Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Europos Parlamento rinkimai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • John
    replied
    Padariau testa manobalsas.lt

    Panasu, kad teks balsuoti uz Liebralu sajudi, kas man ir rekomenduojama po testo atlikimo. Nekliutu ir konservatoriai, tik kazkodel beveik visu auksciau sarase esanciu partijos nariu paziuros etikos srityje tesutampa 9-10% (!). O labiausiai sioje srityje buciau linkes "draugauti" su Marija Ausrine ir kai kuriais liberalu sajudzio veikejais (82-89%)...

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Situose rinkimuose mano balsas eis i liberalu sajudzio saskaita. Tiesa sakant buvau beveik palaidojes sita partija, taciau labai nustebino ju pasirodymas rinkimuose i parlamenta. Taipogi esu labai patenkintas ir ju darbu koalicijoje. Masiulis, kaip ministras, kol kas mano akyse pasirode bene geriausiai. Jeigu galime matyti, kad Zuokas yra tas zmogus koalicijoje, kuris daugiausiai bangu kelia, beto pradeda labai gretintis su Valinsko TPP, tai LIberal sajudieciai nesivelia i jokias intrigas ir lieka istikimi savo idejoms. Beto, tiek Donskis, tiek D.Puras tikrai yra iskilios asmenybes, vertos Europos parlamento mandato. Dargi manau, kad jeigu konservatoriai ir liberalcentristai, o ypac TPP praras balsu, lyginant su seimo rinkimu rezultatais, tai liberalsajudieciai turetu buti tie, kurie vieninteliai is koalicijos turetu gauti daugiau balsu, nei per rinkimus i seima.

    P.S. visai idomu butu apklausa padaryt.

    Komentuoti:


  • Wycka
    replied
    Parašė amiko Rodyti pranešimą
    Wycka, tavo požiūris matau kiek susenęs Žmogus gali išeit atostogų nuo studijų. Taip pat gali nutraukt studijas ir kad ir būdamas 40-ies metų vėl stoti... Nematau problemos, studijuodamas VDU pastebėjau, kad dabar labai daugėja vyresnių studentų, yra ir mano tėvų amžiaus. Studentai labai tolerantiški ir puikiai priima tokius studentus.
    Ne pagal temą, todėl trumpai. Yra skirtumas tarp įstoti ir tęsti studijas. Aš tai jau esu patyręs. Beje, vyriausiajam kursiokui buvo 56m., tačiau jis kartu su manimi ĮSTOJO, o ne tęsė studijas. Aišku, dėstytojai jį vertindami vis užmerkdavo vieną akį

    Komentuoti:


  • Ametistas
    replied
    Wycka, tavo požiūris matau kiek susenęs Žmogus gali išeit atostogų nuo studijų. Taip pat gali nutraukt studijas ir kad ir būdamas 40-ies metų vėl stoti... Nematau problemos, studijuodamas VDU pastebėjau, kad dabar labai daugėja vyresnių studentų, yra ir mano tėvų amžiaus. Studentai labai tolerantiški ir puikiai priima tokius studentus.

    Pavyzdys, kai vienas dvyliktokas dalyvavo verslumo skatinimo projekte, jį laimėjo ir įkūrė sriubų restoraną, jam vadovauja... Nežinau kaip jam su mokslais, rodos sakė keletą metų vadovaus restoranui, po to paskirs direktorius ir tada stos studijuoti... Noriu pasakyt, kad viską galima suderinti ir tas žmogus žino kas jam geriau... Bet kalbant konkrečiai apie šį atvejį manau, kad į EP jis tikrai per jaunas.
    Paskutinis taisė Ametistas; 2009.05.20, 22:00.

    Komentuoti:


  • Wycka
    replied
    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
    pas liberalus irgi rimtų kandidatų yra 22 metų bachūras su įspūdinga patirtimi.. http://www.liberalusajudis.lt/index.php?item_id=59289
    Pala pala, kažkas čia nesueina. Iš pradžių pamaniau, kad tai bajeris, ale anketa labai rimtai parašyta. Pasistojo 2 klausimai:
    1. Argi rinkimuose į EP nėra amžiaus cenzo, kaip LR Seimo rinkimuose 25m.?
    2. Jeigu (neduokdie) jį išrinks — ką jis darys su studijomis? Jeigu toliau studijuos (kad ir neakivaizdžiai ar nuotoliniu būdu), tai kada dirbs? Jeigu nutrauks studijas, ar realu po 5m. o gal perrinkus ir dar vėliau grįžti studijuoti kaip pilnaverčiui su kursiokais studentui?

