojų butus buvo siūloma nupirkti. Kelis butus bendrovė "E.L.L. Nekilnojamas turtas" nupirko, bet kiti gyventojai savo būstų parduoti esą nesutiko.

                              "Žmonės laikosi įsikibę savo sklypų, žemių arba siūlo beprotiškas kainas", - teigė R.Bureika. Tačiau Stumbrų gatvės gyventojai įtaria, kad rinkos kainą už butus pasiūlę bendrovės atstovai darys viską, kad žmonės patys būtų suinteresuoti parduoti nepatogius gyventi butus.


                              Nepatenkinta vilnietė sakė bandžiusi kreiptis netgi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, klausdama, kokiu atstumu nuo gyvenamųjų namų leidžiama statyti verslo ir pramogų centrą. Tačiau gautas atsakymas buvo ne gyventojų naudai. "Verslo ir pramogų centrai nėra priskirti prie pavojingų, taršių ar saugotinų objektų, todėl jų apsaugos zonos (atstumai iki gyvenamųjų namų ir kitų statinių) nėra nustatytos", - buvo rašoma inspekcijos atsakyme.

                              Comment


                                Vat taip... Prieš milžinus lengvai nepašokinėsi...
                                Nors faktas lieka faktu, kad į projektų aptarimus su visuomene, patys gyventojai vaikščioja nenoriai, o kai pamato kas šalia statosi, tada kyla "škandalai".
                                Šiuo atveju belieka tik užjausti..
                                Triukšmas užknisa juodai!!!

                                Comment


                                  Iš vienos pusės atrodo, kad kalti gyventojai, kad nenuėjo i projekto pristatymą, bet galimas daiktas, kad merko ir E.L.L. specialiai daro kuo blogiau gyventojams, paskui, gavę tuos butus, turės gerą sklypą, o kas toliau jau patys suprantat...
                                  Travianas - lietuviškas strateginis internetinis žaidimas
                                  Registracija: http://www.travian.lt/?uc=lt3_36634

                                  Comment


                                    Vakarykštė būsena. Darant šią nuotrauką prie manęs priėjo sargybinis informuoti, kad objektą fotografuoti yra draudžiama. Patikinau, kad jokiam blogam tikslui nuotraukų nenaudosiu, o į mano klausimą, dėl ko fotografuoti yra blogai, daugmaž atsakė „nu būna, ten į internetą paskui įdeda“

                                    Mano galerija Flickr'yje

                                    Comment


                                      Parašė Mantas Rodyti pranešimą
                                      Vakarykštė būsena. Darant šią nuotrauką prie manęs priėjo sargybinis informuoti, kad objektą fotografuoti yra draudžiama. Patikinau, kad jokiam blogam tikslui nuotraukų nenaudosiu, o į mano klausimą, dėl ko fotografuoti yra blogai, daugmaž atsakė „nu būna, ten į internetą paskui įdeda“

                                      Jei tau kitą kartą kas taip pasakys, kai tu stovėsi ne jų teritorijoje (ne kokiame nors PC, ne statomo objekto tyeritorijoje , kuri aiškiai yra atitverta) paklausk, kuo remiantis, kokiu įstatymu, LR Vyriausybės nutarimu ar miesto mero nurodymu, potvarkiu čia draudžiama fotografuoti? Gal tu troleibusą fotografuoji, o jei jo objektas netyčia papuola į kadrą, tai čia jau ne tavo problema, tegul jie 15 metrų ar aukštesnę sieną stato, jei bijo, kad kas nors nufotkins.
                                      Tu esi viešoje vietoje ir jei apsauginių bosai kokį žodinį ar net raštišką potvarkį išleido, visvien jis jiems ir tik galioja
                                      Parašas :)

                                      Comment


                                        šiandien:



                                        Comment


                                          Laiko veltui negaista...
                                          Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X