    Kažkaip man čia arba pajuokavimais arba naivumu dvelkia. Vienintelis logiškas paaiškinimas peršasi toks: bachūriukas įgaus agitacinės ir rinkiminės patirties, bet kadangi į EP išrenkama tik 12 narių, tai tikimybė jį išrinkti beveik lygi totaliam nuliui. O štai po penkerių metų partija pasiūlys jauną specialistą, jau turintį gana svarios (tegu ir nesėkmingos) politinės patirties.

    Komentuoti:


  • Ametistas
    replied
    Norėjau jūsų pasiteirauti kaip vyksta rinkimai į EP, nes tikrai nežinau. Ar rinkimai būna tik vienu turu? Ar galima rinkti asmenis, ar būtinai tik partiją? T.y, ar galiu rinkti kelis asmenis iš skirtingų partijų, ar tik iš tos vienos partijos? Už kiek žmonių galima balsuoti?

    Komentuoti:


  • Ametistas
    replied
    Na, nemanau, kad darbas 11 klasėje vamzdžių gamykloje yra kuo nors gėdingas ar teršiantis asmenybę. Atvirkščiai - verti pašaipos nedirbantys tinginiai, o ne siekiantys ir dirbantys be didelio išrankumo, jau nuo jaunystės. Aišku, kaip politiko karjeros siekiančiam žmogui tai gal kiek juokinga tokia praeitį turėt, bet tikrai ne negarbinga. Galima rasti "užkietėjusių" politikų, kurių praeitis gėdinga, šventvagiška ir amorali, bet jie dirba ir yra gerbiami ir žinomi. Taigi čia visai ne rodiklis, keista, kad atsiranda tokių, kuriems tai juokinga.

    Komentuoti:


  • UJO
    replied
    Jei jau ministro patarėja tai gal nedurna o kad baigus muziką - galės su Landsbergiu groti

    pas liberalus irgi rimtų kandidatų yra 22 metų bachūras su įspūdinga patirtimi.. http://www.liberalusajudis.lt/index.php?item_id=59289
    darbo patirtis - vamzdžių gamykloje

    Komentuoti:


  • Analitikas PlėtRa
    replied
    Antai štai kokios patyrusios politikės TS kandidatės į ES Parlamentarus

    25 metų pupa iš LMTA http://www.tsajunga.lt/index.php/rad...ate=1242812123

    23 metų pupytė, tik ką TSPMI baigus http://www.tsajunga.lt/index.php/ves...ate=1242812123

    pas liberalus irgi rimtų kandidatų yra 22 metų bachūras su įspūdinga patirtimi.. http://www.liberalusajudis.lt/index.php?item_id=59289


    reiks ir seniui PlėtRai kitųkart sudalyvaut kur, į politiką eit, o tai visokie nagli naujosios kartos piemenys baigia ant sprando užlipt..

    Komentuoti:


  • Aš
    replied
    Socdemų EP sąraše – pirmauja J.Paleckis ir V.Blinkevičiūtė, G.Kirkilas tik penktas

    Kirkilas visiems paaiškintų, kad Europoje jokios krizės dar nėra ir ja nei nekvepia.

    ---

    Dažnai paminiu, kad reikėtų būti ne tik lietuviais, bet ir europiečiais, Europos sąjungos piliečiais (ir ne mažiau). Todėl pasižiūrėkime į EP rinkimus plačiau. Ir ne tik į šiųmetinius.

    Iššūkis Europos Parlamentui

    Rinkimams ruošiasi ir dabartiniai EP lyderiai, iš kurių trečio pagal dydį Liberalų demokratų aljanso (ALDE) lyderis britas Grahamas Watsonas nutarė mesti iššūkį nusistovėjusiai tvarkai.


    - Pone Watsonai, jau ir Lietuvą pasiekė žinia apie Jūsų mestą iššūkį, t. y. pareikštą norą tapti EP pirmininku, sulaužant nerašytą taisyklę, kai dėl minėtos kandidatūros susitaria dešinieji su kairiaisiais ir jų atstovai pakaitomis po 2,5 metų vadovauja EP. Kas paskatino žengti tokį žingsnį?

    -
    <...> tarp kandidatų į pirmininko postą turėtų vykti vieša diskusija, per ją minėti asmenys išdėstytų savo idėjas ir ką planuoja nuveikti. Per tą diskusiją taip pat paaiškėtų, ar jie yra pakankamai kvalifikuoti dirbti šį darbą. Iki šiol susitarimas būdavo pasiekiamas už uždarų durų. Todėl ir noriu ištraukti kandidatus į viešumą. Galbūt man ir nepavyks laimėti, tačiau tai bus bent precedentas, pakeisiantis pačią kandidatavimo tvarką. <...>

    Manau, kad kuriant Europos demokratiją svariu atsvaros tašku galėtų tapti galimybė piliečiui būti renkamam į EP transnacionaliniu būdu, t. y. už kandidatą galėtų balsuoti visos Bendrijos piliečiai. Šis klausimas jau buvo aptartas Konstituciniame konvente ir EP Konstitucinių reikalų komitete. Manau, galima tikėtis, kad jau per kitus rinkimus nuo 5 iki 10 proc. europarlamentarų bus renkami pagal transnacionalinius sąrašus. Tai reikštų, kad rinkėjas Italijoje, Estijoje ar Lenkijoje turės galimybę balsuoti už tą patį žmogų.


    -Ką pirmiausia keistumėte EP, jei jums pasisektų tapti jo vadovu?

    <...>

    Esu tikras europietis, ir jei būčiau išrinktas pirmininku, stengčiausi sutelkti įvairias politines jėgas tam, kad Europos vežimas sparčiau judėtų į priekį. ES institucijos turi būti atviresnės, jei norime, kad piliečiai jomis labiau pasitikėtų. EP turėtų būti vieta, kur telkiamos Europos jėgos, nukreiptos prieš euroskepticizmą, kuriam atstovauja tokie veikėjai kaip Čekijos prezidentas Vaclavas Klausas ir "Libertas" lyderis Deklanas Galey, per birželio mėnesį vykusį referendumą suagitavęs airius balsuoti prieš Lisabonos sutartį.

    <...>


    - Pone Watsonai, liberalų frakcijai EP priklauso daugiausia atstovų iš Lietuvos, net septyni iš 13. Kaip vertinate jų darbą per šią kadenciją?

    - Lietuvos europarlamentarai ALDE grupę pasirinko neatsitiktinai ir mane žavi jų darbas EP. Turiu pažymėti, kad Lietuvai labai įspūdingai EK atstovauja ir jūsų eurokomisarė Dalia Grybauskaitė.
    Nedarysiu kategoriškų sprendimų dėl EP pirmininko posto išklausęs tik vieno kandidato nuomonę, bet, asmeniškai man, šio žmogaus pozicija labai imponuoja.
    Paskutinis taisė ; 2009.02.26, 23:05.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Panasu, kad teks uz Donski eiti.

    Komentuoti:


  • fredis
    replied
    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
    Vai tai tau, Kuodis į europarlamentą, Nausėda ko tais pritilęs pastaruoju metu.. O tai kas tada analins mūsų ekonomiką dabar? Titarenka bus didysis guru sutraukiantis minias?

    O ką Donskis pametė politikoje, tai iš viso nelabai suprantu.. Susidaro toks įspūdis, kad šie kandidatai desperatiškai bando iš mūsų šalelės išeiti į aukštesnę lygą per ta europarlamentą..
    Už Nausėdą prabalsuočiau tik ar iš to naudos būtų nžn... Landsbergi, daryk ką nors Lietuvai gero Lietuvoje, ką ten užsienyje jis veiks. Ramiai pensiją leis?

    Komentuoti:


  • Analitikas PlėtRa
    replied
    Vai tai tau, Kuodis į europarlamentą, Nausėda ko tais pritilęs pastaruoju metu.. O tai kas tada analins mūsų ekonomiką dabar? Titarenka bus didysis guru sutraukiantis minias?

    O ką Donskis pametė politikoje, tai iš viso nelabai suprantu.. Susidaro toks įspūdis, kad šie kandidatai desperatiškai bando iš mūsų šalelės išeiti į aukštesnę lygą per ta europarlamentą..

    Komentuoti:


  • Aš
    replied
    Iš pradžių panašiai pagalvojau ir aš. Tačiau vėliau nusprendžiau kablelį padėti taip: smerkti negalima, palaikyti.

    Lietuvoje visuomenė yra pernelyg destruktyvi (tokią išvadą darau iš ilgų pasyvių subjektyvių stebėjimų), kad tai būtų palanki terpė realizuoti savo potencialą. Aš suprantu, kad universitetui ar bet kuriai socialinei veiklai, kurioje dalyvavo šis žmogus, jo pasitraukimas būtų nuostolis. Tačiau joks socialinis procesas ar įstaiga neturėtų būti priklausomi nuo vieno asmens ir, jei taip yra, tai gėda mums.

    Veikla ES lygiu suteikia platesnes galimybes ir, jei yra atitinkamas potencialas, belieka palinkėti tik sėkmės ir vaisingo darbo.

    Komentuoti:


  • tivoli
    replied
    Man atrodo gerb. Donskis pasirinko lengviausią kelią. Klausimas ar neatsibodo jam ta Lietuva, jei tokį žingsnį daro...

    Komentuoti:


  • Cezaris
    replied
    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...e – R.Kuodis
    ____________

    Šiaip Donskis nustebino mane, tirkai negalvojau, kad šia kryptim pasuks.

    Komentuoti:


  • praetor
    replied
    Asmeniškai tikrai nepraleisiu šių rinkimų
    Beje, Pakso padėtis tai unikali. Jis juk net policininku būt negali

    Komentuoti:


  • Aš
    replied
    Šiek tiek šviežio oro šia tema.

    Beveik pusė piliečių neketina rinkti Europos Parlamento
    Keturi iš dešimties - 38 proc. - rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių ketina dalyvauti būsimuose Europos Parlamento rinkimuose - 16 proc. nusiteikę tikrai dalyvauti, o dar 22 proc. mano, kad greičiausiai dalyvaus. Kiek mažiau nei pusė - 45 proc. - apklaustųjų atsakė, kad jie neketina dalyvauti renkant Europos Parlamentą.

    Šeštadalis - 16 proc. - dėl dalyvavimo šiuose rinkimuose dar neapsisprendę.
    Reikėjo atitinkamą apklausą pridėti ir prie šios temos, nepagalvojau. Statistika, pagal Lietuvos tendencijas, nestebinanti.


    Kai kurie iš kandidatų:

    Liberalų sąjūdis:
    Leonidas Donskis (nėra partijos narys, bet per ją balotiruojasi)

    Liberalų ir centro sąjunga:
    Saulius Paukštys

    Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai:
    Vytautas Landsbergis
    Laima Liucija Andrikienė

    Tvarka ir teisingumas:
    R. Paksas
    J. Imbrasas

    Socialdemokratai:
    Gediminas Kirkilas
    Vytenis Povilas Andriukaitis
    Vilija Blinkevičiūtė


    Kol kas turbūt bet kurie kandidatų sąrašai dar nėra galutiniai. Visų kandidatų pateikti nėra prasmės, nes partijos jų kelti gali iki 24. Todėl pateikiu tik "įdomiausius" ar daugiausiai galimybių turinčius (subjektyviu mano vertinimu) eksponatus. Dauguma jums jau gerai pažįstami, tad nuorodos nebuvo būtinos, bet sviestu košės nepagadinsi.

    Pagal galimybes mėginsiu šį sąrašą praplėsti kandidatų, o ypač partijų atžvilgiu.
    Paskutinis taisė ; 2009.02.26, 21:00.

    Komentuoti:


  • fredis
    replied
    Šiaip pagalvojus EP labai sbvarbūs asmenys, nes jie mūsų veidas EP, kaip ir emigrantai siūlau išsiūsti tokius aktorius ir dainininkus

    O tu "AŠ" nenori? Aš už tave balsą atiduodu!

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Liberalų sąjūdžio dėjimasis su klounais nuvylė.. Kaip partija jie man priimtiniausi, bet balsuoti už sąrašą ir išrinkti tuo pačiu keletą man neįtinkančių kanditatų nenorėsiu. Kitas variantas yra konservatoriai. Manau, kad reikia rinktis atstovus partijų iš dabartinių valdančiųjų. Taip galbūt galėtumėm tikėtis geresnio abiejų pusių susikalbėjimo. Nors tiesą sakant nežinau kiek vieni gali daryti įtaką kitiems.

    Komentuoti:

Working...
X